37. kolo
29.07.2020 19:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lecce otočilo klíčový duel s Udinese a stále žije

Šance Lecce na záchranu ještě žijí! Nováček ligy totiž dnes večer dokázal porazit domácí Udinese a vzhledem k výbuchu janovského CFC se o třetím rozhodujícím rozhodne až v posledním kole.

Lecce mělo před utkáním 37. kola mnohem horší pozici než jeho nejbližší protivník z Janova, nemělo svou situaci ve vlastních rukou. Navíc jej čekalo náročné utkání s Udinese. Dnes potřebovalo vyhrát, aby mělo šanci na záchranu. Abych začal obligátně, tak tým Antonína Baráka hrál od prvních chvil poměrně vyrovnaný duel se Zebrami, které mají jistotu záchrany dávno v kapse.

Jakkoli bylo na hostech vidět, že si moc dobře uvědomují svou situaci a potřebu vítězství, první větší šanci si připsalo Udinese. Domácí celek mohl už v 15. minutě poslat do vedení Rodrigo De Paul, jehož parádně vysunul Seko Fofana. Jenže místo přihrávky De Paul vypálil a to nebyla nejlepší možnost - narazil na připraveného brankáře Gabriela.

První branku utkání vstřelil Ilja Nestorovski, který dostal brilantní nahrávku a s Gabrielem si už bezpečně poradil. Mělo to ale háček, protože makedonský fotbalista stál v ofsajdu, takže gól nemohl být uznán. Gabriel měl plné ruce i nohy práce také ve 34. minutě, když likvidoval ukázkovou patičku De Paula. Ani jeho zákroky ale nestačily k čistému kontu.

Ve 36. minutě se totiž domácí dočkali jasně zaslouženého vedení. Udinese zahrávalo rohový kop, který vyslal míč na hlavu obránce Samira a ten si poradil s velkým přehledem. Připravenou hlavičkou nedal Gabrielovi šanci a Udinese vedlo!

Vyhráno ale Udinese nemělo. Jen o tři minuty později totiž Rodrigo Becao zahrál ve vlastním vápně rukou a Lecce dostalo šanci zahrávat penaltu. K ní se postavil sebevědomý Marco Mancosu a s ledovým klidem poslal míč přímo do středu brány.

Udinese sice vystřídalo několik ofenzivních hráčů a stejný tah učinil také hostující celek, ale ani jednomu to ve snaze získat tři body moc nepomáhalo. Zakončovat se snažil Gianluca Lapadula, jenže nesedla mu rána. Sedla mu ale o pár chvil později. V 81. minutě totiž zkušenému útočníkovi naservíroval míč Antonín Barák a Lapadula zblízka nemohl nedat. Lecce bylo zpátky ve hře o udržení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele