základní skupiny - skupina J, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Akhisar Belediyespor - Sevilla FC 2:3

Akhisar Belediyespor se doma málem postaral o překvapení, protože sahal po remíze se Sevillou. V hodně napínavém utkání dokonce turecký klub neproměnil penaltu. A to se mu nakonec stalo osudným, neboť Sevilla i přes početní oslabení třetí gól přeci jen dala.

To byl zápas! Domácí Akhisar prohrával po změně stran o dvě branky a utkání vypadalo jako jasně rozhodnuté. Jenže turecký celek se nevzdal a dokonce dokázal srovnat! A to i přesto, že Vural nedal penaltu. Sevilla zase jednou ukázala svou kvalitu, protože i bez vyloučeného Gómeze dokázala strhnout vedení na svou stranu!

Do první šance se hnal Vidal, kterého našel krásným přímým kopem Éver Banega. Zakončení však Vidalovi nevyšlo podle představ a do rány se mu ochotně vrhl obránce Lopes. Postupem času si hosté budovali tlak, pod který Turky uvrhli. A ve 12. minutě aktivní přístup proměnili v první branku utkání. Z pravého křídla Muriel vyslal přízemní nabídku na zcela osamoceného Nolita, který se štěstím dostal míč do sítě!

Po třiceti odehraných minutách se k balonu dostal záložník Hélder Barbosa, jehož našel krásným pasem Abdoul Sissoko. Barbosa však nestačil na brankáře Vaclíka. Místo toho Sevilla zvýšila vedení. Krásnou akci předvedl Quincy Promes, který s míčem přilepeným k noze proběhl přes dva obránce do vápna domácích, našel Nolita a ten doklepl míč do brány!

Sevilla pokračovala ve své aktivitě a nezmírnila ji ani přestávka. Banega pálil nepřesně a před zakončením Vázqueze si splnil obranné povinnosti Lopes. Pak však domácí udeřili. Nizozemec Elvis Manu sprintoval do vápna za dlouhým míčem a drze si prohodil balon mezi dvěma vracejícími se obránci. Pak už jen stačilo překonat Vaclíka a bylo sníženo.

Sevilla působila rozčarovaně a její situace se ještě zhoršila. V 56. minutě totiž pronikajícího Manua fauloval ve vápně zcela zbytečně Sergi Gómez a kromě červené karty pro něj sudí ještě pískal penaltu! K ní se postavil Güray Vural, jenže svou šanci neproměnil. Místo toho sledoval, jak se míč odráží od tyče!

Obrana Sevilly absencí Gómeze samozřejmě utrpěla a nepůsobila dnes vůbec pevným dojmem. Postupem času navíc začala vypadat unaveně. Vural chtěl své penaltové zaváhání napravit a částečně se mu to povedlo. V 78. minutě totiž poslal do vápna krásný centr, na který vyskočil Onur Ayik a srovnal!

Ani to ale nebylo všechno. Utkání nabídlo další zvrat, protože penaltou byla odměněna také Sevilla. Střídající Pablo Sarabia se dostával s balonem do vápna, kde jej podrazil Josué. Také v tomto případě dal sudí šanci k penaltě a odpovědnost na sebe vzal Éver Banega. Jeho střela nepostrádala přesnost, takže se brankář Milan Lukač natahoval po míči zbytečně - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Dron

0:0

Reagovat
Liquid

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele