37. kolo
29.07.2020 21:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Římané díky Džekovi porazili Turín a skončí pátí

Římané slaví přímý postup do Evropské ligy, protože zvládli náročné utkání s FC Turín. Hodně jim k tomu pomohl Edin Džeko, který vstřelil jeden regulérní a jeden neuznaný gól, k čemuž přidal vybojování penalty.

Úkol zněl jasně. Pokud chtělo mít AS jistotu toho, že si zahraje Evropskou ligu a chtělo se do ní dostat bez předkola, muselo dnes turínské FC porazit. Domácí to Vlkům trochu ulehčili, protože Andrea Belotti zůstal jen na lavičce a nehrál ani brankář Sirigu. Šanci od první minuty dostal mimo jiné mladíček Wilfried Singo.

Do první šance se dostali hosté z Věčného města. Po klidné rozehrávce přišel dlouhý míč na Leonarda Spinazzolu, který si ohlídal ofsajdovou pozici a utíkal sám na brankáře. Jenže italský obránce nakonec touto obrovskou šancí pohrdl a zamířil přesně do vybíhajícího Ujkaniho! Vzhledem k předváděné hře to asi čekal málokdo, ale jako první se prosadili domácí.

Ve 14. minutě se totiž obrana AS rozestoupila a zatímco Diawara se Smallingem hráli na ofsajd, Gianluca Mancini se rozhodl nahánět sprintujícího Álexe Berenguera. Toho do uličky vyslal Simone Zaza a sledoval, jak Berenguer nejenže obešel vybíhajícího Lópeze, ale ještě v klidu zakončil! A to přesto, že Mancini se stihl vrátit do brány.

Nicméně z vedení se Turín neradoval moc dlouho. O dvě minuty později totiž Džeko rozehrál doprava na Perese, ten vrátil míč na Mchitarjana a zkušený záložník elegantně vyslal Džeka do koncovky. V takových situacích se bomber AS mýlí jen velmi málo a dnes se opět prosadil. Aby se Turín jen tak nevzpamatoval, zasadili mu hosté další ránu ve 23. minutě. Po skvělém pasu Carlese Péreze od rohu se hlavou po dominantním výskoku prosadil Chris Smalling a zvýšil.

Deset minut před koncem první půle mohlo AS zahrávat standardní situace z velmi příjemné vzdálenosti. K míči se postavil Aleksandar Kolarov, jehož střely jsou vyhlášené. Tentokrát měl ale kopec smůly, protože orazítkoval jen tyč! Římané si první půli opravdu užili, ale po změně strach už jejich tempo trochu opadlo.

Přesto se dočkali ještě jedné branky. Po hodině hry sprintoval za delším míčem Edin Džeko a ve vápně ho fauloval střídající obránce Djidji, což sudí Piccinini ocenil penaltou. K ní se při absenci Veretouta postavil mladý záložník Diawara a se štěstím proměnil.

Turín se ale nevzdal. Po pár minutách Simone Verdi krásnou ranou orazítkoval břevno a ve stejné minutě pláchl obráncům AS Wilfried Stephane Singo. Mladý univerzál zvládl sprinterský duel i s Kolarovem a napálil balon na zadní tyč tak, že López inkasoval. Ve druhé nastavené minutě mohl navýšit vedení Edin Džeko, který se ve vápně elegantně zbavil Djidjiho a z úhlu prostřelil brankáře Ujkaniho, jenže podle sudího vybíhal z ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele