Serie A - preview 38. kola

01.08.2020, 08:36, aktualizováno 02.08.2020, 08:47
Previews
Na závěr tohoto ročníku Serie A se bude rozhodovat o posledním sestupujícím - aktuálně se na osmnácté příčce nachází Lecce, které čeká utkání s Parmou, přičemž na Janov, jenž se pro změnu představí proti Hellasu Verona, ztrácí pouhý bod. Bologna se střetne s Turínem FC, zatímco Sassuolo hostí Udinese...
SPAL 2013 - ACF Fiorentina  (neděle 18:00)
Fiorentina se nakonec rozhodla pro prodloužení angažmá trenéra Iachiniho a ten má další možnost ukázat vedení, že to nebyla chyba. V rámci posledního kola Serie A čeká jeho tým ten nejsnazší soupeř, jistojistě padající Spal.

Od roku 2017, kdy se Spal dostal na delší dobu do Serie A, Fialky ještě ani jednou neporazil. A teď se nezdá zrovna pravděpodobné, že by se mu to mohlo podařit. Spal se totiž loučí s první ligou a objektivně si nic jiného ani nezaslouží. Právě on ze všech týmů ukázal žalostný útok a minimum kvality. Za 37 odehraných zápasů si na své konto připsal jen pouhých 5 výher, což není neobvyklé vzhledem k tomu, že dal jen 26 branek.

Letos mu prostě nic nevycházelo a na nějakou dobu je tohle labutí píseň týmu z Ferrary. Právě zde, na stadionu Paola Mazzy se uzavře jeho žalostný ročník. Spal se pokusí poprvé v posledních deseti duelech vyhrát, byť jeho forma říká spíš opak. Spal si v minulém kole po remíze s FC Turín připsal smutnou porážku o tři branky, které dostal od domácího Hellasu Verona. Celkově soupeři zatížili jeho konto už čtyřiasedmdesáti góly.

Gabriel Strefezza by se ale rád s první ligou rozloučil výhrou. "Dlouho jsme věřili, že se dokážeme zachránit. To se nám nakonec nepovedlo. Teď se ale chceme soustředit především na současnost. Utkání s Fiorentinou pro nás hodně znamená, bude to naše loučení s první ligou a potřebujeme ho zvládnout co nejlépe. Věřím, že se semkneme a v posledním kole ukážeme naši opravdovou tvář."

Spal nebude moci využít služeb opor jako Berisha, Zukanović, Castro, Floccariho nebo Valotiho. Hosté z Florencie se budou muset obejít bez Benassiho s Dragowskim a také bez vykartovaného Ghezzala.

Fialky čerpají naději na tři body i z toho, že se Spalem ještě nikdy neprohrály. Poslední tři vzájemné duely navíc vyhrály a to se skóre 8:1. Většího přídělu branek se jejich fanoušci dočkali také v minulém kole. Díky prvnímu hattricku Federica Chiesy v barvách Fiorentiny totiž Viola porazila Bolognu.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Thiam - Cionek, Vicari, Salamon - Strefezza, Murgia, Missiroli, Dabo, Fares - Petagna, Di Francesco
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Duncan, Dalbert - Chiesa, Vlahović, Sottil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.53 - 4.50 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Hellas Verona  (neděle 20:45)
CFC Janov má před sebou nejdůležitější zápas roku, který potřebuje nutně zvládnout, jinak riskuje sešup do nižší soutěže. Grifoni mají před utkáním s Hellasem Verona jednobodový náskok na nesestupové pozice a pokud nevyhraji a zároveň Lecce porazí Parmu, jejich osud bude zpečetěn. Svěřenci trenéra Nicoly mají vše ve svých rukou, navíc mohou těžit z domácího prostředí stadionu Luigi Ferraris.

Nědělní střetnutí v Janově má velkou váhu především pro domácí celek, který hraje o všechno. Karty jsou rozdány jasně - pokud Janov zvítězí, je zachráněn. Jakýkoliv jiný výsledek pak může znamenat sestup, to bude záležet na výsledku souběžně hraného utkání mezi Lecce a Parmou. V případě bodové rovnosti mezi oběma celky rozhodne lepší vzájemná bilance a ta hovoří ve prospěch UC Lecce.

Co se týče formy, oba celky jsou na tom tak nějak podobně. Janov v červenci třikrát zvítězil, ovšem poslední dvě kola nezvládl a nezískal ani bod. Hellas se zase v červenci trápil, ale naposledy si zajistil tři body proti SPALu. Hellas bude mít na Marassi stále o co hrát, může si v tabulce o jednu příčku polepšit nebo také pohoršit. V případě porážky může vypadnout i z první poloviny tabulky.

Domácí budou pouze bez Radunoviće, ostatní hráči jsou plně k dispozici. V tomto směru má Hellas nevýhodu, protože jeho marodka je stále značně zaplněná. Chybějí Dawidowicz, Empereur, Lovato, Bocchetti, Adjapong, Danzi a Kumbulla.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Romero, Zapata, Ankersen - Lerager, Schöne, Jagiello, Criscito - Panděv, Pinamonti
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Radunović - Rrahmani, Gunter, Dimarco, Faraoni - Amrabat, Veloso, Lazović, Pessina - Borini, Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 4.10 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Parma Calcio  (neděle 20:45)
Na jihu Itálie stále doufají v záchranu, bohužel pro ně však nemají situaci ve svých rukou. Lecce potřebuje porazit Parmu a doufat, že Janov v domácím zápase s Hellasem ztratí. Za jistých okolností by stačila Lecce i remíza, to pokud Janov prohraje.

Hráči Lecce jsou v těžké pozici. Kolo před koncem sezony ztrácejí na nesestupové pozice jeden bod. Potřebují tak nejenom uspět proti Parmě, ale i doufat v pomoc Hellasu. Dostaví se? Lecce v minulém kole vykřesalo naději výhrou na půdě Udinese. Šlo o druhou výhru z posledních třech kol a kouč Fabio Liverani mohl být spokojen. Osud Lecce ale zůstává i nadále nejistý a varianta, že klub znovu sestoupí do Serie B, je reálná.

Parma bude na Via del Mare usilovat o desáté místo v tabulce. K tomu ale potřebuje získat minimálně bod. Pokud se tak nestane, zakončí sezonu ve druhé polovině tabulky. Ducali také získali dvě výhry ze tří kol, naposledy však podlehli Atalantě Bergamo 1:2.

Na závěr sezony nebude ani jeden tým kompletní. Rossettini, Deiola i Calderoni jsou zranění. Aby toho nebylo málo, tak Paz si odpykává karetní trest. Marodka Parmy je ještě o něco rozsáhlejší. Brugman, Scozzarella, Cornelius, Hernani, Karamoh i Kucka do utkání nezasáhnou.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Meccariello, Donati -Mancosu, Petriccione, Barák, Falco - Šachov, Lapadula
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Alves, Pezzella - Kulusevski, Kurtić, Barillá, Siligardi - Caprari, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 4.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Turín FC  (neděle 20:45)
Souboj Boloni s Turínem už nic zásadního nepřinese. Oba celky se sice mohou posunout v tabulce, zároveň jim k tomu ale nemusí stačit vítězství. První duel v Turíně skončil nejtěsnější výhrou Granata.

Boloňa bude mít v utkání o jednu motivaci navíc, minulé kolo totiž prohrála 0:4 s Fiorentinou a tuto porážku by ráda odčinila. Závěr sezony se Rossoblu celkově nevydařil, toskánský celek v dlouhém měsíci červenec prohrál čtyřikrát. Mihajlovićův tým ještě může poskočit na desáté místo, potřebuje však zaváhání Parmy i Fiorentiny.

Turín FC je na tom podobně. Ani jemu se nedařilo podle představ a i když si zajistil záchranu předem, skončí v tabulce jen těsně nad sestupovými pozicemi. Turín se stejně jako Boloňa trápil celou sezonu a ke zlepšení zatím nepomohlo ani jmenování Morena Longa. Hostující kouč má ještě poslední šanci přesvědčit, že je správnou volbou i do příští sezony.

Vždycky když se spolu Boloňa s Turínem utkají, jde o vyrovnaný zápas s těsným rozuzlením. Granata vyhrála domácí duel 1:0, gólem Álexe Berenguera. Před tím zase zvítězila Boloňa po přestřelce 3:2.

Siniša Mihajlović musí oželet start dvojice Bani, Tomiyasu. Ztráty hlásí i druhá strana a Moreno Longo nemůže počítat s Basellim, De Silvestrim, Izzem, Singem a suspendovanou dvojicí Meité, Lyanco.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks - Dominguéz, Svanberg - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Celesia, Nkoulou, Bremer - Aina, Adopo, Lukić, Ansaldi, Verdi - Berenguer, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 4.08 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Sassuolo naposledy nadělilo pět branek trápícímu se Janovu a v neděli večer by to rádo zopakovalo na domácí půdě také proti Udinese. Zebry totiž také nemají za sebou zrovna lichotivé výsledky a jejich sezona značí spíš zklamání.

Osobně jsem teda vůbec nečekal, že bych Sassuolo kolo před koncem viděl v tabulce takhle vysoko. Co víc, tým trenéra De Zerbiho nám mnohokrát naservíroval parádní podívanou plnou šancí, nápadů a gólů. S tímhle výtečným kořením fotbalu Sassuolo nijak nešetří, naopak jej rozdává komukoli plnými hrstmi. Jako třeba v minulém kole, kdy nasázelo pět branek do sítě nebohého Janova.

Celkově jich tým kolem Berardiho s nestárnoucím kanonýrem Caputem vstřelil již 69! To je víc než velikáni jako AC Milán nebo Neapol. Od postupu do Serie A Sassuolo vždy dalo minimálně o jedenáct branek méně. Paradoxně ale právě tahle dvojice, Neapol s AC, skončí v tabulce těsně před Sassuolem, což mu znemožní senzační účast v pohárové Evropě. Ani v případě výhry nad Udinese se Sassuolo už nemá šanci posunout na kýženou sedmou příčku. Přesto je jeho sezona nad míru úspěšná.

Obránce Gianmarco Ferrari k tomu řekl: "To, co jsme dokázali v této sezoně, je neuvěřitelné. Jsem nesmírně hrdý na celý tým, na všechny, kdo jsou součástí naší velké rodiny. Fotbal nás všechny hrozně baví a máme výborné výsledky. Navíc je jasné, že tento tým má velký potenciál a může růst. Příští rok chceme skončit ještě výš," neklade si obránce malé cíle.

V duelu se Zebrami domácí nepomůže diskvalifikovaný Obiang a také zranění Boga, Chiriches, Defrel nebo Romagna. Hosté postrádají hráče jako Jajalo, Mandragora, Prödl, Teodorczyk a Nuytinck.

A také postrádají dobrou formu. Sice porazili Juventus a většina z hráčů si tohle vítězství bude pamatovat ještě dlouho, ale od té doby, co mají Zebry jistou záchranu, se jejich výkony stále neustálily. V minulém kole je přemohlo bojující Lecce, které ještě hraje o záchranu a na hře to bylo hodně vidět. Vzájemné duely se Sassuolem má Udinese vzácně vyrovnané. Oba týmy čtyřikrát vyhrály a pětkrát se body dělily.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Marlon, Ferrari, Rogerio - Locatelli, Magnanelli - Berardi, Djuričić, Traorè - Caputo
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Troost-Ekong, Samir - Stryger-Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Sema - Okaka, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 4.15 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Finální ligové kolo tohoto zvláštního ročníku začíná v sobotu duelem mezi Brescií a Sampdorií. Sampdoria zase sklouzla do podprůměrnosti a aktuálně čeká mna výhru už tři zápasy. Poslední šanci na body má nováček z Brescie, který se doma chce rozloučit důstojně.

Brescia skončí předposlední. Nováček ligy letošní ročník vůbec nezvládl a po jeho většinu se jasně profiloval jako sestupující tým, který postrádá jak zkušenosti, tak kvalitu nebo štěstí. Až na pár světlých výjimek bylo dlouhodobě jasné, že Brescia zápasy vyhrávat neumí a že její osud bude zpečetěn dlouho před skončením ligy. To se také potvrdilo, protože klub Massima Cellina aktuálně na záchranu dvanáct bodů.

V sobotu večer bude mít šanci rozloučit se s první ligou na vlastním, i když prázdném stadionu. A zpackanou sezonu bude chtít uzavřít tím nejlepším možným způsobem, o čemž svědčí i vyjádření Sandra Tonaliho. "Proti Sampdorii hrajeme o svou budoucnost a taky o čest. Nesehráli jsme ročník v první lize tak, jak bychom chtěli a mrzí nás, že jsme se neudrželi. Teď cítíme šanci na alespoň malou satisfakci pro naše fanoušky a věříme, že se nám to povede."

Celkově se ale Brescia proti Sampdorii hodně trápí. Ostatně s janovským soupeřem prohrála už tři poslední duely v řadě. A pamatovat si bude zejména ten poslední vzájemný duel, ve kterém od Námořníků dostala pět branek. V minulém kole Brescia nestačila na římské Lazio, od něhož dostala dvě branky.

Ani Sampdoria ale teď není zrovna ve formě a zažívá spíš herní i výsledkový útlum. Poté, co si definitivně zajistila záchranu, se jí přestalo dařit. Doria prohrála tři poslední duely v řadě a zvlášť se jí nepovedl ten minulý. S AC Milán se nemohla měřit a dostala od něj čtyři branky. Hůř než šestá ale neskončí, takže trenér Ranieri svou misi splnil.

Domácí Brescia vyběhne na trávník stadionu Maria Rigamontiho bez Skrabba, Cistany, Ndoje a Bisoliho. Ani Námořníci nebudou kompletní, protože se před posledním kolem stále připravují bez obránce Ferrariho a mladíčka D‘Amica.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrenacci - Sabelli, Mangraviti, Gastaldello, Matějů - Špalek, Dessena, Tonali, Zmrhal - Torregrossa, Ayè
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Falcone - Depaoli, Yoshida, Colley, Augello - Linetty, Thorsby, Vieira, Jankto - Ramírez - Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 4.17 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Cagliari Calcio  (sobota 20:45)
AC Milán už si v tabulce nepřilepší a zůstane na šestém místě, ovšem podle slov Stefana Pioliho chce zakončit sezonu co nejlépe a tedy prodloužit "pokoronavirovou" neporazitelnost. Má k tomu ideálního soupeře, Cagliari si sice vyšláplo na Juventus, jinak ale zažilo výkonnostní propad. Krom toho se milánští již tradičně představí v nových dresech pro sezonu 2020/2021.

Milánští nakonec mohou být relativně spokojeni. Šesté místo a start v předkole Evropské ligy je po rekordně katastrofickém začátku úspěch. Pochopitelně, fanoušci si před sezonou malovali něco jiného, snili o návratu do Ligy mistrů, ale realita byla nakonec jiná. AC se před Vánocemi nacházelo v totálním rozkladu, až nakonec příchod Stefana Pioliho a některých hráčů v čele se Zlatanem Ibrahimovićem klub výrazně pozvedli. Pomohla i koronavirová přestávka, protože po ní nebyl v Itálii s nad s výjimkou Atalanty Bergamo lepší tým.

Jak si povede slavný AC Milán v příští sezoně? Už teď je to hodně kladená otázka a nejbližší dny napoví, v jaké sestavě to bude. Rossoneri se v posledním kole představí doma na San Siru proti Cagliari a budou horkým favoritem. Připomeňme, že po koronavirové přestávce ani jednou neprohráli. Naposledy rozdrtili Sampdorii Janov díky dvěma gólům Zlatana Ibrahimoviće 4:1.

Cagliari bude mít na San Siru ještě o co hrát. Za jistých okolností může skončit desáté, musí však ve městě módy zvítězit a to se mu od roku 1997 nepovedlo. V minulém kole Zengův výběr porazil mistrovský Juventus, ale na tři body před tím čekal dlouhých osm kol.

AC Milán už v minulém kole nastoupil ve stoperské dvojici Kjaer - Gabbia a na tom se nic nezmění ani proti Cagliari, neboť Musacchio i Romagnoli laborují se zraněním. Mimo hru je i obránce Conti a karetní trest si odpykává Rebić. Bez několika hráčů bude dohrávat i Cagliari, jmenovitě chybějí Pellegrini, Oliva, Nainggolan, João Pedro, Ragatzu a Rog.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo Hernández - Bennacer, Krunić, Saelemaekers - Paquetá - Leao, Ibrahimović
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Walukiewicz, Ceppitelli, Pisacane, Faragó - Nandez, Ladinetti, Ionita, Mattiello - Paloschi, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.30 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (sobota 20:45)
Sobotní program závěrečného kola nejvyšší italské ligy je hodně našlapaný a často se do sebe pustí ty největší týmy. To je mimo jiné případ duelu v Bergamu. Pověstnou a letos téměř nezastavitelnou ofenzivu Atalanty se pokusí ukočírovat milánský Inter. Ten sice ztratil možnost titulu, ale hodlá v přímé konfrontaci uhájit aspoň místo druhé.

Trenér Antonio Conte je znám jako trenér, který mívá první sezony v novém angažmá nejlepší a především nejúspěšnější. V Interu svou pověst ale nenaplní, protože tady mu stopku vystavil jeho někdejší klub z Turína. Mistrovské Scudetto získal Juventus s předstihem, takže si v posledním kole může dovolit zvolnit. Inter podobný luxus nemá, protože pokud chce finální druhé místo, musí Atalantu porazit.

O pomyslný titul vicemistra totiž bojuje právě s Atalantou a navíc ještě s Laziem. Aktuálně se mu ale velmi daří pravidelně porážet velké rivaly. Naposledy zvládl Conteho tým porazit i silnou Neapol, která se ukázala jako těžký oříšek už pro mnoho soupeřů v Itálii i mimo ni. Duel s pohárovým účastníkem zvládl Inter s čistým kontem a protože se v jeho barvách prosadili D‘Ambrosio s Martínezem, mohli Nerazzurri slavit.

Duel s Atalantou ale bude ještě náročnější, o čemž trenér Conte nepochybuje. "Zbývá nám odehrát poslední kolo a v něm se rozhodne o našem koneřčném pořadí. Proto nesmíme nic podcenit a budeme hrát na vítězství. Od každého svého hráče očekávám plné nasazení a touhu vyhrát. Ta nás provázela v sezoně už mnohokrát a myslím, že si druhé místo zasloužíme. Vše ale musíme nejprve ukázat na hřišti. Atalanta je tým, který z hlediska ofenzivy opravdu obdivuji."

A je těžké ji neobdivovat, když se jedná o tým, který nasázel už úchvatných 98 branek! Pro srovnání, Inter jich má o 19 méně. Podaří se Atalantě překonat mytickou stovku gólů, což se od roku 1956 nepovedlo nikomu v lize? Poradit si bude muset bez klíčové postavy v podobě Josipa Iličiće, který byl ještě nedávno jasným tahounem týmu. Ne snad, že by svou roli ztratil, ale zranil se a stále není v takové kondici, aby začal od začátku.

Inter se do Bergama rozjede bez zraněných záložníků Sensiho a Vecina, kteří rovněž nejsou fit.

V deseti posledních kolech Atalanta zaváhala třikrát a brala jen bod. Zvlášť proti Hellasu ji nečekaná ztráta musí mrzet, protože jinak by měla větší šanci na titul. O tu ale přišla a teď vrhne všechny síly do boje o druhé místo. Od něj ji dělí jen jedna výhra. Inter navíc v Bergamu od roku 2015 ještě nevyhrál. Celkově se v duelu těchto dvou elitních zástupců italské kopané stále častěji radují z výhry hráči domácích týmů.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Djimsiti, Caldara, Tolói - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Gómez - Muriel, Zapata
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Godin - Moses, Gagliardini, Brozović, Young - Eriksen - Lautaro Martinez, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.80 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - SS Lazio  (sobota 20:45)
Neapol v posledním kole přivítá Lazio a jakkoliv jde o velký šlágr, domácím už o nic nepůjde. Partenopei tak jako tak skončí na sedmém místě. Větší motivaci má Lazio, které se stále může stát italským vicemistrem. Situaci ale nemá ve svých rukou a tak ani vítězství na San Paolo nemusí stačit.

Lazio potřebuje k zisku druhého místa bezpodmínečně zvítězit a navíc doufat, že se v utkání mezi Atalantou a Interem Milán zrodí remíza. Oba celky budou po zisku druhého místa jistě prahnout, oba však ještě čekají srpnové evropské poháry, takže je klidně možné, že jak Gasperini, tak i Conte pošetří síly.

Zpátky však k Laziu, které se po bídném restartu přeci jenom rozehrálo a vyhrálo tři zápasy v řadě. Zklamání některých fanoušků po vypadnutí z boje o titul nahradila jistota Ligy mistrů v příští sezoně a to lze považovat za velký úspěch i splnění předsezónních cílů.

Podobné pocity zažívá i Neapol. Celkové sedmé místo je jistě velkým zklamáním, na druhou stranu to trochu vyvažuje triumf v Coppa Italia a stále ještě šance postoupit přes Barcelonu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Utkání s Laziem by mělo být dobrou přípravou a kouč Gennaro Gattuso si je toho dobře vědom.

Výsledky Neapole v poslední době pokulhávaly. V nabitém červenci Partenopei prohráli třikrát. Přitom dvakrát za poslední tři kola. I z tohoto důvodu mají domácí motivaci proti Laziu uspět. Neapoli budou v posledním kole chybět zranění Maksimović a Llorente. Dají se také očekávat změny v sestavě, neboť domácím už o nic nejde. Naopak hosté chtějí skončit co nejvýše a v ohni mají i nejlepšího střelce nejen italské soutěže Cira Immobileho. Každopádně Simone Inzaghi nemůže počítat s Lulićem, Leivou, Raduem a Caicedem.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Koulibaly, Luperto, Hysaj - Fabian Ruiz, Lobotka, Zielinski - Callejón, Mertens, Insigne
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Patric, Luiz Felipe, Acerbi - Lazzari, Milinković,Parolo, Luis Alberto, Marušić - Immobile, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 4.00 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AS Řím  (sobota 20:45)
Juventus v poklidu finišuje ligový ročník a plánuje se soustředit primárně na Ligu mistrů. Rád by ale sezonu zakončil výhrou, což pro něj nebude zrovna snadné. Na Allianz Stadium totiž zavítá AS Řím, které se poslední dobou vyznačuje stálou formou.

Devět titulů v řadě. To je neskutečná bilance, kterou se domácí Juventus může čerstvě pochlubit. Poslední z nich si Stará dáma zajistila ve 36. kole, kdy jí stačilo porazit Sampdorii Janov. To se jí povedlo bez větších potíží a o staronovém králi Serie A bylo rozhodnuto. Úplný konec ligového ročníku ale ještě velí dohrát jedno utkání a bude to zápas dvou tradičních rivalů. AS Řím se několikrát stavěl do role vyzyvatele, samozřejmě s velmi malou úspěšností. Vzájemný respekt ale mezi oběma kluby panuje.

Závěrečný program Serie A nabídne několik spektakulárních soubojů a jeden z nich se odehraje v Turíně. Domácí Juventus je samozřejmě opět favoritem, ostatně jak to u něj většinou bývá zvykem. Pravdou ale je, že od té doby, kdy si zajistil mistrovský titul, trochu ubral plyn. V posledních pěti duelech Juventus vyhrál jen dvakrát. Naposledy se musel poklonit i před Cagliari, které mu dalo dvě branky a nedostalo ani jedinou.

Na hráčích je nicméně jasně vidět únava a také fakt, že je před nimi očekávaný duel s francouzským Lyonem, který první vzájemný duel těsně vyhrál. I proto trenér Sarri zvažuje, že nasadí větší množství mladíků.

"Jsme jediný tým, který za dvanáct dní odehrál pět zápasů. To je prostě šíleně moc a zákonitě se únava a vyčerpání musí projevovat. Pokud budeme moct, zvažuji, že do posledního kola necháme nastoupit naši třiadvacítku. Cítím, že moji hráči nutně potřebují odpočinek. A vzhledem k tomu, že nás čeká Lyon, na který musí být všichni stoprocentně připravení, musíme využít všechno možné."

Proti svým někdejším spoluhráčům se v dresu Bianconeri nepostaví Miralem Pjanić, který v minulém kole dostal žlutou kartu a sezona pro něj skončila. Alespoň se populární záložník za hráči AS stavil, neboť Giallorossi prozatím využívají k přípravám tréninkové centrum Juventusu. Kromě Pjaniće nebudou hrát ani zranění Khedira, Douglas Costa, Chiellini a De Sciglio.

Římané zůstali v Turíně od minulého kola, které je postavilo do zápasu proti domácímu FC Turín. Potřebovali jej vyhrát, aby si s předstihem jednoho kola zajistili definitivu pátého místa, které zaručuje přímý postup do Evropské ligy. A především díky skvělému výkonu Edina Džeka se jim jejich cíl povedlo splnit. Římané porazili domácí Býky těsně 3:2 a mohli slavit tři body.

Teď by rádi oslavili další, i s pomocí kanonýra Džeka. Ten se v historické tabulce střelců AS dotáhl na čtvrtého Rodolfa Volka, neboť nasázel už 106 branek. Dalším na řadě je Amedeo Amadei, jenž dal branek 111. I díky němu vyhrálo AS šest z posledních sedmi ligových duelů v řadě a další by si rádo připsalo proti Staré dámě.

K dispozici trenéru Fonsecovi nebudou hráči jako Lorenzo Pellegrini nebo Gianluca Mancini, každý z odlišných důvodů. Římané navíc bojují s prostředím stadionu Juventusu. Na něm totiž nevyhráli už více než deset let! V roce 2010 zde Giallorossi ještě jednou remizovali, ale od té doby si na konto nepřipsali ani bod. Povede se Džekovi a spol. porazit třetí nejlepší obranu ligy?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Wesley, De Ligt, Rugani, Coccolo - Muratore, Bentancur, Rabiot - Bernardeschi, Higuaín, Ronaldo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Fuzato - Ibañez, Smalling, Kolarov - Bruno Peres, Diawara, Veretout, Calafiori - Zaniolo, Mchitarjan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.78 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC37265675:4083
2.Inter Milán372310479:3679
3.Atalanta Bergamo37239598:4678
4.SS Lazio37246778:3978
5.AS Řím372071074:5067
6.AC Milán371891060:4663
7.SSC Neapol371781258:4959
8.US Sassuolo371491469:6251
9.Hellas Verona3712131247:4849
10.ACF Fiorentina3711131348:4746
11.Parma Calcio371371752:5446
12.Bologna FC3712101551:6446
13.Cagliari Calcio3711121452:5345
14.Udinese Calcio371191736:5142
15.UC Sampdoria371252047:6441
16.Turín FC371162045:6739
17.Janov CFC37991944:7336
18.US Lecce37982049:8135
19.Brescia Calcio37662534:7824
20.SPAL 201337552726:7420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma! Dneska konečně musíme tu smůlu na Allianz Stadium zlomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Buďto to bude paralympiáda dvou mizerných týmů, anebo vyhrajete.

Reagovat
pistacik11

Som zvedavý či to bude, ako povedal Sarri, a pošle tam chlapcov z béčka

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Lyon

Reagovat
Largo

Uvidime, jsem zvedavej na obe sestavy.

Reagovat
Recoba Inter

Forza INTER

Reagovat
Slavia10

Já moc nechápu fanoušky AS, kteří si tu kolikrát stěžovali na průběh letošní sezóny. Když jsem se podíval na kádr AS, na to kolik měli letos zraněných, na to že Pallotta je mizerný majitel, tak 5 místo v lize je úspěšná sezóna, všichni 4 týmy před AS měli lepší kádry o hodně a vyhýbali se jim zranění, nevím co měl Fonseca jako dělat, za 5 místo by mu měli fandové AS na kolenou děkovat, víc vážně nešlo.

Pozitiva pro AS letos: Fonseca je opravdu výborný a měl by dostat čas na svůj projekt.

Ke konci roku se solidně zlepšují Ibanez a Perez, snad bude jejich progres pokračovat, ale Fonseca s nimi dělá pokrok. Michy obrovský překvapení, ať vypadne Under a udrží Michyho. Moje přání osobní je, aby se prodal Pastore, který je furt zraněný, jinak by nebyl zlý, možná Kluivert když bude dobrá nabídka a ať Pallotta sklopí uši a přivede zpátky Faraona, to je hráč s DNA AS, chce tu hrst, chce si snížit plat výrazně prý, takže v létě prosím o velký comeback, ať se Faraon vrátí domů.

A asi největší pozitiva Lopez v bráně, Smalling v obraně a Diawara v záloze, to je kostra týmu na které je třeba stavět, hlavně Diawara když bude zdravý, tak na něm musí stát celá hra AS.

Když to shrnu, 5 místo v lize vzhledem ke kádru, zraněním a první Fonsecově sezóně v Itálii je v pořádku.

Reagovat
Gimme

S tím Lopézem si jseš jistej? Nemysle si to naopak?:)l

Reagovat
Slavia10

No hele beru to tak, že potom, co jsem viděl loni chytat Olsena a asi jsem neviděl horšího gólmana než je Olsen, tak Lopez je proti němu hodně velký zlepšení, navíc AS letos opravdu hodně lepilo sestavu kvůli zraněním a to i v obraně, za mě to Lopez zvládl, neříkám že je to špička, ale posilovat se musí momentálně víc jinde, Lopez může v klidu pokračovat.

Reagovat
Largo

Atalanta rozhodne lepsi kadr nema, papirove. Platove je hluboko za AS, stejne jako Lazio. Mame treti nejdrazsi kadr ligy. A ze by se Atalante vyhybala zraneni, to nemuzu souhlasit. Ale jinak jsi to vystihl, s patym mistem jsem spokojen.

Reagovat
Slavia10

No jakoby Lazio mělo letos životního Immobileho a to udělalo hodně, mají SMS což je hráč pro TOP klub a v bráně mají asi o trochu větší kvalitu. Ale hlavně ta forma Cira. Hlavně Itálie je podle mě nejvíc těžká liga na zvykani když si trenér a to že Inzaghi a Gasperini svoje týmy trénují roky a Fonseca první rok je hodně důležitý.

Jak by si viděl léto Largo ?

Za mě OUT: Furzato (hostování), Perotti, Under, Kluivert pokud přijde slušná nabídka, zvážil bych prodej Cristanteho, který není u Fonsecy důležitý moc, Schick.

IN: El Shaarawy, Michy + Smalling vykoupit, Berardi + možná ještě jeden stoper.

Reagovat
Largo

Jo, to častý střídání hráčů i trenérů je u AS dlouhodobě problém. Povede se ti rok a jdeš, protože AS potřebuje neustále prodávat. Což třeba Lazio a Atalanta taky, jako téměř všechny kluby ligy, ale výše zmíněny týmy drží pravidelně osu týmu pohromadě.

Léto bude teď dost těžký, když vlastně nemáme sportovního ředitele a každou chvíli je možný prodej celého klubu. Držel bych se Fonsecy, kterej v rámci možnosti odvádí velmi dobrou práci. Záležet bude na tom, jaký rozestavení bude hrát, já bych klidně zůstal u toho současného, teda 3-4-2-1.

Ideálně:

Out: Zappacosta, Karsdorp, Spinazzola, Olsen, Peres/Santon, Fazio, Jesus, Pastore, Ünder, Kluivert, Kalinic a Schick

In: Hysaj, Smalling, mladej stoper, třeba Romero z Juve, Biraghi, Mchitarjan a Scamacca.

Je mi jasný, ze z těch odchodu se povede tak třetina. Klidně bych obětoval Manciniho nebo Cristanteho, pokud by přišla dobra nabídka.

Nutnost je spolehlivej pravej bek a náhrada za stárnoucího Dzeka. Ideálně mladého útočníka, i když třeba takovej Caputo je taky skvelej střelec. Líbí se mi ta čtyřka Pellegrini, Zaniolo, Miki a Pérez, na dvě místa za Dzekem. I ten Faraón by tam dokázal dobře hrát. Jinak bych do toho týmu zas tak moc nesahal... ale s ohledem na minimum finančních prostředků je to asi utopie.

Reagovat
Slavia10

Pérez se mi líbil ke konci ligy, je vidět že s ním Fonseca pracuje, to by mohla být dá se říct taky posila taková příští rok. Já bych Manciniho viděl radši na DM než na stoperovi, tam se mi líbil. Pokud by Ibanez hrál jako poslední 3 zápasy, tak ať hraje, ale to je loterie že jo. Myslíš že Hysaj je reálný, to byla dobrá posila.

Reagovat
Largo

Mancini byl na DMF dobrej, ale prijde mi spis jako nouzovka. Kazdopadne na stopera bych radsi videl nekoho jistejsiho, Ibanez mi v tomhle prijde lepsi, byt jen za tech par zapasu.

O Hysajovi se dlouho psalo, hlavne kolem zimy. Konci mu kontrakt a prodlouzit dlouho nechtel, s jeeho agentem mame dobry vztahy a financne by si polepsil. Ale co prisel Gattuso, zacal hrat. Tak uvidime. Ale pro me jistota, idealni vek i penize a zna ligu i jazyk.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Dneska na nás asi seru... V Bergamu to bude zajímavější zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je hlavně NBA a NHL. Nějaký Paratici a jeho parta ať si políbí prdele.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Kubalík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sinter

včera bola hlavne strade bianche

Reagovat
Zark

rozhodne

Reagovat
Furia Ceca

OT: Berardi dnes už 26 let! Ten jestli nepřestoupí vejš ani letos, tak ten si tu kariéru domrdá...

Reagovat
ED91

Podla mňa robí dobre. To neni hráč pre velkoklub. V Sassu môže byť niečo ako Di Natale v Udinese.

Reagovat
pastal

Nějaký stream na Juve vs AS

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
smazaný uživatel

Stream na Atalantu? Ďakujem.

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
M11

PIPITA !!!

Reagovat
Jajinek

Podepište Ashleyho Younga!!! Okamžitě!!!

Reagovat
Panděvova ofina

Ten už je potvrzený.

Mimochodem ty dresy vypadají ještě hůř, než na obrázku.

Reagovat
lnterista

Me se normálně libi

Reagovat
snuff24

Reagovat
Alberto Aquilani

KALIGOL!!! Hanbím sa za to, že som bol v lete nasraný, že prišiel Maldini a nie Rugani. Chris je tak o 2 triedy lepší stopér.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Ciro gratulace, 35!!!

Neví někdo, proč nehraje Ronaldo? Našel jsem jen "rozhodnutí trenéra"

Reagovat
Zark

35 mel uz pred zapasem

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je o titulu rozhodnuto a je potřeba ho šetřit na Lyon? Co to je vůbec za otázku.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, on asi projíždí tu svoji novou káru...

Však se hraje za týden a ještě mohl zkusit zaútočit na korunku...

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečnost. Hrál všechny zápasy po koroně. Jestli má podat solidní výkon, potřebuje chvíli klidu.

Reagovat
CR7RONALDO

Za Real posledné 2 sezóny odpočíval o dosť viac než túto sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

forza inter!

Reagovat
Mihal

Pre neutralneho divaka nic moc zapas. Ale hrame to co nam treba. Atalantu skoro do nicoho nepustili. Mne sa tie dresy naopak aj celkom pacia. Forza Inter!

Reagovat
pastal

Neuznaný gól Říma bych řekl blbost ale to samé si myslím že neměla být penalta pro AS nějak tomu videu nerozumím možná máte jiný názor

Reagovat
Lech

Mic po rohu byl pry v outu. Penalta piskatepna, ale porad trapna, jako i ta posledni

Reagovat
Alberto Aquilani

sme dali gol, ktorý neuznali? viackrát mi to seklo, som si to ani nevšimol... dobre my... válec

Reagovat
Largo

Calafiori, odrazenej mic po rohu.

Reagovat
pastal

Tak to sorac myslel jsem že odpískal faul na gólmana

Reagovat
M11

Zaniolo je fantasticky

Reagovat
Alberto Aquilani

Zaniolo je hrozné zviera... vedľa Dybalu s Ronaldom bude výborný

Reagovat
smazaný uživatel

On půjde do Juve?

Reagovat
10

Reagovat
M11

Proc tam neda Pinsoglia

Reagovat
Largo

Zatim krasnej vykon

Reagovat
Alberto Aquilani

Villar vyzerá ako dosť zaujímavý fotbalista. Dobré krytie lopty a prvý dotyk. Najlepšie by bolo, keby sa našiel blázon, ktorý dá nejaké melóny za Cristanteho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem chtěl napsat, jak je dneska Villar dominantní a ty jsi mě předběhl.

Jinak ale dneska hrajou snad všichni dobře.

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Ono ve výsledku ty Petrachiho posily zas takový flopy nebudou, akorát prostě přišli v blbý fázi..

Reagovat
Alberto Aquilani

Ono aj ide o to, že im "pomohla" korona a ten nahustený program. Keby sa to nestalo, tých šancí by dostali oveľa menej. Máme 853 hráčov, ten team je široký ako keby sme hrali NFL. Budúci DS bude ešte v horšej pozícii, ako bol Petraky, ktorý tam nechal za zimu -30 mega a stále nevyriešeného Schicka, Nzonziho a teraz to vyzerá na akútne predaje Undera a Kluiverta.

Reagovat
smazaný uživatel

Under a Kluivert zrovna akutní prodeje nejsou, s jejich odchodem se počítá už dost dlouho navíc je vůbec nepotřebujem. Schickovi podmínky nebyly špatné, navíc tu jeho situaci si z části sám vyřešil výkony a nakonec je o něj zájem.

Jinak samozřejmě souhlas. Petrachimu se odchody nepovedly, povedl se mu Defrel a z části právě Schick. Uvidíme, jak to ve výsledku s financema dopadne, hlavně kolik využívaných hráčů budem muset prodat, každopádně nové sportovní vedení má před sebou černou práci, bohužel nějaká záchrana z Kataru nebo Číny není moc reálná. A otázka je, co s Pastorem, protože ať odejde jakkoliv, bude to znamenat účetní ztrátu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Akútne sú, pretože pre nich jednak nie je miesto, a navyše sú obaja hrozní. U oboch sa to vyvinulo až v priebehu sezónu, (špeciálne u Kluiverta až posledné obdobie), niektorí si tu klamali, že Under pôjde za 60 do Bayernu, teraz budeme najšťastnejší za 30 od Neapola. Justin nemá šancu ísť za viac, ako to, čo sa do neho investovalo - 17-20 mega, strelil by som ho aj za 12.

Petraky nepredal takmer nikoho, a tak budeme mať teraz v lete asi 67 hráčov, z toho 21 pravých bekov, z ktorých najlepší je týpek, ktorý ešte pred polrokom kopal II. brazílsku ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud plánuje Fonseca tříobráncový systém i pro celou příští sezónu, tak problém s beky krásně vyřešil. Najednou všichni vypadají jako fotbalisti, Spina i Bruno ukázali, že jsou použitelní. Zapa půjde dop*če, a Florenzimu potažmo Karsdopovi by systém měl sedět taky. A zbyde Santon. Osobně bych se tomu opravdu nebránil, pokud by Florenzimu neseděla tahle nová pozice, tak už nic, ak tomu Karsdorp projevil zájem se vrátit.

Reagovat
Largo

Florenzimu by tahle pozice určitě seděla víc než klasickej bek, ale mám dojem, ze už se vrátit nechce. Zappacosta mi přijde dopředu i dozadu jistější než Santon s Peresem. Viděl bych to na nákup Betka do základu a prodloužení Zappova hostování...

Reagovat
Largo

Dneska skvělá práce od všech, i Fuzato příjemně překvapil. Moc se mi líbil Zaniolo, Perotti, Smalling s Ibanězem a Villar.

Daje

Reagovat
Lech

Neprisel ti Fuzato nejisty na mici? Podle me musi urcite nekam na hostovani, nejlip Serii A

Reagovat
Largo

To jo, nejistý v některých pasážích byl, ale na to, ze hrál poprvé, po dlouhé době a ještě proti Juve, myslím, ze odvedl dobrou práci. Hostování v rámci první ligy by určitě bylo dobrým krokem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele