osmifinále - odvety
14.03.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Strhující finále ovládla Valencia, Krasnodar končí

Krasnodar málem dokázal porazit Valencii a ještě v 90. minutě by postupoval. Jenže Netopýři v samém závěru zapnuli a z posledních sil dokázali srovnat! Konečná remíza jim díky domácí výhře nakonec stačí na těsný postup.

V prvním utkání vyhrála Valencia těsným rozdílem 2:1 a dnes se na něj v Rusku nehodlala spoléhat a jen bránit. To dokonale ilustroval například Denis Čeryšev, který hned v úvodu hodně větral obranu Krasnodaru. Mladý obránce José Luis Gayá po další standardní situaci hledal nabíhajícího Sobrina a sledoval, jak jeho spoluhráč hlavičkuje těsně nad bránu!

Úvod byl všeobecně hodně aktivní pasáží hry a ve 13. minutě domácí docílili kýžené první branky. Radost z ní ale neměli dlouho, protože útočník Ari Ferreira si před střelou pomohl při zpracování míče rukou, což sudí Anthony Taylor dobře postřehl. Poté tempo utkání trochu ustalo a především Valencia si výborně plnila obranné povinnosti, takže to měl domácí celek hodně těžké.

Po třiceti minutách hry mohla jít do vedení naopak Valencia. Denis Čeryšev umotal na straně vápna hlavu obránci a naservíroval krásný pas před bránu. Tam se zjevil mladík Carlos Soler a tečoval míč jen do ležícího brankáře Matveje Safonova! Ještě před koncem první půle musel před dotírajícím Stockijm zasahovat pozorný Diakhaby.

Krátce po změně stran se do šance dral Pereyra, kterého musel faulovat Soler. Z následné standardní situace se zkoušel prosadit právě faulovaný hráč, jenže mířil nad. Carlos Soler dnes patřil k nejnebezpečnějším hráčům na hřišti a po jeho dalším rohovém kopu zakončoval Gabriel Paulista hlavou jen pár centimetrů vedle!

Po hodině hry trenér Marcelino ukázal na Rodriga, který měl Valencii dodat důraz ve vápně. Střídání všeobecně trenérovi Marcelinovi dnes vyšla na jedničku, protože dalším na řadě byl Gonçalo Guedes.

Mladý Portugalec už byl na hřišti, když se domácí konečně prosadili. A taky na jejich straně u toho byl střídající hráč. Magomed Sulejmanov deset minut po svém příchodu na hřiště míč z hranice vápna technickou střelou napálil přesně do šibenice a spustil vlnu nadšení fanoušků Krasnodaru. Ta ale netrvalo dlouho, protože ve třetí minutě nastavení se do vápna prohnal Rodrigo a našel ve druhé vlně Gonçala Guedese, který se nemýlil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
oli9

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele