Serie A - souhrn 38. kola

01.08.2020, 20:06, aktualizováno 02.08.2020, 22:49
Komentáře a souhrny
Juventus jakožto úřadující šampion prohrál podruhé v řadě, tentokrát nestačil na AS Řím, načež sezónu uzavře o pouhý bod před druhým Interem Milán, který se rozloučil výhrou v Bergamu. Na průběžném čtvrtém místě zakončí sezónu Lazio, jež odjelo bez bodu z Neapole. AC Milán naopak potvrdil formu z posledních týdnů a přehrál Cagliari. Janov si výhrou nad Hellasem pojistil záchranu, naopak po roce sestupuje Lecce...

Janov CFC - Hellas Verona 3:0

02.08.2020 20:45

Góly: 13. Tonny Sanabria, 25. Tonny Sanabria, 44. Cristian Romero

Janov nenechal nikoho na pochybách a v posledním kole si důležitou sedmnáctou příčku pohlídal. Grifům by nakonec stačila i porážka, protože Lecce svůj duel nezvládlo. Pod výhrou 3:0 se dvakrát gólově podepsal Sanabria a jednu trefu přidal také Romero. Ten samý hráč už za rozhodnutého stavu uviděl v 62. minutě červenou kartu.

Všechny góly padly už v prvním poločase. Janov nechtěl situaci dramatizovat, chtěl zápas co nejrychleji rozhodnout a vyslat do Lecce jasný vzkaz. Podařilo se.

Dobré zprávy přicházely na Marassi už od začátku. V 11. minutě se stadion dozvěděl, že Parma na Lecce vede a euforie se ještě zvýšila, když o dvě minuty později využil centru Leragera hlavičkující Antonio Sanabria. Stejný hráč si pak ve 25. minutě pohlídal ofsajdovou past a zvýšil už na 2:0. Grifonům hrálo všechno do karet, včetně vývoje druhého zápasu. Ten nakonec domácí vůbec nemusel zajímat, ještě do poločasu dal na 3:0 umístěnou hlavičkou Cristian Gabriel Romero. O záchraně Janova v tu chvíli nikdo nepochyboval.

Ve druhém poločase sice přišla komplikace, když uviděl červenou kartu právě Romero. Domácí čekala zhruba půlhodinová hra v početní nevýhodě, nicméně zlomený Hellas jí nedokázal jakkoliv využít. Červenou kartou byl odměněn i hostující trenér Ivan Jurić. Červenilo se i v samotném závěru, sudí Irrati poslal do sprch jak Amrabata, tak i Cassatu. Janov porazil Hellas 3:0 a v nejvyšší soutěži se zachránil.

Více informací k zápasu

US Lecce - Parma Calcio 3:4

02.08.2020 20:45

Góly: 40. Antonín Barák, 45. Biagio Meccariello, 69. Gianluca Lapadula - 11. Fabio Lucioni (vl.), 24. Gianluca Caprari, 52. Andreas Cornelius, 67. Roberto Inglese

US Lecce se stalo třetím sestupujícím do nižší soutěže. Jihoitalský celek byl v těžké pozici, potřeboval nad Parmou vyhrát a zároveň doufat v pomoc Hellasu. Nedostavilo se ani jedno. Lecce se s Parmou pustilo do přestřelky a po výsledku 3:4 prohrálo.

I když to Lecce nakonec nevyšlo, na závěr předvedlo důstojný výkon a v utkání se rozhodně bylo na co dívat. Sedm branek je toho důkazem.

Parma se do svého soupeře pořádně zakousla už od začátku. Cornelius ještě v první šanci neuspěl, ale ve druhé orazítkoval tyč Hernani a vlastní gól si vstřelil Fabio Lucioni. Ve 24. minutě předvedli Ducali pohlednou akci, na jejímž konci byla povedená střela Gianlucy Caprariho. Parma vedla na Lecce už 2:0 a domácí byli ve velmi svízelné situaci. Nešlo navíc jen o vlastní výsledek, ale i o průběh druhého utkání, ve kterém Janov nelítostně ničil Veronu.

Lecce jakoby už nemělo co ztratit, sešláplo plyn a výsledkem bylo nejprve snížení v podání Antonína Baráka. Český záložník se prosadil zblízka na malém vápně. O chvíli později hlavičkoval po rohovém kopu Biagio Meccariello a bylo srovnáno.

Tím ještě přestřelka nekončila. Na začátku druhého poločasu vrátil vedení na stranu Parmy Cornelius, když nepovedenou střelu Barilly dorazil do sítě. V 66. minutě tečoval balón před domácím brankářem Roberto Inglese a Parma zase vedla o dva góly. Nebylo to ale na dlouho. Gianluca Lapadula po centru Donatiho hlavou snížil, ale více už Lecce nestihlo.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Turín FC 1:1

02.08.2020 20:45

Góly: 18. Mattias Svanberg - 66. Simone Zaza

Poměrně očekávanou remízou skončil duel mezi Boloňou a Turínem. Domácí vedli zásluhou Mattiase Svanberga, ale hosté našli po změně stran odpověď. Parádním gólem se prosadil Simone Zaza.

Ani jedné straně už o nic zásadního nešlo. Boloňa ještě toužila zůstat v první polovině tabulky, k tomu potřebovala vyhrát a doufat v zaváhání nejbližších konkurentů.

První poločas byl opatrný, přesto ke změně skóre došlo. Mattias Svanberg si počkal na hranici vápna, až k němu doputuje balón a střelou z první k tyči překonal náhradního brankáře Rosatiho. Opora hostí si na balón sáhla, ale v cestě do sítě mu nezabránila. Boloňa si pak bez problémů hlídala těsný náskok a v prvním poločase ho také uhájila.

Turín čekal na vyloženou šanci poměrně dlouho. Dočkal se až v 67. minutě a rázem z toho bylo vyrovnání. Simone Verdi poslal dlouhý centr směrem do pokutového území a Simone Zaza se do něho krásně opřel z první a srovnal na 1:1. Domácí se mohli ještě jednou ujmout vedení, ale Federico Santander zakončil jen těsně vedle tyče. Remíza jakoby vyhovovala oběma celkům, závěr zápasu byl opatrnější a skóre se až do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Udinese Calcio 0:1

02.08.2020 20:45

Góly: 53. Stefano Okaka

Udinese dokázalo trochu překvapivě obrat Sassuolo o všechny body, za což vděčí dvěma postavám. Jednak střelci Okakovi, který měl na svědomí vítěznou branku a jednak brankáři Mussovi, jenž udržel čisté konto. V tomto ohledu jde o nejúspěšnějšího brankáře ligy.

Ani jednomu z týmů, které se utkaly na Mapei Stadium v Reggio Emilia, už v podstatě o nic výrazného nešlo. Oba trenéři se ale hodlali s končící sezonou rozloučit posledním dárkem za tři body. Domácí favorit začal proti Zebrám poměrně zhurta. Z levé strany odcentroval kapitán Domenico Berardi a Francesco Caputo v pádu hlavičkoval přímo do gólmana. Udinese naopak působilo bezradným dojmem týmu, který vlastně neví, jak zastavovat ataky svého soka.

Ve 12. minutě se elegantně zbavil obránce Filip Djuričić a ještě stačil chytře vyslat do úniku Jeremyho Toljana. Mladý obránce ale ztroskotal v zakončení na perfektním zákroku brankáře Juana Mussa. Tyhle chvíle patřily jednoznačně Neroverdi a Sassuolo málem šlo do vedení o pár minut později. Do vápna si naběhl na přihrávku útočník Francesco Caputo, jehož dělovku Musso vyrazil. S dorážkou Toljana si zase poradil obránce Samir.

Udinese toho směrem dopředu moc nevymyslelo, takže akce z 26. minuty byla o to překvapivější. Dlouhý nákop směrem vpřed si zpracoval obránce Jen Stryger Larsen a takovým polocentrem - polostřelou orazítkoval až břevno za brankářem Consiglim! Pár minut před koncem první půle se do míče opřel mladík Hamed Traoré, jehož dělovku ale brankář Musso i přes problémy se zhoršenou viditelností zvládl vyrazit.

Sassuolo bylo doma favoritem, ale po změně stran samo inkasovalo. V 53. minutě se za nákopem po straně rozběhl Lasagna, který s míčem upaloval do šestnáctky. V ní nahrál na vzdálenější tyč, kam si naběhl útočník Stefano Okaka a pro něj už nebylo problém trefit prázdnou bránu - 1:0 pro Udinese.

A nebyla to jediná šance Udinese. V 64. minutě zahrával Rodrigo De Paul standardku parádním způsobem a Troost-Ekong ve skluzu poslal míč jen těsně vedle tyče! Ani Sassuolo se nevzdávalo, ale mělo dost smůly. Jako třeba když Domenico Berardi trefil dvacet minut před koncem po parádní ráně jen břevno. V nastaveném čase pak Consigli vychytal Lasagnu a Udinese mohlo slavit hubenou výhru.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - ACF Fiorentina 1:3

02.08.2020 18:00

Góly: 39. Marco D'Alessandro - 30. Alfred Duncan, 89. Christian Kouamé, 90+3. Erick Pulgar (pen.)

Fialky byly před utkáním se Spalem velkým favoritem a nakonec se jim povedlo své pověsti dostát. Cesta ke třem bodům ale byla hodně trnitá, protože ještě dvě minuty před koncem řádné hrací doby panoval na světelné tabuli remízový výsledek.

Federico Chiesa možná opustí Florencii a dnes se tedy mohlo jednat o jeho loučení. I proto navlékl pásku kapitána, odhodlán dovést svou ekipu ke třem bodům. Svým hráčům šel sám příkladem. Už v šesté minutě se dostal s balonem do nebezpečné vzdálenosti a krásnou ranou pořádně prověřil brankáře Dembu Thiama, který zase podržel svůj tým.

Na druhé straně se Marco D'Alessandro dostal k dobré střele z hranice velkého vápna, jenže s tou si poradila hostující obrana v tu nejdůležitější chvíli. Blíž ke vstřelení první branky byli zcela jistě domácí, konkrétně oceňovaný bek Mohamed Fares, který v 15. minutě napálil ve své už druhé šanci břevno! Regulérní branku ale měla na svědomí Fiorentina. Ve 30. minutě si totiž dost prostoru udělal hbitý Chiesa, který přistrčil balon nabíhajícímu Alfredu Duncanovi. Záložník Violy se nemýlil a z úhlu vstřelil svůj první dres ve fialovém dresu.

Radost Violy ale trvala jen devět minut. Poté totiž hosté chybovali v rozehrávce u vlastního vápna, míče se chopil Valoti a nacentroval do vápna. Tam si naběhl Marco D’Alessandro, na jehož přesně umístěný volej neměl brankář Terracciano nárok a kapituloval.

Viola byla mírně aktivnější a kvalita byla jednoznačně na její straně, ale nedařilo se jí to vyjádřit gólově trochu víc. I proto dorazil na hřiště rychlonožka Kouamé, aby rozhýbal trochu strnulý útok Violy. Domácí Spal ale dlouho odolával. Na větší šanci jsme čekali vlastně až na samý závěr utkání. Spal už počítal s bodem, když rohový kop Ericka Pulgara poslal do sítě hlavičkující a špatně hlídaný Kouamé!

A to nebylo všechno, zmar nevýrazného domácího týmu dovršilo nastavení. Ve třetí minutě totiž byl faulován Chiesa a sudí pískal penaltu. K ní se postavil Erick Pulgar, který je v této disciplíně velmi dobrý. Nezklamal ani dnes - 3:1 pro Violu.

Více informací k zápasu

AC Milán - Cagliari Calcio 3:0

01.08.2020 20:45

Góly: 11. Ragnar Klavan (vl.), 55. Zlatan Ibrahimović, 57. Samuel Castillejo

AC Milán zvítězil i v posledním zápase doma s Cagliari a potvrdil výtečnou formu. Rossoneri po koronavirové přestávce ani jednou neprohráli a to z nich dělá pro tuto část sezony nejlepší tým v Itálii vůbec. Bohužel zlepšená forma přišla pozdě a nakonec stačila jen na Evropskou ligu. Souboj s Cagliari rozhodl vlastní gól Klavana,prosadili se také Zlatan Ibrahimović a uzdravený Samuel Castillejo.

Španělský křídelník většinu zápasů po koronavirové přestávce promarodil, ale na utkání s Cagliari se dal do kupy a předvedl dobrý výkon, podobně jako celý AC Milán.

Domácí se představili v nových dresech pro sezonu 2020/2021 a netrvalo to dlouho a brzy se ujali vedení. Leão sice poslal z malého vápna balón do tyče, ale Klavan ve snaze odkopnout ho do bezpečí si vstřelil vlastní gól. Milán to pochopitelně nabudilo a ve 24. minutě zakončoval zblízka na zadní tyči Ibrahimović. Skvělý zákrok předvedl Cragno. Ibrahimović v prvním poločase spálil ještě jednu velkou šanci, vlastně tu vůbec největší. Po faulu na něj se postavil k penaltovému kopu a Cragno jeho směr střely vystihl.

Milán ale vedl a měl utkání pod svojí kontrolou. Na začátku druhého poločasu pálil těsně nad břevno Çalhanoğlu a v 56. minutě po přihrávce Castilleja tvrdou ranou pod břevno překonal Cragna Ibrahimović. Za chvíli Švéd vybojoval balón pro Castilleja, ten si ho ještě vyměnil s Bonaventurou a zvýšil na 3:0. Cagliari si na San Siru nevytvořilo vůbec nic a není proto divu, že prohrálo třígólovým rozdílem.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 0:2

01.08.2020 20:45

Góly: 1. Danilo D'Ambrosio, 20. Ashley Young

Souboj o druhé místo vyhrál Inter Milán, který si trochu překvapivě přivezl z Bergama s čistým kontem taky všechny tři body. O ty se mu postarali obránci D’Ambrosio s Youngem, kteří se prosadili ještě v prvním poločase.

Juventus byl mistrem a nikdo na tom nemohl v posledním kole nic změnit, ale pravý boj se rozhořel o místo druhé. Vicemistrem se chtěly stát týmy Lazia, Interu i Atalanty a právě poslední dva se spolu utkaly v Bergamu. Atalanta cítila velkou šanci porazit starobylý rekord v počtu nastřílených branek a doufala, že obrana Interu tentokrát nebude tak pevná. Jenže domácímu týmu La Dea od začátku nic nevycházelo.

Do hry sice nastoupila esa jako Pašalić, Gómez nebo Zapata, která tradičně tvoří smrtící koktejl ofenzivních radovánek, ale dnes večer byla ofenziva Atalanty až příliš svázaná. Naopak se dařilo hostům z Milána, kteří si od první chvíle šli zcela evidentně pro tři body a tudíž konečné druhé místo. Ze zápasu bylo ukrojeno jen 60 vteřin, když se Inter dostal do vedení.

První Martínezovu akci ještě domácí zastavili a odehráli míč na roh, ale z něj už se hladový Inter prosadil. Nakrátko rozehraný roh poslal míč na Lukakua, proti němuž vybíhal brankář Gollini. Ten ho ale minul, balon propadl za něj a tam se ocitl všudybyl Danilo D’Ambrosio. Zkušený obránce už neměl potíže dostat míč do sítě - 1:0 pro Inter.

Jako by to nebylo dost špatné, Atalantu potkala brzo další negativní zpráva. Gollini si totiž v tom zákroku ublížil a musel střídat. Start jako z noční můry. Atalantě jako by cosi scházelo, nedařila se jí především finálka. Hezký centr z levé strany v podání Pašaliče se snášel do vápna, u bližší tyče neuhlídal Gagliardini Zapatu a ten jen smolně trefil Handanoviče. Interu tento stav pochopitelně vyhovoval a nikam se moc nehnal.

A když už ano, tak to stálo za to. Jako ve 20. minutě, kdy se zkušený bek Ashley Young rozhodl pro postup z křídla a když ho nikdo neatakoval, využil otevřený prostor k parádní střele na vzdálenější tyč. Tam už Sportiello nedosáhl a inkasoval - 2:0.

Z pohledu Atalanty se dnes jednalo o velmi podprůměrný výkon a v první půli jsme neviděli v podstatě žádné trademarky Gasperiniho oceňované filozofie. Duvána Zapatu po třiceti minutách hry uhlídal na zádech mladíček Bastoni, z něhož se profiluje velká opora Interu i italské reprezentace. Atalanta naopak hrála velmi pomalu až zakřiknutě a když už se třeba Gómez dostal ke střele, jako v šesté nastavené minutě první půle, pak napálil jen pozornou obranu Nerazzurri.

Po změně stran se Atalanta přeci jen začala trochu víc osmělovat, i když z hráčů bylo cítit, že vzhledem k současnému stavu utkání tak trochu vzdávají. Rozběhnutý Gómez na levé straně nahrál do velkého vápna Zapatovi, který si pokryl míč tělem a nahrál na Gosense, jehož pas obrana Interu stačila odvrátit.

Po hodině hry Romelu Lukaku nahrál na Roberta Gagliardiniho, jehož tvrdá rána těsně minula tyč domácí brány. Devět minut před koncem si na pas za obranu naběhl Alexis Sánchez, který překonal s obranou také brankáře Sportiella, jenže jeho gól neplatil pro ofsajd. Utkání z pohledu Orobici završil Robin Gosens pálící v dobré šanci mimo bránu, takže Inter v pohodě ubránil tři body. Ze střeleckého rekordu Atalanty proto nic nebude.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SS Lazio 3:1

01.08.2020 20:45

Góly: 9. Fabián Ruiz, 54. Lorenzo Insigne (pen.), 90+2. Matteo Politano - 22. Ciro Immobile

Lazio nakonec skončilo sezonu na čtvrtém místě a zahraje si tak Ligu mistrů. Poslední duel hraný na San Paolo se hostům nevydařil, přestože se mezi střelce znovu zapsal Ciro Immobile. Neapol byla produktivnější a především ve druhém poločase strhla vítězství na svojí stranu. Neapol už měla před zápasem jisté sedmé místo i účast v základní skupině Evropské ligy.

Pod Vesuvem vydržel nerozhodný výsledek jen devět minut, než se poprvé prosadila Neapol, jmenovitě Fabián Ruiz. Ten zpoza šestnáctky vypálil krásnou technickou střelu, na kterou Strakoša nedosáhl. O chvíli později mohl zvýšit Insigne, kdyby jen o chlup netrefil branku. Lazio vyrovnalo ve 22. minutě a kdo jiný, než Ciro Immobile. Adam Marušić mu poslal z levé strany přihrávku a Immobile chladnokrevně zakončil.

I po vyrovnání měla nadále více ze hry Neapol a do konce poločasu zkusil ještě jednou střelecké štěstí Fabián Ruiz. Tentokrát mu ale scházela větší přesnost. Rozhodnutí přinesla druhá půle. V 54. minutě fauloval Parolo skluzem Driese Mertense a nařízenou penaltu proměnil Lorenzo Insigne.

Lazio muselo znovu dotahovat a vyrovnání bylo blízko po Marušičově hlavičce, která šla ale těsně vedle. Pojistku z pohledu Neapole vstřelil až v nastaveném čase po pěkné přihrávce Mertense Matteo Politano. Neapol na závěr sezony porazila Lazio 3:1, ale na jejím postavení v tabulce se nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AS Řím 1:3

01.08.2020 20:45

Góly: 5. Gonzalo Higuaín - 23. Nikola Kalinić, 44. Diego Perotti (pen.), 52. Diego Perotti

Římané konečně zlomili kouzlo, které obepínalo Allianz Stadium a v Turíně vyhráli. Děkovat mohou především dvěma brankám Diego Perottiho, který se stal hrdinou utkání. Juventus ale přesto slaví, o titul ho už nikdo neobere.

Juventusu doma prakticky už o nic nešlo a trenér Sarri, který dnes kvůli trestu nebyl na lavičce, vybral několik náhradníků. Do hry se od prvních minut zapojili například Muratore, Frabotta, Rugani či mladík Zanimacchia. Cristiano Ronaldo přišel o šanci dohnat Cira Immobileho, protože k utkání vzhledem k nadcházejícímu duelu Ligy mistrů nominován nebyl.

Šanci několika nováčkům dal také hostující trenér Paulo Fonseca, jehož tým se pro změnu soustředí na španělskou Sevillu před utkáním ligy Evropské. Od prvních minut nastoupili Fuzato, Calafiori, Kalinić, Perotti nebo Villar. A nechyběl ani mladý talent Zaniolo, který právě v posledním utkání s Juventusem inkasoval zásah, který jej stál operaci a dlouhou pauzu.

Domácí favorit byl přeci jen o něco aktivnější a v úvodu utkání držel míč častěji na svých kopačkách. Zatímco z některých nováčků v dresu hostí byla patrná nervozita a respekt k velkým jménům, mladíci Juventusu tohle postrádali. Staré dámě trvalo jen pět minut, než se prosadila. Rohový kop Federica Bernardeschiho posunul Rabiot na Gonzala Higuaína, který byl bráněn Zappacostou jen velmi špatně, takže pro něj zakončení nebylo problémem - 1:0.

Postupem času se ale síly na trávníku vyrovnaly a AS se začalo osmělovat. Hrálo velmi jednoduše a přímočaře, především díky duu Perotti - Zaniolo. Prve jmenovaný měl ostatně prsty také ve vyrovnávací brance. Ve 23. minutě totiž argentinský šikula zahrával rohový kop a posadil jej přímo na hlavu špatně bráněného Nikoly Kaliniće, který v záklonu využil výhody nad Ruganim a poslal míč k tyči.

Po třiceti minutách se do šance pozvolna dostával mladý bek Gianluca Frabotta, který po spolupráci s Matuidim prosvištěl až do vápna a v něm natáhl ke střele. Těsně minul tyč Fuzatovy brány. Deset minut před koncem půle Juventus trochu povolil a AS toho málem využilo. Centr odvrácený na hranici vápna totiž tvrdou ranou vrátil do sítě mladý bek Calafiori, jenže sudí mu premiérový gól v premiérovém startu pokazil. Všiml si totiž, že balon při rohovém kopu už opustil hrací plochu, čehož si všiml už jeho asistent..

Římanům to zas tak vadit nemuselo, protože dvě minuty před koncem první půle se mladík Calafiori chytře nechal faulovat Danilem a sudí pískal pokutový kop. Stejně jako při posledním měření sil s Juve v lednu se k penaltě postavil Diego Perotti a stejně jako v lednu ji proměnil. Vlci otočili utkání s lídrem a do kabin šli s mnohem spokojenější náladou.

Krátce po změně stran se k zajímavé šanci dostali hosté po chybě Zanimacchiy, jenže Kalinić v dobré šanci zakončoval jen do míst, kam dolétl brankář Szczęsny. Další velkou šanci už ale ani polský brankář nechytil. Talentovaný Nicolò Zaniolo udržel míč navzdory přesile a postupoval s ním k vápnu, kde našel nabíhajícího Diega Perottiho. Dnešní kapitán AS i s tečí překonal polského brankáře Bianconeri a slavil svůj druhý zásah v zápase - 3:1 pro Vlky.

Juventus nehodlal doma poprvé prohrát a velmi blízko k druhé brance byl Velšan Aaron Ramsey. Ten po hodině hry ale pálil jen do tyče a Davide Zappacosta už pak celou akci uklidil do zámezí. O chvíli později mohl hattrick završit Diego Perotti, ale tomu zkazil radost jeho někdejší kolega Wojciech Szczęsny. Higuaín další trefu nepřidal a celý zápas zakončil nepovedeným lobem Kalinić.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - UC Sampdoria 1:1

01.08.2020 18:00

Góly: 49. Ernesto Torregrossa (pen.) - 41. Mehdi Léris

Brescia se s první ligou doma rozloučila remízou, kterou uhrála se Sampdorií. Janovský celek sice mohl vyhrát, jenže to by musel Fabio Quagliarella proměnit penaltu. Takto hosty poslal do vedení Léris, jenže krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 střelec Torregrossa z penalty.

Brescii už dlouho o nic nešlo, snad kromě možnosti některých hráčů ukázat se a zajistit si lukrativnější angažmá nebo osobní hrdosti. I Sampdoria měla před utkáním splněno a doufala, že se jí proti předposlednímu týmu tabulky povede dobře. Doria začala podle očekávání lépe. V sedmé minutě Manolo Gabbiadini dostal ideální pas za obranu, díky čemuž byl už před Lorenzem Andrenaccim, který se však protihráči vrhl pod nohy a balon odklidil.

Po pětadvaceti minutách nudnější pasáže se najednou mohla Doria dostat do očekávaného vedení. Obránce Daniele Gastaldello totiž musel zaskočit za svého brankáře, který byl již překonán, a zasáhl míč na brankové čáře rukou! To sudí posoudil jednak žlutou kartou a jednak Doria kopala penaltu. Jenže i mistr tesař se někdy utne a Fabio Quagliarella poslal míč jen vedle tyče!

Brankovou konstrukci naopak rozezvučeli domácí. Jmenovitě Jaromír Zmrhal, který deset minut před koncem první půle napálil míč z hranice vápna jen do tyče! Aktivita Brescie narůstala a o pouhé dvě minuty zakončoval také mladík Nikolas Špalek, jenž pálil po standardní situaci. Jenže tomu zkazil radost náhradní brankář Námořníku Wladimiro Falcone.

Daniele Gastaldello nezažil vůbec dobré utkání. Ve 41. minutě navíc hodně tečoval ránu Mehdiho Lérise, která by dost možná do brány vůbec nezaplula. Kvůli teči zkušeného obránce ale ano a Doria vedla o jednu branku. Tenhle náskok ale brzy prohospodařila, protože jen čtyři minuty po změně stran se prosadili i domácí.

Florian Ayé dostal krásný pas do vápna a dostal se až za brankáře Falconeho, který ho podtrhl a sudí pískal druhou penaltu v utkání. Tentokrát se k ní postavil další zkušený borec, domácí útočník Torregrossa, který se nemýlil - 1:1.

A to bylo skoro všechno. Po hodině hry si Fabio Quagliarella individuálně našel střeleckou pozici, jenže jeho ránu zablokoval brankář Andrenacci. O deset minut později sice Torregrossa po krásném pasu zakončil hlavou přesně, jenže sudí jeho gól pro ofsajd správně neuznal. Český reprezentant Zmrhal se málem stal hrdinou, když na závěr utkání trefil další tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC38265776:4383
2.Inter Milán382410481:3682
3.Atalanta Bergamo38239698:4878
4.SS Lazio38246879:4278
5.AS Řím382171077:5170
6.AC Milán381991063:4666
7.SSC Neapol381881261:5062
8.US Sassuolo381491569:6351
9.ACF Fiorentina3812131351:4849
10.Parma Calcio381471756:5749
11.Hellas Verona3812131347:5149
12.Bologna FC3812111552:6547
13.Cagliari Calcio3811121552:5645
14.Udinese Calcio381291737:5145
15.UC Sampdoria381262048:6542
16.Turín FC381172046:6840
17.Janov CFC381091947:7339
18.US Lecce38982152:8535
19.Brescia Calcio38672535:7925
20.SPAL 201338552827:7720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (152)

Přidat komentář
El Cid z City

Gratulace Immobilemu ke zlaté kopačce a vyrovnání rekordu, moc hezký počin. Ale stejně králem SA není nikdo jiný než Zlatan!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Cid z City

Copak?

Reagovat
smazaný uživatel

SA se nehrála jen poslední 4 kola, 38 kol od srpna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra hra len od zimy

Reagovat
smazaný uživatel

ale to hrál hovno u plotu

Reagovat
smazaný uživatel

AC od prichodu Zlatana 13-6-2 takze neviem, co tu skusas...

Reagovat
Zlatko28

Ano, ale nejlepšího hráče vyhraje Ronaldo, protože Ronaldo. Stejně jako loni...a Immobile může dát klidně 90 gólů.

Reagovat
rel7

bohužel...objektivita jde stranou

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráč byl Luis Alberto.

Reagovat
Slavia10

Co bude se Zmrhalem a Matějů, chtějí hrát 2 ligu jo ?

Reagovat
mayday

Tak Zmrhal si myslím na základ v první lize nemá. Někde paběrkovat na lavičce asi jo, ale základ kdekoliv těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Druha liga pre tych nikhajov az az.

Reagovat
M11

Gratulace AS.. ted dovézt obdobný výsledek ze spanel

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Reagovat
DieryVonry

Eriksen na minutku .. Ten Conte je bůh :D

Reagovat
Panděvova ofina

On prostě není typ záložníka pro Conteho. Musí ho přimět makat, jinak se nejspíš brzo rozloučíme.

Velká škoda, protože je to můj nejoblíbenější hráč a to, že přišel do Interu jsem slavil víc, než narození syna

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Si jebnuty

Reagovat
smazaný uživatel

nadsázka, překpokládám

Reagovat
LAM

Třeba chtěl holku

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Largo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
el Principito

Reagovat
Largo

Reagovat
snuff24

narození dítěte se přeceňuje pořízeni šněňátka nebo zvuk bublajícího osmiválce jsou mnohem mnohem příjemnější zážitky

Reagovat
sinter

Reagovat
PP

kolik máš dětí?

Reagovat
snuff24

1

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Pony Slaystation

Eriksen je spíš velký nemakačenko

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Na konci sezóny musím říct, že Petrarchi odvedl dobrou práci a opravdu si nezasloužil, to jak se k němu Palleta zachoval.

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě AS vyhrát EL a Neapol LM prosím.

Reagovat
Mönchengladbach

*Atalanta LM

Reagovat
ED91

**Juventus LM

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedno se nestane, škoda Insigneho, ten by byl proti Barceloně platný, umí to dobře potáhnout, tyhle hráče silné na míči mám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Dámy a páni,

sezóna 2019/2020 Serie A sa práve odohraním posledného zápasu proti Atalante pre Inter práve skončila. Ako bodka za sezónou dnešný výsledok môže byť

Všetkým Vám ďakujem, že sme tu všetci mohli byť spolu

A pre kluby hrajúce LM/EL samozrejme prajem veľa šťastia. Takže najskôr sa tu vidíme počas zápasu Inter vs Getafe.

Užívajte zvyšok leta

Reagovat
Inter Eterno Amore

myslím si, že EL a LM budú dosť opatrné zápasy .. viac sa teším na NHL Let`s go AVS & FLYERS

Reagovat
smazaný uživatel

Inter bude v kolkom kosi pri lose LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MsGoo

Reagovat
To som ja

Reagovat
Inter Eterno Amore

4 čisté kontá po sebe v posledných kolách .. dobre naladenie na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Ibru nemusim, ale vsechna cest, kdyz se clovek koukne, kolik branek strili v takto pozehnanem veku v (i) elitni lize + v klubu, co se predtim docela trapil (ii) bez casu na aklimatizaci (iii) po pohodovem angazma ve sranda lize

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rel7

Reagovat
mastakillah

Grazie José Maria Callejon za těch 7 krásných let jsi ukázal jaký jsi skutečný profesionál a borec. Kloubový dolů !!! Jednou Napoletano, navždy Napoletano. Věřím, že tohle není úplné sbohem, spíše prozatím na viděnou v budoucnu <3

Reagovat
mastakillah

*klobouk

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
pingla

Reagovat
Yanek

Conte after Inter secured 2nd place: “There’s no recognition of the work I’ve done, and I’ve found very little protection from the club. None whatsoever. There will be things to discuss with the president, but he’s in China right now...” (translated from Gazzetta dello Sport)

Cože

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

hrozná hysterka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Conte se vydal cestou Mourinha, stahuje na sebe pozornost bizarními výroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Plačko, ktorý chce urobiť tlak na vedenie, pretože cíti, že Suning má peňazí až až.

Reagovat
Detektiv

Conte je delo co bych za nej dal v barce...

Reagovat
stuff

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ciro Immobile hezká střelecká sezóna, 36 branek je úžasný počin bude jistě zajímavé kdo přijde do Serie A a kdo odejde... konečně by se mohla Serie A stát více zajímavou a napínavou

Reagovat
mayday

Je to pěkný, ale teda prej 14 nebo 15 penalt snad. Samozřejmě je to taky gól, ale mít třeba 30 branek ze hry zní ještě jinak.

Reagovat
ttopi

To je fakt. Na druhou stranu několik penalt možná kopal proto, že byl v pokutovém území sám faulován, čili mu nebylo umožněno skorovat zrovna ze hry. Zajímavější spíš je, že i druhý Ronaldo jich kopal tolik.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Chápu že pro někoho to kazí dojem, zvlášť když Higuain měl při svém rekordů myslim 33 branek ze hry.

Jenže takto to nejde srovnávat. Ciro je dal v jiném týmu, s poněkud horšími spoluhráči než měl Higuain tehdy v Juve, to se pak pálí jinak

To že Lazio kopalo tolik penalt jen svědčí o VAR a o jejich aktivitě ve vápně. Když si nejdou za balónem, penalty nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rekord měl Higuain v Neapoli

Reagovat
Arnar Resmusonn

Díky za korekci samozřejmě, nevím proč jsem napsal Juve

Sarri a Neapol bylo ještě dobré spojení. Gattuso to bude mít další rok hodně těžké, myslím že skončit do TOP4 vedení bude očekávat

Reagovat
mayday

Tak samozřejmě Juventus má asi o něco silnější tým, na druhou stranu Lazio dalo dokonce více branek než Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus snad ve všech zápasech mimo Cagliari, kde prohrál, nejprve vedl, že jo?

Reagovat
pistacik11

Ak by potrebovali, tak by vyhrali. Toľko zápasov, náskok, súperi, čo sa porazali sami, tak chlapci na to srali.

Reagovat
ED91

Reagovat
Zark

takze sezona u konca.. cas na spekulace:

prani OUT: Ramsey, Bonucci, Rugani, Matuidi, idealne Ronaldo ale to je nerealny, D. Costa, Danilo, Berna nekam na hostovani v lize, Alex Sandro uz to ma taky nahnute a asi aji ten Higuain

prani IN:Tonali, Zaniolo/ Castrovilli, Gomez/L. Alberto, neajky pohyblivy pravy bek - klidne nejaky Faraoni/Larsen Stryge/Muldur/.. to same nalevo a nahradnici do utoku a obrany

Scesczny - ? De Ligt, Demiral, ? - zaloha nejvetsi rebus - Kulusevski, Dybala, Ronaldo

no pany ve vedeni ceka hodne prace, sezonu jim zachranil dybala ktereho v lete chteli poslat do interu .. tak snad letos nebudou vymyslet podobny hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči nejsou tak špatní, navíc potřebujete někoho i na lávku. Hlavní je přivést trenéra, který to mužstvo rozpohybuje. Rugani pryč, ten svůj talent proseděl na lavičce.

Reagovat
Furia Ceca

Jako 5. stoper ideální, nehádá se, nedělá problémy, navíc potřebujeme v kádru nějaký Italy a odchovance (byť částečný) - a to tuším i zhlediska nějakých regulí.

Reagovat
pistacik11

Out: Danilo, Rugani, Sandro, Costa, Matuidi, Ramsey, Higuain, Khedira

In: dvaja krajný beci, Thiago, Zaniolo, Zapata, Fabian Ruiz

To by mohlo fungovať aj pod Sarrim

Reagovat
Zark

ten thiago me taky napadnul, ale radeji bych zabojoval o tonaliho

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Já zírám, co dokážou někteří zdejší uživatelé vyplodit

Reagovat
Zark

tak zírej dál idiote

Reagovat
Elliasson

Takhle překopat kádr?

Reagovat
10

Pokud Ruga s Bernou nemají problém se svojí rolí, tak bych je nechal, protože jinak nám tam moc Italů nezbyde, už takhle tam žádná tradiční italská osa není a obávám se, že je jen otázka času, kdy se celá hierarchie toho týmu sesype. A to přesto, že na nějaký "ideální" Juve bohužel nemají ani jeden. Rozhodně bych si radši nechal Daniho než Bonucciho, kterej je negativní element už teď, zvlášť když by měl mít méně minut.

Fedeho by mohl konečně zkusit na mezzale, podobně jako Kulusevskiho. Kvůli nim nevěřím Zaniolovi, to už bylo moc leváků. Případně Fedeho použít v rámci nějaký výměny v lize.

Odchody: Ramsey, Bonucci, Danilo, Douglas Costa, Higuain, Khedira, De Sciglio, v případě dobrý nabídky i Sandra, kterýho bych nahradil Emersonem

Příchody: Tonali, Castrovilli/Nandez, Hysaj/Castagne, Boga (případně zkusit "low cost" variantu Alexise na hostování)

A půjdu hodně proti sobě a všemu, co jsem tady dřiv psal, ale vzhledem k tý skladbě kádru bych bral i Belottiho s Chiesou, u kterých by tohle léto mohlo být dobrý načasování. Oba jsou navíc bojovníci s obrovskou energií, což tomuhle týmu dost zásadně chybí. Luca Pellegrini by už taky ten progres mohl uspíšit a v týmu jako backup zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vesměs souhlas.

Reagovat
Zark

jojo, tolik levaku sere aji me.. proto bych se zbavil toho Douglase a Bernu bych dal na hostovani.. kde by se otrkal a za rok az skonci Ronaldo bysme meli navratilce se zdravym sebevedomim.

Lucu bych bral jako dravy back up, je to bojovnik a ital .. otazka je co ty jeho zraneni

U ruganiho bohuzel vzdy kdyz je v zakladu trnu, zkusit prodat dokud ma jeste nejakou cenu pro tymy z PL - lepe pro nas, nebo nekam do ligy...

Belotti, Castagne

Chiesu mam z tech top IT talentu rad asi nejmene. F\zicky je na tom vyborne + je to pravak, ale ta technika a zakonceni nic moc, do nejakeho 4-4-2 na kridlo pod capellem bych ho u nas snesl spise.

Reagovat
10

Chiesa je dřevák, stejně tak Belotti. Jenže to nahrazují energií a bojovností, kterou ten současný kádr absolutně nemá, to je jedna mrtvola vedle druhý. V tomhle ohledu je to nejmíň Juve, co snad pamatuju.

Reagovat
Zark

o te bojovnosti jsem se zminoval nedavno u Belottiho taky no.. to je to, co chybi paraticimu a nedvedovi pri skladbe tymu, nedivat se jen na jmenovky a to odkud prichazi, ale aby tam byla i jista symbioza a fungovalo to po vsech strankach

Reagovat
10

bohužel, teď se teprve ukazuje, že na tohle měl cit právě Marotta...zvlášť když to člověk vidí v Interu, tam se mu to povedlo hodně rychle, bohužel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Zark

jeste se mi teda libi amrabat z verony

Reagovat
Votas

ten už je tuším Neapole

Reagovat
Votas

jo tak sorry, Fiorentiny...super steal za ně.

Reagovat
Zark

to joo, chytrý hráčik

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že je nějaká prdel s tím Mexičanem z Wolves

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych raději nechal Duglase Costu než Bernu a vykopal bych i Matuidiho, Rabbiota a Ramseye. Ale obávám se, že Nedvěd s panáčkem s mobilem v ruce, nám nachystají nejedno nemilé překvapení

Reagovat
Zark

Rabiot se ale docela zvedl, oproti zbytku tymu.. ti to meli opacne

Reagovat
smazaný uživatel

tak částečně ano, ale v podstatě zahrál 2 zápasy

Reagovat
ED91

Reagovat
Furia Ceca

Jako 4., 5. záložník, proč ne...

Reagovat
ED91

Dlho som rozmýšlal nad tým aký typ útočníka by sa hodil vedla Ronalda. Lebo nejaký klasický hroťák typu Higuaina(čo vyčkáva na svoju šancu) to byť nemôže. Treba tam niekoho snaživého a tak ma napadol Giroud, ale ten je už starý. A potom mi prišiel na um Belotti, že ten by tam mohol sadnúť jak riť na šerbel.

Reagovat
10

Reagovat
Svatej

Ramsey, protože je prostě nedostatečně fotbalovej/kvalitní, nebo že neposkytuje nic navíc oproti tomu, co už máte a ještě je drahej jako prase?

Reagovat
10

všechny 3 možnosti

Reagovat
Svatej

Jo, měl jsem tušit, že když takhle nahraju, tak dostanu přesně tuhle odpověď

Nerozumim tomu, fakt působil v PL v dobrých časech jako výbornej všestrannej fotbalista, je ho trochu škoda.

Reagovat
10

hraje přesně tak, jak se dalo čekat...ztracen v systému, na to on prostě kvalitu nemá

v PL bude zase nadprůměr, o tom nepochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

K odchodom by som pridal aj Matuidiho, inak naprosty suhlas. Ak by Sami ostal v dorej kondicii a pristupil by na znizenie platu, tak by som ho este rok nechal. On v tych klucovych zapasoch je uzasny.

Reagovat
Zark

Reagovat
Tomanatura

Conte out? Tomu dobre jebe v palici

Reagovat
Whitemedia

Allegri do Interu?

Reagovat
iamek

Inter are set to be looking for a new head coach after just one season with Antonio Conte.

According to Sky Italy, the ex-Juventus and Chelsea boss is on the verge of a departure from San Siro.

Massimiliano Allegri, who replaced Conte at Juventus, is set to take charge.

Vypada to tak

Reagovat
Whitemedia

Neumím si představit, jak by tohle rozdýchávali fanoušci Juve..

Reagovat
Zark

zrovna diky Andoniovi uz nas nic neprekvapi

Reagovat
The Krupy

Úplne v pohode, veď Max predtým trénoval AC a nejaký status legendy v Juve nikdy nemal. Capello a Lippi to tiež striedali slušne. Conte bol ranou do živého, no teraz sa na tom už len smejeme.

Reagovat
Tomanatura

Smat se prestanete, az vam vedeni za pul roku vymysli jeho navrat

Reagovat
stuff

kiezby

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam budou ti dva kámoši Paratici s Nedvědem, tak se to nestane. On by po nich chtěl rozprášit tu zapráskanou cizineckou legii, kterou tam tak udatně "budují". Nehledě na to, že si nejsem úplně jistý, zda už Agnelli s Contem zakopali válečnou sekeru. A Sarri zůstane. Minimálně ještě rok dostane. Jen by byla potřeba, aby nenechal vše na těch dvou kámoších a řekl si, co opravdu potřebuje. Snad mu jen nezacpou pusu Jorginhem, aby si mohli vodit ty svoje průměrné žoldáky. Stejně jako se postavil za Dybalu, tak by si měl vydupat svoje posily a postavit si tým ku obrazu svému. Materiál, co pořizují ti dva kámoši, je zkrátka nevhodný.

Reagovat
Fortex

To snad ne

Reagovat
The Krupy

To si nemyslím, Agnelli ho nemusí a v lete stopol jeho návrat.

Reagovat
Whitemedia

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím v tom nejmenší problém.

Reagovat
LAM

Conte do Barci

Reagovat
mul

Bodaj by

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne. Pokud Conte odejde, tak by měla být jiná náhrada. Ideálně Pochettino.

Reagovat
lnterista

Kéž by

Reagovat
10

ego mu sežralo mozek

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

Myslím, že to je jenom zas nějaká power play...která ale asi má za cíl zbavit se Ausillia. Každopádně Conte se svejma jistejma penězma sám neskončí a číňani ho nevyhodí.

Reagovat
Nuno čomes

Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ta Italská liga bude příští rok zajímavější...Juve, Inter, AC,urcite se zapojí Neapol s Gattusem, AS, Lazio, možná konečně Fialky a zlobit ale méně bude Bergamo....

Reagovat
Pony Slaystation

Jak typické pro zkorumpovanou Italskou ligu, že Juve poslední dva pustí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Oblíbené kluby: Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Pony Slaystation

Díky, teď jsi mi to stopro vyvrátil

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

Sassuolo

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala MVP sezóny. Aspoň něco vesmír zařídil správně.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Furia Ceca

+ Kuluševski. Těším se na oba ve společným tandemu

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

MVP sezony, ktore nieje v zostave sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele