Ani konec trenéra nepomohl aneb Události 6. kola FORTUNA:LIGY

02.09.2021, 18:49
Názory a komentáře
Z Liberce se před 6. kolem nejvyšší ligové soutěže pakoval trenér Pavel Hoftych a zdálo se, že utkání se Zlínem je ideálním pro odražení se ke světlejším zítřkům. Jenže provizorní kouč Miroslav Holeňák se svým týmem podlehl Zlínu a Luboše Kozla tak čeká velmi náročná práce.

I druhé mužstvo z Podještědí má za sebou průšvih, Jablonec totiž schytal debakl v Olomouci. A jelikož Slavia v Karviné poprvé v sezoně ztratila, byla jediným úspěšným účastníkem evropských pohárů v tomto kole Sparta proti Českým Budějovicím.

Nic by na tom nezměnil ani případný postup Plzně přes CSKA Sofia, viktoriáni totiž podlehli nováčkovi z Hradce Králové. V papírově zajímavých utkáních pak Baník zdolal Mladou Boleslav a Slovácko Pardubice, gólovou přestřelku s Teplicemi ovládli Bohemians.

Zápas kola


Karviná - Slavia Praha

Přestřelka, na jejímž konci domácí outsider obral mistra. V sedmadvacáté minutě otevřel skóre Papadopulos, ještě před pauzou ale stihli otočit Schranz a Kačaraba. Po Svobodově vyrovnání vrátil sešívaným vedení Traoré, nicméně v nastaveném čase dokázal zase srovnat Zych na konečných 3:3.



Gól kola


1. Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Pastvou pro oči byly v tomto kole hned tři branky. Co do "krásy" na tom byly podobně, seřazeny tedy jsou podle obtížnosti. Nejprve Fleišmanův volej, pak Radův oblouček a na závěr Caduova standardka, u které to ani nevypadalo, že skončila za čarou.



2. Jakub Rada (Hradec Králové)



3. Cadu (Pardubice)



Jedenáctka kola





Brankář - Milan Fendrich (Hradec Králové)

Měrou velmi významnou se podílel na překvapivém skalpu Plzně. Po dvaceti minutách hry vychytal Janoškovu zajímavou standardku, po půlhodině pak bravurním způsobem zneškodnil Sýkorův obstřel. Zaslouženou odměnou mu bylo čisté konto.

Pravý obránce - Cadu (Pardubice)

Už během první půle hýřil aktivitou směrem dopředu a jeho průniky i přihrávky byly velkým ohrožením pro soupeře. Nejvíce se ale ukázal ve čtyřiašedesáté minutě, kdy z přímého kopu nádherným způsobem skóroval a přiblížil tak Pardubice na kontakt.

Střední obránce - Vlastimil Daníček (Slovácko)

Radovat se však v kontextu celého utkání mohl jeho protihráč Daníček. Ten si v úvodu po rohovém kopu připsal branku po Hofmannově prodloužení, hlavně však obrana pod jeho velením pustila jen jeden gól a mohla se tak radovat z vítězství.

Střední obránce - Dávid Hancko (Sparta Praha)

I nadále pokračujeme v řadě zlepšování zápisu. Třetí z obránců v sestavě Hancko si směrem dozadu zapsal dokonce čisté konto, v ofenzivě se pak předvedl nedlouho před odchodem do šaten, kdy po Karlssonově rohu vsítil jediný gól utkání.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

Olomoucký Zmrzlý Hanckův počin ještě vylepšil o asistenci. Nejprve ale ke jeho brance, dokázal se totiž nejlépe zorientovat po Hanušově zákroku a propálit balón až do sítě. Zanedlouho se mu nepovedlo vystřelit, a tak alespoň přichystal tutovku pro úspěšného Hálu.

Pravý záložník - Martin Hála (Sigma Olomouc)

Hála přišel na hřiště až jako střídající hráč, přičemž překonání vyběhnutého Hanuše nebylo jeho jediným úspěchem v zápase. Jen asi o pět minut později přihrával pod sebe Vaněček a Hála si po položení obránce připsal druhou trefu v utkání.

Střední záložník - David Tkáč (Fastav Zlín)

Na hřiště přišel až na poslední čtvrthodinu, vliv na výsledek utkání ovšem měl obrovský. Ani ne po pěti minutách pobytu na hřišti jej totiž centrem našel Reiter, přičemž Tkáčovi se povedlo hlavou rozvlnit síť.

Střední záložník - Jakub Rada (Hradec Králové)

Během zápasu vyslal hned několik nebezpečných střel, první z nich už v první minutě. Nedlouho po návratu ze šaten už Staňka prověřil, aby jej po necelé hodině hry překonal. A to ranou, která se řadí mezi jeho nejpovedenější v kariéře.

Střední záložník - Kristi Qose (Karviná)

Od začátku utkání hýřil aktivitou, po dvou centrech, které spoluhráči zazdili, využil třetího ke gólu Papadopulos. Qose pak měl i jednu zajímavou střelu, nakonec to byl právě jeho rohový kop, ze kterého dokázali Karvinští srovnat na konečných 3:3.

Levý záložník - Ivan Schranz (Slavia Praha)

Po čtvrthodině připravil gól Teclovi, ten ale pro ofsajd nebyl uznán. A tak v pětatřicáté minutě sám skóroval, když si počkal na Ekpaiův pas a snadno zakončil. Půl hodiny před koncem se mohl radovat podruhé, tentokráte mu chybělo pár centimetrů

Útočník - Jan Chramosta (Bohemians Praha 1905)

Nebál se na sebe vzít zodpovědnost a hned dvakrát se ujal exekuce pokutového kopu. Při té první měl i notnou dávku štěstí, když procedil balón pod Čtvrtečkou, druhou už ale proměnil s jistotou do šibenice a tento gól byl nakonec tím vítězným.

Nemělo by vám uniknout


V deseti museli dohrávat liberečtí hráči proti Zlínu, kde je opustil Martin Koscelník za šlápnutí na Čanturišviliho. Čas 2:20.


Dost nepochopitelně naopak jen se žlutou kartou vyvázl Michal Škoda, který loktem ostře atakoval Filipa Panáka. Čas 3:40.


Bohemians proti Teplicím zahrávali hned dvě penalty, tu první za Moulisovu nešikovnou hru rukou. Čas 1:27.


Vedle Sparty nemůže být s ochranou zdraví vlastních hráčů spokojená ani Slavia, neboť Stropkův likvidační zákrok na Holeše byl oceněn jen žlutou kartou. Přesto měl vyloučený karvinský trenér Jozef Weber pocit ukřivděnosti, za který bůhvíjakým způsobem mohla F-evoluce.


Zachyceno na sociálních sítích


Tak ono když se Vám někdo při tom borcení pořád směje, tak si asi taky rádi kopnete.


Zvlášť když si Vás pět let natírá podle svého šéfa "malý klub z Prahy".


Přivítá West Ham další posilu?


I v něm by dostal reprezentanta.


Dočkáme se tohoto mimořádně chutného nápoje na Letné?


VAR v akci


Baníku se poprvé povedlo skórovat ještě o chvíli před pohlednou Fleišmanovou trefou, Ndefeho zásah ovšem nebyl uznán pro ofsajd, který potvrdil i VAR. Čas 0:47.


Rozzlobeni byli tepličtí fotbalisté poté, co se proti nim kopala už druhá penalta v zápase. Po přezkoumání byl jako nedovolený posouzen Chlumeckého zákrok. Čas 2:31.


Změny v tabulce


Novým lídrem tabulky je pražská Sparta, která se dostala před Plzeň a Slavia se navíc na ni může po dohrávce jen dotáhnout. Se sešívanými mají třináct bodů i hráči Slovácka, o bod hůře jsou na tom v Ostravě a o další dva v Olomouci, právě ta ale bude soupeřem Slavie v odloženém třetím kole.

Díky dobrým venkovním výkonům se na prozatímní sedmé pozici, podstatně výše, než se čekalo, vyhřívá Zlín, který je dokonce i před přes léto mocně posilujícími Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi. Na dělenou desátou příčku se po výhrách společně vyšvihli Bohemians a Hradec Králové.

Tato mužstva odstrčila jiná, která loni byla v tabulce podstatně výše. Řeč je o Pardubicích a Jablonci, které mají pouhých pět bodů. Se třemi body jsou na provizorních barážových pozicích Karviná a Teplice, sestup by v současné chvíli šel za Libercem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sparta Praha651016:316
2.Viktoria Plzeň65019:415
3.Slavia Praha541013:413
4.1. FC Slovácko64117:413
5.Baník Ostrava640212:812
6.Sigma Olomouc531116:910
7.Fastav Zlín63039:129
8.FK Mladá Boleslav62138:77
9.Dynamo České Budějovice62136:87
10.Bohemians Praha 190561329:116
11.FC Hradec Králové61324:86
12.FK Pardubice612310:115
13.FK Jablonec61234:115
14.MFK Karviná60338:133
15.FK Teplice61055:143
16.Slovan Liberec60151:101

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (10)

Přidat komentář
meno

tvl Durčák na eurofotbale, už jsem viděl všechno

Reagovat
mistr129

Reagovat
db18

To toho moc nepamatuješ...

Reagovat
rufus

Reagovat
meno

On sem chodil nějak pravidelněji?

Reagovat
db18

Takových 5 až 7 let zpátky mnohem víc no.

Reagovat
Hafna

Panák Zelený

Reagovat
Losinho

jen pro gurmány

Reagovat
Mononukleoza

https://youtu.be/Rl-Pocpjwcg . Když se to vezme že to je německá 4. liga tak u nás snad mají lepší stadiony jen Plzeň a Eska

Reagovat
verv

Strašák tragikomická postavička

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele