základní skupiny - skupina J, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Akhisar Belediyespor - FK Krasnodar 0:1

Loňský překvapivý vítěz Tureckého poháru Akhisar Belediyespor, jenž je v Evropské lize naprostým nováčkem, v úvodním klání nestačil na ostřílenější Krasnodar a prohrál s ním nejtěsnějším možným způsobem. Nepředvedl ovšem vyloženě špatný výkon, rozhodně měl možnosti na to, jak odpovědět na jedinou trefu Victora Claessona.

Do první velké příležitosti se prosadili hosté, a to konkrétně zásluhou Ariho, jenž se v šestnáctce objevil prakticky sám před brankářem Öztürkem, toho se snažil chytře přelobovat, poslal ale svou střelu jen mimo. Na druhé straně se po rychlém brejku mohl prosadit Vršajevič, jeho pokus ale dobře zablokoval vracející se Spajič.

Ve 22. minutě si Akhisarspor vybral velký kopec smůly, Selezňov totiž z vápna tlačil míč na zadní tyčku, nicméně ten narazil právě jen do brankové konstrukce. A naopak ve 26. minutě poprvé a také naposledy v utkání udeřil Krasnodar, po krásné kombinaci a konečné nahrávce Kaborého skóroval střelou po zemi k bližší tyči Claesson.

Po tomhle inkasování byl turecký klub docela opařený, jeho soupeř si hlídal jednogólový náskok a do ničeho nebezpečného ho s pravidelností nepouštěl. Do poločasu mohl vyrovnat snad jen ve 42. minutě stále aktivní Selezňov, který mimochodem během své kariéry chvilku pobyl také v krasnodarské konkurenční Kubani, hlavičkoval ovšem vedle brány.

Ve 48. minutě znovu zahrozili krasnodarští Býci, konkrétně díky Wambertovi, jenže i když měl poměrně dost času, aby své zakončení nějakým způsobem korigoval, poslal míč hlavou jen do reklamních panelů za bránou. V 58. minutě mohl na druhé straně srovnat stav Sissoko, nicméně jeho hlavička po rohovém kopu skončila mimo kýžený a chtěný prostor.

Asi největší šanci, jak urvat z tohoto duelu aspoň bod, měli domácí v 64. minutě. To nejprve Kricjuk zlikvidoval hlavičku Yumlua, aby za hostujícího gólmana zaskočil proti střele Kisy na brankové čáře následně stoper Martynovič, a pak Vršajevič trefil břevno. Krasnodar ve zbytku zápasu udržel nervy na uzdě a odvezl si nakonec z Turecka domů všechny body.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele