základní skupiny - skupina I, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Beşiktaş JK - KRC Genk 2:4

Více jak čtyřiceti tisíc diváků se ve Vodafone Parku v Istanbulu dočkalo gólové přestřelky, ve které bylo k vidění hned šest branek. Úspěšnější nakonec byl belgický Genk, jenž si domů odvezl cenné tři body po výhře 4:2 a ještě více prohloubil mizérii oslabeného Besiktase. Ve skupině I tak napravil nečekané zaváhání s norským Sarpsborgem a pobojoval se do čela se šesti body. Naopak turecký gigant podruhé za sebou prohrál a klesl na poslední čtvrté místo.

Domácí výběr si tak výrazně zkomplikoval cestu za jarní fází EL, se třemi body je poslední a v odvetě na belgické půdě potřebuje bodovat. Hosté byli od úvodního hvizdu mírně lepší, do vedení se dostali z ničeho nic v polovině první půle. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu a parádním centru od Mæhleho si do středu pokutového území naběhl zapomenutý Mbwana Samatta a z voleje ukázkově zamířil pod břevno.

Zhruba deset minut před přestávkou mohl KRC své vedení navýšit. Na nádhernou kolmici od kapitána Pozuela si seběhl aktivní Samatta a před prázdnou brankou hledal ještě lépe postaveného Ndongalu, jemuž chyběl k zakončení jediný krok. Po hodině hry zlikvidoval domácí gólman Karius střelu z levého křídla od Paintsila, o devět minut později dokázal vychytat tváří v tvář i osamoceného Pozuela.

Genk však ani ne za šedesát sekund přeci jen vsítil druhou branku. Znovu se prosadil Samatta, když obdržel přesně načasovanou nahrávku z pravé strany od Mæhleho a poté zblízka propálil přesunujícího se Kariuse. Domácím svitla naděje na bodový zisk v 74. minutě. Střídající Vágner Love po zpětné hlavičce Gönüla téměř od brankové čáry vystřelil ze sedmi metrů a jeho pokus zapadl do levého dolního rohu.

Hosté definitivně odrazili nápor protivníka v rozmezí 81. - 83. minuty. Nejprve zakončil své sólo střelou doprostřed branky Ndongala, následně po pasu Samatty hlavičkoval k bližší tyči s přispěním teče Uysala nově příchozí Jakub Piotrowski - 1:4. JK alespoň korigoval výsledek v 86. minutě. Podruhé v tomto klání skóroval čtyřiatřicetiletý zkušený brazilský kanonýr Vágner Love, jenž hlavou zblízka pokořil naprosto bezmocného brankáře Vukoviče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Genku chybi Trossard takze 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele