FORTUNA:LIGA - preview 19. kola

12.02.2021, 08:26, aktualizováno 14.02.2021, 08:57
Previews
Sparta nastoupí poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou na domácí půdě proti Karviné. Plzeň jede do Mladé Boleslavi a Baník ve šlágru dnešního programu přivítá Jablonec. V Ostravě se debatuje o pozici trenéra Kozla, nicméně vedení mu vyjádřilo podporu. Ustál by ale i domácí nezdar? V dalších zápasech Olomouc hraje na Bohemians, Liberec hostí České Budějovice...
Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice  (neděle 14:00)
Liberec se i v novém kalendářním roce potýká podobně jako na podzim s výkyvy formy. Naposledy se ale Severočeši nečekaně radovali z vítězství, které hodlají potvrdit v souboji o pohárové příčky s Českými Budějovicemi. Dynamo však vyztužilo defenzivu a čisté konto chce udržet i U Nisy.

Velmi cenné tři body vybojoval Liberec v minulém kole. Severočeši přijeli do Plzně jako outsider, zpátky pod Ještěd se ale vraceli jako vítězové. Slovanu pomohl i chybující rozhodčí Miroslav Zelinka, jenž chybně nevyloučil obránce hostů Martina Koscelníka, zatímco se ze hřiště po zásluze pakoval domácí stoper Filip Kaša. I tak bylo vhodné smeknout před bojovným výkonem Liberce, jenž po dvou brankách přinesl kýžené ovoce.

Na zisk z Plzně by Severočeši rádi navázali doma U Nisy. "S Budějovicemi jsme většinou hráli vyrovnané zápasy, takže očekávám něco podobného i teď. Terén by měl být v rámci možností docela dobrý a my samozřejmě chceme doma potvrdit minulé vítězství z Plzně. S Budějovicemi máme nyní stejný počet bodů, hraje se o páté místo a my uděláme vše pro to, abychom i v tomhle důležitém zápase zvítězili," připomněl význam duelu asistent hlavního trenéra Slovanu Pavel Medynský.

Dynamo na jaře zatím neprohrálo a po spíše průměrném podzimu stoupá tabulkou. Naposledy si sebevědomí Jihočeši vyšlápli na ostravský Baník, jenž porazili díky jedinému přesnému zásahu Mateje Mršiće. Budějovice se v poslední době mohou pyšnit zejména solidní obranou. Po zimní přestávce inkasovaly pouze jednou a aktuálně zůstávají bez obdrženého gólu více než 350 minut.

V Liberci tak budou Jihočeši pošilhávat po dalším úspěchu. "Chtěli bychom navázat na to, co nás zdobilo v posledních zápasech. Poctivě jsme se připravovali a hlavní pro nás je, abychom plnili to, co chceme. Petr Javorek nám bude chybět, ale máme v týmu plno jiných hráčů, kteří jsou schopni ho nahradit," připomněl trenér Dynama David Horejš absenci klíčového středopolaře, jenž před pár dny oslavil již 35. narozeniny.

Podobně jako Javorek si disciplinární trest odpykává také křídelník Slovanu John Mosquera. Zranění zase nepustí do hry stopera Mohameda Tijaniho a útočníka Jana Matouška. Po tvrdém zákroku v Plzni od Kaši visí otazník nad startem záložníka Michala Sadílka.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Koscelník, Purzitidis, Mara, Karafiát, Pešek - Rabušic
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Valenta - Ekpai, Alvir, Mršič - Brandner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.40 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - FK Jablonec  (neděle 14:00)
Napravit neuspokojivou formu mohou fotbalisté Ostravy v domácím zápase s Jabloncem. I Severočeši v minulém kole prohráli, nicméně předtím měli dlouhou sérii bez porážky.

Baníkovci z šesti zápasů na programu jarní části vyhráli jen v jednom jediném, když doma zdolali Liberec. V dalších svou zápasech remizovali, zbylé prohráli včetně toho posledního v Českých Budějovicích poměrem 1:0. Hlavním kamenem úrazu je jednoznačně ofenziva - aktuálně se Slezané neprosadili již 265 minut, v žádném jarním a ani dvou posledních podzimních utkáních navíc nevstřelili více než jednu branku.

"Jablonec je kvalitní soupeř, kterému se výsledkově daří a je v psychické pohodě. Nicméně si myslím, že je v našich silách s ním hrát vyrovnaně. Jdeme do toho s vůlí uspět. Jablonec má zkušené mužstvo s řadou zkušených hráčů, a pokud mají výsledky, hrají uvolněně, jsou klidní a silní na míči a umí si počkat na tu svou šanci. Ale stejně tak mají i své slabiny a jejich zápas se Slavií nám něco ukázal. Jsem rád, že jsme po dlouhé době jsme měli normální týden, měli jsme čas dobít a doufám, že se to na nás projeví pozitivně," věří trenér Luboš Kozel.

Severočeši od porážky na začátku listopadu najeli na sérii devíti zápasů bez porážky, která skončila až v posledním lednovém utkání na hřišti pražské Slavie. Minulý víkend se měli představit na domácí půdě proti Slovácku, nicméně vinou nezpůsobilého terénu bylo utkání odloženo, stejně jako pohárový zápas s Líšní.

"Jejich handicap je trochu to, že nemají diváky, kulisa jim chybí. Mají kvalitní kádr, nakoupili hodně hráčů. Mají to dobře promíchané s mladými, ale spíš více sázejí na zkušenost. Musíme se na to dobře připravit. Naposledy jsme doma nehráli, hřiště to nedovolilo. Šest nebo sedm týdnů jsme netrénovali na přírodní trávě, jsme na umělce. Z toho pohledu máme trochu handicap, ale nechci se na to vymlouvat," obává se kouč Petr Rada.

Ve vzájemných střetech má v poslední době jednoznačně navrch Jablonec. Ten prohrál jen v jednom z posledních jednadvaceti utkání, zadařilo se mu i v první várce utkání této sezony. Na domácí půdě uspěl 2:0 díky brankám Schranze a Zeleného.

Zeleno-bílí pro nadcházející zápas zřejmě nemohou počítat se zdravotně indisponovanými Pilařem a Štěpánkem, domácí by mohli mít k dispozici kompletní kádr.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Tetour, Jánoš, Mena, Holzer - Zajíc
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Hübschman - Schranz, Považanec, Kratochvíl, Jovovič - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.24 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc  (neděle 14:00)
Olomoucká Sigma si proti Spartě vypila kalich hořkosti do dna, navíc přišla o několik opor. Na hřišti Bohemians, kteří v posledních týdnech zažívají rozkvět, se Hanáci musí dát dohromady především psychicky.

Že by místo kulhání začali "Klokani" pořádně hopsat? Bohemka poprvé v sezoně zvítězila ve dvou zápasech za sebou a výrazně se vzdálila sestupovým bojům. V součtu s remízou proti Opavě zůstávají Pražané po tři zápasy neporaženi, díky čemuž by družina kouče Luďka Klusáčka konečně mohla nabrat ten správný elán, který by ji nasměroval do klidného středu tabulky.

Klusáčkův asistent Erich Brabec by byl rád, kdyby celek z Vršovic v neděli využil oslabení na straně soupeře. "Ještě se uvidí, zda Olomouc nepřijede i s Houskou. Tam bych to ještě nechal s otazníkem. Ztratili kreativního Gonzáleze, který je u obrovské většiny nebezpečných věcí Sigmy v ofenzivě. Pokud by nehrál ani Houska, byli by hodně limitovaní," sdělil někdejší ligový stoper.

Zatímco Housku vyřadil ze hry surovým zákrokem mladoboleslavský Marek Matějovský, González si podobně jako stoper Roman Hubník nezahraje kvůli trestu za čtyři žluté karty v ročníku. Mimo hru navíc zůstávají záložníci Jáchym Šíp s Milanem Kerbrem a otazník se vznáší nad startem levého beka Michala Vepřeka.

Olomouc zkrátka počítá ztráty. A to nejen personální, ale i výsledkové. Poslední mač proti Spartě měli Hanáci parádně rozehraný, ovšem o dvoubrankový náskok po změně stran přišli, a když následně odmítli opětovné vedení, ztratili zápas v jeho závěrečných minutách úplně.

Hráči Sigmy se tak musejí srovnat především v hlavách. "Zápasovou zátěž posledních dnů jsme fyzicky zvládli dobře, ale budeme muset zapracovat na psychice hráčů, protože výsledek se Spartou byl pro nás malým šokem," řekl asistent hlavního trenéra Jiří Neček.

Také Olomouc ale může těžit z absencí protivníka. Na marodce "Klokanů" totiž spolu s brankářem Romanem Valešem figuruje kvarteto obránců David Bartek, Till Schumacher, Daniel Krch a Lukáš Pokorný.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Dostál, Krch, Hůlka, Vondra - Vaníček, Květ, Jindřišek, Vodháněl - Necid, Hronek
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Greššák, Daněk, Hála - Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.11 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň  (neděle 14:00)
Mladá Boleslav získala v posledních dnech několik zvučných posil, s nimiž se hodlá co nejrychleji vzdálit ohrožení sestupu. V neděli ale Středočechy nečeká snadná práce, neboť na jejich hřiště dorazí po Novém roce lepšící se Plzeň.

Radim Řezník, Laco Takács, Samuel Dancák, Milan Jirásek, Tomáš Ladra, Tomáš Malínský, Jaromír Zmrhal a naposledy také Jiří Skalák. Mladá Boleslav během zimního přestupového období rozhodně nelenila a pro jarní boje výrazně posílila. Otázkou zůstává, zda se kvantitativní vylepšení kádru projeví i na výsledcích. V automobilovém městě všichni doufají, že ano. Jinak totiž ambicióznímu klubu hrozí pád do druhé ligy.

Proto Středočeši doufají v úspěch i proti silné Plzni. "Jsme v situaci, kdy v každém utkání bez ohledu na soupeře musíme jít důsledně za třemi body. Psychika samozřejmě roli hraje. Každý musí odvést takový výkon, aby si po utkání mohl říct, že pro to udělal maximum," uvedl kouč Boleslavi Karel Jarolím.

Viktoria se po podzimní mizérii začíná herně zvedat, ovšem minulý víkend nepříjemně narazila na Liberec. Svěřenci trenéra Adriána Guľy se tak rázem propadli z pátého na osmé místo v tabulce. Chuť si Západočeši alespoň částečně spravili jednoznačným středečním vítězstvím v MOL Cupu proti třetiligovým Přepeřím.

Nyní hodlá Plzeň uspět také v nejvyšší soutěži. "Čeká nás nepříjemný soupeř, který má svoji tvář hry. My ji samozřejmě také máme. Budeme se chtít prosadit vlastní hrou, zareagovat na průběh a střílet góly tak, jako se nám to dařilo v poháru. Budeme na to chtít navázat a na boleslavském hřišti zvítězit. Vrací se nám někteří chlapci z marodky. Věřím, že za chviličku budeme kompletní," řekl Guľův asistent a bývalý útočník Viktorie Marek Bakoš.

Obě mužstva limituje rozsáhlý seznam absentujících hráčů. Na domácí straně se kvůli zranění nepředstaví brankář Petr Mikulec a záložníci Milan Jirásek s Michelem Hönigem. Pravý bek Radim Řezník zase v Boleslavi hostuje právě z Plzně, tudíž kvůli dohodě klubů nenastoupí. Nejisté zůstávají starty stopera Alekseje Tatajeva, středopolaře Jakuba Fulneka a útočníků Dominika Maška s Martinem Graiciarem.

Plzeň do středních Čech nedoprovodí obránce Filip Kaša, jenž za surový faul v posledním kole obdržel disciplinární trest. Zdravotní trable nepustí na trávník dalšího zadáka Lukáše Hejdu a záložníky Jana Kopice s Tomášem Hořavou. O nasazení středopolařů Aleše Čermáka, Miroslava Káčera a Jana Kovaříka se teprve rozhodne. Do sestavy by se naopak po uplynutí trestu za žluté karty mohl vrátit krajní bek Milan Havel.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Diviš - Douděra, Šimek (Takács), Křapka, Preisler - Dancák, Matějovský - Malínský, Ladra, Zmrhal - Škoda
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Brabec, Limberský, Falta - Bucha, Kalvach, Šulc - Kayamba, Ondrášek, Ba Loua
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.67 - 3.93 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - MFK Karviná  (neděle 16:00)
Minulý týden otočili dvougólovou ztrátu v Olomouci, nyní na fotbalisty Sparty čeká další celek ze středu tabulky. Proti Karviné potřebují vyhrát, aby se s jistotou udrželi před třetím Jabloncem.

Předchozí víkend se pro Letenské nesl ve znamení velkého obratu. Na hřišti Sigmy Olomouc prohrávali po trefách Daňka a Gonzáleze už 2:0, poté se však prosadil starší z Krejčích a dvě penalty proměnil Karlsson, díky čemuž z toho rázem bylo cenné vítězství. Alespoň částečně tak byla napravena domácí porážka od Bohemians.

Karviná se porážkou naladila na vánoční přestávku a po ní to nebylo o moc lepší. Po Pardubicích totiž nestačila ani na Slovácko a Slavii, až na přelomu měsíců se forma začala zlepšovat. Nejprve přišel nerozhodný výsledek v Teplicích, před týdnem pak domácí výhra ve slezském souboji s Opavou. Nepříznivý vývoj tehdy otočili Papadopulos, Tavares a Qose.

"Sparta je Sparta. Pro nás je to velká výzva a moc se na utkání těšíme. Domácí mají nový impuls v podobě nového trenéra, navíc minulý týden otočili zápas v Olomouci. Sigma, stejně jako my na začátku sezóny, vedla o dva góly a stejně prohrála. První poločas patřil Olomouci, po změně stran se Sparta zlepšila a zápas otočila. Byl tam vidět už rukopis trenéra Vrby," říká hostující kouč Juraj Jarábek.

Pražanům se ve vzájemných zápasech poměrně daří. Od postupu Karviné do ligy bylo sehráno devět utkání, z nichž rudí zvítězili v šesti, další dva zápasy skončily remízou. V zářijovém střetnutí vedla Karviná o dvě branky po gólu Papadopulose a vlastňáku Lischky. Ještě před pauzou ale srovnali Hložek s Dočkalem, ve druhé půli pak obrat na 2:5 dokonali Krejčí mladší, Hložek a Kozák.

Zmíněný mladší z Krejčích bude kvůli čtyřem žlutým kartám absentovat v nadcházejícím klání, stejně tak další střelec Hložek a Štetina. V ohrožení je navíc start Minčeva, Polidara, Wiesnera a Vindheima. Na straně hostí se vinou vykartování neobjeví Bartošák s Dramém.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Karlsson, Pavelka Karabec, Dočkal, Ladislav Krejčí I - Kozák
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Jursa, Santos, Šindelář, Mazáň - Qose, Herc - Mikuš, Smrž, Ostrák - Papadopulos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.32 - 9.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - 1. FK Příbram  (sobota 14:00)
Opavě teče každým přibývajícím týdnem čím dál víc do bot. V sobotu čeká Slezany přímo existenční zápas. Pokud doma porazí Příbram, vrátí se zpět do záchranářských bojů. V opačném případě budou zřejmě víc a víc propadat panice.

Od různých představitelů Opavy slýcháme pořád dokola, že teď už Slezané musí zvítězit. Jenže tříbodový zisk ne a ne přijít. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče dosáhli v probíhající sezoně na výhru pouze jednou, v novém kalendářním roce pak získali jediný bod za remízu. Sebevědomí mužstva příliš nepomohlo ani úterní vypadnutí z MOL Cupu s třetiligovými Karlovými Vary.

Jeden důležitý záchranářský duel před dvěma týdny Opava proti Brnu nezvládla, teď SFC čeká snad ještě klíčovější střetnutí. "Nastala doba, kdy nemíním nikoho hájit. Sobotní utkání musíme za každou cenu zvládnout a hráči k tomu tak musí být postaveni," vzkázal bez jakýchkoliv výmluv nedávný záložník Slezanů a současný sportovní manažer klubu Pavel Zavadil.

Opava navíc bojuje s rozsáhlou marodkou. K dlouhodobým marodům Josefu Hnaníčkovi, Adamu Rychlému, Štěpánu Harazimovi, Janu Řezníčkovi a Bartoszi Pikulovi se v posledních dnech přidali také Matěj Hrabina, Dalibor Večerka, Jan Žídek, Lukáš Holík, Tomáš Čvančara a Václav Juřena. Je otázkou, zda některý z uvedených hráčů bude pro sobotní klání fit.

Také Příbram vítězí víceméně sporadicky, ovšem na rozdíl od Opavy sbírá alespoň bodové drobečky. Paradoxně se Středočechům nejvíce daří proti silným celkům - plichtu uhráli s Plzní i naposledy o minulém víkendu v bláznivém utkání proti Slavii. I tak družina kouče Pavla Horvátha nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Oproti Slezanům netrápí velký počet zraněných hráčů. Do Moravskoslezského kraje se nevydají pouze zadák Karel Soldát s útočníkem Chrisem Cortezem. Nově navíc k řece Litavce dorazil na hostování obránce Steve Kingue, naopak angažmá ve středních Čechách ukončili forvardi Martin Jindráček a Jan Díl.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Didiba, Kulhánek, Schaffartzik - Mondek, Nešický, Tiéhi, Hellebrand, Helešic - Dedič, Smola
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotič, Cmiljanovič - Lalkovič, Rezek, Nový - Zorvan - Voltr
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.22 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zbrojovka Brno - Fastav Zlín  (sobota 14:00)
Sice mají stále dva zápasy k dobru, jejich pozice ale vskutku není zrovna lichotivá. Hráči Zlína by potřebovali zvítězit na hřišti Brna, aby se od sestupových příček vzdálili více než tomu je v současnosti.

Zbrojovka se na jaře drží průměru jednoho získaného bodu na zápas, ze čtyř pokusů totiž jednou zvítězila a jednou remizovala. Tříbodový zisk v Opavě a remíza v Mladé Boleslavi jsou sice cenné, nicméně může Jihomoravany mrzet, že minulý víkend nezvládli klání na půdě Bohemky. Za domácí se prosadili Necid a Hronek, na druhé straně kontroval jen Růsek.

"Ševcům" se po zimní přestávce příliš nedaří. Nejprve remizovali se slezskými protivníky z Opavy a Zlína, naposledy (předtím, než museli do karantény) schytali šestigólový výprask od Slavie, přičemž už v poločase byl rozdíl ve skóre pětibrankový.

Ve vzájemných zápasech v poslední době mívají navrch domácí týmy. V soutěžních duelech za posledních šest let, tedy v době, kdy se mužstva pravidelně utkávají v první lize, bylo domácí hřiště ustráženo šestkrát ze sedmi případů. Naposledy v září uspěl Zlín poměrem 3:1.

Na straně Zbrojovky nebudou k dispozici zdravotně indisponovaní Reiter, Kryštůfek a Gajić, v ohrožení je i start Přichystala. Hosté budou postrádat vykartovaného Slováka, otazník visí nad zdravotním stavem Čanturišviliho a Procházky.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Dreksa, Pernica, Šural - Štepanovský, Sedlák, Bariš, Vaněk, Moravec - Fousek, Růsek
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Buchta, Vraštil - Fantiš, Conde, Hlinka, Jiráček - Dramé, Poznar, Jawo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.26 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slavia Praha - FK Pardubice  (sobota 16:00)
Slavia naposledy nečekaně selhala v obraně a proti Pardubicím chce dokázat, že šlo jen o ojedinělý výpadek. V sobotu nicméně sešívaní narazí na příjemné překvapujícího nováčka, s nímž na podzim zaváhali.

Tři branky v jednom ligovém utkání neinkasovala Slavia téměř dva a půl roku. Až minulou neděli přijeli sešívaní na těžký terén do Příbrami, kde oproti očekáváním strádali a po bizarních gólech ve vlastní síti remizovali s domácím souborem 3:3. Pražané sice nadále zůstávají pohodlně na čele tabulky, ovšem nečekaná ztráta bodů je může vyvést z míry.

Proti Pardubicím se mužstvo z Vršovic potřebuje opět dostat do herní pohody. Již ve čtvrtek totiž slávisty čeká dost možná nejdůležitější zápas jara proti anglickému Leicesteru City v rámci Evropské ligy. Pohodlné vítězství na domácí scéně by se tedy sešívaným hodilo do krámu.

Východočechy ale není radno podceňovat. Nováček nejvyšší soutěže se mezi elitou drží velmi obstojně a dosavadní sedmé místo po více než polovině ročníku se nezrodilo náhodou. Ostatně Slavia má za sebou s houževnatými Pardubicemi zkušenost ze třetího kola aktuální sezony, kdy favorit duelu dokonce prohrával a až po změně stran vybojoval alespoň remízu po výsledku 1:1.

I proto trenér Pražanů Jindřich Trpišovský oceňuje dosavadní práci nováčka. "Na začátku jara se trochu ztratily, protože jim chybělo spoustu kvalitních hráčů, kteří byli zranění. Už jsou ale zase pohromadě, hrají pracovitý fotbal a mají v týmu zajímavé individuality. Nedostávají moc branek, jsou organizovaní a disciplinovaní. Do horní poloviny tabulky patří právem," uvedl lodivod sešívaných.

Trpišovského protějšek Jiří Krejčí doufá, že Východočeši předvedou podobně týmový výkon jako na podzim. "Postaví se proti nám tým evropské úrovně a my se připravíme tak, abychom hráli maximum toho, na co budeme stačit. V tom bude zápas rozhodně podobný tomu podzimnímu," řekl kouč Pardubic.

Slavii v sobotu nepomůžou zranění stoper David Hovorka a útočník Júsuf Hilál. Mimo hru zůstává též záložník Petr Ševčík, jenž už se ale začíná připravovat k návratu na trávníky. Otazník visí nad startem dalšího forvarda Micka van Burena. Pardubice postrádají pouze středopolaře Jana Jeřábka.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Bořil - Holeš, Provod - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Čihák - Tischler, Hlavatý, Kostka, Cadu - Huf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.88 - 14.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Slovácko - FK Teplice  (pátek 18:00)
Nyní už za regulérního aspiranta na evropské poháry můžeme považovat Slovácko. V rámci devatenáctého kola jej čeká zápas z těch snazších, přivítá totiž Teplice. Ty se naopak musí ohlížet za sebe.

Jihomoravané už šest utkání čekají na svého přemožitele. Teprve v minulém zápase jim navíc skončila pětizápasová série vítězství, během níž zdolali i Plzeň nebo Baník, a to kvůli domácí bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. Celek z Uherského Hradiště je však v lize jedním z mála, kterému se více daří venku než doma. Mimo svůj stadion získal více bodů, přestože tam sehrál méně zápasů.

Naopak "Skláři" na jaře ještě nedokázali vyhrát. Po úvodním debaklu od Jablonce podlehli i Českým Budějovicím a Pardubicím, mezitím ještě remizovali s Karvinou. Nebyl to tedy žádný smrtelný los, proto se tyto ztráty mohou fatálně vymstít. Náskok Teplic na sestupové příčky je totiž pouhých šest bodů s tím, že šestnáctá Mladá Boleslav má ještě zápas k dobru.

V zářijovém vzájemném střetu skončila dominance Teplic. Slovácko zvítězilo poprvé od roku 2015, a to díky trefám Kohúta a Klimenta.

Nyní bude trenéru Svědíkovi zřejmě chybět Cicilia, Tomič a Daníček, na straně druhé zůstanou mimo hru Shejbal, Knapík a Plachý.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Petržela, Jurečka, Navrátil - Kliment
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Hyčka - Macej, Jukl, T. Kučera, Trubač, Moulis - Mareš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.40 - 7.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha18153054:1148
2.Sparta Praha18122436:2138
3.FK Jablonec17112433:1935
4.1. FC Slovácko1794430:1731
5.Slovan Liberec1784526:1728
6.Dynamo České Budějovice1877424:2328
7.FK Pardubice1884617:1928
8.Viktoria Plzeň1883732:2327
9.Sigma Olomouc1868428:2326
10.Baník Ostrava1875621:1626
11.MFK Karviná1866620:2624
12.Bohemians Praha 19051864821:2322
13.Fastav Zlín1653818:2418
14.FK Teplice18521118:3817
15.Zbrojovka Brno18341116:3313
16.FK Mladá Boleslav17251018:3111
17.1. FK Příbram18251115:3611
18.SFC Opava18151212:398

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (766)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele