Serie A - souhrn dohrávek 25. kola

20.06.2020, 21:27, aktualizováno 21.06.2020, 23:42
Komentáře a souhrny
Lautaro Martínez (© AFP)
Inter Milán zdolal Sampdorii a drží si šestibodový náskok na Atalantu, která pro změnu naplnila úlohu favorita proti Sassuolu. Hellas Verona doma přetlačil Cagliari a drží se těsně za pohárovými příčkami, přičemž na sardinský celek již má náskok šesti bodů. Turín FC neudržel vedení nad Parmou a zůstává proto tři body nad sestupovým pásmem...

Inter Milán - UC Sampdoria 2:1

21.06.2020 21:45

Góly: 10. Romelu Lukaku, 33. Lautaro Martínez - 53. Morten Thorsby

Inter Milán v dohrávce kola porazil Sampdorii těsně 2:1 a ještě stále může živit šance na titul. Nerazzurri měli drtivou územní převahu a díky Lukakovi s Lautarem jí dokázal gólově využít. Jediný zásah Námořníků obstaral Thorsby.

Svěřenci Antonia Conteho si chtěli spravit chuť po vyřazení v semifinále Coppa Italia a soupeřem jim byla o záchranu bojující Sampdoria. Hosté chtěli domácího favorita překvapit, ale od začátku byla převaha Interu zřejmá.

Už ve 3. minutě rozjeli Milánští akci, která skončila gólem, nicméně neuznaným, pro ofsajdové postavení. Inter ale zůstával na balónu a o sedm minut později už se mohl radovat. Eriksen si ve vápně narazil s Lukakuem a belgický útočník přesně zakončil - 1:0. Rychlá branka se pomohla domácím uklidnit a po půlhodině hry přišlo navýšení skóre. Lukaku u postranní čáry ukázal své technické dovednosti, krásně posunul balón na Candrevu, který ještě vyšperkoval akci přihrávkou na volného Lautara Martíneze a ten trefil odkrytou branku.

Na začátku druhého poločasu mohlo být definitivně rozhodnuto, jenomže Lukaku další Eriksenovu pobídku poslal vedle branky a vzápětí na druhé straně snížil Morten Thorsby. Nikým nepokrytý Colley po rohovém kopu hlavičkoval do břevna a následný závar před brankou ukončil Thorsby. Bohužel další fáze zápasu dlouho žádné šance nepřinášela, Inter si prakticky bez problému držel jednobrankový náskok a ten mu také až do závěrečného hvizdu vydržel. Inter zvítězil 2:1 a nutno podotknout, že zcela zaslouženě, Sampdorii krom gólu Thorsbyho nic jiného nedovolil.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - US Sassuolo 4:1

21.06.2020 19:30

Góly: 16. Berat Djimsiti, 31. Duván Zapata, 37. Mehdi Bourabia (vl.), 66. Duván Zapata - 90+2. Mehdi Bourabia

Sassuolo v obraně zcela propadlo a v Bergamu nechalo všechny tři body. Atalanta skórovala celkem čtyřikrát, zatímco Neroverdi se zmohli jen na jeden zásah.

Atalanta bojuje o čtvrté místo s výhledem na třetí, které při její ofenzivní síle není úplně nemyslitelné. Dnes ale musela zabrat a ukázat, že i bez čerstvě zraněného Josipa Iličiće, ofenzivního tahouna Bergamaschi, dokáže zázraky. Pod dohledem zkušeného sudího Chiffiho se Atalanta dala do svého soka od první minuty.

Jako první se do šance po delší nudě dostal kanonýr Duván Zapata. Snadno si zpracoval míč na hranici vápna, do kterého vnikl, ale balon si trochu ukopl. Vzdor Sassuola každopádně trval jen 16 minut. Pak totiž přetažený centr vrátil před bránu Mattia Caldara a pohotově reagující obránce Berat Djimsiti už neměl problém zakončit tuhle standardní situaci - 1:0 pro La Dea.

O pouhé tři minuty později už to mohlo být o dvě branky. Duván Zapata totiž proskotačil do vápna a nahrál Alejandru Gómezovi před bránu. Ten už si věděl rady. Potíž tkvěla v tom, že Robin Gosens hrál předtím rukou, což neuniklo pozornosti sudího Chiffiho, který branku nemohl uznat. Atalanta každopádně neubírala z plynu.

Střelou z hranice šestnáctky se prezentoval Alejandro Gómez, jehož přízemní rána letěla pár centimetrů vedle levé tyče. A o pouhé tři minuty později poslal Alejandro Gómez centr na levou stranu vápna, kde zastihl v náběhu Robina Gosense. Tam byl Duván Zapata mnohem rychlejší než brankář a se štěstím dostal míč do brány - 2:0.

Deset minut před koncem první půle se Atalanta málem dočkala další branky. Duván Zapata dostal až příliš mnoho prostoru a využil ho náramně. Atalanta sice dostala míč do sítě, ale pro ofsajd gól nemohl platit. Platil až ten následující. O pouhou minutu později totiž nahrávku před bránu srazil do vlastní brány Mehdi Bourabia, takže hráči La Dea vedli o tři branky.

Sassuolo se nevzdalo a Domenico Berardi měl dvakrát za sebou v krátkém čase obrovskou šanci na vyrovnání, ale nejprve ho zastavil Gollini. Pak jeho spolupráci s Caputem zlikvidovala obrana Atalanty. Pět minut po změně stran se Francesco Caputo pokusil zkorigovat stav utkání, jenže Domenico Berardi před bránou na míč těsně nedosáhl! Krátce po něm zakončoval Grégoire Defrel, jenže toho vychytal spolehlivý Gollini.

Obrana Sassuola dál selhávala, což uvítal Duván Zapata. Neomylný hrot v 66. minutě dotáhl do konce akci Alejandra Gómeze, který centroval ze standardní situace. Ve fanoušcích La Dea posléze zatrnulo, když se ve vápně skácel k zemi Grégoire Defrel. Jenže po poradě s videem penaltu odvolal.

Osm minut před koncem se do šance dostal hostující obránce Giangiacomo Magnani, jehož hlavička však mířila mimo. Čisté konto brankář Gollini nakonec neudržel, protože v nastaveném čase se k volnému přímému kopu postavil Mehdi Bourabia a zakroutil míč krásně k tyči - 4:1.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Cagliari Calcio 2:1

20.06.2020 21:45

Góly: 14. Samuel Di Carmine, 26. Samuel Di Carmine - 43. Giovanni Simeone

Cagliari zabralo až příliš pozdě a odneslo úvodní lapsus. Za prvních 27 minut totiž dostalo dva góly od Di Carmineho, z čehož už se nevzpamatovalo.

Hellas předvádí po celou dobu velmi dobré výkony a nebojí se zaskočit i větší favority. Dnes byl celek z Verony jasným favoritem, přestože Cagliari dostalo nedávno jednu výraznou vzpruhu - nového kouče v podobě protřelého excentrika Waltera Zengy. Pro něj to byl poměrně ostrý test, který hodlal za každou cenu zvládnout. Začátek utkání mu ale nevyšel.

První, řekněme seznamovací minuty, vzaly rychle za své. Už ve 13. minutě se totiž domácí Hellas dostal do vedení. Amrabat skvěle vybojoval míč, který posunul na levou stranu vápna Lazovičovi. Ten rychle odcentroval do vápna a v něm se skvěle zorientoval zkušený útočník Samuel Di Carmine. Pověsil se do vzduchu a hlavou nedal Cragnovi šanci - 1:0.

O pár minut později mu nedal šanci ani Darko Lazović, autor toho parádního centru před gólem. Tentokrát to vzal na sebe a nádhernou ranou rozezvučel břevno! Nevadí, druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. A opět nesl podpis Di Carmineho. Ten nejprve vybojoval míč díky neodbytnému napadání, předal ho Valeriovi Verremu a ten s ním proběhl přes dva obránce. Pak vrátil míč na osu hřiště a Di Carmine trefil z pětadvaceti metrů nádherně!

Jenže taková pohádka to zase nebyla. Deset minut před koncem poločasu totiž útočník Fabio Borini sestřelil úplně zbytečně Roga, načež mu sudí Manganiello po poradě s videem ukázal rovnou červenou kartu! A to byl teprve začátek. Jen osm minut potřebovalo Cagliari na vstřelení kontaktní branky. Po brilantním pasu od Cigariniho sklepl Luca Pellegrini hlavou míč na Simeoneho a ten před Silvestrim nezaváhal.

Oba týmy se po změně stran uchýlily k několika střídáním, aby občerstvily síly. Cagliari jinak svou přesilovku neumělo využít a navíc netrvala tak dlouho, jak by si Zenga přál. Dvacet minut před koncem totiž dostal za zbytečný zákrok druhou žlutou kartu Luca Cigarini a počty na hřišti se srovnaly. Výsledek už se ale nezměnil.

Více informací k zápasu

Turín FC - Parma Calcio 1:1

20.06.2020 19:30

Góly: 15. Nicolas N'Koulou - 31. Juraj Kucka

Italská nejvyšší soutěž se zase rozjela a začala remízou 1:1 mezi Turínem a Parmou. Obě branky padly už v prvním poločase. Nejprve otevřel skóre N'Koulou, ale ještě do šaten odpověděl slovenský záložník Juraj Kucka. Turín sice mohl po změně stran rozhodnout, ale Belotti z pokutového kopu na Sepeho nevyzrál.

V Turíně nakonec vydržel bezbrankový stav jen patnáct minut, než domácí rozehráli rohový kop a z něho se dobře umístěnou hlavičkou prosadil Nicolas N'Koulou. Nutno podotknout, že vedení Granata bylo vzhledem k aktivitě zasloužené. Parma ale nechtěla být pozadu a po půlhodině hry srovnala. Gervinho zpětnou přihrávkou sice nikoho nenašel, ale balón doputoval až nahoru na šestnáctku a Juraj Kucka z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí si mohli vzít vedení zpátky, ale po centru Belottiho hlavičkoval De Silvestri jen do Sepeho.

Druhý poločas začala opět aktivněji Granata a brzy to slavilo ovoce. Po závaru v šestnáctce fauloval Iacoponi a sudí nařídil pokutový kop. Naprosto klíčový okamžik zápasu ale Andrea Belotti nezvládl, jeho tvrdou ránu mu vyrazil Sepe.

Parma přežila "klinickou smrt" a ještě mohla usilovat klidně o tři body. Ty z pozice Turína opět odmítl zahozenou šancí Eder a nic dalšího už se v utkání nestalo.

Více informací k zápasu

AS Řím - US Lecce 4:0

23.02.2020 18:00

Góly: 13. Cengiz Ünder, 37. Henrich Mchitarjan, 69. Edin Džeko, 80. Aleksandar Kolarov

Lecce čtvrtý zářez na pažbě nepřidalo a z Říma jede s prázdnou. Svými góly se o to v dresu lepšícího se AS Řím postarali Ünder, Mchitarjan, Džeko a také Kolarov. Římané zdemolovali svého soka zcela jasně a Lecce po špatném výkonu opět klesá.

Římané se před utkáním stále nacházeli na dně. Ne doslovném, ale v rámci ligy stále předváděli hrůzné výkony, možná nejhorší za dobu amerického vedení. Slavný celek a především bojující trenér Paulo Fonseca ale dál věří, že se mu ještě může podařit zázrak v podobě Ligy mistrů. Na ni po třech porážkách v řadě začalo AS dost ztrácet. Lecce, vyznavač stejných klubových barev, naopak třikrát v řadě vyhrálo a prezentuje se ve velkém laufu.

A domácí se hned od prvních minut pustili do svého soupeře s vervou a vírou, že dneska to za tři body prostě bude. Do vápna před brankáře hostí mířilo množství centrů, které však nacházely převážně obránce Lecce, dnes velmi pozorné a obětavé. První velkou šanci AS vymyslel často neprávem kritizovaný Lorenzo Pellegrini, který nádherným pasem vyslal ke zteči Edina Džeka, jenž ale nedokázal zakončit.

Mnohem lépe se to už povedlo Cengizi Ünderovi. Ten se po delší odmlce dostal do základu a trenéru Fonsecovi se odvděčil dokonale. V rychlém protiútoku se hnali na bránu Vigorita Džeko s Mchitarjanem a zkušený Armén si vybral právě turecké křídlo. Ünder z první zakončil přesně a Římané vedli o jednu branku.

Po pětadvaceti minutách se Cengiz Ünder dostal do skvělé pozice, kterou ještě vyšperkoval nahrávkou na Edina Džeka. Zkušený snajpr sice pálil z první, ale rychlost zaměnil za přesnost, takže míč skončil vysoko nad. Po pádu Manciniho ztratil míč u vlastního vápna Bruno Peres. Balónu se chopil Žan Majer, který však svou šanci nevyužil a mířil jen do obětavého Chrise Smallinga.

Deset minut před koncem první půle už to AS vyšlo. Dlouhý odkop Manciniho se dostal k Edinu Džekovi, který si počkal na náběh spoluhráčů. Zvolil z nich nejrychlejšího, Henrika Mchitarjana. Tomu se povedlo ustrážit balon před dotírajícím protihráčem a našel skulinku mezi nohama brankáře Vigorita! Druhý a uklidňující gól AS byl na světě.

Střídající Kluivert si počkal na náběh Edina Džeka, který sice míč do běhu a následně i do vápna dostal, ale odskočil mu od nohy. V 69. minutě nastala trochu kuriózní situace, když po rychlé kombinaci dostal míč do sítě Džeko. Sudí nejprve gól neuznal pro ofsajd, ale následně po konzultaci s VARem změnil svůj verdikt.

To byl pro Lecce definitivní zlom. A aby toho nebylo málo, tak po tyčce Lecce dal Aleksandar Kolarov čtvrtou branku AS. Naběhl si do vápna a dostal v něm nahrávku od Carlese Péreze, kterou proměnil v poslední gól dnešního duelu krásnou ranou.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 2:3

23.02.2020 12:30

Góly: 57. Francesco Cassata, 90. Domenico Criscito (pen.) - 2. Adam Marušić, 51. Ciro Immobile, 71. Danilo Cataldi

Lazio si stále drží úctyhodnou formu a tři body získalo i v Janově. Domácí nesehráli špatnou partii, ale Biancocelesti byli zkrátka efektivnější. Do vedení je poslal už po dvou minutách Marušić a po změně stran zvýšil obvyklý kanonýr Immobile. Janov sice snížil prostřednictvím Cassaty, ale Cataldi opět navýšil a i když Janov podruhé snížil, na body nedosáhl.

Janov se v posledních týdnech hodně zlepšil a výrazně oživil své šance na záchranu, ve 25. kole ho ale čekalo suverénní Lazio. Římský celek potřeboval zareagovat na výhru Juventusu a tak se také stalo.

Do vedení šli hosté už po 120 sekundách, kdy se mezi dva obránce natlačil Marušić a následně překonal brankáře Perina. Laziu rychlá branka pomohla, to sice nikam nespěchalo, ale dál si vytvářelo šance. Po přihrávce Luise Alberta měl na kopačce druhý gól Caicedo, ovšem v tomto případě výborně zasáhl Perin. Grifoni poprvé zahrozili ve 25. minutě, po centru Schöneho orazítkoval tyč Cassata. Janov se postupně přesvědčil, že se s Laziem dá hrát, ovšem podobně jako vstoupil do prvního poločasu, zpackal i začátek toho druhého.

Pět minut po přestávce nejprve pálil do boční sítě Immobile a jen o minutu později se stejný hráč zmocnil balónu znovu a z hranice vápna přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Janov se sympaticky ani za tohoto stavu nevzdával a velice brzy snížil na rozdíl jedné branky. Ankersen si všiml neobsazeného Francesca Cassaty, který povedenou ranou z první překonal Strakoshu. Lazio si problémy nedělalo a v 71. minutě si vzalo dvoubrankový náskok zpátky. Danilo Cataldi předvedl, že umí zahrávat volné přímé kopy a na jeho střelu Perin nedokázal nijak zareagovat a pouze se ohlédl. Lazio mělo i další šance definitivně rozhodnout, ale místo pojistky ještě došlo na drama. V nastavení sudí odpískal pokutový kop a Criscito nabídkou nepohrdl. Poté se ještě pár minut hrálo, ale Janov vyrovnat nestihl.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 1:1

22.02.2020 20:45

Góly: 85. Erick Pulgar (pen.) - 56. Ante Rebić

Fanoušci Milána spílají sudímu Gianpaolu Calvaresemu, který se výrazně podepsal pod konečnou remízu na půdě Fiorentiny. Čtyřiačtyřicetiletý arbitr nejprve neuznal branku Zlatana Ibrahimoviće a v závěru utkání nařídil velice spornou penaltu ve prospěch Violy, aniž by se přesvědčil u videa. Pulgar posléze pokutový kop proměnil a i v oslabení srovnal na 1:1.

AC Milán v prvním zápase s Fiorentinou prohrál 1:3, takže měl svému soupeři co oplácet. Hosté se v posledních týdnech zlepšili a vyhlásili minimálním cílem Evropskou ligu. Po dnešku se však tyto pozice o něco vzdálily. Fiorentina si zase v minulém kole parádně zastřílela do sítě Sampdorie Janov a chuť měla na Stadio Artemio Franchi i proti Milánu.

I když to v prvním poločase nebyl kdovíjaký fotbal, tak některé momenty stály za to. Po třinácti minutách nebezpečně pálil Milenković a Donnarumma musel vyrážet. Následná dorážka Castrovilliho už se neujala. O dvě minuty později přišla na druhé straně obrovská příležitost, po centru zprava se v žádném případě nejednalo o ofsajd a Ante Rebić v blízkosti hlavičkoval jen do Dragowskiho.

Pět minut po půlhodině přišla krásná branka Zlatana Ibrahimoviće a první výrazně kontroverzní rozhodnutí sudího Calvareseho. Ibrahimovićův gól nebyl uznán kvůli ruce, kterou měl odhalit VAR. Balón Švéd skutečně rukou zasáhl, nicméně sám útočník ji měl velmi těsně u těla. Gól ale neplatil, takže se pokračovalo za nerozhodného stavu. V prvním poločase nakonec žádná branka nepadla a na tu si diváci museli počkat do druhého poločasu.

Krátce po změně stran musel být střídán zraněný brankář Gigi Donnarumma, takže si milánskou premiéru odbyl zkušený Asmir Begović a hned měl co dělat, aby zpacifikoval hlavičku Chiesy. A pak už přišel první gól zápasu, Cáceres zle zpracoval balón na prsa tak, že jej namazal přímo na kopačku Anteho Rebiće a chorvatský snajpr se zase prosadil. Tím se odstartoval řetězec problémů Fiorentiny, uběhlo totiž pár minut a Dalbert škobrtl o Ibrahimoviće a protože byl posledním hráčem, byl domácí hráč vyloučen.

Půl hodiny hrál Milán v početní výhodě, ale se svou dobrou pozicí zle naložil. Nejenže nedal druhý gól, ale vedení nakonec neudržel, byť za velice kontroverzních okolností. Souboj v pokutovém území mezi Cutronem a Romagnolim posoudil Calvarese jako penaltový, což by samo o sobě nebylo tolik zarážející, kdyby pět minut před koncem využil systému VAR. Calverese tak neučinil a Pulgar penaltu proměnil. Při vší milánské smůle si ještě Begović sáhl na balón, ale brance nezabránil.

Vyrovnávací branka AC zcela zaskočila a Fiorentiny bylo najednou plné hřiště a to i v oslabení. V nastavení ještě zazdil tutovku Cáceres a více už se na hrací ploše nestalo.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Juventus FC 1:2

22.02.2020 18:00

Góly: 69. Andrea Petagna (pen.) - 39. Cristiano Ronaldo, 60. Aaron Ramsey

Dle očekávání skončilo sobotní utkání na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře. Juventus naplnil roli favorita a po brankách Ronalda a Ramseyho zvítězil 2:1. Stará dáma si tak upevnila vedení na čele tabulky a bude doufat v klopýtnutí svých pronásledovatelů. Hosté se zároveň naladili na utkání Ligy mistrů proti Lyonu. SPAL zůstane i po tomto kole beznadějně poslední.

Když se Juventus naposledy ve Ferraře představil, byla z toho šokující porážka 1:2. Zopakovat něco podobného ale nechtěl a od začátku byl aktivnějším týmem. Ještě se sluší připomenout, že svůj tisící zápas v profesionálním fotbale odehrál Cristiano Ronaldo a patřičně to oslavil gólem.

Brankář Szczęsny byl sice první, kdo musel po střele Petagny zasahovat, ale pak už měl vše v režii Juventus. Ve 4. minutě ještě překazil Ronaldovu radost praporek pomezního a i další dvě velké šance v podání Ramseyho a Cuadrada neskončily gólem. Portugalská hvězda se prosadila ve 39. minutě a měla řekněme snadnou úlohu, protože pas Cuadrada přímo před branku byl milimetrově přesný.

Na začátku druhého poločasu měl Ronaldo další tutovku a jen skvělý zákrok Berishy nohou neznamenal odskočení na rozdíl dvou branek. Na druhé straně nedokázal dobře zakončit Valoti a nakonec přesně po hodině hry Juventus přidal druhý zásah. Dybala prostrčil balón na Aarona Ramseyho, který ho dloubl přes Berishu do branky.

Zdálo se, že Starou dámu nemůže nic vykolejit, přesto se hosté museli strachovat. SPAL totiž vstřelil kontaktní branku, když zákrok Ruganiho na Missirolu posoudil sudí La Penna jako penaltový. Andrea Petagna penaltu suverénně proměnil a pro domácí vykřesal naději. Zpět dvoubrankové vedení mohl dát Juventusu Ronaldo, ale z přímáku trefil jen zeď a o chvíli později z voleje vnější tyčku. Stará dáma se musela o výsledek strachovat až do závěrečného hvizdu. Sudí nastavil ještě dlouhých šest minut, během nich se sice dostal k hlavičce Muhammad Fárias, ale branku přestřelil a to zároveň znamenalo konec nadějí.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 1:1

22.02.2020 15:00

Góly: 90+1. Rodrigo Palacio - 33. Stefano Okaka

Remízou 1:1 skončilo sobotní utkání mezi Boloňou a Udinese a z výsledku musí být zklamaní především hosté. Ti až do začátku nastaveného času nad Boloňou vedli, když se už v průběhu prvního poločasu trefil Stefano Okaka, ale na konci je připravil o vítězství Rodrigo Palacio.

Udinese vstoupilo do zápasu aktivně, iniciativa byla jasně na jeho kopačkách a brankář Da Costa musel ve 25. minutě poprvé výrazněji zasahovat. Bylo to varování, kterého domácí strana nedbala a po půlhodině přišel skutečný trest. De Paulův rohový kop se snesl přesně na hlavu Stefana Okaky a Udinese zaslouženě vedlo 1:0. Boloňa se snažila do přestávky odpovědět, zvýšila aktivitu, ale Musso za svá záda nic nepropustil.

Každopádně závěr prvního poločasu už ze strany Boloni snesl přísnější měřítko. Mihajlovićovi svěřenci však na konec půle nenavázali. Udinese se koncentrovalo na defenzivní taktiku a nutno podotknout, že si v ní vedlo dobře. Je potřeba také zmínit, že se ve druhém poločase nehrál zrovna atraktivní fotbal, ale to bylo dáno právě ryze defenzivní taktikou Gottiho svěřenců.

Mnozí fanoušci Udine už se viděli se třemi body v kapse, ale nastavený čas všechno zhatil. Tomiyasu poslal do pokutového území centr, ten mezi dvěma stopery propadl a Rodrigo Palacio se zmocnil balónu a vyrovnal. Argentincova trefa byla zároveň v utkání poslední.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - SSC Neapol 1:2

21.02.2020 20:45

Góly: 26. Jhon Chancellor - 50. Lorenzo Insigne (pen.), 54. Fabián Ruiz

Neapol si nakonec poradila, i když to bylo s odřenýma ušima. Hráči měli dost možná v hlavě střet s Barcelonou, protože jako první se prosadila domácí Brescia. Díky brankám Insigneho s Ruizem ale může nakonec Gattusův celek slavit obrat.

Brescia se stále potácí v problémech spojených se sestupem a dnes chtěla dokázat bezmála zázrak. Oslabený celek toužil ukázat, že si první ligu zaslouží, k čemuž mu měl proti Neapoli pomoci i Zmrhal. Nebyl jediným Čechem v sestavě, protože do obrany se postavil i Matějů. Proti nim stáli hráči jako Demme, Politano, Mertens nebo Ruiz s Manolasem.

Neapol začala zápas aktivně, domácí tým se v prvních pěti minutách prakticky nedostal k míči. Na pravé hranici pokutového území si zpracoval a uvolnil se Fabián Ruiz, jenže jeho rána prosvištěla nad břevnem. Brankář Joronen jinak moc práce neměl a jeho obránci si své povinnosti plnili svědomitě. A navíc ukázali, že jim ani útočení není cizí.

Ve 27. minutě totiž rozjásal domácí tribuny obránce Jhon Chancellor. Na počátku byl centr od Sandra Tonaliho, na nějž si zkušený obránce naběhl. Rohový kop zakončil přesnou a tvrdou hlavičkou, kterou nedal brankáři Ospinovi šanci zasáhnout - 1:0 pro domácí Brescii.

Vstřelená branka samozřejmě Brescii nabudila a domácí se dostávali do dalších šancí. Bjarnason ale mířil mimo a Dimitri Bisoli rovněž neměl správně seřízená mířidla. První půli zakončil svou akcí Mario Balotelli, který si na centr od rohového praporku naskočil velmi dobře, jenže s přesností už to bylo horší.

Druhá polovina utkání začala pro favorita z Neapole mnohem lépe. Ve 48. minutě totiž Aleš Matějů zasáhl míč ve vlastním vápně rukou a sudí po chvíli váhání nařídil pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal kapitán Lorenzo Insigne a zkušeně poslal brankáře na opačnou stranu - 1:1.

Brescia náhle přestala hrát a Neapol kula železo, dokud bylo rozžhavené. Pouhých pět minut po první brance totiž Neapol strhla vedení na svou stranu! Zasloužil se o to Fabián Ruiz, který si zpracoval míč na pravé straně a nádhernou ranou levačkou poslal míč k tyči. Brankář Joronen plachtil zbytečně, na míč dosáhnout nemohl.

Stejný duel dvou protivníků se opakoval o pět minut později, ale tentokrát Joronen dokázala Ruizovu ránu vyrazit na roh. V další šanci se před Joronenem zjevil Dries Mertens, který sice dal gól, ale ten pro ofsajd nemohl být uznán.

Dvacet minut před koncem se po dlouhém míči natahoval Mario Balotelli, který ale balón poslal moc vysoko. Zkušený italský útočník s pověstí problémového hráče mohl způsobit dost problémů Neapoli, jenže v poslední šanci utkání selhal. Deset minut před koncem totiž zakončoval jen těsně nad břevno Ospinovy brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC26203350:2463
2.SS Lazio26195260:2362
3.Inter Milán26176351:2557
4.Atalanta Bergamo26156574:3551
5.AS Řím26136751:3545
6.SSC Neapol26116941:3639
7.Hellas Verona26108831:2738
8.Parma Calcio261061033:3236
9.AC Milán261061028:3436
10.Bologna FC26971038:4234
11.Cagliari Calcio26881042:4232
12.US Sassuolo26951242:4332
13.ACF Fiorentina26791032:3630
14.Udinese Calcio26771221:3728
15.Turín FC26841429:4628
16.UC Sampdoria26751429:4626
17.Janov CFC26671331:4725
18.US Lecce26671334:5625
19.SPAL 201326531820:4418
20.Brescia Calcio26441822:4916

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
mastakillah

Duván

Reagovat
Pharrell

Reagovat
berliner

Snad ucast v predkole EL bude Hellas Verona nebo Parma misto Neapole

Reagovat
Elliasson

Neapol bude v Evropské lize na 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Verona sa tam dostane ak zostanu tam, kde su lebo Napoli maju Coppu, tym padom sa Europska liga posuva o miesto nizsie ;)))

Reagovat
berliner

A jo ja skopova hlava,jsem zapomnel,dik za upozorneni

Reagovat
berliner

Slyseli jste ze stopy Koronaviru byly v turinskych a milanskych odpadnich vodach jiz v prosinci a v bolonskych v lednu?

Reagovat
Dejwa

Góly krásný akce, první půle pěknej výkon, až na to nepromenovani šancí (opět), ale co se zase dělo ve druhým poločase

3 body důležitý, pořád je to ve hře, FORZA INTER!!

Reagovat
Pharrell

Jak včera hrál Alexis? A je i šance že si ho nechají?

Reagovat
Dejwa

Byl tam chvíli, oživil to, ale tahal to moc sám... Co jsem četl, tak by chtěli vyjednat prodlouzeni hostovacky o rok

Reagovat
Pharrell

Další hostování no super.

Snad i Victor Moses.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele