37. kolo
29.07.2020 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Immobile dál pálí ostrými, dnes přidal jednu branku proti Brescii

Římské Lazio nemělo na domácí půdě s Brescií žádné slitování a nováčka ligy poslalo domů se dvěma vstřelenými góly. O ty se postaraly ofenzivní opory Biancocelesti, Correa s Immobilem.

Laziu šlo pořád o hodně. Svádělo totiž na dálku souboj s Interem Milán a Atalantou, všechny tři celky si pořád brousily zuby na titul vicemistra za nedostižným Juventusem. A Lazio mělo ze všech týmů nejsnazšího soupeře, protože se proti němu postavila Brescia. Nováček sezony dostál nízkým očekáváním a po pouhém roce se pakuje zase zpátky do druhé ligy, v čemž ho už nic nezastaví.

Lazio bylo mnohem aktivnějším týmem od prvních momentů. Jony napálil míč z hranice velkého vápna, ale ten letěl jen vysoko nad branku Brescie. Domácího brankáře Strakoshu pořádně prověřil i mladík Špalek, jehož dalekonosný projektil skončil jen na pěstích zkušeného brankáře Biancocelesti. Ten musel do akce také o pár minut později, když jej pořádně tvrdou ranou prověřil mladý italský zázrak Sandro Tonali.

Lazio ale nadále kontrolovalo hru a dokonce se mu v 17. minutě povedlo vsítit branku. Kanonýr Ciro Immobile špičkou kopačky prostrčil míč na rozeběhnutého Joaquína Correu, který udělal s míčem několik kroků a pak bez potíží propálil brankáře Andrenacciho!

Inkasovaný gól samozřejmě pořádně ztížil cestu Brescie za vysněnými třemi body a na jejích nohou zanechal ještě těžší závaží. Prim hráli Římané. Ciro Immobile opět spolupracoval s Correou, jenže jeho vybídku tentokrát nezužitkoval. O pár chvil později pálil míč tvrdě na bránu hostí, ale jeho snahy se nesetkaly s úspěchem. První půli chabou ze strany Brescie zakončil Luis Alberto střelou mimo.

Lazio začalo aktivněji i druhou půli. Ciro Immobile dostal přihrávku před malé vápno, jenže zblízka nedokázal brankáře Andrenacciho prostřelit. A hodně chtěl, protože útočil na další rekord v počtu nastřílených branek. Po většinu utkání jsem se nemohl zbavit dojmu, že ze strany Lazia byl očekáván mnohem větší kolotoč. Zvlášť, když vezmeme v úvahu, kdo byl jeho soupeřem. Jenže ani druhý poločas v tomto ohledu zlepšení nenabídl.

Aktivnějším týmem po změně stran byla naopak Brescia. Torregrossa nejprve namířil svůj projektil nad bránu. Ani obávaný kanonýr Ciro Immobile, který vede tabulku kanonýrů před Ronaldem, o chvíli později neuspěl se střelou do horního rohu. Snaha o vstřelení gólu na něm byla evidentně vidět a možná ho dost svazovala.

Immobile se dnes trochu trápil a v 82. minutě napálil ve skvělé šanci míč před Andrenaccim jen mimo. Ale o pouhou minutu později se přeci jen prosadil. Po nahrávce od Correy šel sám na bránu a to už prostě nedat nemohl - 2:0. v samém závěru ještě Luis Alberto orazítkoval břevno, ale Laziu to zas tak vadit nemuselo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele