základní skupiny - skupina A, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Ludogorec Razgrad 1:1

Leverkusen pouze remizoval s Ludogorcem Razgrad, přesto si zajistil postup do šestnáctifinále Evropské ligy. To bulharský Ludogorec už postoupit nemůže.

Německý Bayer Leverkusen zachraňoval remízu až v 85. minutě, kdy se trefil Weiser. Leverkusen si zajistil postup do jarní části Evropské ligy, ještě však musí v posledním zápase s Larnakou zabojovat o první místo ve skupině A. Ludogorec naopak s jistotou nedosáhne výš než na třetí místo.

V prvním poločase jsme byli svědky jediné vyložené šance a ta patřila hostům. Ve 30. minutě se dostal k míči v bezprostřední vzdálenosti brankáře Özcana hostující Joao Paulo a prudce vystřelil skákající míč směrem na svatyni domácích, nakonec však pouze přestřelil. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za bezbrankového stavu.

V 59. minutě si svou první šanci vypracoval také Leverkusen. Z větší dálky se odhodlal ke střele Leon Bailey, míč však na poslední chvíli dokázal vyrazit brankář hostů Renan, jenž pochází - trochu netypicky na svou pozici - z Brazílie. Z této jihoamerické země bylo celkem šest hráčů základní sestavy Ludogorce.

A o deset minut později dal Ludogorec Razgrad gól. V 69. minutě se do samostatného úniku dostal hostující Marcelinho, jenž přišel o přibližně šest minut dříve do hry z lavičky. Marcelinho doběhl až před brankáře Özcana a s ledovým klidem zakončil do odkryté části brány. 0:1.

Inkasovaný gól Leverkusen probudil a od této chvíle vyvíjeli domácí obrovský tlak, Ludogorec však všemi možnými silami bránil a pro domácí tedy nebylo jednoduché propracovat se do koncovky. Až v 85. minutě byla tato bulharská (nebo brazilská) hradba prolomena.

Po přímém volném kopu z levé strany míč propadl až na pravou stranu k Mitchellu Weiserovi, který střílel z úhlu a brankář Renan udělal obrovskou chybu, protože si s největší pravděpodobností myslel, že míč určitě nemíří mezi tři tyče. Mýlil se, za míčem ani nešel a ten tak zaplul přímo do prázdné brány.

Obrovská chyba gólmana Ludogorce tedy bulharský celek stála nejen dva body, ale především ztrátu naděje na postup do jarní části druhé nejprestižnější Evropské soutěže. Leverkusen je naopak s deseti body na prvním místě tabulky, o bod před švýcarským Curychem.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele