33. kolo
15.07.2020 21:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Řím těsně porazil Hellas, ale nadřel se

AS Řím přidal do své sbírky další tři body, i když to pro něj dnes proti Hellasu bylo dost vyčerpávající. Římané zahazovali jednu šanci za druhou a nakonec musí být hodně rádi za těsnou výhru.

Hellas je tvrdým oříškem pro každé mužstvo, jak na tiskové konferenci prohlásil domácí trenér Paulo Fonsceca. A jeho AS Řím měl rozhodně co dělat, aby uhrál tři body. Na hrotu dostal opět prostor Edin Džeko, zatímco hosté se ve Věčném městě spoléhali především na opory jako Veloso, Zaccagni nebo Kumbulla s Faraonim.

První šance zápasu přistála na kopačkách mladého domácího stopera Manciniho. Tomu nahrál míč na střed vápna Edin Džeko a jen sledoval, jak Mancini napálil míč z deseti metrů vysoko nad bránu! Na opačné straně se hnal do šance Mattia Zaccagni, který už se chystal vypálit, ale u míče byl mnohem dřív brankář Pau López.

A opět se potvrdilo staré známé přísloví o tom, že bys měl radši dát, pokud nechceš dostat. Jen o pouhou minutu později totiž Alan Empereur fauloval ve vápně Lorenza Pellegriniho a sudí Maresca ihned bez váhání pískal penaltu ve prospěch domácích Vlků. K ní se postavil francouzský záložník Jordan Veretout a chladnokrevně proměnil - 1:0 pro Vlky.

Další problémy pro Veronu nastaly vyloučením trenéra Juriće na tribunu a zraněním klíčového stopera Kumbully. Ve 28. minutě se domácím málem povedlo navýšit svůj náskok. Po rychlém brejku se míče zmocnil Henrik Mchitarjan a i když mu balon trochu odskočil při zpracování, čímž se zkušený Armén dostal do velkého úhlu, rozhodl se vypálit. Jeho ránu ale zastavila tyč za Silvestriho zády!

Mchitarjan v Římě opravdu pookřál a je klíčovou postavou ofenzivy AS. To dokázal i ve čtvrté minutě nastavení. Do šance totiž krásnou nahrávkou z první poslal Spinazzolu, který bravurním pasem oslovil naskakujícího Edina Džeka, Na jeho hlavičku neměl brankář Silvestri nárok a AS zvýšilo vedení na 2:0.

Jenže Hellas se nevzdal a hned dvě minuty po změně stran se Hellas dokázal prosadit. Mattia Zaccagni se na levém okraji vápna uvolnil přes Manciniho a přihrál po zemi na střed malého vápna, kde míč hodně sebevědomě patičkou posunul do sítě Matteo Pessina!

To Hellasu vlilo krev do žil a začal svého soupeře jasně přehrávat. Jenže šance si vytvořit nedokázal, naopak je mělo AS. Pellegrini rozeběhl Bruna Perese, který posouval míč na střed. Jenže Edin Džeko pálil ve skvělé šanci nad! Po dalším sprintu Pellegriniho se přes brankáře dostal míč na kopačky Henrika Mchitarjana, jenže jeho laxní zakončení odpálil z brankové čáry Darko Lazović. Největší šanci pak spálil opět Edin Džeko, který dostal krásnou nahrávku do vápna a úplně sám před Silvestrim pálil naprosto mimo!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele