38. kolo
02.08.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sassuolo doma padlo, Udinese vyhrál tři body Okaka

Udinese dokázalo trochu překvapivě obrat Sassuolo o všechny body, za což vděčí dvěma postavám. Jednak střelci Okakovi, který měl na svědomí vítěznou branku a jednak brankáři Mussovi, jenž udržel čisté konto. V tomto ohledu jde o nejúspěšnějšího brankáře ligy.

Ani jednomu z týmů, které se utkaly na Mapei Stadium v Reggio Emilia, už v podstatě o nic výrazného nešlo. Oba trenéři se ale hodlali s končící sezonou rozloučit posledním dárkem za tři body. Domácí favorit začal proti Zebrám poměrně zhurta. Z levé strany odcentroval kapitán Domenico Berardi a Francesco Caputo v pádu hlavičkoval přímo do gólmana. Udinese naopak působilo bezradným dojmem týmu, který vlastně neví, jak zastavovat ataky svého soka.

Ve 12. minutě se elegantně zbavil obránce Filip Djuričić a ještě stačil chytře vyslat do úniku Jeremyho Toljana. Mladý obránce ale ztroskotal v zakončení na perfektním zákroku brankáře Juana Mussa. Tyhle chvíle patřily jednoznačně Neroverdi a Sassuolo málem šlo do vedení o pár minut později. Do vápna si naběhl na přihrávku útočník Francesco Caputo, jehož dělovku Musso vyrazil. S dorážkou Toljana si zase poradil obránce Samir.

Udinese toho směrem dopředu moc nevymyslelo, takže akce z 26. minuty byla o to překvapivější. Dlouhý nákop směrem vpřed si zpracoval obránce Jen Stryger Larsen a takovým polocentrem - polostřelou orazítkoval až břevno za brankářem Consiglim! Pár minut před koncem první půle se do míče opřel mladík Hamed Traoré, jehož dělovku ale brankář Musso i přes problémy se zhoršenou viditelností zvládl vyrazit.

Sassuolo bylo doma favoritem, ale po změně stran samo inkasovalo. V 53. minutě se za nákopem po straně rozběhl Lasagna, který s míčem upaloval do šestnáctky. V ní nahrál na vzdálenější tyč, kam si naběhl útočník Stefano Okaka a pro něj už nebylo problém trefit prázdnou bránu - 1:0 pro Udinese.

A nebyla to jediná šance Udinese. V 64. minutě zahrával Rodrigo De Paul standardku parádním způsobem a Troost-Ekong ve skluzu poslal míč jen těsně vedle tyče! Ani Sassuolo se nevzdávalo, ale mělo dost smůly. Jako třeba když Domenico Berardi trefil dvacet minut před koncem po parádní ráně jen břevno. V nastaveném čase pak Consigli vychytal Lasagnu a Udinese mohlo slavit hubenou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele