základní skupiny - skupina F, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Milán - F91 Dudelange 5:2

AC Milán potvrdil na San Siru úlohu favorita proti lucemburskému outsiderovi z Dudelange, ovšem na tříbodovém zisku se pořádně natrápil. Vítězství 5:2 sice vypadá na první pohled jednoznačně, jenže domácí ještě v 65. minutě prohrávali 1:2. Pak ale přepnuli na vyšší obrátky a soupeře dostali na kolena hned čtyřmi brankami během pouhých čtrnácti minut. Výraznou měrou se přiblížili k postupu do jarní fáze EL, vyhráno však ještě nemají.

V tuto chvíli jim patří druhá pozice s deseti body, díky výhře španělského Betisu nad Olympiakosem (1:0) si za čtrnáct dní v Řecku mohou dovolit prohrát o jednu branku, v případě dvou a více vstřelených gólů mohou padnout i o dvě trefy. Boj o první místo se příliš reálný nezdá, neboť klub ze Sevilly by musel zaváhat v Dudelange. A to pravděpodobné opravdu není, neboť lucemburský mistr je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 3:16.

První zajímavější moment se odehrál po dvaceti minutách, kdy Higuaín posunul míč na Patricka Cutroneho, jenž z otočky vypálil po zemi a brankáři Bonnefoiemu nešťastně propadl míč do sítě. Nicméně vedení italského giganta nevydrželo příliš dlouho, ve 39. minutě vyrovnal stav Dominik Stolz. K osmadvacetiletému německému záložníkovi propadl míč po rohovém kopu z levé strany a ten ho následně nekompromisně napálil do levé šibenice.

Domácí zažili šok necelých pět minut po přestávce, kdy otočil vývoj David Turpel. K němu se odrazil balón na pravou stranu šestnáctky, následná křižná rána zapadla k levé konstrukci a brankář Reina se po ni natahoval marně. Hosté se poté zatáhli do hlubokého obranného bloku a na tuto taktiku doplatili. Obrovský favorit čtvrtečního utkání srovnal v 66. minutě, kdy po pasu Hakana Çalhanoğlua z levého křídla tečoval míč smolně k zadní tyči hlavičkující Stélvio.

Za další čtyři minuty domácí podruhé vedli. Çalhanoğlu po neúspěšném průniku Higuaína vypálil šajtlí z dvaadvaceti metrů a jeho kroucený pokus zaplachtil do branky kolem Bonnefoie. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem přišel třetí nešťastný okamžik pro Dudelange, to když si přímý volný kop z levé strany srazil pod vlastní břevno Tom Schnell - 4:2. V 80. minutě stvrdil výhru AC dorážející Fabio Borini, který po teči Çalhanoğlua do horní tyčky propálil zblízka zoufalého Bonnefoie.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
John Obi Mikel

5:1

Reagovat
GabrielBatistuta

Dal bych palec, ale jdu se podívat níž.

Reagovat
GabrielBatistuta

tak jo... přibližnej " "

Reagovat
John Obi Mikel

Nebyl jsem daleko

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
herold

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

Treba vyhrať aj keď nie suverénym výsledkom. Tip 2:0 FORZA AC!

Reagovat
Morgue

2:1 Forza Milan!

Reagovat
Dron

4:0

Reagovat
fabec1222

Dno dosaženo

Reagovat
mojmira

Ještě ne, ale už aby jste tam byli

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm, ok, neměl bych se smát, taky hrajem hnus, ale tohle je už je pořádnej průšvih

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sou dementi?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
GEGE

Mauri mi bude zahadou prostě...nechapu proc je ten kluk celou dobu ignorovaný...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral Halilovic ? Vdaka.

Reagovat
mojmira

Celkem bída, moc si nerozuměl se spoluhráči ani s míčem. Je ale otázka, jak moc je to tím, že prostě nehraje.

Reagovat
Morgue

Netušil jsem ,že celý tým je doslova životně závislý na Susovi... naprosto jiná hra po jeho příchodu. Je vidět, že on tu kvalitu opravdu má. Smekám

Ovšem to co dnes AC předvádělo bylo k breku. Takhle snad hrají jen v české lize. Netušil jsem, že na této úrovni uvidím někdy hrát AC.

Reagovat
smazaný uživatel

No už jsem si myslel, že bude konečná....

Nakonec zvítězilo srdíčko.....trocha štěstí k tomu, ale to tak prostě je.

Forza AC !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Susa to byla přihrávka sem, přihrávka tam....ale nic extra. Po jeho příchodu jasné pokyny od RG hraj kolmice na pokuťák....a dřív či později to přijde

A přišlo

Reagovat
Baronne

Co Simic?

Reagovat
Morgue

Velmi solidní výkon. Nevypustil jediný souboj a celkově působil velmi soustředěně. Měl asi 3 velmi klíčové zákroky. Na gólech soupeře neměl defacto žádný podíl, takže si odnesl veřejné hodnocení za 7. Ovšem je třeba dodat, že se postavil relativně slabému soupeři... Ostudu však rozhodně neudělal. Právě na opak.

Reagovat
Baronne

Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele