základní skupiny - skupina D, 4. kolo
08.11.2018 16:50 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - RSC Anderlecht 2:0

Fenerbahçe potvrdilo úlohu mírného favorita proti belgickému Anderlechtu a díky dvěma brankám v závěrečné dvacetiminutovce ho porazilo po výsledku 2:0, přiblížilo se tak postupu do jarní fáze. Momentálně mu patří druhá pozice se sedmi body, a jestliže Trnava prohraje ve večerním střetnutí na půdě chorvatského Dinama Záhřeb, tak už bude hodně blízko. Naopak RSC je po čtyřech kolech téměř jistě vyřazen.

Bruselský výběr totiž prohrál ve skupině D potřetí a s jediným bodem na kontě je poslední, mezi dvaatřicítku nejlepších by ho posunula pouze zázračná shoda okolností. Utkání bylo od samého začátku celkem vyrovnané. Hosté sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ovšem více gólových možností si vypracoval turecký celek. Anderlecht potvrdil své trápení v EL statistikou střel na branku, mezi tři tyče totiž za celých devadesát minut nemířil ani jednou.

Domácí si první větší příležitost vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. Ayew se zbavil bránícího protihráče a poté si navedl míč blíže do středu hřiště, jeho následná střela z osmnácti metrů prosvištěla těsně nad horní tyčkou. V 18. minutě přiletěl do středu pokutového území belgického týmu centr, kde se zjevil zcela neobsazený Slimani a hlavou minul levou konstrukci o několik decimetrů.

Hosté nevyužili svou největší možnost minutu před poločasovou přestávkou. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se postavil kapitán Trebel, chytře obstřelil zeď a balón se nakonec odrazil od břevna do zámezí. Po změně stran se hrálo opatrněji z obou stran, domácí se dostali z ničeho nic do vedení v 71. minutě. Teprve podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval čtyřiatřicetiletý zkušený francouzský záložník Mathieu Valbuena.

Ten centroval před branku z dvaceti metrů od levého rohu šestnáctky protivníka a míč k údivu všech přítomných zapadl přesně do dolního vzdálenějšího rohu. Za další tři minuty rozhodl o výhře Fenerbahçe Michael Frey. Švýcarský útočník snadno skóroval do odkryté branky po zpětné nahrávce od hrdiny Valbueny. RSC dohrával od 79. minuty v oslabení, neboť dvě žluté karty během tří minut obdržel Zakaria Bakkali a definitivně tak odsoudil svůj celek k porážce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
ignor24

tú druhú žltú kartu nechápem, podla mňa to faul bol,...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele