Olomouc pořád baví aneb Události 4. kola FORTUNA:LIGY

19.08.2021, 19:56
Názory a komentáře
I ve třetím zápase v probíhajícím ročníku rozhodně bavil zápas olomoucké Sigmy. Ta po dvou pětigólových zápasech sehrála dokonce šestibrankové, když program čtvrtého kola otevřel remízou 3:3 s Českými Budějovicemi.

Bavily i další sobotní zápasy, zejména tedy velký obrat Zlína na hřišti Karviné. Slavia nakonec uhrála vítězství proti oslabené Mladé Boleslavi, naopak Sparta v Ďolíčku jen snížila a poprvé v sezoně ztratila body.

V neděli Teplice hubeným vítězstvím zaskočily Jablonec, jeden gól stačil na úspěch proti Hradci Králové i Slovácku. Více branek nepadlo ani při plzeňském vítězství v Liberci, naopak Ostrava Pardubice zdolala 3:1.

Zápas kola


Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice

Sigma opět bavila a Dynamo ztratilo slibné vedení. Budějovičtí vedli o dva góly po trefách Basseyho a Čavoše, po Jemelkově snížení jim tento náskok vrátil Tolno. V závěru o své slibné vedení přišli, nejprve totiž snížil Zifčák a v sedmé minutě nastavení srovnal Poulolo.



Gól kola


1. Martin Fillo (Fastav Zlín)

Martin Fillo se za velmi nepříznivého stavu dostal v Karviné k odraženému míči po rohovém kopu, který famózním volejem poslal do sítě. Z podobné situace skóroval i David Pavelka, Patrik Čavoš zase zužitkoval pěknou Mihálikovu akci.



2. David Pavelka (Sparta Praha)



3. Patrik Čavoš (Dynamo České Budějovice)



Jedenáctka kola





Brankář - Patrik Le Giang (Bohemians Praha 1905)

Klokanům k cenné remíze proti Spartě pomohl hned šesti zákroky. Už v úvodu musel krotit nebezpečný projektil z kopačky Sáčka, po dvacet minutách vychytal zase dělovku Polidara. Ještě před pauzou dvakrát vychytal Peška, po ní si na něm vylámal zuby i Karlsson.

Pravý obránce - Radim Řezník (Viktoria Plzeň)

Málem už v kádru Viktorky vůbec nebyl, letos se jí ale minimálně směrem do ofenzivy dost vyplácí. Kromě čistého konta v Liberci pomohl i co do útoku, když se ve dvaapadesáté minutě dostal k rohovému kopu a uklidil jej do brány.

Střední obránce - Ondřej Kúdela (Slavia Praha)

Hra s ním a bez něj vypadá v podání Slavie naprosto odlišně. V souboji proti svému bývalému klubu Mladé Boleslavi ustrážil i svého někdejšího spoluhráče ze Slavie Milana Škodu, i díky soupeřově oslabení se dočkal nuly vzadu.

Levý obránce - Lukáš Vraštil (Fastav Zlín)

Nikterak zvlášť nevyčníval, nicméně byl na něj na levé straně obrany tradičně spoleh. Dařila se mu rozehrávka i obranná hra, i díky němu tak mohli ševci obrátit v jednu chvíli velice nepříznivý stav utkání.

Pravý záložník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Od začátku zápasu hýřil aktivitou a připravil sparťanům několik zajímavých příležitostí, dlouho však bez úspěchu. Po pauze ale vybojoval rohový kop, který sám poslal na přední tyč na Davida Pavelku, jehož volej zapadnul do brány.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Opět ukázal své schopnosti. Kromě svých tradiční střel klasicky vytvářel i šance spoluhráčům, jako třeba v úvodu Kuchtovi. Během závěrečné desetiminutovky se dočkal i asistence, když skvostnou přihrávkou vyslal Schranze do protiútoku.s

Střední záložník - Štěpán Krunert (Teplice)

Už po deseti minutách dokázal rozhodnout o výsledku utkání proti dalšímu severočeskému celku z Jablonce. Dostal se totiž k Marešově centru, který ve skluzu poslal do sítě. Původně sice jeho gól neplatil pro ofsajd, VAR ale vše přezkoumal a uznal.

Levý záložník - Ondřej Mihálik (Dynamo České Budějovices)

Dvě asistence jsou vždy skvělým počinem, i kdyby vypadaly jako "pouhá" přihrávka na úvodní gól Basseyho. Druhý zápis do asistencí byl už ovšem skvostný, velmi chytrou patičkou totiž připravil snadnou branku Čavošovi.

Útočník - Ivan Schranz (Slavia Praha)

Znovu ukázal, že co do zakončování je ze současných členů sešívaného mužstva asi nejsilnějším článkem. Na hřiště přišel až během druhé půle jako střídající hráč, přesto stihl skórovat po výše zmíněném Stanciuově pasu.

Útočník - Antonín Růsek (Sigma Olomouc)

Stejně jako Mihálik si i on připsal dvě asistence. Po padesáti minutách připravil gólovou příležitost Jemelkovi, který jen zblízka dorazil, deset minut před koncem pak povedeným centrem našel skórujícího Zifčáka.

Útočník - Fortune Bassey (Dynamo České Budějovice)

Už v úvodní desetiminutovce mimořádně povedenou ranou otevřel gólový účet utkání. Po několika neúspěšných pokusech to byl právě on, kdo povedeným průnikem po pravé straně umožnil Mihálikovi s Čavošem dokončit pohlednou akci.

Nemělo by vám uniknout


Hráči Slovácka ke vstřelení svého jediného gólu proti Hradci Králové využili špatného Klímova odkopu, prosadil se Mareček.


Během druhé půle pak i přes příznivý vývoj musel do šaten trenér celku z Uherského Hradiště Martin Svědík, jehož výlevy směrem k rozhodčím byly oceněny dvěma žlutými kartami.


Nevídanou Šedovu hrubku potrestal Jan Kuchta, který zkušeného mladoboleslavského brankáře obral o míč a následně do zcela prázdné brány skóroval.


Sigma se proti Českým Budějovicím dokázala v závěru utkání dotáhnout ze dvougólové ztráty. Po Zifčákově snížení se na konečných 3:3 podařilo v sedmé minutě nastavení vyrovnat Poulolovi, a to i díky útočnému výletu gólmana Macíka.


Zachyceno na sociálních sítích


Začněme něčím pozitivním...


Tady asi nemůžeme spekulovat, že by se host snažil pomoci svému mateřskému klubu.


Tohle není zrovna přestupový majstrštyk.


VAR v akci


Střelec jediného gólu Slovácka se vzápětí mohl stát z hrdiny padouchem. Za hloupý zákrok na Krále totiž uviděl červenou kartu a musel do šaten. Čas 2:02.


Mladoboleslavští se proti Slavii chvíli radovali z nabytého vedení, to jim ale dlouho nevydrželo. Skalákův gól totiž nebyl uznán pro předchozí Skalákův faul na Oscara.


A VAR nebyl ke Středočechům milostiv ani při svém druhém zásahu do hry, za nesmyslný Smržův loket na Lingra totiž tento záložník spatřil kartu červené barvy.


V Teplicích o vítězství domácího celku rozhodl jejich jediný gól, který vsítil Štěpán Krunert. Jeho trefa přitom původně pro ofsajd neplatila, po zásahu videa však byl tento názor sudího přehodnocen.


Změny v tabulce


Díky zaváhání Sparty se na první místo po velmi dlouhé době dokázala dostat na první místo právě před konkurenta Letné, s devíti body jsou v závěsu Baník Ostrava, Slovácko a Slavia, která však má utkání k dobru.

Za šestým Zlínem najdeme čtveřici týmů se čtyřmi body, mimo jiné i olomouckou Sigmu, která vyzve sešívané v dohrávaném utkání. Dalšími těmito mužstvy jsou Mladá Boleslav, České Budějovice a Jablonec.

Po třech remízách se o jedenáctou pozici dělí Bohemians s nováčkem z Hradce Králové, za jedno vítězství mají stejný počet bodů Teplice. Pardubice a Karviná uhrály dva nerozhodné výsledky, na posledním místě se krčí Liberec.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (9)

Přidat komentář
milan78

přestaňte sem cpát fota kominíků

Reagovat
Vlkoslav

Reagovat
Radar

zabanujte tu chcanku

Reagovat
PH8

Kdyby to bylo aspoň vtipný a mohl bych se nejen pohoršit ale i zasmát

Reagovat
db18

Fillo

Reagovat
Pony Slaystation

Ten neonovinář je co za dementa?

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Pony Slaystation

chápu, že jsi PlačkaSKS, ale neodpověděl jsi mi na otázku.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele