38. kolo
01.08.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Brescia v nudném utkání remizovala se Sampdorií

Brescia se s první ligou doma rozloučila remízou, kterou uhrála se Sampdorií. Janovský celek sice mohl vyhrát, jenže to by musel Fabio Quagliarella proměnit penaltu. Takto hosty poslal do vedení Léris, jenže krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 střelec Torregrossa z penalty.

Brescii už dlouho o nic nešlo, snad kromě možnosti některých hráčů ukázat se a zajistit si lukrativnější angažmá nebo osobní hrdosti. I Sampdoria měla před utkáním splněno a doufala, že se jí proti předposlednímu týmu tabulky povede dobře. Doria začala podle očekávání lépe. V sedmé minutě Manolo Gabbiadini dostal ideální pas za obranu, díky čemuž byl už před Lorenzem Andrenaccim, který se však protihráči vrhl pod nohy a balon odklidil.

Po pětadvaceti minutách nudnější pasáže se najednou mohla Doria dostat do očekávaného vedení. Obránce Daniele Gastaldello totiž musel zaskočit za svého brankáře, který byl již překonán, a zasáhl míč na brankové čáře rukou! To sudí posoudil jednak žlutou kartou a jednak Doria kopala penaltu. Jenže i mistr tesař se někdy utne a Fabio Quagliarella poslal míč jen vedle tyče!

Brankovou konstrukci naopak rozezvučeli domácí. Jmenovitě Jaromír Zmrhal, který deset minut před koncem první půle napálil míč z hranice vápna jen do tyče! Aktivita Brescie narůstala a o pouhé dvě minuty zakončoval také mladík Nikolas Špalek, jenž pálil po standardní situaci. Jenže tomu zkazil radost náhradní brankář Námořníku Wladimiro Falcone.

Daniele Gastaldello nezažil vůbec dobré utkání. Ve 41. minutě navíc hodně tečoval ránu Mehdiho Lérise, která by dost možná do brány vůbec nezaplula. Kvůli teči zkušeného obránce ale ano a Doria vedla o jednu branku. Tenhle náskok ale brzy prohospodařila, protože jen čtyři minuty po změně stran se prosadili i domácí.

Florian Ayé dostal krásný pas do vápna a dostal se až za brankáře Falconeho, který ho podtrhl a sudí pískal druhou penaltu v utkání. Tentokrát se k ní postavil další zkušený borec, domácí útočník Torregrossa, který se nemýlil - 1:1.

A to bylo skoro všechno. Po hodině hry si Fabio Quagliarella individuálně našel střeleckou pozici, jenže jeho ránu zablokoval brankář Andrenacci. O deset minut později sice Torregrossa po krásném pasu zakončil hlavou přesně, jenže sudí jeho gól pro ofsajd správně neuznal. Český reprezentant Zmrhal se málem stal hrdinou, když na závěr utkání trefil další tyč.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele