Serie A - souhrn 37. kola

28.07.2020, 21:26, aktualizováno 29.07.2020, 23:48
Komentáře a souhrny
Inter Milán si poradil s Neapolí a udržel se na průběžném druhém místě před Atalantou Bergamo, která pro změnu otočila zápas na půdě Parmy. Ve hře o druhé místo zůstává Lazio, které naplnilo úlohu favorita proti Brescii. Skvělou formu z posledních týdnů potvrdil AC Milán, před který se však následně po výhře na hřišti Turína FC vrátil AS Řím. Lecce zvládlo důležité utkání v Udine...

ACF Fiorentina - Bologna FC 4:0

29.07.2020 21:45

Góly: 48. Federico Chiesa, 54. Federico Chiesa, 74. Nikola Milenković, 89. Federico Chiesa

Utkání na Artemio Franchi ve Florencii přineslo jednoznačný průběh. Boloňa na svého soka v Derby dell'Appennino vůbec nestačila a celkem inkasovala čtyřikrát. Návrat do svého bývalého působiště tak Sinišovi Mihajlovičovi pořádně zhořkl. Za debaklem stojí především jedno jméno - Federico Chiesa.

Federico Chiesa patří mezi nejžádanější zboží v Evropě vůbec a svoje kvality znovu potvrdil v zápase s Boloňou.

Rossoblu si ve Florencii vytvořili první šanci, ale Musa Barrow si vylámal zuby na skvělém zákroku Terracciana. I další akce hostí skončila neúspěchem, Barrow tentokrát přihrával před branku Sansonemu, který ve skluzu nedokázal umístit. Až ve 23. minutě poprvé zahrozil Chiesa a i když překonal brankáře, na brankové čáře stál obránce, který celou situaci z pohledu Boloni vyřešil. Poločas nakonec skončil bez branek a nezdálo se, že by se mělo představení změnit v jednoznačnou záležitost.

Ve 48. minutě ale odstartoval florentský brankostroj Federico Chiesa. Při první brance měl poměrně štěstí, protože jeho nedůrazná střela přeci jenom skončila za zády Skorupskiho. Druhý gól dal syn slavného Enrica Chiesy o šest minut později, kdy šikovně prošel přes Danila s Domínguezem a nadvakrát překonal hostujícího brankáře.

Čtvrthodiny před koncem zvyšoval už na rozdíl tří branek, po rohovém kopu, Nikola Milenković a poslední slovo měl v 89. minutě Chiesa. Autor hattricku si navedl balón ke střele a perfektním obstřelem dal výsledku konečnou podobu.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Juventus FC 2:0

29.07.2020 21:45

Góly: 8. Luca Gagliano, 45+2. Giovanni Simeone

Na trávník Sardegna Arény vyběhl čerstvý mistr i s Cristianem Ronaldem v sestavě, ovšem se zlou se potázal. Cagliari využilo mistrovské kocoviny a Juventus zaskočilo dvěma góly. Už v prvním poločase udeřili Gagliano a Simeone. Juventus se nezmohl ani na kontaktní branku.

Maurizio Sarri se nechal slyšet, že Cristiano Ronaldo dostane volno, ovšem jak se nakonec ukázalo, Portugalec v základní jedenáctce nechyběl. Pár změn v sestavě ale turínský lodivod přeci jen udělal, ale i na papíře byl Juventus stále velkým favoritem.

Cagliari ale překvapilo a poměrně rychle se ujalo vedení. Obrana "Staré dámy" vůbec nereagovala na přízemní centr a Luka Gagliolo z malého vápna překonal legendárního Buffona. Juventus se vůbec nemohl dostat do tempa, až ve 32. minutě Cragno vyboxoval balón k nohám Bonucciho, který těsně minul branku. Posléze tlak hostí narůstal a přibývalo i šancí. Akrobatické zakončení Higuaína skončila rovněž vedle a nepřesný byl i Kolumbijec Cuadrado. Když všechny dobré příležitosti Juventusu skončily nezdarem, přišla velká chvíle Giovanniho Simeoneho. Jeho křižná rána přes stopera Bonucciho zapadla k tyči a Buffon se mohl natahovat jak chtěl. Efektivita Cagliari tak znamenala poločasové vedení 2:0.

To se nakonec ukázalo být klíčovým. Druhý poločas nebyl zdaleka tak zajímavý a bohatý na šance jako ten první. Cagliari se nemělo kam hnát a snaha Juventusu jakoby neexistovala. Až v nastavení se mohl perfektně uvést mladíček Zanimacchia, ale jeho střelu Cragno kryl. Cagliari tak po výsledku 2:0 získalo cenný skalp Juventusu.

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím 2:3

29.07.2020 21:45

Góly: 14. Álex Berenguer, 65. Wilfried Stephane Singo - 16. Edin Džeko, 23. Chris Smalling, 61. Amadou Diawara (pen.)

Římané slaví přímý postup do Evropské ligy, protože zvládli náročné utkání s FC Turín. Hodně jim k tomu pomohl Edin Džeko, který vstřelil jeden regulérní a jeden neuznaný gól, k čemuž přidal vybojování penalty.

Úkol zněl jasně. Pokud chtělo mít AS jistotu toho, že si zahraje Evropskou ligu a chtělo se do ní dostat bez předkola, muselo dnes turínské FC porazit. Domácí to Vlkům trochu ulehčili, protože Andrea Belotti zůstal jen na lavičce a nehrál ani brankář Sirigu. Šanci od první minuty dostal mimo jiné mladíček Wilfried Singo.

Do první šance se dostali hosté z Věčného města. Po klidné rozehrávce přišel dlouhý míč na Leonarda Spinazzolu, který si ohlídal ofsajdovou pozici a utíkal sám na brankáře. Jenže italský obránce nakonec touto obrovskou šancí pohrdl a zamířil přesně do vybíhajícího Ujkaniho! Vzhledem k předváděné hře to asi čekal málokdo, ale jako první se prosadili domácí.

Ve 14. minutě se totiž obrana AS rozestoupila a zatímco Diawara se Smallingem hráli na ofsajd, Gianluca Mancini se rozhodl nahánět sprintujícího Álexe Berenguera. Toho do uličky vyslal Simone Zaza a sledoval, jak Berenguer nejenže obešel vybíhajícího Lópeze, ale ještě v klidu zakončil! A to přesto, že Mancini se stihl vrátit do brány.

Nicméně z vedení se Turín neradoval moc dlouho. O dvě minuty později totiž Džeko rozehrál doprava na Perese, ten vrátil míč na Mchitarjana a zkušený záložník elegantně vyslal Džeka do koncovky. V takových situacích se bomber AS mýlí jen velmi málo a dnes se opět prosadil. Aby se Turín jen tak nevzpamatoval, zasadili mu hosté další ránu ve 23. minutě. Po skvělém pasu Carlese Péreze od rohu se hlavou po dominantním výskoku prosadil Chris Smalling a zvýšil.

Deset minut před koncem první půle mohlo AS zahrávat standardní situace z velmi příjemné vzdálenosti. K míči se postavil Aleksandar Kolarov, jehož střely jsou vyhlášené. Tentokrát měl ale kopec smůly, protože orazítkoval jen tyč! Římané si první půli opravdu užili, ale po změně strach už jejich tempo trochu opadlo.

Přesto se dočkali ještě jedné branky. Po hodině hry sprintoval za delším míčem Edin Džeko a ve vápně ho fauloval střídající obránce Djidji, což sudí Piccinini ocenil penaltou. K ní se při absenci Veretouta postavil mladý záložník Diawara a se štěstím proměnil.

Turín se ale nevzdal. Po pár minutách Simone Verdi krásnou ranou orazítkoval břevno a ve stejné minutě pláchl obráncům AS Wilfried Stephane Singo. Mladý univerzál zvládl sprinterský duel i s Kolarovem a napálil balon na zadní tyč tak, že López inkasoval. Ve druhé nastavené minutě mohl navýšit vedení Edin Džeko, který se ve vápně elegantně zbavil Djidjiho a z úhlu prostřelil brankáře Ujkaniho, jenže podle sudího vybíhal z ofsajdu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Brescia Calcio 2:0

29.07.2020 19:30

Góly: 17. Joaquín Correa, 83. Ciro Immobile

Římské Lazio nemělo na domácí půdě s Brescií žádné slitování a nováčka ligy poslalo domů se dvěma vstřelenými góly. O ty se postaraly ofenzivní opory Biancocelesti, Correa s Immobilem.

Laziu šlo pořád o hodně. Svádělo totiž na dálku souboj s Interem Milán a Atalantou, všechny tři celky si pořád brousily zuby na titul vicemistra za nedostižným Juventusem. A Lazio mělo ze všech týmů nejsnazšího soupeře, protože se proti němu postavila Brescia. Nováček sezony dostál nízkým očekáváním a po pouhém roce se pakuje zase zpátky do druhé ligy, v čemž ho už nic nezastaví.

Lazio bylo mnohem aktivnějším týmem od prvních momentů. Jony napálil míč z hranice velkého vápna, ale ten letěl jen vysoko nad branku Brescie. Domácího brankáře Strakoshu pořádně prověřil i mladík Špalek, jehož dalekonosný projektil skončil jen na pěstích zkušeného brankáře Biancocelesti. Ten musel do akce také o pár minut později, když jej pořádně tvrdou ranou prověřil mladý italský zázrak Sandro Tonali.

Lazio ale nadále kontrolovalo hru a dokonce se mu v 17. minutě povedlo vsítit branku. Kanonýr Ciro Immobile špičkou kopačky prostrčil míč na rozeběhnutého Joaquína Correu, který udělal s míčem několik kroků a pak bez potíží propálil brankáře Andrenacciho!

Inkasovaný gól samozřejmě pořádně ztížil cestu Brescie za vysněnými třemi body a na jejích nohou zanechal ještě těžší závaží. Prim hráli Římané. Ciro Immobile opět spolupracoval s Correou, jenže jeho vybídku tentokrát nezužitkoval. O pár chvil později pálil míč tvrdě na bránu hostí, ale jeho snahy se nesetkaly s úspěchem. První půli chabou ze strany Brescie zakončil Luis Alberto střelou mimo.

Lazio začalo aktivněji i druhou půli. Ciro Immobile dostal přihrávku před malé vápno, jenže zblízka nedokázal brankáře Andrenacciho prostřelit. A hodně chtěl, protože útočil na další rekord v počtu nastřílených branek. Po většinu utkání jsem se nemohl zbavit dojmu, že ze strany Lazia byl očekáván mnohem větší kolotoč. Zvlášť, když vezmeme v úvahu, kdo byl jeho soupeřem. Jenže ani druhý poločas v tomto ohledu zlepšení nenabídl.

Aktivnějším týmem po změně stran byla naopak Brescia. Torregrossa nejprve namířil svůj projektil nad bránu. Ani obávaný kanonýr Ciro Immobile, který vede tabulku kanonýrů před Ronaldem, o chvíli později neuspěl se střelou do horního rohu. Snaha o vstřelení gólu na něm byla evidentně vidět a možná ho dost svazovala.

Immobile se dnes trochu trápil a v 82. minutě napálil ve skvělé šanci míč před Andrenaccim jen mimo. Ale o pouhou minutu později se přeci jen prosadil. Po nahrávce od Correy šel sám na bránu a to už prostě nedat nemohl - 2:0. v samém závěru ještě Luis Alberto orazítkoval břevno, ale Laziu to zas tak vadit nemuselo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Janov CFC 5:0

29.07.2020 19:30

Góly: 26. Hamed Junior Traorè, 40. Domenico Berardi, 66. Francesco Caputo, 74. Giacomo Raspadori, 77. Francesco Caputo

Janov to bude mít se záchranou problematické až do závěrečných minut ligové sezony. Dnes totiž jeho obrana naprosto vybouchla, když si na ní smlslo Sassuolo. To dalo hostům dokonce pět branek!

Před Janovem stála obrovská překážka, se kterou se Grifoni museli popasovat. Dnes totiž doufali v pomoc Udinese, které hrálo souběžně odstartovaný duel s Lecce, ale sami museli pro záchranu uhrát lepší výsledek než právě Lecce. Ideálním scénářem by byla výhra Janova, jenže proti němu stálo Sassuolo. A to svou kůži rozhodně nedává zadarmo. Zvláštní pozor si hosté museli dávat na útočníka Caputa, který je v oslnivé formě.

Caputo se do první slibné šance dostal v deváté minutě, když nejprve vybojoval rohový kop, který následně sám zakončil. Mířil ale mimo. O deset minut později se Sassuolu vydařila další povedená akce na jeden dotyk, která dostala míč až na volného mladíčka Hameda Traorèho. Ten si seběhl do vápna po straně a rozhodl se pálit na zadní tyč, ale nakonec jeho rána minula bránu.

Mladý záložník si ale chuť spravil jen o chvíli později. Ve 26. minutě obrana Janova opět naprosto zaspala a nechala propadnout centr na zadní tyč. Tam jej sebral Domenico Berardi a povedlo se mu posunout balon na druhou stranu vápna. Tam si všiml právě Traorèho, který už snadno zasunul míč do prázdné brány - 1:0.

Traorè byl trochu nečekaně největší hrozbou Neroverdi a dostával se do zakončení velmi lehce. Další jeho náběh mohl skončit brankou ve 31. minutě, když jej jen marně stíhala hostující obrana po efektivní kombinaci Sassuola. Tentokrát ale mladý záložník pálil nevýrazně jen do brankáře Perina. Nemohoucnost svých svěřenců ještě podtrhl trenér Nicola, jenž dostal přímo červenou kartu za protesty. Spokojený rozhodně nebyl a moc mu nepřidala minuta 40. V ní totiž obrana Janova nechala volného Domenica Berardiho, který práskl do míče a zakroutil ho do vinglu!

Janov po hodině hry zahrával standardku, kterou rozehrál zajímavým signálem na Gorana Pandeva, jenže toho skvěle vychytal brankář Consigli! Janov byl naprosto jasně na dně. A jeho trápení dovršil Francesco Caputo. Ten v 66. minutě dostal k vápnu krásnou nahrávku od Berardiho, obhodil si soupeře a propálil i brankáře Perina - 3:0.

A to nebylo zdaleka vše. Po pouhé minutě svého pobytu na hřišti se totiž trefil mladíček Giacomo Raspadori, jenž plný sil přesprintoval všechny před sebou. A o pouhé tři minuty později zasadil janovské obraně další ránu také Ciccio Caputo, k němuž se míč na středu vápna dostal šťastnou náhodou. Minout ale nemohl a potvrdil pověst kanonýra.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Lecce 1:2

29.07.2020 19:30

Góly: 36. Samir - 40. Marco Mancosu (pen.), 81. Gianluca Lapadula

Šance Lecce na záchranu ještě žijí! Nováček ligy totiž dnes večer dokázal porazit domácí Udinese a vzhledem k výbuchu janovského CFC se o třetím rozhodujícím rozhodne až v posledním kole.

Lecce mělo před utkáním 37. kola mnohem horší pozici než jeho nejbližší protivník z Janova, nemělo svou situaci ve vlastních rukou. Navíc jej čekalo náročné utkání s Udinese. Dnes potřebovalo vyhrát, aby mělo šanci na záchranu. Abych začal obligátně, tak tým Antonína Baráka hrál od prvních chvil poměrně vyrovnaný duel se Zebrami, které mají jistotu záchrany dávno v kapse.

Jakkoli bylo na hostech vidět, že si moc dobře uvědomují svou situaci a potřebu vítězství, první větší šanci si připsalo Udinese. Domácí celek mohl už v 15. minutě poslat do vedení Rodrigo De Paul, jehož parádně vysunul Seko Fofana. Jenže místo přihrávky De Paul vypálil a to nebyla nejlepší možnost - narazil na připraveného brankáře Gabriela.

První branku utkání vstřelil Ilja Nestorovski, který dostal brilantní nahrávku a s Gabrielem si už bezpečně poradil. Mělo to ale háček, protože makedonský fotbalista stál v ofsajdu, takže gól nemohl být uznán. Gabriel měl plné ruce i nohy práce také ve 34. minutě, když likvidoval ukázkovou patičku De Paula. Ani jeho zákroky ale nestačily k čistému kontu.

Ve 36. minutě se totiž domácí dočkali jasně zaslouženého vedení. Udinese zahrávalo rohový kop, který vyslal míč na hlavu obránce Samira a ten si poradil s velkým přehledem. Připravenou hlavičkou nedal Gabrielovi šanci a Udinese vedlo!

Vyhráno ale Udinese nemělo. Jen o tři minuty později totiž Rodrigo Becao zahrál ve vlastním vápně rukou a Lecce dostalo šanci zahrávat penaltu. K ní se postavil sebevědomý Marco Mancosu a s ledovým klidem poslal míč přímo do středu brány.

Udinese sice vystřídalo několik ofenzivních hráčů a stejný tah učinil také hostující celek, ale ani jednomu to ve snaze získat tři body moc nepomáhalo. Zakončovat se snažil Gianluca Lapadula, jenže nesedla mu rána. Sedla mu ale o pár chvil později. V 81. minutě totiž zkušenému útočníkovi naservíroval míč Antonín Barák a Lapadula zblízka nemohl nedat. Lecce bylo zpátky ve hře o udržení.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AC Milán 1:4

29.07.2020 19:30

Góly: 87. Kristoffer Askildsen - 4. Zlatan Ibrahimović, 54. Hakan Çalhanoğlu, 58. Zlatan Ibrahimović, 90+2. Rafael Leão

AC Milán skončí v sezoně 2019/2020 na šestém místě a v příštím ročníku si zahraje předkolo Evropské ligy. Definitivně se tak rozhodlo v předposledním kole na hřišti Sampdorie Janov. Rossoneri vyhráli na Marassi 4:1, ale jelikož zvítězil i AS Řím, zbylo na ně pouze předkolo pohárové soutěže. Na Sampdorii řádil veterán Zlatan Ibrahimović, který měl prsty ve třech gólech. Dva dal sám a na jeden přihrával.

Zlatan Ibrahimović se v závěru rozehrál do vynikající formy, před několika dny vstřelil dva góly Sassuolu a stejný výkon zopakoval i proti Sampdorii Janov. Švédovi stačily na první gól pouhé čtyři minuty. Ante Rebić se šikovně zbavil svého strážce a načechral balón na hlavu Ibrahimoviće, který se nemýlil. Milán i po vedoucí brance pokračoval v náporu a brankář Falcone musel zasahovat proti oběma krajním obráncům Milána - Calabriovi a Theu Hernándezovi.

Postupem času i milánská aktivita opadla, nicméně pořád to stačilo na příznivý poločasový výsledek. Sampdoria měla šanci na vyrovnání na začátku druhého dějství, ale Donnarumma vyrazil přímák a dorážka Lérise šla nad.

V 52. minutě Ibrahimović ve vzduchu sklepl balón pro Çalhanoğlua a turecký záložník zvýšil. Krátce na to si oba hráči vyměnili role, Çalhanoğlu přihrával do vápna Ibrahimovićovi a ten druhým gólem v zápasu upravil už na 3:0. Čtvrthodinu před koncem mohli Ranieriho svěřenci vykřesat naději, když zákrok Kjaera na Bertolacciho posoudil sudí jako penaltový. Maroni však selhal, Donnarumma vystihl směr střely a výsledek 3:0 pro Milán pokračoval.

Domácí se dočkali korekce až tři minuty před koncem. Po milánské ztrátě na vlastní polovině překvapil Donnarummu technickou střelou pod břevno Kristoffer Askildsen. Na víc ale Sampdoria neměla a naopak ještě jednou inkasovala. Bonaventura na vápně přenechal balón Leãovi a jeho parádní rána k tyči skončila gólem. AC Milán prodloužil svojí neporazitelnost a definitivně si zajistil šesté místo v lize. Sampdoria je patnáctá, ale ještě si může o jednu příčku přilepšit.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SPAL 2013 3:0

29.07.2020 19:30

Góly: 7. Samuel Di Carmine, 11. Samuel Di Carmine, 47. Davide Faraoni

Pohodové vítězství si na své konto připsal Hellas, který v předposledním kole přivítal jistého sestupujícího SPAL. Základ vítězství byl položen už v prvním poločase, kdy se veronští prosadili dvakrát.

Utkání ve Veroně mělo jasného favorita v podobě domácího celku. SPALu se ani v samotném závěru sezony nedaří a nyní už je jasné, že skončí na posledním místě tabulky.

Hellas měl skvělý nástup a po jedenácti minutách už vedl o dva góly. Nejprve Samuel Di Carmine hlavou překonal Leticu a o pár minut později přidal i druhou branku, když po DiMarcově přihrávce stál ve správný čas na správném místě. SPAL mohl snížit po standardní situaci, ale ránu Petagny vytáhl Radunović. Hellas měl šance utkání ještě v prvním poločase rozhodnout, ale žádná z dalších šancí neskončila gólem.

Domácí se dočkali až po obrátce. Hned na začátku si Marco Davide Faraoni naskočil na rohový kop a hlavou zvýšil na 3:0. Tím byl zápas praktiky rozhodnut. SPALu by v tu chvíli pomohla rychlá kontaktní branka, ale na tu nedošlo. I když se ještě urodily některé šance na obou stranách, výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SSC Neapol 2:0

28.07.2020 21:45

Góly: 11. Danilo D'Ambrosio, 74. Lautaro Martínez

Před posledním kolem bude držet druhé místo Inter Milán, Nerazzurri totiž porazili ve šlágru kola Neapol 2:0 a znovu přeskočili Atalantu Bergamo. Naopak Neapol se definitivně připravila o pátou příčku a pokud Milán porazí Sampdorii, ztratí šanci i na šestou pozici.

Na San Siru už prakticky o nic zásadního nešlo. Inter sice bojuje o druhé místo, ovšem Ligu mistrů už má dávno jistou. Neapol má zase jistotu Evropské ligy.

Více chuti do utkání měl Inter, který se také velice rychle dostal do vedení. Candrevův centr dolétl až k nohám Biraghiho, který přihrál na značku pokutového území Danilu D'Ambrosiovi a ten zajistil Interu vedení. Psala se teprve jedenáctá minutá zápasu. Neapol nepřijela do Milána prohrát a zvýšila aktivitu, střelu Politana ve 32. minutě musel vyrážet Handanović. O chvíli později nebezpečně pálil i Insigne. Hrozil i Inter a Alexis Sánchez dokonce postupoval sám na Mereta, kterého ale nedokázal překonat.

Inter ovládl první půli, ale po změně stran ho čekala ještě těžká šichta. Neapoli se na začátku druhého poločasu nedařilo dostat soupeře pod tlak a naopak v 68. minutě měl velkou příležitost z voleje Cristian Biraghi. Balón ale netrefil ideálně a rozvlnil pouze boční síť.

Radost přinesla Interu až 74. minuta, kdy si Lautaro navedl balón ke středu a tvrdou ranou k tyči překonal Mereta. Dvoubrankový náskok se ukázal jako klíčový, Neapol nedokázala vstřelit kontaktní branku a z Milána odjíždí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Atalanta Bergamo 1:2

28.07.2020 19:30

Góly: 43. Dejan Kulusevski - 70. Ruslan Malinovskyj, 84. Alejandro Gómez

Atalanta se aspoň na pár chvil usadila na druhé příčce Serie A, byť se pro ni vyvíjelo utkání s Parmou nepříznivě. První poločas totiž vyhrála domácí Parma, za níž se prosadil Dejan Kulusevski. Po změně stran ale Atalanta zabrala a díky střídajícímu Malinovskému s Gómezem otočila utkání ve svůj prospěch.

Atalanta pořád cítí šanci na druhé místo. A nahrává jí také fakt, že v posledním duelu sezony se utkán na San Siru právě s Interem, čili to za Juventusem bude ještě hodně zajímavé. Nejprve ale La Dea potřebovali porazit domácí Parmu. A Ducali jim dávali jasně najevo, že to dnes nebudou mít vůbec jednoduché. V 8. minutě zahrozila domácí Parma poprvé. Prodloužený centr přes obránce Šutala si našel Gagliolo, který pálil na bližší tyč. Tam se však perfektně přesunul brankář Gollini.

O pár minut později se do zakončení prodral Kulusevski, jehož rána levou nohou poslala míč odrazem o balon jen do tyče! Další zajímavý projektil vymyslel Juraj Kucka, který obešel soupeře a vystřelil ze střední vzdálenosti vedle vzdálenější tyče. Atalantě dnes v první půli nic nevycházelo a obvykle kreativní ofenziva se spíše hledala.

Souhra Gómeze s Castagnem na pravé straně přinesla centr na přední tyč, který si stáhl ze vzduchu brankář Luigi Sepe. U něj taky začala klíčová akce první půle, protože italský brankář vyhodil míč na Gervinha a sledoval, jak si Gervinho poradil se dvěma soupeři. Následně nahrál do vápna na rozeběhnutého Dejana Kulusevskiho a mladý útočník se štěstím udržel míč i přes atak Šutala. Pak už mu nedělalo potíže propálit brankáře Golliniho!

To byla pro Atalantu hodně studená sprcha. Ale body si za první půli nezasloužila, protože za první půli nevystřelila ani jednou na bránu. I proto přišli do druhé půle Djimsiti s Malinovskim. A Atalanta začala šlapat trochu víc. Malinovskyj nahrál do pravé poloviny vápna a jen díky včasnému zásahu Alvese z toho nebyla finální gólová nahrávka. Kulusevski si na opačné straně seběhl na pravou stranu a nahrál pod sebe, odkud posléze vypálil Kurtić. Jeho branka by ale stejně neplatila pro ofsajd.

Gól padl až v 70. minutě a na svědomí ho měl právě střídající Ruslan Malinovskyj. Po šlapáku na Gómeze zahrával mladý záložník standardní situaci, našel cestu ve zdi a mezi dvojicí Kucka - Kurtić propasíroval míč až do sítě!

Tenhle gól Bergamu hodně pomohl a nakopl ho k lepším výkonům. Atalanta začala tlačit a výsledkem byla další povedená akce v 84. minutě. Alejandro Gómez zase jednou spasil svůj tým, když utekl Karamohovi, nasadil jesle Kurtićovi a nechytatelnou ranou umístil míč mimo dosah zkamenělého brankáře Sepeho! Atalanta završila skvělý obrat a slaví tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC37265675:4083
2.Inter Milán372310479:3679
3.Atalanta Bergamo37239598:4678
4.SS Lazio37246778:3978
5.AS Řím372071074:5067
6.AC Milán371891060:4663
7.SSC Neapol371781258:4959
8.US Sassuolo371491469:6251
9.Hellas Verona3712131247:4849
10.ACF Fiorentina3711131348:4746
11.Parma Calcio371371752:5446
12.Bologna FC3712101551:6446
13.Cagliari Calcio3711121452:5345
14.Udinese Calcio371191736:5142
15.UC Sampdoria371252047:6441
16.Turín FC371162045:6739
17.Janov CFC37991944:7336
18.US Lecce37982049:8135
19.Brescia Calcio37662534:7824
20.SPAL 201337552726:7420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Snad padne stovka!

Kdy ji dal v Serii A nějaký klub naposledy?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co jsem koukal tak nejblíž k tomu bylo v sezoně 15/16, kdy Neapol dala 94 branek a ASR 90 branek

Reagovat
Mönchengladbach

To jako ani Juventus s hvězdným Kristiánem nic? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nic no

Reagovat
Pharrell

Nic

Reagovat
smazaný uživatel

Nn nic

Reagovat
Zlatko28

To by těch penalt muselo být sakra víc

Reagovat
stuff

Reagovat
abu

Reagovat
el Principito

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
svkmd

komplexy?

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
ttopi

Reagovat
kaja900

jak to přišli opalcovat fans barci ten ronaldo vám i po těch 2 letech nedá furt spát

Reagovat
Fortex

Pravdu máš

Reagovat
Zlatko28

Já zrovna teda Barce nefandím

Reagovat
Generalní Gladiator

Zlatko má pravdu předsedo, palec si zaslouží!

Reagovat
el Principito

Reagovat
Generalní Gladiator

Jasná věc

Reagovat
smazaný uživatel

IDIOTE!

Reagovat
kaja900

to by tam musel umět dávat goly taky někdo jinej kromě něj dybala se sem tam trefí, tlouštík huguain 7 gólů, costa 1, bernardeschi 1.. to je pak těžký udělat stovku

Reagovat
ED91

Lebo to musia nahrávať všetko na Ronalda a ten to pálí

Reagovat
Generalní Gladiator

Nic no

Reagovat
Rudnevs

V sezóne 1950/51, vtedy sto gólov dosiahli hneď tri kluby - AC, Inter a Juve.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

To si zrovna vytahovat nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

To se hrálo bez obran pičo.

Reagovat
smazaný uživatel

Žer víno byl nějakej nasranej, když střídal, ne?

Reagovat
Largo

Jo, dost. A není divu, nic mu nebylo a po jeho odchodu odešla i ofenziva Parmy.

Reagovat
abu

Je mi jedno jak to skončí, ale Bergamo musí dát aspoň ty dva fíky :D

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Není tu šikovný IT na dotaz ? (Co rozumí a umí tvořit mob.aplikace a případně web)

Reagovat
PaYaB

Barák s chladnou hlavou

Reagovat
AngryPrd

AC mi robi radost cim dalej tym viac Aj Ibra, ktory sa mi zdal ako lenivy a bez chuti bojovat o stratenu loptu, zacal pobehovat ako zajacik, aj mu to striela, a este aj nahrava na gol ked moze siahat na hattrick Dufam, ze tento futbal budu hrat aj v novej sezone a pred plnymi tribunami. Ak ano, konecne sa fans AC dockaju odmeny po veeeelmi dlhej dobe forza AC !

Reagovat
Ranoth

král Ibra

Reagovat
Recoba Inter

Dobře Zlatan

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ta křeč Lazia aby dal Ciro gola(y) byla fakt směšná každopádně škoda, rekord se měl zlomit

Reagovat
ttopi

Vidíš a góla dal. Juventus se mohl snažit úplně stejně, když už jim o nic nejde. Alw nevyšlo to, ani penalta nebyla

Reagovat
Arnar Resmusonn

No nakonec jo ale že to byla hrůza někdy kolem 60' už Ciro viděl že to nepůjde tak hodně teatrálně spadl

Reagovat
smazaný uživatel

To padá celou sezónu! Hráči Lazia chtějí penaltu i za to, když míč uteče do autu

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta jazda!!! Doufám v min 2 goly a jsem zvedav na to Lecce ,ikdyž tam bude záležet na losu ,ale tato výhra je bezpochyby nakopne

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta-Inter 2:3 a všichni budem spokojený!

Reagovat
Tomanatura

Genoa hraje s paradnim nasazenim o setrvani v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Asi by se to dalo říct i teď u Juve ted,ale škoda těch strašnejch ztrát Lazia po pauze,Atalanta..mazec,bejt nejspis třetí,se skoro 100 vstrelenejma golama

Reagovat
M11

gratulace domacim

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Beči

AC opět velmi potěšilo svou hrou a Zlatan si to dával jako pán

Reagovat
Eldarion

Nespoznávam toto AC, výsledky bokom ale aj tá hra vyzerá fakt dobre a vedia konečne po xy rokoch dávať góly hádam všetkými spôsobmi, od centrov po brejky, kombinačná hra, štandardné situácie atď. Dúfam, že si toto prenesú do novej sezóny plus posily na kľúčové posty

Rím vyzerá tiež veľmi dobre, Lazio to pravdepodobne tiež skúsi o Scudetto keď zistili, že na to reálne majú a Atalanta si pravdepodobne tiež udrží svoj štandart. Inter to už stabilizoval a s vhodne doplneným kádrom si myslím, že ten titul čoraz viac blednúcemu Juve aj zoberú. Neapolu verím asi najmenej ale aj tak z týchto tímov je najmenší favorit na CL práve AC. Ďalší rok to vyzerá na veľmi dobrú sezónu v Taliansku, snáď ju nepreruší žiadna druhá vlna ani nič podobné

Reagovat
bobis21

Nenechat všechny utéct na začátku sezony bude klíčové. Když se vezme posledních 25 zápasů, je AC na 4. místě (jen o bod za Juventusem). Ale to už bylo pozdě, protože jsme do té doby ztráceli tolik, že nebyla šance LM dohnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 20 zápasů (víceméně druhá polovina sezony) je AC dokonce druhé, lepší je jen Atalanta ...

Reagovat
bobis21

celkově je neskutečné že máme za 25 zápasů prakticky stejně bodů jako Juventus, ale za těch 10 předtím jsme na ně ztratili 20 bodů

A to se přiznám že jsem byl z příchodu Giampaola nadšený, protože se mi líbilo jak s ním hrála Samdoria a měl jsem pocit že na jeho styl máme i hráče. Před příští sezonou budu muset krotit svůj optimismus

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jde ale o to, jak to půjde bez Zlatana (pokud vážně odejde) a taky jak budete hrát pod tlakem, že budete muset mít výsledky. Teď bylo prakticky jisté, že bude AC bez Ligy Mistrů a mohli hrát relativně uvolněně.

Reagovat
bobis21

Poslední info které jsem viděl bylo že zůstane, ale u něj člověk nikdy neví, on je schopný se v půlce září rozhodnout že se mu vlastně nechce.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja si práveže myslím, že ak sa v Juventuse počas mercata trošku vzchopia, tak to bude znova nuda. Atalanta a Lázio sú IMO mužstvá, ktoré len ťažko zopakujú podobnú sezónu. Gomez aj Ilicic majú 32-33 rokov, veľa tých hráčov hrá svoje absolútne maximum. Túto sezónu šli na doraz, otázne navyše ešte je, koľko hráčov im odíde, a aj keď ich vedia dobre nahrádzať, o nejakej ďalšej podobnej sezóne pochybujem.

To isté Lázio, ten team je po kope niekoľko rokov, stojí to na Inzaghiho fotbale a pár kľúčových hráčov. Túto sezónu si pred koronou siahli na vrchol. Budúcu sezónu budú hrať Ligu majstrov a po korone ukázali, ako im to "ide" keď hrajú 2 zápasy do týždňa. Nehovorím, že oba tímy skončia v spodnej polovici tabuľky, ale nejaké ataky na Juventus od nich naozaj neočakávam.

Neapol je niečo podobné, čo som písal vyššie. Pod Sarrim hrali na vrchole, nedokázali uhrať Scudetto a prišiel pokles. Odišiel Jorginho, Hamšík, a IMO ich neodkázali adekvátne naradiť. Navyše to podľa mňa skladajú veľmi čudne, privedú Politana, čo je podľa mňa ťažko priemerný futbalista a teraz kupujú za 30 len o niečo lepšieho Undera. Ani by ma neprekvapilo, keby skončili znova hlboko v poli porazených.

AC má teraz taký ten 3 mesačný lauf, ktorý sa dá vidieť u nejakého tímu hádam každú sezónu. Navyše zafungoval faktor Ibra, ale budúca sezóna môže byť o niečom inom. Ja mám navyše osobný tip, že Pioli bude prvý vyhodený tréner v budúcej sezóne. Ale do prvej štvorky kľudne, ale byť Scudetto contender to sa mi nezdá.

AS nejak znova na úrovni AC. Ak by to aj Jimbo predal tomu Friedkinovi, príde len ďalší americký kapitalista, ktorého priorita bude štadión, aby dokázal generovať zisk. Najlepšie by bolo, keby sa do toho tímu moc nesiahalo, trošku ho doplniť a aby sa predal Schick, Under a Kluivert.

Jediný, kto má kapacity na to hrať znova vysoko je Inter, ale za mňa som teda veľký rozdiel medzi Interom pod Contem a Interom pod Spallettim nevidel.

Reagovat
Jajinek

Za rok zase Juve o parník.

Mírné zlepšení pod Contem je. Těch epic failů letos bylo daleko méně. Vlastně jen Sassuolo a Bologna. Na druhou stranu mít těch 5 bodů, tak hrajeme o víkendu o titul

Reagovat
smazaný uživatel

AC 3-4 dobre nakupy a mozu hrat o titul... Inter sa bude na Juve dotahovat stale viac a viac a CR7 uz davno nieje, co byval...

Reagovat
Alberto Aquilani

Vzhľadom na to, že ste sa posledných 7 sezón nedokázali dostať ani len do prvej štvorky, si tu niektorí začínate pekne ulietať :-)

Reagovat
smazaný uživatel

asi si nevidel posledne zapasy AC... 12 zapasov nieje nahoda...

Reagovat
Pipo123

Pioli je dobrým trénerom, ale či bude hrať o titul tak to neviem, navyše mám pocit že vám sedí hrať bez fanúšikov, obrovský rozdiel pred koronou a po.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano to je otazne. Kludne sa moze stat, ze to chlapci a trener nezvladnu a vsetko bude zase na zaciatku... Dost bude zalezat na letnom mercate, ale Maldinimu verim lebo minule leto/zimu priviedol hracov vsetko do zakladu + Ibra prakticky pozdvihol uroven hrania kazdeho z nich (okrem Bigliu )

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
Pride

Ještě snad Juve prohraje další zápas, to by byla pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by na tom bylo pecka, když jim o nic nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pride

Nejde, ale šla by vidět ještě víc neschopnost Sarriho, když s tak kvalitním týmem dokázal vyhrát titul jen o bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál ho 2 kola před koncem, ve výsledku už je jedno o kolik bodů, ne?

Reagovat
mul

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
svkmd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Squinty

Jak je na tom Zaniolo po zranění?

Reagovat
Eldarion

Už je zdravý

Reagovat
Zlatko28

Kdyby byl Zlatan v AC od začátku, tak mohlo být AC i jinde. AC před Zlatanem: 17z-21b-16gólů

AC po příchodu Zlatana: 20z-42b-44 Gólů

A jinak přijde i někomu jinému, že Ronaldova kampaň zase zvyšuje své působení? Nedávno na serverech jako je i ESPN se psalo, že Zlatan je první, který má titul ze 3 lig, přitom úplně stejně je na tom i jeho spoluhráč Danilo, který i na Twitteru sarkasticky zareagoval, či Arturo Vidal.

Reagovat
Zlatko28

*Ronaldo

Reagovat
bobis21

Zrovna ESPN si tyhle rekordy a zajímavosti dělá jak chce často - hlavně u NBA to je normální, pamatuji si třeba že někdy minulý rok "xx was only 5th player to dunk over LeBron" a pod tím v komentářích nějaká montáž asi 20 hráčů kteří to udělali

Reagovat
Anacron

Psalo se, že Ronaldo je první kdo má titul v PL, LL a SA. Né tři random tituly odkudkoliv.

Reagovat
The Krupy

https://www.facebook.com/Juventus/photos/pcb.3906756059351594/3906751389352061/?type=3&theater

Čo poviete na nové dresy? Za mňa veľké plus, aspoň niečo pozitívne v tomto turínskom marazme. Má to taký autentický "zebra" nádych

Reagovat
el Principito

hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

Pruhy dodělané vypsanou fixou (ne tou stejnojmenou skupinou). Ale jinak dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

To dělal Dybala štětcem. Koukni na juventus.com

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně po letech hnusů (poslední tři roky byly vyloženě odporné) vytáhl Adidas konečně něco schůdného a ta zebra tam je znát. Hlavně už ty jejich posrané typické tři pruhy na bocích tak neruší. Takže za mě palec nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní na tom dresu je značka JEEP, která zastiňuje i logo klubu.

Reagovat
ED91

Presne to zvýraznenie loga JEEP mi tam vadí, ale chápem, že keby tam tú čiernu nedajú tak dosť zanikne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy jsou pěkný, ale přeci jen bych čekal, že logo klubu bude na dresu nejvíce "zářit". Ale to je jen můj pohled.

Reagovat
Pettirosso

https://twitter.com/juvefcdotcom/status/1288748887994490880

Ale vazne se mi libi :) v decentni kombinaci se zlatou, je to po tech letech hruzy vitana zmena.

Reagovat
ttopi

Ten týpek jak to tam nakreslil na tričko

Reagovat
Pettirosso

to jsem právě posílal nevím, proč mi to hodilo odkaz na origo video

Reagovat
db18

Dresy pěkné, ale to logo mi furt přijde docela rušivé. Moná kdyby bylo černé a ne v té zlaté... (ale aspoň už nejsou vidět pruhy adidas)

Reagovat
smazaný uživatel

Horší jak letošní být ani nemohly, podle mě povedené.

Reagovat
Fortex

Reagovat
Jajinek

super

Reagovat
Furia Ceca

Konečně zase pořádný dresy A Dybalovi bude ladit k tetování

Reagovat
Panděvova ofina

My jakožto fanoušci Interu by jsme letos neměli ohledně dresů na nic ostatní reagovat, ale přijde mi to jako tričko, které jsem nosil v 15-ti do Face to Face a balil rádoby RNB roštěnky.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz si bude Juve dres moct nakreslit hocikto A to J vyzera ako keby to bol Jeep Turin FC

Reagovat
Nuno čomes

Letošní dresy špatné od nás i od vás, ty široké pruhy u AC taky nic moc. Ale ten jejich venkovní bálý je krásný. Roma nenadchne neurazí.

Každopádně starší klasické dresy byly vždy nejvíc.

Reagovat
Nuno čomes

*bílý

Reagovat
Trand

To je Aaron tak špatnej, že už se nevejde ani na lavičku? Nebo se s ní nepočítá? U něj by žádný problémy s přístupem hrozit neměly, vždycky to byl příkladnej profesionál mimo hřiště i na hřišti. Už když šel k Juve, tak jsem si říkal, že je dost velká šance že se do základu neprosadí, měl prostě zůstat u nás, všichni by byli spokojenější teda asi kromě jeho finančního konta.

Reagovat
smazaný uživatel

To on profesionál bude jistě velký, ale na hřišti neví, co má dělat. A když už se začne blížit tomu, že by tam byly i náznaky fotbalu, tak má nějaký zdravotní problém. V Itálii nemá co dělat. Měl zůstat, kde byl.

Reagovat
Trand

Já si o něm nemyslím, že je to takovej ten typickej hráč co jen běhá a nemyslí u toho, technicky je taky vybavenej docela dobře a v Arsenalu byl i dost gólovej. Ty zdravotní problémy ho bohužel provázely celou kariéru, to je velkej problém. Souhlasím s tebou, já bych ho bral zpátky všemi deseti, nevím teda jak hraje u vás, ale nám kolikrát hráč, který se cpe do zakončení a nabíhá z druhé vlny v týmu dost chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdykoliv v Arsenalu za něco stál, měl volnost, hrál volnou pozici a de facto nic ho nesvazovalo. Náběhy z druhé vlny jsou pro něj typické, ale s tím se u nás potká ojediněle, hru na tom nepostaví. Na tohle může v Juventusu zapomenout, obzvlášť pak pod někým jako je Sarri. Je to řadový hráč, žádná hvězda a pokud se takticky neorientuje, nikdy nebude dost dobře platný. Za mě se do Itálie nehodí a jeho volbu jsem nepochopil. Možná chtěl zkusit něco nového a peníze dostal královské, což jsem taky nepochopil proč. Navíc jeho výčet zdravotních problémů je dost různorodý - na začátku problémy s kondicí, potom záda, pak svalové problémy a k tomu navrch únavové problémy s kostmi. Tak kde to jsme? Všichni to o něm věděli, ale stejně ho podepsali. Nejvíc bere Ronaldo, pak tam jsu Higuaín s De Lightem a hned za nimi trio Dybala, Rabiot, Ramsey. Zbytečné psát k našemu vedení cokoliv víc. Ramseymu přeju brzký návrat na ostrovy. Vím, že se psalo o Tottenhamu, United a Newcastlu. Kdyby vyšel kdokoliv, bylo by to pro všechny nejlepší.

Reagovat
Trand

Reagovat
Pipo123

David Silva poď

Reagovat
smazaný uživatel

Silva, Alberto - Immobile? To si nechám líbit.

Reagovat
pistacik11

Aj ja, snáď ho podpíšu a tí hnusaci z Interu pôjdu aspoň na to 5 až nižšie miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Koubinhor

sam si hnusag

Reagovat
Pipo123

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele