38. kolo
01.08.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Inter porazil domácí Atalantu a končí druhý

Souboj o druhé místo vyhrál Inter Milán, který si trochu překvapivě přivezl z Bergama s čistým kontem taky všechny tři body. O ty se mu postarali obránci D’Ambrosio s Youngem, kteří se prosadili ještě v prvním poločase.

Juventus byl mistrem a nikdo na tom nemohl v posledním kole nic změnit, ale pravý boj se rozhořel o místo druhé. Vicemistrem se chtěly stát týmy Lazia, Interu i Atalanty a právě poslední dva se spolu utkaly v Bergamu. Atalanta cítila velkou šanci porazit starobylý rekord v počtu nastřílených branek a doufala, že obrana Interu tentokrát nebude tak pevná. Jenže domácímu týmu La Dea od začátku nic nevycházelo.

Do hry sice nastoupila esa jako Pašalić, Gómez nebo Zapata, která tradičně tvoří smrtící koktejl ofenzivních radovánek, ale dnes večer byla ofenziva Atalanty až příliš svázaná. Naopak se dařilo hostům z Milána, kteří si od první chvíle šli zcela evidentně pro tři body a tudíž konečné druhé místo. Ze zápasu bylo ukrojeno jen 60 vteřin, když se Inter dostal do vedení.

První Martínezovu akci ještě domácí zastavili a odehráli míč na roh, ale z něj už se hladový Inter prosadil. Nakrátko rozehraný roh poslal míč na Lukakua, proti němuž vybíhal brankář Gollini. Ten ho ale minul, balon propadl za něj a tam se ocitl všudybyl Danilo D’Ambrosio. Zkušený obránce už neměl potíže dostat míč do sítě - 1:0 pro Inter.

Jako by to nebylo dost špatné, Atalantu potkala brzo další negativní zpráva. Gollini si totiž v tom zákroku ublížil a musel střídat. Start jako z noční můry. Atalantě jako by cosi scházelo, nedařila se jí především finálka. Hezký centr z levé strany v podání Pašaliče se snášel do vápna, u bližší tyče neuhlídal Gagliardini Zapatu a ten jen smolně trefil Handanoviče. Interu tento stav pochopitelně vyhovoval a nikam se moc nehnal.

A když už ano, tak to stálo za to. Jako ve 20. minutě, kdy se zkušený bek Ashley Young rozhodl pro postup z křídla a když ho nikdo neatakoval, využil otevřený prostor k parádní střele na vzdálenější tyč. Tam už Sportiello nedosáhl a inkasoval - 2:0.

Z pohledu Atalanty se dnes jednalo o velmi podprůměrný výkon a v první půli jsme neviděli v podstatě žádné trademarky Gasperiniho oceňované filozofie. Duvána Zapatu po třiceti minutách hry uhlídal na zádech mladíček Bastoni, z něhož se profiluje velká opora Interu i italské reprezentace. Atalanta naopak hrála velmi pomalu až zakřiknutě a když už se třeba Gómez dostal ke střele, jako v šesté nastavené minutě první půle, pak napálil jen pozornou obranu Nerazzurri.

Po změně stran se Atalanta přeci jen začala trochu víc osmělovat, i když z hráčů bylo cítit, že vzhledem k současnému stavu utkání tak trochu vzdávají. Rozběhnutý Gómez na levé straně nahrál do velkého vápna Zapatovi, který si pokryl míč tělem a nahrál na Gosense, jehož pas obrana Interu stačila odvrátit.

Po hodině hry Romelu Lukaku nahrál na Roberta Gagliardiniho, jehož tvrdá rána těsně minula tyč domácí brány. Devět minut před koncem si na pas za obranu naběhl Alexis Sánchez, který překonal s obranou také brankáře Sportiella, jenže jeho gól neplatil pro ofsajd. Utkání z pohledu Orobici završil Robin Gosens pálící v dobré šanci mimo bránu, takže Inter v pohodě ubránil tři body. Ze střeleckého rekordu Atalanty proto nic nebude.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Recoba Inter

Eriksen opět na lavce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele