základní skupiny - skupina C, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Zenit Petrohrad 1:1

Kodaň se musela do základních skupin Evropské ligy probojovat přes všechna předkola a hned na úvod narazila na opravdu silný kalibr. Zenit navíc po poločase vedl zásluhou slovenského reprezentanta Róberta Maka, dánský celek ale po přestávce dokázal na jeho trefu odpovědět, a Pieros Sotiriou zařídil svému týmu z tohoto duelu aspoň bod.

Domácí se natlačili do jakési první pološance zhruba po čtvrthodině hry, Skovova přihrávka, možná i střela, vyslaná od pravé boční čáry pokutového území, proletěla nebezpečně brankovým území, a brankář Lunjov musel míč vyrážet do zámezí. Pravé křídlo dánského celku bylo při chuti i nadále, ve 23. minutě však z přímého volného kopu zamířil vedle.

Skov zahrával standardní situaci ještě jednou, konkrétně ve 36. minutě, jeho počínání levačkou ovšem dopadlo stejně jako v předchozím případě, a to pokusem mimo kýžený a chtěný prostor. Ve 39. minutě se pak Skov objevil asi ve své nejvyloženější možnosti prvního dějství, z vápna ale balón nasměroval pouze do bližší tyčky.

Zenit nepůsobil po celou první pětačtyřicetiminutovku vyloženě jistým dojmem, už vůbec na hřišti nedominoval, byl to ale nakonec právě on, kdo otevřel skóre utkání. Dvě minuty před obrátkou Kuzjajev prostrčil míč k Driussimu, ten ještě uvolnil na hranici ofsajdu balancujícího Maka, a ten už si pak před gólmanem Joronenem věděl v koncovce rady.

Kodaň ale tohle inkasování rozhodně nesrazilo na kolena. Ve druhém poločase hledala postupně cestu za vyrovnáním, až se k němu opravdu propracovala. V 55. minutě založil akci ve středu pole Fischer, následně pěknou kolmicí uvolnil v šestnáctce nabíhajícího si Soterioua, jenže ten z blízkosti ještě neskóroval a napálil jen vyběhnuvšího Lunjova.

V 63. minutě se již domácí dočkali své zasloužené odměny. Boilesen unikl podél levé strany, předložil přihrávku Fischerovi, ten ještě na zadní tyči našel Soterioua, jenž pak ve skluzu zacílil do prázdné brány. Zbytek utkání se v podstatě dohrával jen z povinnosti. Oba týmy se jednouše spokojily s remízou, která pro ně rozhodně není špatným rezultátem do budoucna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ignor24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele