33. kolo
15.07.2020 19:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sampdoria nadělila Cagliari tři branky a záchrana je blízko

Sampdoria potvrdila dobrou formu i na domácí půdě a poradila si s dalším ošemetným soupeřem. Dnes večer totiž nadělila tři branky Cagliari a do střelecké listiny se postupně zapsali Gabbiadini a dvakrát Bonazzoli.

Dnes to byl večer mladého střelce se slavným příjmením. Federico Bonazzoli se prosadil dvakrát do sítě Cagliari a notně pomohl svému týmu ke třem bodům, které by mohly mít cenu zlata. Sampdoria předvedla další velmi povedený výkon, za nějž musí být trenér Ranieri velmi rád. Od prvních minut nenechávala soupeře tvořit a delší dobu na míči byli právě domácí hráči.

V osmé minutě se jim navíc povedlo dát první branku utkání. Dlouhý centr na zadní tyč doputoval k Jakubovi Janktovi, který jej hlavou vrátil na druhou stranu bránu. Tam si naběhl zkušený útočník Manolo Gabbiadini a sám před brankářem Cragnem neměl problém poslat míč do prázdné brány - 1:0 pro Námořníky.

Tohle přesně Doria potřebovala. Po vstřelené brance se evidentně uklidnila a mohla se soustředit na svou práci. A šlo jí to velmi dobře. Federico Bonazzoli se krásně uvolnil za šestnáctkou a vypálil technickou ránu, která měla gólové parametry. Zahřmělo i na druhé straně, když se brankář Emil Audero musel činit po ráně zkušeného záložníka Nahitana Nándeze!

Tři minuty před koncem první poloviny utkání navíc Sampdoria vstřelila druhý, uklidňující gól. Mladík Federico Bonazzoli postupoval s míčem k bráně Alessia Cragna a když se k němu nikdo z obránců moc neblížil, vypálil. A dobře udělal, protože jeho krásná rána skočila před Cragnem tak, že ji mladý Ital nestihl zachytit - 2:0.

Osm minut po změně stran pálil velmi dobře Gaston Pereiro, jenže jeho rána letěla asi metr vedle. A to byla voda na mlýn Dorie. Hned z dalšího útoku totiž Jakub Jankto dostal míč do běhu a běžel s ním až k vápnu. Pak vymyslel krásný pas na střed vápna, kde viděl Federica Bonazzoliho. Mladý útočník vystřihl krásné zakončení a ve stylu Ibrahimovićova karate zasadil Cagliari smrtící úder - 3:0.

Hosté se ještě nevzdali a João Pedro z velké dálky napálil míč těsně nad. Hostům nevyšla ani spolupráce mezi Rogem a Simeonem. A když v závěru utkání vytáhl Audero bombu Pedra nad břevno, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele