25. kolo
21.02.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Neapol po nevýrazném výkonu otočila utkání s Brescií

Neapol si nakonec poradila, i když to bylo s odřenýma ušima. Hráči měli dost možná v hlavě střet s Barcelonou, protože jako první se prosadila domácí Brescia. Díky brankám Insigneho s Ruizem ale může nakonec Gattusův celek slavit obrat.

Brescia se stále potácí v problémech spojených se sestupem a dnes chtěla dokázat bezmála zázrak. Oslabený celek toužil ukázat, že si první ligu zaslouží, k čemuž mu měl proti Neapoli pomoci i Zmrhal. Nebyl jediným Čechem v sestavě, protože do obrany se postavil i Matějů. Proti nim stáli hráči jako Demme, Politano, Mertens nebo Ruiz s Manolasem.

Neapol začala zápas aktivně, domácí tým se v prvních pěti minutách prakticky nedostal k míči. Na pravé hranici pokutového území si zpracoval a uvolnil se Fabián Ruiz, jenže jeho rána prosvištěla nad břevnem. Brankář Joronen jinak moc práce neměl a jeho obránci si své povinnosti plnili svědomitě. A navíc ukázali, že jim ani útočení není cizí.

Ve 27. minutě totiž rozjásal domácí tribuny obránce Jhon Chancellor. Na počátku byl centr od Sandra Tonaliho, na nějž si zkušený obránce naběhl. Rohový kop zakončil přesnou a tvrdou hlavičkou, kterou nedal brankáři Ospinovi šanci zasáhnout - 1:0 pro domácí Brescii.

Vstřelená branka samozřejmě Brescii nabudila a domácí se dostávali do dalších šancí. Bjarnason ale mířil mimo a Dimitri Bisoli rovněž neměl správně seřízená mířidla. První půli zakončil svou akcí Mario Balotelli, který si na centr od rohového praporku naskočil velmi dobře, jenže s přesností už to bylo horší.

Druhá polovina utkání začala pro favorita z Neapole mnohem lépe. Ve 48. minutě totiž Aleš Matějů zasáhl míč ve vlastním vápně rukou a sudí po chvíli váhání nařídil pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal kapitán Lorenzo Insigne a zkušeně poslal brankáře na opačnou stranu - 1:1.

Brescia náhle přestala hrát a Neapol kula železo, dokud bylo rozžhavené. Pouhých pět minut po první brance totiž Neapol strhla vedení na svou stranu! Zasloužil se o to Fabián Ruiz, který si zpracoval míč na pravé straně a nádhernou ranou levačkou poslal míč k tyči. Brankář Joronen plachtil zbytečně, na míč dosáhnout nemohl.

Stejný duel dvou protivníků se opakoval o pět minut později, ale tentokrát Joronen dokázala Ruizovu ránu vyrazit na roh. V další šanci se před Joronenem zjevil Dries Mertens, který sice dal gól, ale ten pro ofsajd nemohl být uznán.

Dvacet minut před koncem se po dlouhém míči natahoval Mario Balotelli, který ale balón poslal moc vysoko. Zkušený italský útočník s pověstí problémového hráče mohl způsobit dost problémů Neapoli, jenže v poslední šanci utkání selhal. Deset minut před koncem totiž zakončoval jen těsně nad břevno Ospinovy brány.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele