37. kolo
28.07.2020 19:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Atalanta ve druhé půli otočila utkání s Parmou

Atalanta se aspoň na pár chvil usadila na druhé příčce Serie A, byť se pro ni vyvíjelo utkání s Parmou nepříznivě. První poločas totiž vyhrála domácí Parma, za níž se prosadil Dejan Kulusevski. Po změně stran ale Atalanta zabrala a díky střídajícímu Malinovskému s Gómezem otočila utkání ve svůj prospěch.

Atalanta pořád cítí šanci na druhé místo. A nahrává jí také fakt, že v posledním duelu sezony se utkán na San Siru právě s Interem, čili to za Juventusem bude ještě hodně zajímavé. Nejprve ale La Dea potřebovali porazit domácí Parmu. A Ducali jim dávali jasně najevo, že to dnes nebudou mít vůbec jednoduché. V 8. minutě zahrozila domácí Parma poprvé. Prodloužený centr přes obránce Šutala si našel Gagliolo, který pálil na bližší tyč. Tam se však perfektně přesunul brankář Gollini.

O pár minut později se do zakončení prodral Kulusevski, jehož rána levou nohou poslala míč odrazem o balon jen do tyče! Další zajímavý projektil vymyslel Juraj Kucka, který obešel soupeře a vystřelil ze střední vzdálenosti vedle vzdálenější tyče. Atalantě dnes v první půli nic nevycházelo a obvykle kreativní ofenziva se spíše hledala.

Souhra Gómeze s Castagnem na pravé straně přinesla centr na přední tyč, který si stáhl ze vzduchu brankář Luigi Sepe. U něj taky začala klíčová akce první půle, protože italský brankář vyhodil míč na Gervinha a sledoval, jak si Gervinho poradil se dvěma soupeři. Následně nahrál do vápna na rozeběhnutého Dejana Kulusevskiho a mladý útočník se štěstím udržel míč i přes atak Šutala. Pak už mu nedělalo potíže propálit brankáře Golliniho!

To byla pro Atalantu hodně studená sprcha. Ale body si za první půli nezasloužila, protože za první půli nevystřelila ani jednou na bránu. I proto přišli do druhé půle Djimsiti s Malinovskim. A Atalanta začala šlapat trochu víc. Malinovskyj nahrál do pravé poloviny vápna a jen díky včasnému zásahu Alvese z toho nebyla finální gólová nahrávka. Kulusevski si na opačné straně seběhl na pravou stranu a nahrál pod sebe, odkud posléze vypálil Kurtić. Jeho branka by ale stejně neplatila pro ofsajd.

Gól padl až v 70. minutě a na svědomí ho měl právě střídající Ruslan Malinovskyj. Po šlapáku na Gómeze zahrával mladý záložník standardní situaci, našel cestu ve zdi a mezi dvojicí Kucka - Kurtić propasíroval míč až do sítě!

Tenhle gól Bergamu hodně pomohl a nakopl ho k lepším výkonům. Atalanta začala tlačit a výsledkem byla další povedená akce v 84. minutě. Alejandro Gómez zase jednou spasil svůj tým, když utekl Karamohovi, nasadil jesle Kurtićovi a nechytatelnou ranou umístil míč mimo dosah zkamenělého brankáře Sepeho! Atalanta završila skvělý obrat a slaví tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele