25. kolo
23.02.2020 12:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Lazio vyhrálo v Janově a dál se tlačí na Juventus

Lazio si stále drží úctyhodnou formu a tři body získalo i v Janově. Domácí nesehráli špatnou partii, ale Biancocelesti byli zkrátka efektivnější. Do vedení je poslal už po dvou minutách Marušić a po změně stran zvýšil obvyklý kanonýr Immobile. Janov sice snížil prostřednictvím Cassaty, ale Cataldi opět navýšil a i když Janov podruhé snížil, na body nedosáhl.

Janov se v posledních týdnech hodně zlepšil a výrazně oživil své šance na záchranu, ve 25. kole ho ale čekalo suverénní Lazio. Římský celek potřeboval zareagovat na výhru Juventusu a tak se také stalo.

Do vedení šli hosté už po 120 sekundách, kdy se mezi dva obránce natlačil Marušić a následně překonal brankáře Perina. Laziu rychlá branka pomohla, to sice nikam nespěchalo, ale dál si vytvářelo šance. Po přihrávce Luise Alberta měl na kopačce druhý gól Caicedo, ovšem v tomto případě výborně zasáhl Perin. Grifoni poprvé zahrozili ve 25. minutě, po centru Schöneho orazítkoval tyč Cassata. Janov se postupně přesvědčil, že se s Laziem dá hrát, ovšem podobně jako vstoupil do prvního poločasu, zpackal i začátek toho druhého.

Pět minut po přestávce nejprve pálil do boční sítě Immobile a jen o minutu později se stejný hráč zmocnil balónu znovu a z hranice vápna přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Janov se sympaticky ani za tohoto stavu nevzdával a velice brzy snížil na rozdíl jedné branky. Ankersen si všiml neobsazeného Francesca Cassaty, který povedenou ranou z první překonal Strakoshu. Lazio si problémy nedělalo a v 71. minutě si vzalo dvoubrankový náskok zpátky. Danilo Cataldi předvedl, že umí zahrávat volné přímé kopy a na jeho střelu Perin nedokázal nijak zareagovat a pouze se ohlédl. Lazio mělo i další šance definitivně rozhodnout, ale místo pojistky ještě došlo na drama. V nastavení sudí odpískal pokutový kop a Criscito nabídkou nepohrdl. Poté se ještě pár minut hrálo, ale Janov vyrovnat nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele