základní skupiny - skupina A, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AEK Larnaka - Ludogorec Razgrad 1:1

Ani jeden z týmů v dosavadním průběhu skupiny A nebodoval a příliš jim nepomohla ani remíza 1:1 ze vzájemného souboje. Kyperská Larnaka se rozešla smírně s bulharským Ludogorcem a oba dva tak mají na kontě po polovině soutěže jediný bod. Vzhledem k senzační výhře švýcarského Curychu nad německým Leverkusenem se jejich naděje na postup do jarní části výrazně snížily.

Do zápasu měli mnohem lepší vstup hosté a hned v úvodních minutách si vytvořili dvě obrovské šance. Nejprve v 5. minutě skóroval Wanderson, jenž zblízka nezaváhal před brankářem Toňem, ovšem radost mu překazil praporek pomezního rozhodčího. Za další dvě minuty se přeci jen mohl bulharský mistr radovat, skóre totiž regulérně otevřel pětadvacetiletý rodák s kořeny z DR Kongo Jody Lukoki.

Ten si naběhl na skvělou křižnou přihrávku z levé strany od Natanaela a z první z dvanácti metrů zamířil naprosto přesně k pravé konstrukci. Hosté mohli zvýšit své vedení o šest minut později. Po rohovém kopu z pravé strany se probojoval k hlavičce Moti a orazítkoval bližší tyč, Toňo se stačil pouze ohlédnout. Domácí udeřili z ničeho nic v polovině první půle, kdy byl po zákroku gólmana Renana na Makedonce Tričkovskiho nařízen pokutový kop.

Brazilský strážce domácí branky šel do souboje velmi neobratně a zřetelně nakopl svého protihráče, o penaltě tak nemohlo být pochyb. K té se postavil Jorge Larena a nezaváhal, míč zkušeně napálil do protipohybu Renana. Poté tempo hry opadlo, další příležitosti se diváci dočkali osm minut po změně stran.

Otočit vývoj chtěl Hevel, ale jeho střela z hranice šestnáctky prosvištěla o decimetry vedle vzdálenější tyče. V 83. minutě ho mohl zastoupit střídající Taulemesse, který po zblokovaných nůžkách pálil z mírného úhlu z voleje, jenomže jeho projektil trestuhodně proletěl nad břevnem. Ve zbývajícím průběhu se nic zajímavého nestalo, odveta je na programu za čtrnáct dní a tentokráte bude mírným favoritem Ludogorec.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele