25. kolo
22.02.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fiorentina i v oslabení vyrovnala, Milán poškodily sporné výroky sudího

Fanoušci Milána spílají sudímu Gianpaolu Calvaresemu, který se výrazně podepsal pod konečnou remízu na půdě Fiorentiny. Čtyřiačtyřicetiletý arbitr nejprve neuznal branku Zlatana Ibrahimoviće a v závěru utkání nařídil velice spornou penaltu ve prospěch Violy, aniž by se přesvědčil u videa. Pulgar posléze pokutový kop proměnil a i v oslabení srovnal na 1:1.

AC Milán v prvním zápase s Fiorentinou prohrál 1:3, takže měl svému soupeři co oplácet. Hosté se v posledních týdnech zlepšili a vyhlásili minimálním cílem Evropskou ligu. Po dnešku se však tyto pozice o něco vzdálily. Fiorentina si zase v minulém kole parádně zastřílela do sítě Sampdorie Janov a chuť měla na Stadio Artemio Franchi i proti Milánu.

I když to v prvním poločase nebyl kdovíjaký fotbal, tak některé momenty stály za to. Po třinácti minutách nebezpečně pálil Milenković a Donnarumma musel vyrážet. Následná dorážka Castrovilliho už se neujala. O dvě minuty později přišla na druhé straně obrovská příležitost, po centru zprava se v žádném případě nejednalo o ofsajd a Ante Rebić v blízkosti hlavičkoval jen do Dragowskiho.

Pět minut po půlhodině přišla krásná branka Zlatana Ibrahimoviće a první výrazně kontroverzní rozhodnutí sudího Calvareseho. Ibrahimovićův gól nebyl uznán kvůli ruce, kterou měl odhalit VAR. Balón Švéd skutečně rukou zasáhl, nicméně sám útočník ji měl velmi těsně u těla. Gól ale neplatil, takže se pokračovalo za nerozhodného stavu. V prvním poločase nakonec žádná branka nepadla a na tu si diváci museli počkat do druhého poločasu.

Krátce po změně stran musel být střídán zraněný brankář Gigi Donnarumma, takže si milánskou premiéru odbyl zkušený Asmir Begović a hned měl co dělat, aby zpacifikoval hlavičku Chiesy. A pak už přišel první gól zápasu, Cáceres zle zpracoval balón na prsa tak, že jej namazal přímo na kopačku Anteho Rebiće a chorvatský snajpr se zase prosadil. Tím se odstartoval řetězec problémů Fiorentiny, uběhlo totiž pár minut a Dalbert škobrtl o Ibrahimoviće a protože byl posledním hráčem, byl domácí hráč vyloučen.

Půl hodiny hrál Milán v početní výhodě, ale se svou dobrou pozicí zle naložil. Nejenže nedal druhý gól, ale vedení nakonec neudržel, byť za velice kontroverzních okolností. Souboj v pokutovém území mezi Cutronem a Romagnolim posoudil Calvarese jako penaltový, což by samo o sobě nebylo tolik zarážející, kdyby pět minut před koncem využil systému VAR. Calverese tak neučinil a Pulgar penaltu proměnil. Při vší milánské smůle si ještě Begović sáhl na balón, ale brance nezabránil.

Vyrovnávací branka AC zcela zaskočila a Fiorentiny bylo najednou plné hřiště a to i v oslabení. V nastavení ještě zazdil tutovku Cáceres a více už se na hrací ploše nestalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele