37. kolo
29.07.2020 19:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Záchrana se odkládá. Sassuolo nadělilo Janovu pět gólů

Janov to bude mít se záchranou problematické až do závěrečných minut ligové sezony. Dnes totiž jeho obrana naprosto vybouchla, když si na ní smlslo Sassuolo. To dalo hostům dokonce pět branek!

Před Janovem stála obrovská překážka, se kterou se Grifoni museli popasovat. Dnes totiž doufali v pomoc Udinese, které hrálo souběžně odstartovaný duel s Lecce, ale sami museli pro záchranu uhrát lepší výsledek než právě Lecce. Ideálním scénářem by byla výhra Janova, jenže proti němu stálo Sassuolo. A to svou kůži rozhodně nedává zadarmo. Zvláštní pozor si hosté museli dávat na útočníka Caputa, který je v oslnivé formě.

Caputo se do první slibné šance dostal v deváté minutě, když nejprve vybojoval rohový kop, který následně sám zakončil. Mířil ale mimo. O deset minut později se Sassuolu vydařila další povedená akce na jeden dotyk, která dostala míč až na volného mladíčka Hameda Traorèho. Ten si seběhl do vápna po straně a rozhodl se pálit na zadní tyč, ale nakonec jeho rána minula bránu.

Mladý záložník si ale chuť spravil jen o chvíli později. Ve 26. minutě obrana Janova opět naprosto zaspala a nechala propadnout centr na zadní tyč. Tam jej sebral Domenico Berardi a povedlo se mu posunout balon na druhou stranu vápna. Tam si všiml právě Traorèho, který už snadno zasunul míč do prázdné brány - 1:0.

Traorè byl trochu nečekaně největší hrozbou Neroverdi a dostával se do zakončení velmi lehce. Další jeho náběh mohl skončit brankou ve 31. minutě, když jej jen marně stíhala hostující obrana po efektivní kombinaci Sassuola. Tentokrát ale mladý záložník pálil nevýrazně jen do brankáře Perina. Nemohoucnost svých svěřenců ještě podtrhl trenér Nicola, jenž dostal přímo červenou kartu za protesty. Spokojený rozhodně nebyl a moc mu nepřidala minuta 40. V ní totiž obrana Janova nechala volného Domenica Berardiho, který práskl do míče a zakroutil ho do vinglu!

Janov po hodině hry zahrával standardku, kterou rozehrál zajímavým signálem na Gorana Pandeva, jenže toho skvěle vychytal brankář Consigli! Janov byl naprosto jasně na dně. A jeho trápení dovršil Francesco Caputo. Ten v 66. minutě dostal k vápnu krásnou nahrávku od Berardiho, obhodil si soupeře a propálil i brankáře Perina - 3:0.

A to nebylo zdaleka vše. Po pouhé minutě svého pobytu na hřišti se totiž trefil mladíček Giacomo Raspadori, jenž plný sil přesprintoval všechny před sebou. A o pouhé tři minuty později zasadil janovské obraně další ránu také Ciccio Caputo, k němuž se míč na středu vápna dostal šťastnou náhodou. Minout ale nemohl a potvrdil pověst kanonýra.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele