25. kolo
21.06.2020 19:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Atalanta pokračuje v kanonádě, Sassuolu nadělila čtyři branky

Sassuolo v obraně zcela propadlo a v Bergamu nechalo všechny tři body. Atalanta skórovala celkem čtyřikrát, zatímco Neroverdi se zmohli jen na jeden zásah.

Atalanta bojuje o čtvrté místo s výhledem na třetí, které při její ofenzivní síle není úplně nemyslitelné. Dnes ale musela zabrat a ukázat, že i bez čerstvě zraněného Josipa Iličiće, ofenzivního tahouna Bergamaschi, dokáže zázraky. Pod dohledem zkušeného sudího Chiffiho se Atalanta dala do svého soka od první minuty.

Jako první se do šance po delší nudě dostal kanonýr Duván Zapata. Snadno si zpracoval míč na hranici vápna, do kterého vnikl, ale balon si trochu ukopl. Vzdor Sassuola každopádně trval jen 16 minut. Pak totiž přetažený centr vrátil před bránu Mattia Caldara a pohotově reagující obránce Berat Djimsiti už neměl problém zakončit tuhle standardní situaci - 1:0 pro La Dea.

O pouhé tři minuty později už to mohlo být o dvě branky. Duván Zapata totiž proskotačil do vápna a nahrál Alejandru Gómezovi před bránu. Ten už si věděl rady. Potíž tkvěla v tom, že Robin Gosens hrál předtím rukou, což neuniklo pozornosti sudího Chiffiho, který branku nemohl uznat. Atalanta každopádně neubírala z plynu.

Střelou z hranice šestnáctky se prezentoval Alejandro Gómez, jehož přízemní rána letěla pár centimetrů vedle levé tyče. A o pouhé tři minuty později poslal Alejandro Gómez centr na levou stranu vápna, kde zastihl v náběhu Robina Gosense. Tam byl Duván Zapata mnohem rychlejší než brankář a se štěstím dostal míč do brány - 2:0.

Deset minut před koncem první půle se Atalanta málem dočkala další branky. Duván Zapata dostal až příliš mnoho prostoru a využil ho náramně. Atalanta sice dostala míč do sítě, ale pro ofsajd gól nemohl platit. Platil až ten následující. O pouhou minutu později totiž nahrávku před bránu srazil do vlastní brány Mehdi Bourabia, takže hráči La Dea vedli o tři branky.

Sassuolo se nevzdalo a Domenico Berardi měl dvakrát za sebou v krátkém čase obrovskou šanci na vyrovnání, ale nejprve ho zastavil Gollini. Pak jeho spolupráci s Caputem zlikvidovala obrana Atalanty. Pět minut po změně stran se Francesco Caputo pokusil zkorigovat stav utkání, jenže Domenico Berardi před bránou na míč těsně nedosáhl! Krátce po něm zakončoval Grégoire Defrel, jenže toho vychytal spolehlivý Gollini.

Obrana Sassuola dál selhávala, což uvítal Duván Zapata. Neomylný hrot v 66. minutě dotáhl do konce akci Alejandra Gómeze, který centroval ze standardní situace. Ve fanoušcích La Dea posléze zatrnulo, když se ve vápně skácel k zemi Grégoire Defrel. Jenže po poradě s videem penaltu odvolal.

Osm minut před koncem se do šance dostal hostující obránce Giangiacomo Magnani, jehož hlavička však mířila mimo. Čisté konto brankář Gollini nakonec neudržel, protože v nastaveném čase se k volnému přímému kopu postavil Mehdi Bourabia a zakroutil míč krásně k tyči - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Handicap Bergamo -2,5 kurz 3,26 . Jaký bud golový náskok vitěze zápasu Bergamo o 2 přesně 4,11. Snaží se nám tímto book vnutit tip na hcs Bergámo-2,5?

Reagovat
smazaný uživatel

4,56-4,41. Neskutečné , co si book dovolí. I na něj dojde.

Reagovat
Elmas

Tip: X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele