33. kolo
15.07.2020 19:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Milán po poločase otočil výsledek a zvítězil nad Parmou 3:1

AC Milán pokračuje v dobrých výkonech a přestože se mu proti Parmě první poločas nepovedl, dokázal výsledek otočit a získat důležité tři body v boji o Evropskou ligu. Parmu poslal do vedení Jasmin Kurtić, ale po přestávce úřadovali Rossoneri a Sepeho postupně překonali Franck Kessié, Alessio Romagnoli a Hakan Calhanoglu. Jubilejní 100. utkání v červenočerném dresu odehrál Zlatan Ibrahimović.

Nebyl to však Švédův večer. Ibrahimović odehrál celých 90 minut a v útoku se spíše trápil, ale naštěstí pro domácí ho zastoupili jiní.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. O něco aktivnější byl AC Milán a v první šanci Ibrahimović z přímáku nepříjemně trefil obličej Gagliola. Milánští pak ve 21. minutě vstřelili po rychlé akci pěkný gól, ale Giacomo Bonaventura se nacházel v těsném ofsajdu, tudíž branka nemohla platit. Parma se probudila až v závěru prvního poločasu a stálo to za to. Nejprve Gervinho tvrdou ranou těsně přestřelil Donnarummovu branku a ve 44. minutě Jasmin Kurtić střelou z první na přední tyč poslal Parmu do vedení.

Milán neskládal zbraně a poměrně rychle se mu podařilo vyrovnat. Franck Kessié napřáhl ze střední vzdálenosti a balón s pomocí tyče skončil nechytatelně v síti. Hned za čtyři minuty pak Milánští dokonali obrat. Calhanoglu z přímáku posadil balón přesně na hlavu Alessia Romagnoliho a kapitán strhl vedení na stranu AC.

Parma sice vypadla z tempa, ale ještě mohla srovnat. Inglese měl obrovskou šanci a AC mohlo děkovat Donnarummovi, který skvělým zákrokem balón vyrazil a Gervinho následně promáchl. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho to nekompromisně potrestali třetím gólem. Calhanoglu si převzal přihrávku od Bonaventury a tvrdou ranou zvýšil na 3:1. Závěr zápasu už byl zcela pod kontrolou AC, které tak nezaváhalo a zůstává ve hře o Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC bojuje o EL, kým Parme už v podstate o nič nejde... 2:0 a jeden gól strelí Rebič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele