38. kolo
01.08.2020 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

AS Řím díky Perottimu porazil domácí Juventus

Římané konečně zlomili kouzlo, které obepínalo Allianz Stadium a v Turíně vyhráli. Děkovat mohou především dvěma brankám Diego Perottiho, který se stal hrdinou utkání. Juventus ale přesto slaví, o titul ho už nikdo neobere.

Juventusu doma prakticky už o nic nešlo a trenér Sarri, který dnes kvůli trestu nebyl na lavičce, vybral několik náhradníků. Do hry se od prvních minut zapojili například Muratore, Frabotta, Rugani či mladík Zanimacchia. Cristiano Ronaldo přišel o šanci dohnat Cira Immobileho, protože k utkání vzhledem k nadcházejícímu duelu Ligy mistrů nominován nebyl.

Šanci několika nováčkům dal také hostující trenér Paulo Fonseca, jehož tým se pro změnu soustředí na španělskou Sevillu před utkáním ligy Evropské. Od prvních minut nastoupili Fuzato, Calafiori, Kalinić, Perotti nebo Villar. A nechyběl ani mladý talent Zaniolo, který právě v posledním utkání s Juventusem inkasoval zásah, který jej stál operaci a dlouhou pauzu.

Domácí favorit byl přeci jen o něco aktivnější a v úvodu utkání držel míč častěji na svých kopačkách. Zatímco z některých nováčků v dresu hostí byla patrná nervozita a respekt k velkým jménům, mladíci Juventusu tohle postrádali. Staré dámě trvalo jen pět minut, než se prosadila. Rohový kop Federica Bernardeschiho posunul Rabiot na Gonzala Higuaína, který byl bráněn Zappacostou jen velmi špatně, takže pro něj zakončení nebylo problémem - 1:0.

Postupem času se ale síly na trávníku vyrovnaly a AS se začalo osmělovat. Hrálo velmi jednoduše a přímočaře, především díky duu Perotti - Zaniolo. Prve jmenovaný měl ostatně prsty také ve vyrovnávací brance. Ve 23. minutě totiž argentinský šikula zahrával rohový kop a posadil jej přímo na hlavu špatně bráněného Nikoly Kaliniće, který v záklonu využil výhody nad Ruganim a poslal míč k tyči.

Po třiceti minutách se do šance pozvolna dostával mladý bek Gianluca Frabotta, který po spolupráci s Matuidim prosvištěl až do vápna a v něm natáhl ke střele. Těsně minul tyč Fuzatovy brány. Deset minut před koncem půle Juventus trochu povolil a AS toho málem využilo. Centr odvrácený na hranici vápna totiž tvrdou ranou vrátil do sítě mladý bek Calafiori, jenže sudí mu premiérový gól v premiérovém startu pokazil. Všiml si totiž, že balon při rohovém kopu už opustil hrací plochu, čehož si všiml už jeho asistent..

Římanům to zas tak vadit nemuselo, protože dvě minuty před koncem první půle se mladík Calafiori chytře nechal faulovat Danilem a sudí pískal pokutový kop. Stejně jako při posledním měření sil s Juve v lednu se k penaltě postavil Diego Perotti a stejně jako v lednu ji proměnil. Vlci otočili utkání s lídrem a do kabin šli s mnohem spokojenější náladou.

Krátce po změně stran se k zajímavé šanci dostali hosté po chybě Zanimacchiy, jenže Kalinić v dobré šanci zakončoval jen do míst, kam dolétl brankář Szczęsny. Další velkou šanci už ale ani polský brankář nechytil. Talentovaný Nicolò Zaniolo udržel míč navzdory přesile a postupoval s ním k vápnu, kde našel nabíhajícího Diega Perottiho. Dnešní kapitán AS i s tečí překonal polského brankáře Bianconeri a slavil svůj druhý zásah v zápase - 3:1 pro Vlky.

Juventus nehodlal doma poprvé prohrát a velmi blízko k druhé brance byl Velšan Aaron Ramsey. Ten po hodině hry ale pálil jen do tyče a Davide Zappacosta už pak celou akci uklidil do zámezí. O chvíli později mohl hattrick završit Diego Perotti, ale tomu zkazil radost jeho někdejší kolega Wojciech Szczęsny. Higuaín další trefu nepřidal a celý zápas zakončil nepovedeným lobem Kalinić.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele