základní skupiny - skupina A, 4. kolo
08.11.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - AEK Larnaka 0:0

Ludogorec nedokázal v základní skupině Evropské ligy zvítězit ani napočtvrté, s kyperskou Larnakou se v domácím prostředí rozešel smírně po bezbrankovém výsledku. Vzhledem k vítězství německého Leverkusenu to znamená, že oba čtvrteční soupeři už nemohou postoupit do jarní fáze EL, neboť mají na kontě pouhé dva body a jejich manko na Bayer s Curychem činí nedostižných sedm bodů.

Bulharský mistr nevkročil do zápasu příliš dobře a soupeř ho po většinu času přehrával. S postupem času se začal stále více osmělovat, ale rozdílovou trefu nakonec nevsítil. AEK tak podruhé za sebou remizoval a bude o něco spokojenější než Razgrad, i když jeho účinkování pro letošní ročník končí. Hosté v úvodní půlhodině častěji drželi balón na svých kopačkách a měli mírný tlak, bulharského rivala ohrožovali především ze střední vzdálenosti.

Ovšem brankář Renan nemusel řešit vážnější nebezpečí, první gólová příležitost se zrodila ve 37. minutě. Překvapivě se do ní dostali hosté, když po rohovém kopu z pravé strany a následné přízemní střele Silvy zpoza vápna tečoval balón patičkou zády k brance Tričkovski a domácí strážce měl co dělat, aby odvrátil míč jednoruč na rohový kop. O čtyři minuty později mohl na druhé straně otevřít skóre Claudiu Keșerü.

Jednatřicetiletý zkušený rumunský útočník obdržel zpětný centr od Cicinha a vystřelil z voleje z deseti metrů, jeho skákavý pokus prosvištěl jen o několik decimetrů vedle bližší konstrukce. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Ani jeden výběr nechtěl inkasovat, domácí se trápili v přechodové fázi a soupeř ho prakticky nepouštěl do zakončení. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce rozhodující gól Marcelinho.

Velezkušený čtyřiatřicetiletý záložník s brazilskými kořeny vypálil z dvaceti metrů a s jeho krouceným pokusem si fantasticky poradil gólman Toňo, jenž jednou rukou vytěsnil balón na rohový kop. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu zajímavému nedošlo. Ludogorec v příštím kole zavítá do Leverkusenu a pokusí se získat cenné body v boji o třetí místo, Larnaka bude chtít oplatit Curychu úvodní porážku před vlastními fanoušky v poměru 0:1.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele