základní skupiny - skupina A, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Curych - Bayer Leverkusen 3:2

Curych nakonec přeci jen ovládl hodně nevyzpytatelné utkání s Bayerem Leverkusen a bere si tři body. V utkání jsme viděli dokonce pět branek a dva obraty ve vedení, ale šťastnější jsou domácí.

Bayer Leverkusen vedl před zápasem skupinu a chtěl další tři body. K tomu povolal všechny své největší hvězdy, takže se od prvních minut na trávníku představili hráči jako Bender, Havertz, Bailey, Dragović nebo Wendell. Domácí Curych ale nebyl soupeř, který by snadno rozdával body, což měli favoritovi utkání připomínat Bangura, Winter, Odey nebo Maxsö.

Jako první byl prověřen brankář Hradecky v bráně Bayeru. Do problémů ho chtěl dostat Domgjoni a jeho rána určitě hodně štípala. Nakonec ji Hradecky svým reflexem parádně vyrazil! Prvních dvacet minut mnoho šancí nenabídlo a celkově tempo hry nebylo moc vysoké. Delší kombinační hru se pokusil přerušit Marchesano, když z velké dálky zkusil štěstí. Razanci jeho střela měla, ale přesnost už nikoli.

Na druhé straně se o to samé pokusil Kai Havertz, jemuž ale rána taktéž nesedla. Ve větší permanenci byl brankář Hradecky, jehož znovu vyzkoušeli domácí velmi povedenou akcí. Stephen Odey se na něj řítil prakticky osamocen, jenže znovu narazil na výborné nohy brankáře Hradeckyho, který si poradil.

Deset minut před koncem první půle se ozvalo také břevno. Opět zachránilo brankáře Hradeckyho, kterému jeho obránci nechávali až příliš mnoho prostoru pro vyniknutí. Maxsö však po rohovém kopu hlavou trefil právě jen břevno. Bayer si nicméně nedal pozor a minutu před koncem první půle už ani Hradecky nestačil. Na pravé straně vápna se uvolnil kapitán Rüegg a našel Antonia Marchesana. Ten pohotově zakončil do protipohybu brankáře Hradeckyho - 1:0.

Druhá půle už byla z pohledu hostí mnohem lepší. V 50. minutě se do míče opřel záložník Karim Bellarabi a jeho projektil z hranice vápna se zastavil až v síti - 1:1. Fantastický nástup do poločasu druhého potvrdili hosté o pouhé čtyři minuty později, neboť se po nahrávce od mladíka Kaie Havertze dostal k míči dnes velmi aktivní Karim Bellarabi a po další jeho parádní ráně hosté otočili vývoj utkání!

Schopností otočit utkání ve svůj prospěch se ale domácí inspirovali a předvedli o chvíli později to samé. Nejprve se v 59. minutě dočkali vyrovnání, když vyslal hodně překvapivou střelu Toni Domgjoni a brankář Hradecky reagoval na jeho střelu příliš pozdě.

Další branka visela ve vzduchu a v 78. minutě se jí dočkali aktivnější domácí. Skvělou akci po straně prodloužil Pa Modou Jagne do vápna, kam si naběhl Stephen Odey a z blízkosti poslal domácí do vedení - 3:2 pro domácí Curych. Utkání plné dramat a šancí nakonec našlo vítěze v podobě domácího týmu. Bender sice v nastaveném čase vstřelil srovnávací branku, ale sudí dobře viděl předchozí faul a gól neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele