Serie A - souhrn 33. kola

14.07.2020, 23:38, aktualizováno 16.07.2020, 23:35
Komentáře a souhrny
Juventus jenom remizoval se Sassuolem a přijde o část ze svého náskoku - Atalanta totiž deklasovala Brescii, na průběžnou druhou pozici se navíc po čtvrteční výhře posunul Inter. Pokračuje naopak trápení Lazia, AC Milán otočil souboj s Parmou a vyhrál 3:1. Turín si poradil s Janovem...

SPAL 2013 - Inter Milán 0:4

16.07.2020 21:45

Góly: 37. Antonio Candreva, 55. Cristiano Biraghi, 60. Alexis Sánchez, 74. Roberto Gagliardini

Boj o Scudetto nabírá v závěru italské soutěže na zajímavých obrátkách a Inter se pět kol před koncem přiblížil Juventusu na rozdíl šesti bodů. Nerazzurri neměli na půdě SPALu sebemenší problémy a nebohému soupeři nasázeli čtyři góly.

SPAL tak jenom potvrdil, že pomalu ale jistě míří do Serie B. Za celou sezonu nedokázal vykazovat pravidelně slušné výsledky a poslední místo v tabulce je jen logickým vyústěním. Naopak kdo už možná nedoufal, je Inter. Do boje o titul ho vrátily především ztráty Juventusu i vlastní výsledky.

Domácí mohli jít s trochou štěstí do vedení, ale ve 20. minutě orazítkoval břevno Andrea Petagna, což ho později muselo mrzet. Především o sedmnáct minut později, když Candreva dostal přihrávku na hranici pokutového území a přesnou střelou k tyči poslal Inter do vedení. V závěru poločasu se SPAL dožadoval pokutového kopu po faulu Handanoviče na Strefezzu, ale sudí nepískal.

Druhý poločas znamenal pro SPAL konec všech nadějí, protože Inter rozjel svůj brankostroj. V 55. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Cristiano Biraghi a za dalších pět minut zakončil pohlednou akci zblízka hlavou Alexis Sánchez, který se pod Contem rozehrává do zajímavé formy.

Po hodině hry tak Inter vedl o tři góly a utkání měl plně pod svojí kontrolou. V 74. minutě zvyšoval Roberto Gagliardini už na 4:0, když jen nastavil kopačku před prázdnou brankou. Inter po výhře 4:0 snížil manko na Juventus už na šest bodů a pět kol před koncem opět může pomýšlet na Scudetto.

Více informací k zápasu

Turín FC - Janov CFC 3:0

16.07.2020 19:30

Góly: 32. Bremer, 76. Saša Lukić, 90. Andrea Belotti

Záchranářský duel mezi Turínem a Janovem měl jasného vítěze. Granata zatížila soupeřovo konto třemi góly a v tabulce si vytvořila již solidní náskok. Janov dál zůstává sedmnáctý s náskokem jednoho bodu.

Důležitý duel nakonec vyšel lépe domácím, kteří tak mají už devítibodový náskok na Lecce.

Janov v úvodu držel s Turínem krok a Pinamonti měl dokonce první loženku zápasu, ale nedal a Turín toho ve 32. minutě dokázal využít. Po rohovém kopu se na malém vápně prosadil hlavou Gleison Bremer, takže domácí vedli 1:0.

Grifoni se snažili na inkasovanou branku najít odpověď a vůbec nejblíže vyrovnání byl v 69. minutě Mattia Destro, který pálil jen do boční sítě. Konec všech nadějí znamenala 76. minuta a nádherná branka Lukiće, po jehož střele zůstal gólman Janov jako přikovaný. Definitivní jistotu pak dal třetím gólem Andrea Belotti, který popotáhl balón až k šestnáctce a přesně umístěnou ranou k tyči dal na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

US Lecce - ACF Fiorentina 1:3

15.07.2020 21:45

Góly: 88. Jevhen Šachov - 6. Federico Chiesa, 38. Rachid Ghezzal, 40. Patrick Cutrone

Nepříjemnou porážku má za sebou Lecce, které doma nestačilo v záchranářském souboji na Fiorentinu. Lecce doma potřebovalo bodovat, aby se jednak posunulo mimo sestupové pásmo a také aby vytvořilo tlak na největšího konkurenta FC Janov. Fiorentina se po výsledku 3:1 vzdálila Lecce už na deset bodů.

Svěřenci Fabia Liveraniho neměli vůbec dobrý začátek, už po pár minutách hry totiž prohrávali díky gólu Federica Chiesy 0:1. Pochvalu za výbornou přihrávku do vápna zaslouží Patrick Cutrone, jenž má v posledních zápasech dobrou formu. Tím každopádně pohroma pro Lecce nekončila, za chvíli Gabriel ve vápně stáhl Ghezzala a sudí odpískal pokutový kop. Erick Pulgar zvolil pravou stranu a udělal špatně, Gabriel mu kop vystihl, takže skóre se prozatím neměnilo.

První vlaštovku na branku Violy vyslal Antonín Barák, ale gólman Terracciano si s jeho tvrdou ranou doprostřed branky poradil. Díky zákroku na Rachida Ghezzala se kopala penalta a díky jeho skvělé kopací technice šla Fiorentina ve 38. minutě do dvoubrankového trháku. Ghezzal vystřihl parádní přímák jako z učebnice a Terracciano se ani nepohnul.

Katastrofální první poločas završil z pohledu domácích Patrick Cutrone, jenž dostal přihrávku za obranu a svůj postup na branku s přehledem zvládl. Fiorentina vedla po prvním poločase 3:0 a měla našlápnuto získat tři body.

Po změně stran neměla Fiorentina žádné problémy výsledek udržovat. Lecce sice v závěru korigovalo gólem Jevhena Šachova, ale na více se nezmohlo a doma prohrálo 1:3.

Více informací k zápasu

AS Řím - Hellas Verona 2:1

15.07.2020 21:45

Góly: 10. Jordan Veretout (pen.), 45+4. Edin Džeko - 47. Matteo Pessina

AS Řím přidal do své sbírky další tři body, i když to pro něj dnes proti Hellasu bylo dost vyčerpávající. Římané zahazovali jednu šanci za druhou a nakonec musí být hodně rádi za těsnou výhru.

Hellas je tvrdým oříškem pro každé mužstvo, jak na tiskové konferenci prohlásil domácí trenér Paulo Fonsceca. A jeho AS Řím měl rozhodně co dělat, aby uhrál tři body. Na hrotu dostal opět prostor Edin Džeko, zatímco hosté se ve Věčném městě spoléhali především na opory jako Veloso, Zaccagni nebo Kumbulla s Faraonim.

První šance zápasu přistála na kopačkách mladého domácího stopera Manciniho. Tomu nahrál míč na střed vápna Edin Džeko a jen sledoval, jak Mancini napálil míč z deseti metrů vysoko nad bránu! Na opačné straně se hnal do šance Mattia Zaccagni, který už se chystal vypálit, ale u míče byl mnohem dřív brankář Pau López.

A opět se potvrdilo staré známé přísloví o tom, že bys měl radši dát, pokud nechceš dostat. Jen o pouhou minutu později totiž Alan Empereur fauloval ve vápně Lorenza Pellegriniho a sudí Maresca ihned bez váhání pískal penaltu ve prospěch domácích Vlků. K ní se postavil francouzský záložník Jordan Veretout a chladnokrevně proměnil - 1:0 pro Vlky.

Další problémy pro Veronu nastaly vyloučením trenéra Juriće na tribunu a zraněním klíčového stopera Kumbully. Ve 28. minutě se domácím málem povedlo navýšit svůj náskok. Po rychlém brejku se míče zmocnil Henrik Mchitarjan a i když mu balon trochu odskočil při zpracování, čímž se zkušený Armén dostal do velkého úhlu, rozhodl se vypálit. Jeho ránu ale zastavila tyč za Silvestriho zády!

Mchitarjan v Římě opravdu pookřál a je klíčovou postavou ofenzivy AS. To dokázal i ve čtvrté minutě nastavení. Do šance totiž krásnou nahrávkou z první poslal Spinazzolu, který bravurním pasem oslovil naskakujícího Edina Džeka, Na jeho hlavičku neměl brankář Silvestri nárok a AS zvýšilo vedení na 2:0.

Jenže Hellas se nevzdal a hned dvě minuty po změně stran se Hellas dokázal prosadit. Mattia Zaccagni se na levém okraji vápna uvolnil přes Manciniho a přihrál po zemi na střed malého vápna, kde míč hodně sebevědomě patičkou posunul do sítě Matteo Pessina!

To Hellasu vlilo krev do žil a začal svého soupeře jasně přehrávat. Jenže šance si vytvořit nedokázal, naopak je mělo AS. Pellegrini rozeběhl Bruna Perese, který posouval míč na střed. Jenže Edin Džeko pálil ve skvělé šanci nad! Po dalším sprintu Pellegriniho se přes brankáře dostal míč na kopačky Henrika Mchitarjana, jenže jeho laxní zakončení odpálil z brankové čáry Darko Lazović. Největší šanci pak spálil opět Edin Džeko, který dostal krásnou nahrávku do vápna a úplně sám před Silvestrim pálil naprosto mimo!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC 3:3

15.07.2020 21:45

Góly: 29. Filip Đuričić, 51. Domenico Berardi, 54. Francesco Caputo - 5. Danilo, 12. Gonzalo Higuaín, 64. Alex Sandro

Není to tak dávno, co Juventus prohospodařil dvoubrankový náskok a na půdě Sassuola něco podobného zopakoval. Konečná remíza 3:3 je pro Starou dámu další ztrátou, na druhou stranu na čele soutěže má stále pohodlný náskok.

Juventus v minulých týdnech zaznamenal ztráty s Milánem i Atalantou a do třetice chtěl konečně uspět za tři body. Začátek zápasu proti Sassuolu mu vyšel perfektně, už v 5. minutě hosté sehráli při rohovém kopu nacvičený signál a obránce Danilo tvrdou ranou otevřel střelecký účet. Když pak o sedm minut později dostal pas za obranu Gonzalo Higuaín a chladnokrevně zakončil, vedl Juventus 2:0 a mířil za třemi body.

Sassuolo zaslouží obdiv, protože ho ani dva rychlé góly nezlomily. Ve 24. minutě se dostal do šance Müldür a gólman Szczesny si připsal první zákrok. Podobně neuspěl ani Berardi, přičemž pochvalu zaslouží znovu Szczesny. Každopádně Juve přestalo hrát a ve 29. minutě vstřelili domácí kontaktní gól. Caputo dokázal ve vápně udržet balón a přiťuknout ho Filipu Djuričičovi, který z první nedal Szczesnymu šanci.

Kontaktní branka znamenala výrazné oživení Neroverdi a po změně stran se příznivci Juventusu nestačili divit. V 51. minutě předvedl Domenico Berardi skvělou kopací techniku a po jeho přímém kopu se Szczesny jenom ohlédl - 2:2. Za další dvě minuty pak Berardi připravil snadnou práci pro Francesca Caputa a ten na zadní tyči střelou do prázdné branky završil obrat. Tlak Maurizia Sarriho nejspíše výrazně vzrostl, ale Juventus dokázal rychle zareagovat a v 64. minutě se znovu měnilo skóre. Bentancur rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde ho hlavou zatloukl do branky Alex Sandro.

Do konce utkání stále zbývalo dost minut na to, aby jedna strana rozhodla ve svůj prospěch. V tomto směru sehráli důležitou roli oba brankáři. Nejprve proti Ronaldově ráně výtečně zasáhl Consigli a na druhé straně Szczesny pacifikoval pokus Traorého i dorážku Bogy. V zápase už další gól nepadl a oba celky si tak připisují po bodu za konečnou remízu 3:3.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 0:0

15.07.2020 21:45

Góly: -

V Udine se Laziu nepovedlo zlepšit svou aktuální formu a svěřenci trenéra Inzaghiho se se Zebrami rozešli smírně. Dokonce se jim nepovedlo dát ani jednu branku, což u Lazia rozhodně není obyklé. Zebry naopak udělaly další krok k záchraně v první lize.

Lazio se poslední dobou hodně trápí, ale přesto bylo dnes večer favoritem. Zebry totiž hrají o záchranu a zejména jejich útok je až strašidelně neproduktivní. I to ale stačilo k tomu, aby si Zebry doma rozdělily body s Laziem, kterému se nepovedlo dát ani jednu branku. V samém závěru naopak mohli Římané snadno inkasovat.

Lazio se hnalo dopředu od prvních minut, ale většina jeho akcí působila nedotaženě. Jako když Ciro Immobile dohnal dlouhou nahrávku z hloubi pole a servíroval ji nabíhajícímu Luisi Albertovi. Zkušený středopolař však z druhé vlny ani nevypálil - vrátil se s ním totiž urostlý útočník Stefano Okaka. Tak to Alberto zkusil o pár minut později technickou ranou zpoza vápna. Ta se však těsně nevešla mezi tři tyče.

Udinese vystrčilo růžky po třiceti minutách hry, kdy se dlouhý pas na zadní tyč dostal k Sekovi Fofanovi. Ten měl dost prostoru i času na zakončení a pálil z první. Jeho technický pokus ale brankář Strakosha s vypětím sil vyrazil na roh. Ke konci první půle Luis Alberto zakončoval z hranice pokutového území, ale De Maio mu vložil nohu do rány.

Lazio působilo v koncovce zmateně a neprobraly ho ani snahy o penaltu. Ve 48. minutě se k zemi sesul Ciro Immobile, ale sudí k jeho překvapení vůbec nereagoval. Opět mohlo hrozit Udinese. V 54. minutě se hnalo duo Okaka - Lasagna na jednoho obránce s brankářem a dost možná by z toho byl gól. Jenže Lasagna nenahrál volnému Okakovi, jelikož se rozhodl sám zakončovat. A to neměl dělat - Strakosha vytáhl fantastický zákrok a jeho ránu zlikvidoval.

V permanenci byl Strakosha také po hodině hry, kdy musel vyrážet bravurním zákrokem povedenou ránu Rodriga De Paula, která před ním ještě skočila. Lazio už se smiřovalo s bodem, ale ani ten mu nemusel zbýt. V páté minutě nastavení totiž De Paul vypálil zpoza vápna a rozezvučel tyč!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 3:0

15.07.2020 19:30

Góly: 8. Manolo Gabbiadini, 40. Federico Bonazzoli, 54. Federico Bonazzoli

Sampdoria potvrdila dobrou formu i na domácí půdě a poradila si s dalším ošemetným soupeřem. Dnes večer totiž nadělila tři branky Cagliari a do střelecké listiny se postupně zapsali Gabbiadini a dvakrát Bonazzoli.

Dnes to byl večer mladého střelce se slavným příjmením. Federico Bonazzoli se prosadil dvakrát do sítě Cagliari a notně pomohl svému týmu ke třem bodům, které by mohly mít cenu zlata. Sampdoria předvedla další velmi povedený výkon, za nějž musí být trenér Ranieri velmi rád. Od prvních minut nenechávala soupeře tvořit a delší dobu na míči byli právě domácí hráči.

V osmé minutě se jim navíc povedlo dát první branku utkání. Dlouhý centr na zadní tyč doputoval k Jakubovi Janktovi, který jej hlavou vrátil na druhou stranu bránu. Tam si naběhl zkušený útočník Manolo Gabbiadini a sám před brankářem Cragnem neměl problém poslat míč do prázdné brány - 1:0 pro Námořníky.

Tohle přesně Doria potřebovala. Po vstřelené brance se evidentně uklidnila a mohla se soustředit na svou práci. A šlo jí to velmi dobře. Federico Bonazzoli se krásně uvolnil za šestnáctkou a vypálil technickou ránu, která měla gólové parametry. Zahřmělo i na druhé straně, když se brankář Emil Audero musel činit po ráně zkušeného záložníka Nahitana Nándeze!

Tři minuty před koncem první poloviny utkání navíc Sampdoria vstřelila druhý, uklidňující gól. Mladík Federico Bonazzoli postupoval s míčem k bráně Alessia Cragna a když se k němu nikdo z obránců moc neblížil, vypálil. A dobře udělal, protože jeho krásná rána skočila před Cragnem tak, že ji mladý Ital nestihl zachytit - 2:0.

Osm minut po změně stran pálil velmi dobře Gaston Pereiro, jenže jeho rána letěla asi metr vedle. A to byla voda na mlýn Dorie. Hned z dalšího útoku totiž Jakub Jankto dostal míč do běhu a běžel s ním až k vápnu. Pak vymyslel krásný pas na střed vápna, kde viděl Federica Bonazzoliho. Mladý útočník vystřihl krásné zakončení a ve stylu Ibrahimovićova karate zasadil Cagliari smrtící úder - 3:0.

Hosté se ještě nevzdali a João Pedro z velké dálky napálil míč těsně nad. Hostům nevyšla ani spolupráce mezi Rogem a Simeonem. A když v závěru utkání vytáhl Audero bombu Pedra nad břevno, bylo o výsledku rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SSC Neapol 1:1

15.07.2020 19:30

Góly: 80. Musa Barrow - 7. Konstantinos Manolas

Neapol v Bologně selhala a odváží si jen bod. Ačkoli byla většinu utkání lepším týmem a po zásluze šla do vedení díky brance Manolase, nestačilo to. V samém závěru totiž srovnal Musa Barrow na konečných 1:1.

Neapol měla před sebou dalšího náročného soka, který v nedávné době obral o body nejednoho favorita. Bologna pod trenérem Mihajlovićem vykazuje formu sice nestálou, ale když se jí zápas povede, bývá k nezastavení. Trenér Gattuso se nebál nasadit nepříliš využívané hráče jako Hysaj, Demme nebo Politano s Lozanem. Ale mna hře jeho týmu se možná nesouhra vůbec neprojevovala.

Do vápna se po straně snažil proniknout rychlý Hirving Lozano, ještě před časem muž jednoznačně na odstřel. Teď ale Lozano dostává mnohem víc prostoru a svému trenérovi se za to odvděčuje. O pár minut později upadl ve vápně polský bomber Arek Milik, ale sudí mu jasně ukázal, že žádnou penaltu pískat rozhodně nebude.

Přesto pískal velmi brzy gól. V 7. minutě rozehrál Matteo Politano rohový kop tak výborně, že jej napasoval na hlavu urostlé řecké zdi jménem Kostas Manolas. Hráči Barcelony by mohli dobře vyprávět, jak je těžké tohoto stopera udržet ve vápně od míče daleko. A dnes se o tom přesvědčila i Bologna, protože i v pádu se Manolas prosadil.

Po pětadvaceti minutách se pokoušel zakončit Hirving Lozano, který z otočky napálil míč směrem na domácí branku, kde ale byl s přesným zákrokem připraven Łukasz Skorupski. Bologna směrem dopředu moc věcí nezkoušela a nedařilo se jí hrozit obraně hostí tak jako proti jiným týmům.

Zkušený bek Hysaj hledal po změně stran nabíhajícího Areka Milika, jenž se snažil zakončit hlavou, ale míč jen o kousíček minul. Na opačné straně pálil nepřesně Roberto Soriano a Bologna začínala zlobit mnohem víc než v první půli. Nicolás Domínguez se po hodině hry ocitl ve velké šanci, když si naběhl k velkému vápnu a poté vypálil přízemní ranou k tyči. Tu však nakonec těsně minul.

O pár minut později se Bologně podařilo vyrovnat, ale její radost netrvala moc dlouho. Poté, co Soriano našel krásnou nahrávkou Rodriga Palacia, argentinský útočník skóroval. Jenže dle mínění sudího se nalézal v ofsajdu, takže gól platit nemohl. Felsinei se ale nevzdali a pokračovali v agresivním napadání.

To jim nakonec vyneslo bod. V 80. minutě se totiž Roberto Soriano s míčem protáhl až k vápnu, kde našel nabíhajícího Musu Barrowa. Mladý útočník se snadno zbavil prvního obránce a propálil brankáře Mereta! A kdyby o pár minut později nenastřelil aktivní Danilo jen tyč za Meretovými zády, mohlo být s Neapolí ještě mnohem hůř.

Více informací k zápasu

AC Milán - Parma Calcio 3:1

15.07.2020 19:30

Góly: 55. Franck Kessié, 59. Alessio Romagnoli, 77. Hakan Çalhanoğlu - 44. Jasmin Kurtić

AC Milán pokračuje v dobrých výkonech a přestože se mu proti Parmě první poločas nepovedl, dokázal výsledek otočit a získat důležité tři body v boji o Evropskou ligu. Parmu poslal do vedení Jasmin Kurtić, ale po přestávce úřadovali Rossoneri a Sepeho postupně překonali Franck Kessié, Alessio Romagnoli a Hakan Calhanoglu. Jubilejní 100. utkání v červenočerném dresu odehrál Zlatan Ibrahimović.

Nebyl to však Švédův večer. Ibrahimović odehrál celých 90 minut a v útoku se spíše trápil, ale naštěstí pro domácí ho zastoupili jiní.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. O něco aktivnější byl AC Milán a v první šanci Ibrahimović z přímáku nepříjemně trefil obličej Gagliola. Milánští pak ve 21. minutě vstřelili po rychlé akci pěkný gól, ale Giacomo Bonaventura se nacházel v těsném ofsajdu, tudíž branka nemohla platit. Parma se probudila až v závěru prvního poločasu a stálo to za to. Nejprve Gervinho tvrdou ranou těsně přestřelil Donnarummovu branku a ve 44. minutě Jasmin Kurtić střelou z první na přední tyč poslal Parmu do vedení.

Milán neskládal zbraně a poměrně rychle se mu podařilo vyrovnat. Franck Kessié napřáhl ze střední vzdálenosti a balón s pomocí tyče skončil nechytatelně v síti. Hned za čtyři minuty pak Milánští dokonali obrat. Calhanoglu z přímáku posadil balón přesně na hlavu Alessia Romagnoliho a kapitán strhl vedení na stranu AC.

Parma sice vypadla z tempa, ale ještě mohla srovnat. Inglese měl obrovskou šanci a AC mohlo děkovat Donnarummovi, který skvělým zákrokem balón vyrazil a Gervinho následně promáchl. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho to nekompromisně potrestali třetím gólem. Calhanoglu si převzal přihrávku od Bonaventury a tvrdou ranou zvýšil na 3:1. Závěr zápasu už byl zcela pod kontrolou AC, které tak nezaváhalo a zůstává ve hře o Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Brescia Calcio 6:2

14.07.2020 21:45

Góly: 2. Mario Pašalić, 25. Marten de Roon, 28. Ruslan Malinovskyj, 30. Duván Zapata, 55. Mario Pašalić, 58. Mario Pašalić - 8. Ernesto Torregrossa, 83. Nikolas Špalek

Další zápas, další neuvěřitelný kolotoč. Utkání mezi Atalantou a Brescií vypadalo chvílemi jako vraždění neviňátek. A to i díky hattricku Maria Pašaliće, který se podílel na polovině branek svého týmu.

Nové kolo Serie A začalo pro nezaujatého fanouška tím nejlepším možným způsobem. Kanonádou o osmi chodech! Domácí Atalanta sice dostala dvě branky, ale to nebylo nic ve srovnání s hurikánem, který za vydatné pomoci chorvatského záložníka Maria Pašaliće zosnovala ona. Na brankáře Andrenacciho vyslala Atalanta 13 branek, z nich dala šest gólů, což už značí solidní úspěšnost. Na dnešní utkání bude vzpomínat především Mario Pašalić, který se prosadil hned třikrát.

Atalantě trvalo jen 90 vteřin, než se poprvé zapsala do střelecké listiny. Gólový účet si již ve druhé minutě otevřel Mario Pašalić, který si naběhl do vápna a špatně bráněn převzal míč od Ruslana Malinovského. Pak rychlou a trochu překvapivou ranou k tyči nedal Andrenaccimu žádnou šanci a Atalanta vedla. Hosté málem přispěchali s okamžitou odpovědí, když se po chybě domácí obrany řítil na brankáře Sportiella osamocený Torregrossa, jenže gólman výtečně zasáhl.

O pouhé čtyři minuty později už se Ernesto Torregrossa ale poučil a další šanci už bezpečně proměnil. Caldara chyboval v odklizení míče a hlavou jej vlastně připravil napadajícímu Torregrossovi. Ten už z úhlu dokázal poslat míč na vzdálenější tyč a vykřesal pro nováčka naději. Ta trvala jen 17 minut. Ve 25. minutě totiž Atalanta znovu uzmula soupeři vedení. Zapata roztáhl hru do strany a Robin Gosens našel na hranici vápna kapitána Martena De Roona. Ten na oko nehezkým bodlem napálil míč do sítě!

Během deseti minut dala Atalanta tři branky. Po třech minutách od gólu De Roona udělala Vivianimu kličku Ruslan Malinovskyj a nádhernou ranou z osy hřiště napálil balon mimo dosah brankáře Andrenacciho. A o pouhé dvě minuty později ho překonal také Duván Zapata. Zkušený útočník si naběhl do vápna na centr ze strany od Gosense a hlavou jej uklidil za záda nezkušeného brankáře.

Obrana Brescie v těch chvílích hořela jak Mississippi ve filmu Alana Parkera. A velký podíl na tom měl i obránce Robin Gosens, který se díky těmto asistencím stal obráncem, který se v rámci Evropy podílel na největším počtu branek svého týmu. Dalším asistentem se stal Ruslan Malinovskyj, který deset minut po změně stran nahrál do vápna nepokrytému Mariu Pašalićovi a sledoval, jak se záložník s klidem prosadil - 5:1.

Za další tři minuty hostující obrana chybovala opět, tentokrát ji obral o míč aktivní mladíček Ebrima Colley a nahrál Pašalićovi. Ten propálil Andreacciho a završil hattrick.

Aby ten rozdíl nebyl tak markantní, tak se Brescia prosadila ještě jednou. To už Atalanta tak trochu ztratila zájem o další demolici a usoudila, že takhle jí to stačí. V 83. minutě Sandro Tonali vystihl rozehrávku Atalanty a vyslal do šance Nikolase Špalka. Mladý Slovák si poradil se střídajícím brankářem Rossim a stanovil konečnou podobu výsledku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC33245470:3577
2.Inter Milán33218472:3471
3.Atalanta Bergamo33217593:4370
4.SS Lazio33216668:3569
5.AS Řím331761061:4457
6.SSC Neapol331581053:4453
7.AC Milán331581048:4253
8.US Sassuolo331381262:5747
9.Hellas Verona3311111141:4144
10.Bologna FC3311101247:5243
11.Cagliari Calcio3310111248:4941
12.Parma Calcio331171545:4740
13.ACF Fiorentina339121241:4539
14.UC Sampdoria331151742:5438
15.Turín FC331141841:6037
16.Udinese Calcio33991531:4636
17.Janov CFC33791740:6330
18.US Lecce33781841:7429
19.Brescia Calcio33562230:7021
20.SPAL 201333542423:6219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atalanta je mi strašně sympatická To co předváděj je fakt bomba

Reagovat
dextroza_m

93 golu ve 33 zapasech, hodne slusny a to v defenzivni serii A

Reagovat
10

defenzivní už dávno neplatí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mul

Reagovat
Fortex

Reagovat
bobis21

"Defenzivní" Serie A má více gólů na zápas než "ofenzivní" španělská.

Reagovat
Beči

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Ano defenzivní byla před 15 lety

Reagovat
Zark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
bobis21

Problém je možná v tom, že ji vidíš jako defenzivní.

Reagovat
dextroza_m

Je fakt, že díky předsudku mě nikdy ta liga netáhla, ale na Atalantu se klidně mrknu. Zato takové Juve mě fakt netáhne ani trochu.

Reagovat
bobis21

Sarriho Juve neláká ani fanoušky Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
pistacik11

Alegriho poňatie hry nebolo o nič lepšie. Alebo ináč povedané, Juve čo si pamätám hralo vždy sračku, či tam bol Lippi, Capello, Conte. Možno prví rok trochu pod Ranierim vedeli zahrať aj ofenzívne, ale nevyhrali nič.

To už má juve asi vpísané v dna, že ak nemusia, hrajú sračku, zapnú až jak im horí pod riťou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale alespoň to přinášelo body. Kdyby byl na lavičce Max, už 2 týdny by měl Juve titul.

Jinak je fakt, že nehráli nikdy nějak extra ofenzivně. Jediný co se mi teď vybaví jak vyhráli v Paříži nad PSG 6:1

Reagovat
pistacik11

Jasne3, ale napriek tomu sme ho 3x za sezónu vyhadzovali. Namatkovo po výhre 1:0 s Monakom, remíze s Tottenhamom, či prehre s realom alebo atletikom. A dalo by sa tak ísť od súpera k súperovi.

Treba zmieniť, že teraz ma Sarri fakt najhorší juve, od čias kedy ho prebral Conte a Beppe mu vyskladal majstrovský káder.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych nejhorší, mám super jména v útoku, k tomu pár mladých nadějných hráčů. Že si Juve drží tu tragédii v záloze je věc jiná

Reagovat
pistacik11

Tak ale čo máš s tých super mien v útoku, keď im tie šance nemá kto vypracovať. Taký istý problém ako repre Argentíny. V útoku Messi, Aguero, Higuain, Di Maria, Pastore ale záloha biedna, tak ti je to k hovnu.

Reagovat
10

pod Lippim nebo Contem na začátku hrálo Juve dobrej fotbal, pod Maxem taky až od Berlína to šlo do prdele...

Reagovat
pistacik11

A čo to pri Contem v súčte donieslo, keď nepostúpil ani z trápnej skupiny LM? Ligu si dal s prstom v nose, ale v Európe sme boli viac trápny ako teraz za Sarriho. A to mal Conte fungujúcu obranu a zálohu. Teraz sa krajný obrancovia predbiehajú, kto nahrá lepšiu loptu súperovi na gól, záložníkov čo nedajú jedinú loptu na viac ako 5m.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, conte byl v LM tragickej, tam si s Juve vytřel prdel kdo chtěl. On vlastně do dneška neumí to mužstvo připravit na dvojzápas

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Mne sa to pacilo aj pod Cappelom.

Nerozumiem tomu ako dokazu byt ludia zaslepeny. Vlastne chudak Sarri. Kolko zapasov tuto sezonu sme stratili ked sme viedli o dva goly? U ostatnych trenerov nemyslitelne. Ked uz sa nieco take stalo, dalsi zapas tam hraci nabehli a zvalcovali. K tomu pridali snuru vitazstiev. Este aj Max v poslednych dvoch sezonach dokazal aj v lige klucove zapasy o titul zvladnut. Zvladnut v zmysle ze hracov nabudil a takticky prevalcoval supera. Si nepamatam nejaky dominantnejsi zapas pod kurakom. Nepatam si ze by niekoho prekvapil, dominoval, ze by hraci makali na 100% a presvedcivo vyhrali.

Conte aj Max by sa na Atalantu pripravili kapanek inak a netrepali by take kraviny za remizu ako Sarri. Ale u mnohych bude vlastne Sarri ten chudak co ma slaby a predchodcovia hrali vlastne rovnaku sracku. Hlavne Conte dokaze spravit z kazdeho jraca o level lepsieho. V sucasnom kadri stoja za zmienku mozno stoperi (aj to svedci o mnohom) a Dybala si ide vlastne ligu.

Reagovat
ED91

Reagovat
AngryPrd

parada

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Savi

Nevíte jak je to s účastí v EL, když Neapol získala titul v Coppa a za předpokladu, že by zůstala na 5. či 6. místě?

Šel by tam 7. tým tabulky nebo jak?

Díky

Reagovat
Furia Ceca

Myslím, že ano, že 7. tým by šel do 3. předkola.

Reagovat
Savi

Takže by to AC mohlo vyjít :-D

Reagovat
bobis21

Mělo by to fungovat tak, že vítěz Copy jde do skupiny EL - pokud se tam (nebo do LM) kvalifikuje i z ligy, jde to na dalšího v pořadí. 7. místo by tedy mělo na předkolo stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pašalič se v Bergamot našel

Reagovat
AngryPrd

On bol dobry aj v AC, ale vedeniu nejako nevyhovoval

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda pre AC.

Reagovat
kubys

Věřím tomu, že Atalanta se na těch 105 branek může dostat. Btw byl by to 4. nejlepší výkon v historii Serie A při 38 zápasovém programu (celkově 5.)...a hlavně po 69 letech by se jednalo o první tým, který dosáhne na hranici 100 gólů. Naposledy v sezóně 50-51 to byly hned 3 týmy (AC, Inter po 107, Juve 103).

Reagovat
10

je to rozhodně super výkon, ale zároveň se nemůžu zbavit dojmu, že to víc vypovídá o kvalitě soupeřů a hlavně jejich obran, aniž bych chtěl ofenzivu Bergama nějak snižovat....

Reagovat
kubys

Občas mám upřímně podobný pocit, ne že ne. Na druhou stranu ten jejich styl hry nutí občas vypadat i lepší týmy/obrany, že neví, kde jim hlava stojí, tím zákonitě méně kvalitní soupeři potom občas dostanou nálož.

Reagovat
Elliasson

Inter a Lazio nastřílely 68 gólů. Takže asi taková nekvalita to nebude.

Reagovat
10

no, vždyť tím si to jen potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

To v tý sezóně 50-51 se nesmělo bránit?

Reagovat
castelL

Treba pridať ešte pár kôl navyše a Atalanta ten titul urve

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda tej vymyslenej penalty na Juve, rozdiel by bol len 3 body v medzitabulke a Juve by bol znova pod tlakom...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš tý jak kopal Ibrahimovič proti Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

Která byla vymyšlená ty chytraku?

Reagovat
Beči

"Na brankáře Andrenacciho vyslala Atalanta 13 branek, z nich dala šest gólů" Vtipný překlep.

Každopádně Atalanta je vážně neuvěřitelná, nelze jim nepřát.

Reagovat
icemike

Jestli ho jebli po hlavě ocelovou trubkou, to se pak dávají góly.

Reagovat
PaYaB

Jankto

Reagovat
smazaný uživatel

A Bonazzoli se parádně rozstřílel!

Reagovat
Largo

Reagovat
adoxx

Reagovat
Kaspar

nazev expresky: Jankto prispel k vyhre dvema goly.... obsah expresky- dvema asistencemi

Reagovat
martin1

Reagovat
Largo

To zas byly nervy. Dzeko opet v módu paliče.

Reagovat
smazaný uživatel

Mu to v koncovce nemyslí, když v každým poločase musí podstoupit dvacet hlavičkových soubojů.

Reagovat
Alberto Aquilani

Skúsim sa teraz trošku opustiť:

Začal by som tým, že som posledne bol vysadený na Ibaneza, ale dnes ho musím pochváliť, z jeho strany výborný výkon. Taktiež potešil Kola, i keď šiel gól cez neho, chyba bola pri tom v niekom inom. No a tu sa dostávam k posile za 23 mega - MANCINIMU. Operujem ešte s teóriou, že je chalan teplý, a preto má nutkanie pri každom súboji obchytkávať súpera od hlavy až po päty, inak si to neviem vysvetliť. Mácha tam rukami jak na Spartakiáde, je nedôrazný, nechá útočiaceho hráča si robiť čo chce, nič nezachytí, všetky lopty cez neho prefrčia. Človek by čakal, že sa v tomto systéme na 3 vzadu prebudí, ale je to ešte horšie. IMO ho celú sezónu držal vynikajúci Smalling, a tie svoje nedostatky mu pomohol zakrývať. Príšerný stopér. Svoje najlepšie zápasy odkopal v zálohe.

Chcel som v polčase niečo napísať k Spinovi, potom to ľavačkou posadil Džegolovi na hlavu, ale aj tak, jedna assist ho z toho nevytrhne. Od "prestupu" do Interu odohral jeden jediný dobrý zápas, ostatné nanajvýš priemerné. Takýto efekt by tam dokázal mať aj Paolo Castellini. Keď sa k tomu pridá na druhej strane nuovo Cicinho, chýbajú nám v tom 3-5-2 podstatné články hry.

Do tretice tu je Pellegrini, ktorý sa topí vo vlastných blbostiach. Keď má vystreliť prihrá, keď má prihrať vystrelí. Na tejto pozícii má operovať na väčšom priestore, mať väčší "akčný rádius" a vôbec to nedáva. Naproti tomu Miki je lepší každým zápasom.

Veretút je inak za mňa hráč sezóny (buď on alebo Smalling). Netvrdím, že je to futbalový Mozart, ale chalan je na tom ihrisku úplne všade.

Suma sumárum, sme stále dosť hrozní, ale aspoň sme teraz ukopali pár bodov.

Reagovat
Largo

Ibanez parádní, každým zápasem lepší

Reagovat
Allianz_Arena

Samozřejmě při menším bodovém rozestupu by třeba Juventus dnes neztratil, ale teď ještě větší škoda toho zápasu Juve - Bergamo. Být to totiž případně po dnešku o 4 body, mohlo to být ještě velmi zajímavé.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Juventusu stačí k jistotě v zbývajících 5 zápasech (Lazio, Udine, Sampa, Cagliari, AS) 3x vyhrát nebo 2x vyhrát a 3 remizovat - přesto si myslím, že je v silách Sarriho to ještě projet

Reagovat
dextroza_m

Kéž by to Juve nedalo. Vidět výraz Kikiny, jak jim šel pomoct k triumfům a oni nedají ani SA

Trenér Bergama do Barcy, styl "dáme víc než soupeř", mě baví.

Reagovat
PH8

Tak nějak věřím, že kdyby Atalanta nehrála LM, tak by tu Serii A dala.

Samozřejmě je to kdyby, a kdyby měla víc bodů, možná by Rubentus tolik neztrácel, ale přijde mi, že když se Bergamo soustředí na jednu soutěž, tak je boží.

Reagovat
smazaný uživatel

v roce 2020 ji LM moc nebrzdila. A na podzim hráli poháry všichni

Reagovat
PH8

Ano a taky když se podíváš na rok 2020 tak má Atalanta 13 výher, 2 remízy a 1 prohru a v roce 2019, když hrála LM tak má 8-5-4.

A mluvím právě o tom, že na rozdíl od korupčníků nemá takový kádr, aby uhrála 2 soutěže, ale kdyby hrála jen jednu, tak to letos podle mě dá.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš taky korupčník...

Reagovat
PH8

Už ne, Juve jsem přál naposledy, když tam hrál Pavel Nedvěd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pH8 není moc silná zásada

Reagovat
PH8

to by tam bylo malé p. P znamená prdelní, H znamená hráz a 8 je obvod v centimetrech.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Remt

Reagovat
ED91

Tak dopadnú jak Lazio ktoré takéto ťahy skúšalo a nikdy sa to nevyplatilo. Takto uvažovať je mentalita lúzrova a lúzri trofeje nevyhrávajú...

Reagovat
Zark

sarri out, maxmilian zpatky kurwa

Reagovat
ED91

Nič iné na výber tam neni?

Reagovat
Zark

trochu se obávám.. že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Pochettino hledá práci.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím jestli by byl ten pravý?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spurs se prezentoval pohledným ofenzivnim fotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

A největší úspěchy 2. a 3. místo

Reagovat
Remt

s týmem, který papírově neměl ani na to 2. a 3. místo. Jak by asi hrál s Juve v Italské lize, ve které co do síly kádru nemá absolutně žádnou konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

S čím konkrétně nesouhlasis?

Reagovat
smazaný uživatel

sorvnávat slepice s TOP týmem Juve ještě by možná toho gayssiho fakt k ronaldovi přivedl

Reagovat
smazaný uživatel

Finále LM se slepicema je slušnej úspěch. Celkově hru Totáče pozvedl a pravidelně se umisťoval do 3 místa.

Reagovat
smazaný uživatel

málo pro Juve..

Reagovat
smazaný uživatel

zachvilu Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

toho už nikdo soudnej nikdy nezamestna

Reagovat
Furia Ceca

nikdo soudnej, no

Reagovat
smazaný uživatel

do týmu kterej útočí ten vandrák by i s 16 hráči proti 11 betonoval ten jeho styl fungoval tak 7 let do zadu.

Reagovat
10

regulérně jsem se i v těch nejhorších časech s Maxem obával toho, že budeme jeho odchodu brzo litovat

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Já vůbec nechápu, jaký ta výměna Maxe za Sarriho měla jako mít smysl? Na mě to působí takovým dojmem, že jste byli přesvědčeni o tom, že získáte Guardiolu, Pocheho nebo třeba ZZ, tak jste nechali Maxe jít a najednou bum bác, nikdo z výše uvedených nepřišel a zbyl jenom Sarri...

Reagovat
Zark

podle me chytli Nedvěd a spol moresy s vidinou fotbalu zapadniho strihu ala pepi csaplar, mozna jeste toho ZZ privedou, ale bude to leda tak zdena zeman

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, tak nějak to bylo. Maxe neuváženě vyhodili, protože si vedení věřilo, že nalákají Zidana na exJuve minulost nebo Guadriolu na peníze, když se ani 1 nepovedl, Sarri byla vlastně znouzectnost. Měl na rok zalepit díru, přidat další titul a nic neposrat

Reagovat
Allianz_Arena

Líbí se mi ta jistota, že za většinu může Sarri, přitom to tak skoro určitě nebude. Padají tady jména jako Guardiola, by mě zajímalo kolik by tam jako za něj zůstalo hráčů, to by museli prekopat 90% týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ale je potřeba překopat ten tým minimálně z 50 %, ideálně ze 60-70 %. Tahle mezinárodní sebranka vypadá už jako Inter v 90. letech. Za většinu nemůže Sarri ale Paratici s Nedvědem. Tohle je výsledek jejich dvouleté práce. Oba měli zůstat ve svých minulých pozicích, kde to uměli.

Reagovat
Allianz_Arena

Souhlasím, proto mi přijde docela nespravedlivé jak to Sarri schytává. Bezchybný rozhodně není, ale přijde mi jako dobrý trenér, který vůbec nemá materiál pro svůj fotbal a byl tam nastrčený kdoví s jakými pravomocemi.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nespravedlivé. Když si necháš dát za tři zápasy 9 gólů, tak tady problém bude i na straně trenéra. Když vidím, že mám trapné kraje obrany, co neumí bránit a nesourodou zálohu, tak nebudu trvat na 4 obráncích a postavím tam 3 stopery a ty "nebránící" paka jako jsou Sandro a Danilo využiju směrem dopředu. Jenomže to by Ronaldo nemohl hrát z křídla, ale musel by hrát v tandemu s Dybalou. Conte to na začátku v Juve taky pochopil, že to jeho ofenzivní 442 s ostrými záložníky nebude fungovat, tak přešl na 352 a vystavěl si z toho svoji značku, i pak s obdobou 343 v Chelsea. Sarri se není schopný přizpůsobit absolutně ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo jedině dobře, 30% kádru na Juventus vůbec nemá!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Jen aby Juve s takovou ten titul neztratilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli by ta plichta za to nestála..

Juventus může propustit Sarriho

Maurizio Sarri by se mohl brzy ocitnout bez práce. Juventus pod vedením zkušeného lodivoda z posledních tří ligových kol získal pouze dva body, načež vedení klubu zvažuje jeho odvolání, pokud "Stará dáma" neporazí v pondělním šlágru Lazio. Za takových okolností by se do konce sezóny na lavičku úřadujícího italského šampiona postavil Lamberto Zauli, jenž vede nejstarší dorostenecký tým. (abola.pt)

Reagovat
PP

Nikdo vám není dost dobrý.. počkejte, Sarri bude odvolaný a přijde Stramaccioni.. ať poznáte opravdové dno..

Jinak mě ale překvapí, pokud s váma nebude spojovaný Poche. Fakt by mě u vás docela zajímal, pokud by dostal čas alespoň 1 rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochettino je z cizinců jediný kouč, kterého bych chtěl. Jinak trvám na italském trenérovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že vedení Juve bude asi jedno na čem ty trváš

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jdi třeba do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

koho jim teda určíš??

Reagovat
ED91

Reagovat
bobis21

A z italů by sis představoval koho? Vždyť nikdo zajímavý volný snad není ne? Když budu ignorovat možnost návratu Allegriho teda ... Jedině se pokusit přetáhnout Gasperiniho?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď S. Inzaghi, výhledově De Zebri. Gasperiniho bych nechal pracovat v Atalantě, protože v Juventusu by to nemuselo dopadnout dobře. On pracuje systematicky od začátku. Přijít do hnoje, kde je několik přerostlých eg, by mu mohlo srazit vaz, což by byla škoda. Allegri by byl ideální, kdyby z vedení odešli Paratici s Nedvědem.

Reagovat
Pettirosso

Pocche nebo Simo by byli super. Ale osobne pochybuju, ze Sarriho odvolaji. To by musel fakt rupnout titul a zavoven vyhoret v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Stramaccioni, Zeman... Juventus není SPAL!!

Reagovat
The Krupy

1. Sarri do prdele.

2. S ním aj minimálne polovica kádru.

3. Pokojne môžu pribaliť aj Paraticiho s Pavlom.

4. Titul poprosím do Bergama, nech sa chlapci spamätajú.

Reagovat
smazaný uživatel

4. Titul Interu, to by bolelo ještě víc, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to už zase sníš moc, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

a k tomu ten los Interu: AS venku, Fiorentina, Janov venku, Neapol, Atalanta venku

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele