1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Frankfurt nasázel Šachtaru čtyři branky a postoupil do osmifinále EL

Frankfurt navázal na povedený výkon ze Lvova a nyní v domácím prostředí snadno přehrál ukrajinský Šachtar po výsledku 4:1, postoupil tak do osmifinále Evropské ligy. Hosté se sice snažili a především v druhém poločase si vytvořili několik gólových možností, ovšem soupeř je vyškolil z produktivity. Ústředními postavami Eintrachtu se znovu stalo trio Sébastien Haller - Luka Jovič - Anter Rebič, které obstaralo všechny góly svého výběru.

Domácí hýřili aktivitou od samého začátku a do vedení se dostali přesně v polovině úvodního dějství z první větší příležitosti čtvrtečního klání. Jednadvacetiletý srbský megatalent Jovič obdržel zpětnou nahrávku z pravé strany od da Costy a pak nekompromisně zavěsil pod horní tyčku, brankář Pjatov byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Neuběhly ani tři minuty a španělský rozhodčí Mateu nařídil ve prospěch německého klubu pokutový kop.

Po ráně z voleje od Rodeho totiž neudržel ruku u těla stoper Matvijenko a o penaltě tak nebylo sporu, i když se hostující hráči vehementně rozčilovali. Nabídnutou možností nepohrdl Haller a Pjatova s přehledem poslal na opačnou stranu - 2:0. Čtyřiadvacetiletý francouzský útočník odmítl navýšení náskoku po půl hodině hry, kdy po Kostičově pasu z levé strany nedokázal nasměrovat balón z ideální pozice mezi tři tyče.

Věhlasný ukrajinský klub se vrátil zpět do hry o postup v 63. minutě. Brazilský kanonýr Júnior Moraes vystřelil v pádu ze sedmi metrů po zpětné přihrávce Ismailyho a gólman Trapp i přes zákrok nezabránil míči v těsném překročení brankové čáry. Za dalších sedm minut byl velmi blízko k vyrovnání Marlos, jenomže ke smůle týmu z Doněcku pouze orazítkoval horní tyčku ranou z více jak dvaceti metrů.

V 79. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé a i tentokráte za Trappem, hlavou z osmi metrů ho trefil Taison. Eintracht se mohl definitivně uklidnit z následné akce, kdy se podruhé v tomto střetnutí prosadil Haller. Přečíslení tři na tři zakončil po nabídce od Kostiče ukázkově, díky vhodně načasované přešlapovačce překonal Pjatova po zemi z deseti metrů. V 88. minutě uzavřel gólový účet Rebič, jenž z hranice pokutového území nasměroval míč přímo k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

No nevím,na německé půdě hrajeme dost vystrašeně,když opominu zápas se Schalke,ale budu věřit v postup! 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele