37. kolo
28.07.2020 21:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter se po výhře nad Neapolí vrátil na druhé místo

Před posledním kolem bude držet druhé místo Inter Milán, Nerazzurri totiž porazili ve šlágru kola Neapol 2:0 a znovu přeskočili Atalantu Bergamo. Naopak Neapol se definitivně připravila o pátou příčku a pokud Milán porazí Sampdorii, ztratí šanci i na šestou pozici.

Na San Siru už prakticky o nic zásadního nešlo. Inter sice bojuje o druhé místo, ovšem Ligu mistrů už má dávno jistou. Neapol má zase jistotu Evropské ligy.

Více chuti do utkání měl Inter, který se také velice rychle dostal do vedení. Candrevův centr dolétl až k nohám Biraghiho, který přihrál na značku pokutového území Danilu D'Ambrosiovi a ten zajistil Interu vedení. Psala se teprve jedenáctá minutá zápasu. Neapol nepřijela do Milána prohrát a zvýšila aktivitu, střelu Politana ve 32. minutě musel vyrážet Handanović. O chvíli později nebezpečně pálil i Insigne. Hrozil i Inter a Alexis Sánchez dokonce postupoval sám na Mereta, kterého ale nedokázal překonat.

Inter ovládl první půli, ale po změně stran ho čekala ještě těžká šichta. Neapoli se na začátku druhého poločasu nedařilo dostat soupeře pod tlak a naopak v 68. minutě měl velkou příležitost z voleje Cristian Biraghi. Balón ale netrefil ideálně a rozvlnil pouze boční síť.

Radost přinesla Interu až 74. minuta, kdy si Lautaro navedl balón ke středu a tvrdou ranou k tyči překonal Mereta. Dvoubrankový náskok se ukázal jako klíčový, Neapol nedokázala vstřelit kontaktní branku a z Milána odjíždí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hephaestus

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol má zase jistotu Evropské ligy. ... predkola jsou super jistota:D

Reagovat
Elmas

Jistotu má vítězstvím v Coppa Italia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele