základní skupiny - skupina D, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Fenerbahçe SK 4:1

Velmi špatně vstoupilo do Evropské ligy Fenerbahce Istanbul. Turecký klub zcela propadl v defenzívě a od aktivně hrajícího Dinama Záhřeb čtyřikrát inkasoval. Chorvatský celek předvedl možná jeden z nejlepších výkonů v sezoně a pohlednými akcemi zasadil soupeři čtyři smrtící údery.

Jestli bylo něco, co hráčům Fenerbahce v tomto utkání nešlo, pak to byly rohové kopy. Každá taková situace Dinama zaváněla gólem. V 16. minutě ho chorvatský celek rozehrál nakrátko a pohlednou kombinací se dostal ke střele za hranicí vápna Šunjić, který z první umístil balón přesně k tyči! Chorvaté i po vstřelené brance Turkům zle zatápěli a ve 27. minutě po ukázkovém zpracování pasu za obranu v podání Gavranoviće vstřelilo druhý gól. Gavranović totiž našel v náběhu do šestnáctky Izeta Hajroviče a jeho střela na přední tyč skončila v brance. Až za tohoto stavu se dostalo ke slovu i Fenerbahce a Köybasu z přímáku protáhl Livakoviće.

Ještě do konce poločasu mohlo Fenerbahce prohrávat už o tři branky, ale další rohový kop v podání Dinama skončil po hlavičce z malého vápna na brankové konstrukci a Turci přežili i následný závar. Fenerbahce si v prvním poločase zadělalo na velké problémy, nicméně start do druhé poloviny se mu povedl ideálně.

Hned zkraje se po rohovém kopu podařilo prosadit zblízka Romanu Neustädterovi, když balón propadl uvnitř malého vápna a Neustädter zblízka neměl problém Livakoviće překonat.

Jenomže v 57. minutě si Chorvaté vzali vedení zpátky. Pohlednou kombinaci přihrávek zakončil do prázdné branky úplně volný Izet Hajrović a za další tři minuty začínalo skóre nabírat obludných rozměrů. Dinamu se povedla opět parádní kombinace s čistým průstřelem pro Daniho Olma. Rezignované Fenerbahce absolutně nestíhalo nájezdy Dinama a Tekin další příležitost vyrážel na brankovou konstrukci. Domácí celek fotbalistům Fenerbahce ještě několikrát zatopil, ale další branku už nepřidal. Dinamo Záhřeb tak vstoupilo do Evropské ligy nečekaně vysokou výhro nad zkušeným Fenerbahce Istanbul 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

1:3

Reagovat
AjaxFans

0*4 Jinak šílená celá skupina

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele