základní skupiny - skupina F, 4. kolo
08.11.2018 21:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - F91 Dudelange 5:1

Olympiakos doma splnil povinnost a lucemburský Dudelange nejenže porazil, ale ještě si s chutí zastřílel. Řekům navíc trochu nahrál i výsledek druhého zápasu, takže po výhře 5:1 přeskočili AC Milán a drží druhou příčku. S Milánem je však čeká ještě domácí utkání.

Favorit tohoto zápasu byl jasný. Olympiakos neměl mít s lucemburským nováčkem sebemenší problémy a také, že je neměl. Hosty může alespoň těšit první vstřelený gól v hlavní soutěži evropských pohárů.

Nebylo příliš o čem. Olympiakos se do trpaslíka pustil od úvodní minuty a během chvilky už vedl 1:0. Brankář Bonnefoi vyboxoval domácí centr do šestnáctky jen k volnému Camarovi a jeho střelu do prázdné těsně před cílem tečoval Torosidis O chvíli později se z druhé vlny dostal k odraženému balónu Konstantinos Fortounis a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Destrukci Dudelange pak urychlil ve 26. minutě Christodulopoulos, který polonůžkami uvnitř vápna nádherně vstřelil třetí gól. Třetí brankou utrpení Dudelange nekončilo. Za dalších deset minut centroval Podence a Fortounis hlavou zvýšil už na hrozivých 4:0, navíc pro Fortounise to byla druhá branka v zápase.

Ve druhém poločase domácí výsledek kontrolovali, ale přesto nezabránili historickému momentu. Daniel Sinani si potáhl balón ke středu a nepříliš razantní střelou k tyči snížil na 1:4. Pro hosty to byla premiérová branka v základní skupině evropského poháru a vůbec nevadilo, že Olympiakos na ní okamžitě odpověděl pátou brankou. Ahmed Hassan před brankou tečoval střelu Fetfatzidise a bylo to 5:1. I přes další příležitosti už branka nepadla a Olympiakos se díky vysokému vítězství posunul na druhé místo před AC Milán, zatímco Dudelange ztratil jakékoliv možnosti na postup a je jisté, že skupinu skončí na posledním místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele