33. kolo
14.07.2020 21:45 CET
6 : 2
(4:1)

Reportáž

Atalanta rozdrtila Brescii šesti góly a je druhá

Další zápas, další neuvěřitelný kolotoč. Utkání mezi Atalantou a Brescií vypadalo chvílemi jako vraždění neviňátek. A to i díky hattricku Maria Pašaliće, který se podílel na polovině branek svého týmu.

Nové kolo Serie A začalo pro nezaujatého fanouška tím nejlepším možným způsobem. Kanonádou o osmi chodech! Domácí Atalanta sice dostala dvě branky, ale to nebylo nic ve srovnání s hurikánem, který za vydatné pomoci chorvatského záložníka Maria Pašaliće zosnovala ona. Na brankáře Andrenacciho vyslala Atalanta 13 branek, z nich dala šest gólů, což už značí solidní úspěšnost. Na dnešní utkání bude vzpomínat především Mario Pašalić, který se prosadil hned třikrát.

Atalantě trvalo jen 90 vteřin, než se poprvé zapsala do střelecké listiny. Gólový účet si již ve druhé minutě otevřel Mario Pašalić, který si naběhl do vápna a špatně bráněn převzal míč od Ruslana Malinovského. Pak rychlou a trochu překvapivou ranou k tyči nedal Andrenaccimu žádnou šanci a Atalanta vedla. Hosté málem přispěchali s okamžitou odpovědí, když se po chybě domácí obrany řítil na brankáře Sportiella osamocený Torregrossa, jenže gólman výtečně zasáhl.

O pouhé čtyři minuty později už se Ernesto Torregrossa ale poučil a další šanci už bezpečně proměnil. Caldara chyboval v odklizení míče a hlavou jej vlastně připravil napadajícímu Torregrossovi. Ten už z úhlu dokázal poslat míč na vzdálenější tyč a vykřesal pro nováčka naději. Ta trvala jen 17 minut. Ve 25. minutě totiž Atalanta znovu uzmula soupeři vedení. Zapata roztáhl hru do strany a Robin Gosens našel na hranici vápna kapitána Martena De Roona. Ten na oko nehezkým bodlem napálil míč do sítě!

Během deseti minut dala Atalanta tři branky. Po třech minutách od gólu De Roona udělala Vivianimu kličku Ruslan Malinovskyj a nádhernou ranou z osy hřiště napálil balon mimo dosah brankáře Andrenacciho. A o pouhé dvě minuty později ho překonal také Duván Zapata. Zkušený útočník si naběhl do vápna na centr ze strany od Gosense a hlavou jej uklidil za záda nezkušeného brankáře.

Obrana Brescie v těch chvílích hořela jak Mississippi ve filmu Alana Parkera. A velký podíl na tom měl i obránce Robin Gosens, který se díky těmto asistencím stal obráncem, který se v rámci Evropy podílel na největším počtu branek svého týmu. Dalším asistentem se stal Ruslan Malinovskyj, který deset minut po změně stran nahrál do vápna nepokrytému Mariu Pašalićovi a sledoval, jak se záložník s klidem prosadil - 5:1.

Za další tři minuty hostující obrana chybovala opět, tentokrát ji obral o míč aktivní mladíček Ebrima Colley a nahrál Pašalićovi. Ten propálil Andreacciho a završil hattrick.

Aby ten rozdíl nebyl tak markantní, tak se Brescia prosadila ještě jednou. To už Atalanta tak trochu ztratila zájem o další demolici a usoudila, že takhle jí to stačí. V 83. minutě Sandro Tonali vystihl rozehrávku Atalanty a vyslal do šance Nikolase Špalka. Mladý Slovák si poradil se střídajícím brankářem Rossim a stanovil konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele