37. kolo
29.07.2020 19:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

AC Milán smetl Sampdorii a v tabulce skončí na šestém místě

AC Milán skončí v sezoně 2019/2020 na šestém místě a v příštím ročníku si zahraje předkolo Evropské ligy. Definitivně se tak rozhodlo v předposledním kole na hřišti Sampdorie Janov. Rossoneri vyhráli na Marassi 4:1, ale jelikož zvítězil i AS Řím, zbylo na ně pouze předkolo pohárové soutěže. Na Sampdorii řádil veterán Zlatan Ibrahimović, který měl prsty ve třech gólech. Dva dal sám a na jeden přihrával.

Zlatan Ibrahimović se v závěru rozehrál do vynikající formy, před několika dny vstřelil dva góly Sassuolu a stejný výkon zopakoval i proti Sampdorii Janov. Švédovi stačily na první gól pouhé čtyři minuty. Ante Rebić se šikovně zbavil svého strážce a načechral balón na hlavu Ibrahimoviće, který se nemýlil. Milán i po vedoucí brance pokračoval v náporu a brankář Falcone musel zasahovat proti oběma krajním obráncům Milána - Calabriovi a Theu Hernándezovi.

Postupem času i milánská aktivita opadla, nicméně pořád to stačilo na příznivý poločasový výsledek. Sampdoria měla šanci na vyrovnání na začátku druhého dějství, ale Donnarumma vyrazil přímák a dorážka Lérise šla nad.

V 52. minutě Ibrahimović ve vzduchu sklepl balón pro Çalhanoğlua a turecký záložník zvýšil. Krátce na to si oba hráči vyměnili role, Çalhanoğlu přihrával do vápna Ibrahimovićovi a ten druhým gólem v zápasu upravil už na 3:0. Čtvrthodinu před koncem mohli Ranieriho svěřenci vykřesat naději, když zákrok Kjaera na Bertolacciho posoudil sudí jako penaltový. Maroni však selhal, Donnarumma vystihl směr střely a výsledek 3:0 pro Milán pokračoval.

Domácí se dočkali korekce až tři minuty před koncem. Po milánské ztrátě na vlastní polovině překvapil Donnarummu technickou střelou pod břevno Kristoffer Askildsen. Na víc ale Sampdoria neměla a naopak ještě jednou inkasovala. Bonaventura na vápně přenechal balón Leãovi a jeho parádní rána k tyči skončila gólem. AC Milán prodloužil svojí neporazitelnost a definitivně si zajistil šesté místo v lize. Sampdoria je patnáctá, ale ještě si může o jednu příčku přilepšit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele