25. kolo
23.02.2020 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím rozebral obranu Lecce čtyřmi góly

Lecce čtvrtý zářez na pažbě nepřidalo a z Říma jede s prázdnou. Svými góly se o to v dresu lepšícího se AS Řím postarali Ünder, Mchitarjan, Džeko a také Kolarov. Římané zdemolovali svého soka zcela jasně a Lecce po špatném výkonu opět klesá.

Římané se před utkáním stále nacházeli na dně. Ne doslovném, ale v rámci ligy stále předváděli hrůzné výkony, možná nejhorší za dobu amerického vedení. Slavný celek a především bojující trenér Paulo Fonseca ale dál věří, že se mu ještě může podařit zázrak v podobě Ligy mistrů. Na ni po třech porážkách v řadě začalo AS dost ztrácet. Lecce, vyznavač stejných klubových barev, naopak třikrát v řadě vyhrálo a prezentuje se ve velkém laufu.

A domácí se hned od prvních minut pustili do svého soupeře s vervou a vírou, že dneska to za tři body prostě bude. Do vápna před brankáře hostí mířilo množství centrů, které však nacházely převážně obránce Lecce, dnes velmi pozorné a obětavé. První velkou šanci AS vymyslel často neprávem kritizovaný Lorenzo Pellegrini, který nádherným pasem vyslal ke zteči Edina Džeka, jenž ale nedokázal zakončit.

Mnohem lépe se to už povedlo Cengizi Ünderovi. Ten se po delší odmlce dostal do základu a trenéru Fonsecovi se odvděčil dokonale. V rychlém protiútoku se hnali na bránu Vigorita Džeko s Mchitarjanem a zkušený Armén si vybral právě turecké křídlo. Ünder z první zakončil přesně a Římané vedli o jednu branku.

Po pětadvaceti minutách se Cengiz Ünder dostal do skvělé pozice, kterou ještě vyšperkoval nahrávkou na Edina Džeka. Zkušený snajpr sice pálil z první, ale rychlost zaměnil za přesnost, takže míč skončil vysoko nad. Po pádu Manciniho ztratil míč u vlastního vápna Bruno Peres. Balónu se chopil Žan Majer, který však svou šanci nevyužil a mířil jen do obětavého Chrise Smallinga.

Deset minut před koncem první půle už to AS vyšlo. Dlouhý odkop Manciniho se dostal k Edinu Džekovi, který si počkal na náběh spoluhráčů. Zvolil z nich nejrychlejšího, Henrika Mchitarjana. Tomu se povedlo ustrážit balon před dotírajícím protihráčem a našel skulinku mezi nohama brankáře Vigorita! Druhý a uklidňující gól AS byl na světě.

Střídající Kluivert si počkal na náběh Edina Džeka, který sice míč do běhu a následně i do vápna dostal, ale odskočil mu od nohy. V 69. minutě nastala trochu kuriózní situace, když po rychlé kombinaci dostal míč do sítě Džeko. Sudí nejprve gól neuznal pro ofsajd, ale následně po konzultaci s VARem změnil svůj verdikt.

To byl pro Lecce definitivní zlom. A aby toho nebylo málo, tak po tyčce Lecce dal Aleksandar Kolarov čtvrtou branku AS. Naběhl si do vápna a dostal v něm nahrávku od Carlese Péreze, kterou proměnil v poslední gól dnešního duelu krásnou ranou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rothbard

1:1

Reagovat
HugoBoss27

1:0

Reagovat
Elmas

Proč máš v oblíbených klubech AS Řím a zároveň dáváš za tip na výhru Říma smutný smajlík?

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele