38. kolo
01.08.2020 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Neapol se v lize rozloučila vítězstvím nad Laziem

Lazio nakonec skončilo sezonu na čtvrtém místě a zahraje si tak Ligu mistrů. Poslední duel hraný na San Paolo se hostům nevydařil, přestože se mezi střelce znovu zapsal Ciro Immobile. Neapol byla produktivnější a především ve druhém poločase strhla vítězství na svojí stranu. Neapol už měla před zápasem jisté sedmé místo i účast v základní skupině Evropské ligy.

Pod Vesuvem vydržel nerozhodný výsledek jen devět minut, než se poprvé prosadila Neapol, jmenovitě Fabián Ruiz. Ten zpoza šestnáctky vypálil krásnou technickou střelu, na kterou Strakoša nedosáhl. O chvíli později mohl zvýšit Insigne, kdyby jen o chlup netrefil branku. Lazio vyrovnalo ve 22. minutě a kdo jiný, než Ciro Immobile. Adam Marušić mu poslal z levé strany přihrávku a Immobile chladnokrevně zakončil.

I po vyrovnání měla nadále více ze hry Neapol a do konce poločasu zkusil ještě jednou střelecké štěstí Fabián Ruiz. Tentokrát mu ale scházela větší přesnost. Rozhodnutí přinesla druhá půle. V 54. minutě fauloval Parolo skluzem Driese Mertense a nařízenou penaltu proměnil Lorenzo Insigne.

Lazio muselo znovu dotahovat a vyrovnání bylo blízko po Marušičově hlavičce, která šla ale těsně vedle. Pojistku z pohledu Neapole vstřelil až v nastaveném čase po pěkné přihrávce Mertense Matteo Politano. Neapol na závěr sezony porazila Lazio 3:1, ale na jejím postavení v tabulce se nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele