Serie A - preview 33. kola

14.07.2020, 08:40, aktualizováno 16.07.2020, 08:42
Previews
Inter Milán nastoupí na hřišti posledního SPALu a může se vrátit do boje o titul, povinná výhra bude znamenat snížení manka na Juventus na šest bodů. Druhý dnešní zápas přinese záchranářskou bitvu, Turín poměří síly s Janovem...
Turín FC - Janov CFC  (čtvrtek 19:30)
Janov naposledy zvládl záchranářský duel se SPALem a díky výhře 2:0 se dostal ze sestupového pásma na úkor Lecce. Další souboj důležitý z hlediska přežití v nejvyšší soutěži čeká na Grifony v Turíně a jejich případná výhra může Granatě způsobit velké problémy.

Grifoni v tuto chvíli vědí, že i když s Turínem prohrají, zůstanou i nadále na sedmnácté pozici. Důvod je zřejmý, Lecce své utkání nezvládlo a moc by potřebovalo, aby se Janov nevzdálil. Pro Grifony je to tedy jedinečná šance bodově odskočit a nejen to, v případě výhry mohou Turín ještě více namočit do záchranářských bojů.

Janov po koronavirové přestávce určitě neoslňuje, vyhrál pouze nad SPALem a další dva body získal venkovními remízami s Brescií a Udinese.

O trochu lépe je na tom Turín, který se však ani pod vedením trenéra Nicoly nepřibližuje k výkonům, které se od něho očekávají. Pouhé dvě výhry po restartu znamenají, že Granata ještě nemá jistotu záchrany, pokud však doma Janov porazí, bude na nejlepší cestě tento cíl splnit.

Granatě nepomůže pouze Baselli, který stále nedoléčil zranění. Janovu pak bude scházet trio Radovanović, Romero, Criscito.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer, De Silvestri - Meité, Rincon, Ansaldi, Verdi - Zaza, Belotti
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Goldaniga, Zapata, Masiello - Falqué, Behrami, Schöne, Cassata - Pinamonti, Panděv
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.30 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Inter Milán  (čtvrtek 21:45)
Inter Milán cestuje ve čtvrtek večer do Ferrary, kde ho čeká beznadějně poslední SPAL. Nerazzurri jsou jednoznačným favoritem a případná ztráta by byla považována za velkou senzaci. Inter také potřebuje zvítězit, aby se vrátil před druhou Atalantu Bergamo.

Čtvrteční večer bude speciálním pro trenéra SPALu Luigiho Di Biagia, někdejší oporu Interu Milán v letech 1999-2003. Devětačtyřicetiletý kouč nemá ve SPALu zrovna lehkou situaci a v utkání se svým bývalým týmem by potřeboval získat tři body. Prakticky už jen ty ponechají ferrarskému celku alespoň nějakou naději na záchranu.

SPALu se jinak vůbec nedaří a není divu, že je v tabulce Serie A beznadějně poslední. Po koronavirové přestávce ještě nevyhrál a jediný bod získal s úhlavním rivalem Interu milánským AC za remízu 2:2. Situace domácích je už velmi kritická a v konečnou záchranu věří už snad jen ti nejfanatičtější fanoušci.

Inter Milán se ve Ferraře představí s jasným úkolem přivézt domů tři body. V minulém kole odčinil zaváhání s Hellasem a Boloňou, ovšem titul se mu už výrazně vzdálil a pokud se nestane něco mimořádného, čeká Nerazzurri boj o druhé místo s Atalantou nebo Laziem.

Domácí nad Interem nikdy v historii nezvítězili. Po svém postupu mezi italskou elitu v roce 2017 sehráli s několikanásobným italským šampiónem celkem pět zápasů a čtyřikrát odešli poraženi. Jediná remíza 1:1 se urodila v roce 2018.

SPAL nebude moci využít tři hráče, problémy se zraněními mají Beriša, Valoti a Fares. Podobné je to i na milánské straně se Sensim, Vecinem a Barellou. Vykartovaný je Diego Godín.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - D'Alessandro, Valdifiori, Dabo, Strefezza - Cerri, Petagna
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, Ranocchia, Bastoni - Moses, Brožović, Gagliardini, Biraghi - Eriksen - Alexis Sánchez, Lautaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.40 - 5.89 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Cagliari Calcio  (středa 19:30)
Cagliari se letošní sezona daří o poznání lépe než jeho středečnímu soupeři z Janova. Jenže právě v Janově Cagliari body sbírat moc neumí. V posledních týdnech navíc forma hovoří spíš právě pro domácí Dorii.

Ta se pod vedením trenéra Claudia Ranieriho zpočátku zvedala jen matně, ale v minulých týdnech se jí opravdu začalo výrazně dařit. Body sbírá pravidelněji a především se jí povedlo zneškodnit většinu jejích soupeřů v boji o záchranu. Vyhrála přímé konfrontace s Lecce a Spalem, kterým vždycky nasázela minimálně dvě branky a povedlo se jí také minulé kolo. V něm si Doria poradila s bezzubým Udinese a díky této výhře si se Zebrami mohla vyměnit místo v tabulce.

Aktuálně je na solidní 14. příčce s pětatřiceti body na kontě a záchrana se rychle blíží. Pořád sice její ofenziva nevyvolává v očích soupeřů děs, Doria dala v sezoně jen 39 branek, ale i tuto podprůměrnou bilanci v minulých týdnech úspěšně napravuje. Nutně to souvisí s návratem uzdraveného střelce Fabia Quagliarelly. Ten po dlouhé odmlce naskočil do minulého kola a hned se v něm dokázal prosadit.

Quagliarellu chválil po utkání i trenér Ranieri. "Takto zkušený hráč nám dlouho chyběl. Fabio není jen skvělým útočníkem, ale taky skvělým člověkem. Je to důležitá osobnost na hřišti i mimo něj, s ním jsme mnohem nebezpečnější. Myslím, že jsme to proti Udinese demonstrovali dostatečně. Pokud mu vydrží zdraví, je to neoddiskutovatelná jednička našeho útoku."

Doria se v utkání s Cagliari nemůže spolehnout na Tonelliho, Ferrariho a Vieiru. Cagliari stále chybí útočník Pavoletti a kromě něj také duo Oliva - Pellegrini.

Chvíli to se sardinským celkem vypadalo, že je vše opět na dobré cestě a že léčebná kůra trenérem Zengou zabrala. Poslední týdny ale zase ukázaly, jak ošemetná může situace být. V minulých pěti duelech vyhrálo Cagliari jen jednou a za poslední tři duely dokonce nedalo ani jednu branku. Naposledy se bez branek rozešlo s nováčkem z Lecce, což pro něj bylo velké zklamání.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Murru - Depaoli, Thorsby, Ekdal, Linetty - Gabbiadini, Quagliarella
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Walukiewicz, Ceppitelli, Klavan - Ionita, Nandez, Birsa, Rog, Mattiello - Simeone, João Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.75 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - SSC Neapol  (středa 19:30)
Bologna už dvakrát po sobě na Neapol vyzrála a pokusí se završit pomyslný hattrick. Proti týmu s Gattusem na lavičce to ale nebude mít tentokrát vůbec snadné a navíc se jí v poslední době přestalo dařit. Neapol se naopak směle dotahuje na pátou příčku a podává spolehlivé výkony.

Bologna zvládla ve dvou posledních vzájemných duelech s Neapolí vyhrát, ač to asi předpokládal málokdo. Po třech letech, během nichž vyhrála prakticky jen Neapol, se Bologna vyprofilovala do týmu, který jí nedá nic zadarmo a který na ni prostě umí. Pokaždé to navíc byly tři body těžce vydřené třeba až v posledních minutách utkání.

S tímto faktorem teď Bologna nemá zrovna dobré zkušenosti. V minulém kole se jí to stalo osudným. Proti Parmě sice vedla prakticky po celé utkání o dvě branky a hrála prim. Jenže Parma se nadechla k úžasnému závěru a během nastavení vstřelila oba góly, čímž si vysloužila bod. Inkasovat dva góly v nastavení a přijít o dobře rozehraný duel je něco, s čím se trenér Siniša Mihajlović bude asi smiřovat ještě hodně dlouho.

Po utkání sdělil: "Tohle jsem snad ještě nezažil. Hráli jsme velmi dobře, vedli o dva góly a měl jsem pocit, že to bude dobré. Jenže pak jsme v nastavení inkasovali první gól a hned poté z asi posledního nákopu na bránu i druhý gól. Byli jsme hlavou úplně někde jinde, sám nechápu, jak se to mohlo stát. S hráči jsem o tom samozřejmě mluvil, něco takového se prostě nesmí stávat. Tím spíš, že dalším soupeřem je Neapol, která by takové chyby potrestala ještě víc."

Bologna vyhrála v posledních deseti soutěžních duelech jen třikrát a klesla až na desáté místo. To samozřejmě není nic katastrofického, ale fanoušci určitě doufali v první polovinu tabulky. Trenér Mihajlović bude muset vymyslet, jak postaví sestavu bez tahounů Poliho a Santandera, vedle nichž chybí ještě záložník Schouten. Menší potíže měl po minulém kole Orsolini. Neapol se bude muset obejít bez Fernanda Llorenteho, jinak má trenér Gattuso k dispozici kompletní kádr.

Neapol po dvou důležitých výhrách v minulém kole lehce zaváhala. Doma na San Paolu se jí sice povedlo otočit utkání s AC Milán, jenže dvacet minut před koncem po sporné penaltě úřadoval střelec Franck Kessié a srovnal.

Aktuálně je Neapol až na šestém místě a chybí jí dva body na pátý AS Řím. A poslední slovo v bitvě o Evropu neřeklo ani AC, které se veze na egu Zlatana Ibrahimoviće a plánuje dobýt šestý flek. Ve třech posledních duelech dala Neapol vždy dvě branky a teď by tuhle normu moc ráda dodržela.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Denswil, Dijks - Medel, Svanberg - Skov Olsen, Soriano, Barrow - Palacio
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj - Fabian Ruiz, Demme, Elmas - Politano, Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.61 - 3.83 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Parma Calcio  (středa 19:30)
Na milánské San Siro zavítá v rámci 33. kola italské nejvyšší soutěže FC Parma, která po dobrém začátku začala ztrácet dech. Ducali se ještě před koronavirem pohybovali okolo příček zaručujících evropské poháry, ale série pěti zápasů bez výhry znamenala pád do druhé poloviny tabulky. Pro AC Milán nadále platí, že po obnovení sezony ještě neprohrál.

Parma vyloupila naposledy San Siro v roce 2014 a zároveň šlo o její poslední výhru nad slavným soupeřem. Dlouhodobě mají Ducali horší vzájemnou bilanci a prohráli i první vzájemné střetnutí v letošní sezoně na vlastním hřišti. Výhru Milána 1:0 zařídil dvě minuty před koncem Theo Hernández.

Jak už bylo řečeno, Parmě se po koronavirové pauze vůbec nedaří. Nevyhrála ani jeden zápas a v tabulce se propadla už na dvanácté místo. Kouče D'Aversu může těšit alespoň bojovnost jeho svěřenců. V domácím zápase s Boloňou (2:2) prohrávala ještě v nastavení 0:2, přesto dokázala duel zremizovat. Právě bojovnost budou potřebovat i na San Siru, neboť to vypadá, že se Milán konečně zvedá z průměru.

Letošní sezona je pro AC velice zvláštní. Klub loni těsně nedosáhl na Ligu mistrů a letos věřil, že se mu to může povést. Jenomže sázka na Marca Giampaola se hrubě nevyvedla, klub navíc změnil vedení, přičemž doteď nejsou vztahy mezi jednotlivými funkcionáři a majiteli vůbec ideální. Nicméně s příchodem Stefana Pioliho a Zlatana Ibrahimoviće zažívají Rossoneri menší renesanci a po koronavirové přestávce nenašli přemožitele, přičemž hráli s oběma římskými celky (2:1 s AS, 3:0 s Laziem), Juventusem (4:2) nebo naposledy Neapolí (2:2). Víc jak na Evropskou ligu už Milán nedosáhne, ale zisk pátého nebo šestého místa by byl v tuto chvíli optimální.

Musacchio už si do konce sezóny nezahraje a zhruba týden budou ještě marodit Duarte a Samu Castillejo. V Neapoli uviděl v rychlém sledu dvě žluté karty Saelemaekers a i on bude Rossoneri chybět. Proti svému bývalému týmu bude scházet Juraj Kucka a další ztrátou je i absence Scozzarella.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Bennacer - Calhanoglu, Bonaventura, Rebić - Ibrahimović
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Iacoponi, Alves, Gagliolo - Grassi, Brugman, Kurtić - Kulusevski, Gervinho, Cornelius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.97 - 7.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - ACF Fiorentina  (středa 21:45)
US Lecce čeká na Via del Mare veledůležité utkání o záchranu s Fiorentinou a pokud získá tři body, může na sedmnáctém místě vystřídat FC Janov a také svého soupeře více zatáhnout do ošemetné loterie. Lecce v minulém týdnu ukázalo, že umí sbírat body a navíc hosté z Toskánska neoplývají zářivou formou.

Lecce v minulém týdnu ukončilo čekání na výhru po šesti nezdařených kolech poněkud nečekaným způsobem, doma si totiž vyšláplo na Lazio, které tou dobou ještě stále bojovalo o titul. Výhra 2:1 posílila sebevědomí i naděje na konečnou záchranu, která určitě není daleko. Liveraniho svěřenci pak vše potvrdili cenným bodem ze Sardinie proti Cagliari (0:0).

Kdo naopak ne a ne ukončit čekání na domácí výhru je Fiorentina. Proti Hellasu zachraňovala remízu až v závěru a i když má před sestupovými pozicemi náskok, rozhodně se nejedná o optimální sezonu, spíše naopak. Nevýrazné výsledky jdou v tomto případě opět za trenérem, takže pozice Giuseppeho Iachiniho rozhodně není pevná.

Fiorentina dokázala letos vyhrát jen v osmi případech, za to hned dvanáctkrát remizovala a v tomto ohledu jí patří prvenství v celé soutěži. Na tak ambiciózní klub je to však hodně málo. Hosté mají domácím co oplácet. Lecce vyhrálo první zápas na Artemio Franchi překvapivě 1:0 gólem Andrey La Mantii.

Střelec Lapadula, Rossettini, Meccariello, Calderoni i Falco, ti všichni budou pro nejrůznější zranění Lecce scházet. Na druhé straně se Fiorentině vyprázdnila marodka s jedinou výjimkou Marca Benassiho.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Paz, Donati - Majer, Petriccione, Barák - Mancosu, Farías - Babacar
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Cáceres - Venuti, Pulgar, Duncan, Dalbert - Chiesa, Ribéry, Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.69 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Hellas Verona  (středa 21:45)
Římané ve dvou posledních duelech dokázali vyhrát a ukončili smolnou sérii tří prohraných duelů. Teď ale tým trenéra Fonsecy čeká velmi náročný soupeř. Papírově by s Hellasem Giallorossi neměli mít potíže, ale Hellas v letošní sezoně už překvapil i větší favority.

Vlci z hlavního města v minulých dvou kolech zvládli vylepšit své výkony a opět najeli na vítěznou vlnu. Po hrůzostrašném přelomu června s červencem, kdy prohráli tři duely po sobě, si poradili s Parmou a následně také s Brescií. Nováčkovi soutěže dali naposledy tři branky a přesvědčili jak herně, tak výsledkově. Rázem je v jejich kádru vše pozitivnější. Ale spoléhat na to proti Hellasu by byla velká chyba.

Při vší úctě k Parmě či Brescii, rozhodně se nejedná o týmy, se kterými by AS mělo mít potíže. Ještě nedávno by Hellas patřil do této kategorie taky, ale letos rozhodně ne. Tým z Verony je na devátém místě a už mnohokrát ukázal, že to není náhoda. Do první desítky pronikl už dávno a jen od února tohoto toku si dokázal poradit i s těmi největšími týmy. Porazil Juventus, o dva body obral i Inter Milán.

V minulém kole měl Hellas taky parádně našlápnuto ke třem bodům, které si chtěl odvézt z Florencie. Nad svým soupeřem vedl už od 18. minuty, kdy se prosadil Faraoni. Jenže v šesté minutě nastavení jeho radost zchladil Patrick Cutrone, který srovnal na konečných 1:1. Další ztráta vzdálila jeho senzační šance na evropské poháry a nyní ztrácí Hellas na šestou Neapol už osm bodů. V jeho kádru působí řada zajímavých fotbalistů, kterým trenér Jurić vtiskl vizi bojujícího týmu, který se proti nikomu nevzdává.

Jeho protějšek proto ví, že Vlky čeká hodně těžký test. "Po minulém kole jsme trochu optimističtější a lépe se nám dýchá. Bylo to dobře zvládnuté utkání, do kterého jsme dali všechno. Teď je důležité, abychom to potvrdili i proti Veroně. Viděli jsme několik jejích zápasů a čeká nás tvrdý oříšek. Ten tým velmi pozorně brání, je v útoku nesmírně kreativní a hráči jsou takticky dobře připravení."

Domácí Římané si budou muset poradit bez zraněných obránců Smallinga, Jesuse, Fazia a také Santona. Hosté přijedou na Olimpico bez Boriniho, Danziho, Dawidowicze a Bocchettiho s Pazzinim.

Pátý AS Řím potřebuje body, aby odrazil ataky šesté Neapole a udržel si naději na Evropskou ligu v příštím roce. Opírat se bude také o to, že v minulých třech duelech s Hellasem vždy vyhrál. Veronský celek se naopak radoval z výhry nad Římany naposledy v roce 1996! V této sezoně ale přeci jen je v něčem lepší - dostal totiž o čtyři branky méně než Vlci.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Cristante, Ibañez - Bruno Peres, Cristante, Veretout, Kolarov - Carles Pérez, Mchitarjan - Džeko
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Günter, Kumbulla - Faraoni, Amrabat, Miguel Veloso, Lazović - Pessina, Verre - Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.33 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Juventus FC  (středa 21:45)
Juventus rozhodně neoplývá zářivou formou, paradoxně však může být naprosto v klidu. Lazio se z boje o titul prakticky vyřadilo samo a i další soupeři na čelo ztrácejí. "Stará dáma" však nehodlá ze svého náskoku ukrajovat a ze Sassuola chce přivézt všechny body. Neroverdi se vezou na vítězné vlně, s Juventusem však vyhráli jen jednou před pěti lety.

Juventus prohrál v Miláně 2:4 a doma na poslední chvíli zachránil remízu 2:2 s Atalantou Bergamo, přesto má na čele Serie A pohodlný náskok, který si může na Cittá del Tricolore pojistit. Kouč Maurizio Sarri rozhodně nebyl s výkony svých svěřenců v obou zmiňovaných zápasech spokojen a od zápasu se Sassuolem čeká výrazné zlepšení. Naladit optimální formu bude rozhodně třeba vzhledem k blížícímu se odvetnému zápasu Ligy mistrů proti Lyonu. První zápas totiž "Stará dáma" v Lyonu prohrála a aby si zahrála čtvrtfinále s jedním z dvojice Manchester City - Real Madrid, bude muset přidat.

Sassuolo má po koronavirové přestávce skvělou formu. Na úvod sice prohrálo v Bergamu jasně 1:4, ale následně už přemožitele nenašlo a navrch přidalo čtyři výhry v řadě. Vynikající série pak katapultovala tým na osmé místo tabulky a zapojila ho do bojů o Evropskou ligu. Neroverdi cítí proti Juventusu životní šanci, mají formu a doma se budou chtít vytáhnout. Oba tábory mají tři absence. Roberto De Zerbi nemůže počítat s Romagnou, Obiangem a Defrelem, zatímco trenéru Sarrimu scházejí zranění Khedira, De Sciglio a potrestaný Cuadrado.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Ferrari, Chiriches, Kyriakopulos - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Rugani, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Rabiot - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.85 - 4.25 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - SS Lazio  (středa 21:45)
Udinese se ve středu večer pokusí využít marnosti Lazia, které náhle ztratilo dech i síly. Dokáže se tým trenéra Simoneho Inzaghiho zvednout na půdě Udinese, jež má potíže na obou koncích hřiště? Stále mu navíc reálně hrozí pád do druhé ligy.

Domácí ještě nejsou z problémů venku. Mají na kontě 35 bodů, což na záchranu nestačí. Do konce sezony zbývá ještě šest duelů, takže ve hře je 18 bodů. A pokud Udinese nechce bojovat o záchranu až do úplného závěru sezony, potřebuje bodovat i proti lepším týmům z horní poloviny tabulky. Udinese je aktuálně 15. místě a na pásmo sestupu má náskok šesti bodů. Takže může být relativně v klidu.

Musí ale zlepšit své výkony a určitě ukázat lepší herní projev, než jakého se fanoušci Zeber dočkali v minulém kole. To Zebry sehrály duel se Sampdorií Janov, podobně ohroženým týmem bezprostředně bojujícím o záchranu. A věci se zpočátku vyvíjely dobře, Udinese se ujalo vedení a vypadalo to nadějně. Jenže především díky skvělému druhému poločasu Doria nasázela soupeři tři branky a z výhry nic nebylo.

Střelec Kevin Lasagna ale doufá, že jeho tým Laziu dokáže zatopit. "Naší malou výhodou je načasování, protože normálně bychom proti Laziu moc šancí neměli. Tentokrát je to ale jiné, protože soupeř se ocitá v problémech. Minulá kola nám ukázala, kde jsou jeho slabiny a my věříme, že jich dokážeme využít. Potřebujeme ale podat nejlepší možný výkon, každý musí na hřišti nechat duši."

Udinese si s Laziem bude muset poradit i bez několika opor. Mimo hru jsou Rolando Mandragora se Sebastianem Prödlem, přičemž menší zdravotní komplikace sužují útočníka Teodorczyka. Lazio také počítá raněné, mezi které spadá trojice Marušić, Lulić a Correa. K tomu musíme přidat ještě vykartovaného Patrica.

Trenér Inzaghi teď prochází hodně těžkým obdobím. Jeho týmu se absolutně přestalo dařit a zejména fyzicky úplně odešel. Opět tak Římané doplácejí na úzký kádr, což byla vždycky jejich velká slabina. Pak se snadno mohlo stát, že tým fyzicky přestane zvládat náročný program a na jarní části ligy je to často poznat. Když k tomu přidáme ještě ne úplně kvalitní lavičku, pak je jasné, že koronavirus má na svědomí první týmovou oběť ligy.

Lazio už ve třech duelech prohrálo a to se proti němu postavilo třeba Sassuolo nebo dokonce Lecce. Zvlášť v případě posledně jmenovaného týmu byla porážka 2:1 opravdovým šokem, neboť Lecce okupuje sestupové pozice. Ve třech posledních duelech nasázelo Lazio jen dvě branky, což podporuje také fakt, že nejlepší střelec ligy, Ciro Immobile, se už ve třech duelech nedokázal prosadit. Historie ale dává Laziu naději, protože Bianconeri nad Laziem vyhráli naposledy před šesti lety.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, De Maio, Nuytinck - Stryger Larsen, Fofana, Jajalo, De Paul, Sema - Okaka, Lasagna
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Caicedo, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.68 - 3.62 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Brescia Calcio  (úterý 21:45)
Atalantu v minulém kole přibrzdil Juventus, který si s ní rozdělil body. Už v úterý se ale celek z Bergama bude svým fandům opět prezentovat, neboť na jeho půdu zavítá Brescia. Nováček stále věří v zázrak, byť na něj má minimální šanci.

Poprvé v posledních deseti duelech Serie A Atalanta nebrala tři body. V minulém kole si tým trenéra Gasperiniho neporadil s Juventusem tak, jak by mohl, a jen s mírem remizoval. Proti Staré dámě Atalanta dvakrát vedla, ale domácí dvakrát zahrávali penaltu, a to jim k bodu hodně pomohlo. Šlágr kola vítěze nenašel, což pomohlo Laziu. To totiž mohlo zůstat na průběžné druhé příčce, neboť Atalanta na něj stále ztrácí jeden bod.

Atalanta dál pokračuje v suverénním představení zejména pokud jde o její ofenzivní schopnosti a dál je k nezastavení. Útok Atalanty už nasázel do sítí soupeřů úctyhodných 87 branek a nehodlá zpomalit. V devíti utkáních z posledních deseti ligových dala Atalanta vždycky aspoň dvě branky. Přesto trenér Gasperini vidí možnosti pro zlepšení.

"Jsem moc rád, že se nám daří takhle skvěle a že sbíráme body. Když se dívám na tabulku, pořád tomu nemůžu uvěřit. Pamatuji si, že ještě relativně nedávno jsme hráli ve druhé lize a teď soupeříme s největšími týmy Evropy. Přesto myslím, že máme potenciál ještě na větší úspěchy a především v útoku mám dojem, že občas řešíme akce příliš komplikovaně, na efekt. Chceme se jako kolektiv i jako jednotlivci v něm neustále zlepšovat."

Gasperiniho může těšit i fakt, že má k dispozici téměř kompletní kádr. Menší zdravotní problémy trápí jen německého beka Gosense. Hosté na tom také nejsou nejhůř a postrádají jen Cistanu s Bisolim. Oba kluby se spolu pravidelně utkávaly hlavně na přelomu tisíciletí a v jeho nejbližších letech. Brescii se ale na půdě Atalanty zase tak moc nedaří, protože v Bergamu vyhrála naposledy v roce 1997.

A teď není ve zrovna oslnivé formě, aby Atalantu nějak zásadně obtěžovala. Brescia se naopak každým dalším kolem dostává blíž a blíž k propasti, z níž už za chvíli tímhle tempem nebude úniku. V posledních deseti kolech získala tři body pouze jednou, když si trochu překvapivě poradila s Hellasem Verona.

Jinak je to ale bída a Brescia doposud nasbírala jen 21 bodů. To je jen o dva body více než u posledního Spalu, takže Serie B pomalu volá. Brescia dostala už 64 branek, což je pro Atalantu skvělá zpráva. Po třech gólech od FC Turín ji v minulém kole stejným počtem zatížilo také římské AS, které s ním nemělo slitování a klidně mohlo dát branek ještě mnohem víc. Dokáže Brescia vzdorovat rozjeté Atalantě?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne - Gómez - Iličić, Zapata
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrenacci - Sabelli, Chancellor, Papetti, Semprini - Ndoj, Tonali, Bjarnason - Špalek - Torregrossa, Skrabb
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 10.20 - 22.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32244467:3276
2.Inter Milán32208468:3468
3.SS Lazio32215668:3568
4.Atalanta Bergamo32207587:4167
5.AS Řím321661059:4354
6.SSC Neapol321571052:4352
7.AC Milán321481045:4150
8.US Sassuolo321371259:5446
9.Hellas Verona3211111040:3944
10.Bologna FC321191246:5142
11.Cagliari Calcio3210111148:4641
12.Parma Calcio321171444:4440
13.ACF Fiorentina328121238:4436
14.UC Sampdoria321051739:5435
15.Udinese Calcio32981531:4635
16.Turín FC321041838:6034
17.Janov CFC32791640:6030
18.US Lecce32781740:7129
19.Brescia Calcio32562128:6421
20.SPAL 201332542323:5819

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oni merďáci jsou už druhý, jo?

Kdyby Juve ještě párkrát prohrál, mohlo by to být zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 6 kol. Dneska by to chtělo aspoň 3-4 góly, ideálně dva Zapata a po jednom Iličič s Gomezem. Těch 100 musí padnout!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsem hledal správně, tak v Serii A dal naposledy 100 (a více) gólů tým v sezoně 1950-51 (ACM, Inter, Juventus)

Reagovat
smazaný uživatel

"bianco" je bílá, víš to? Neměl by sis to změnit na modrou??

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Běž si oprášit fotku Ronalda a nevnucuj se.

Reagovat
stuff

Reagovat
ED91

Reagovat
Kixi Syhimour

evidentně bez problému

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fortex

Reagovat
M11

https://1url.cz/izVVg

Font cisel a pismen od nove sezony

Reagovat
Furia Ceca

Do háje, na tuhle PLíčovinu jsem úplně zapomněl...

Reagovat
ttopi

To mají všechny týmy určený font, který musí využívat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. A ten font bude jeden pro celou ligu. Stejně jako v Premier League.

Reagovat
ttopi

Aha. Ale tak proč ne, v podstatě to není nic důležitýho.

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Nieje to najhoršie, ale natíska sa otázka... načo?

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta ide na 100

Reagovat
smazaný uživatel

108 by byl absolutní?

Reagovat
ttopi

A nejlepší střelec Atalanty až na 5.místě ligové statistiky, neuvěřitelný celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

"trenéru Sarrimu scházejí zranění Khedira, De Sciglio"

To fakt ne

Reagovat
smazaný uživatel

No jemu mozno ano, ale nam isto nie!

Reagovat
bobis21

To šel Mattia tak dolů?

Reagovat
To som ja

Kedy bol hore.

Reagovat
bobis21

V AC

Reagovat
To som ja

To si asi jediný čo to hovorí,lebo keď odchádzal z AC ,tak boli komenty fanúšikpv tipu:-konečne preč,chýbať mi nebude,nepotrebný atd.a fanúšikovia Juve zas dúfali,že mu zmena pomôže a bude dobrý obránca,no nestalo sa.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Prdne zase Lazio? 3,70 je lákávý

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bůh z Madeiry to tam dnes zas nasype

Reagovat
smazaný uživatel

jaj blbej smajlík

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to hattriček

Reagovat
ttopi

Nekopala se penalta, takže nic.

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Vůbec bych se nedivil, kdybychom z dvojzápasu se Sassuolem a Laziem vytěžili maximálně bod... Přitom my bychom potřebovali SA co nejdřív uzavřít, abychom mohli pošetřit na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

S Laziem to vidím na souboj dvou neschopných a vyčerpaných týmů. Remíza 0:0 bude slušivá. Sassuolo by mohlo překvapit, to je pravda.

Reagovat
Furia Ceca

Takže to taky vidíš na bod

Reagovat
Eldarion

Kessie sa pomaličky mení späť na tú beštiu z Atalanty, snáď bude časom ešte lepší

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty máš toho Kessieho strašne rád, nie? To o tom aká je beštia, ako si niekoho natrel na chleba dávaš celkom v pravidelných intervaloch. Zrovna minulý zápas som si hovoril, že ten jeho pohyb mi pripomína starých pánov, s ktorými som voľakedy chodil hrávať v nedeľu pred obedom. Chlap oslávil v decembri 23. narodeniny, ale v roku 2004

Reagovat
Eldarion

Ale kde, posledné roky on a Hakan boli také dva body kde som smeroval svoje bezvýznamné rage komenty na eurofutbale. Preto o to viac cením, aký robí progress teraz keď ešte nie tak dávno nevedel pomaly prihrať na tri metre

Reagovat
FORZAMILAN

A je to tady......................Čalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja to tak mám s Cristantem, jak spraví jednu futbalovú vec, až mi slzička ukapne

Reagovat
Eldarion

Nj to tie multimiliónové predaje Atalanty, akonáhle zmenia dres zrazu hrajú ako hokejisti na letnom sústredení... Gagliardini, Kessie, Cristante, Mancini tiež smeruje do tohto klubu sa mi zdá. Caldara a Conti by tam patrili tiež ale bohužial ich kolená odpísali skôr. Snáď len Bastoni a Barrow ukazujú to čo by aj mali.

Reagovat
Largo

Kulusevski

Reagovat
Eldarion

Ešte je skoro hodnotiť si myslím, uvidíme ako mu to pôjde v Juve.

Reagovat
Largo

Jasně, vycházím jen z toho předpokladu, kterej si nastínil. Že jakmile hráč opustí Atalantu, je poloviční. S čímž obecně souhlasím, jen u Kulusevskiho snad s Barrowem a Bastonim ne.

Reagovat
Eldarion

možno ešte Spinazzola sa dá rátať do tejto kategórie fail-ov, aj keď ho nepredala Atalanta, ale slušne ho vyfarmily pre Juve ktoré ho strelilo za 30 MEGA! Pri prestupe som si povedal, že hm okej je to sklenka ale tak možno to bude delo ale opak je pravdou...

Reagovat
Zark

a zrovna ani jeden z nich pro Atalantu herne moc neprispeli, spis jen pro penezenku

Reagovat
CR7RONALDO

Nechápem, prečo je Dybala na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

Celá sestava na piču, sázím na poločas 0:0 a jdu spát

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava juve????? Bonuci Dybala lavicka????? Hyguain zaklad???? Tomu sarrimu asi uplne trepe na rozum ten nikotin tazky co taha z tych cigariet

Reagovat
Eldarion

Hyguain to bolo v Narutovi nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Boruto

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes hrajeme v 8 lidech.Bernardeschi,Matuidi,Danilo nepočítám.To bude fiasko hra a budeme se spoléhat na penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám další penaltu pro Juve

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, protože jestli nám něco v tom moři disfunkčnosti fakt nejde, jsou to góly ze hry.

Reagovat
Furia Ceca

Chiellini Jinak ale... Sarri to Scudetto asi fakt nechce.

Reagovat
M11

DANILO !!!

Reagovat
Furia Ceca

Danilo! To mě poser...

Reagovat
M11

HIGUAIN !!!

Reagovat
10

to je jasný, že teď Pjanić bude hrát jako Pirlo

Reagovat
Furia Ceca

Fanoušci Barcičky ti to vysvětlí

Reagovat
M11

Vojta uzasny zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sandro je drevenejší a drevenejší

Reagovat
Furia Ceca

Už druhým rokem je totálně vyhořelej...

Reagovat
10

to je strašný, jak ten tým hoří při jakýmkoliv útoku jakýhokoliv týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Střely: 10-3, stav 1-2 lol

Reagovat
smazaný uživatel

Ti to jebe? strely na branu 7:2, tak nepis kokotiny aby si ohuroval. Na co sem pises aj strely, ktore idu vedla neviem kolko metrov? Tie nikoho nezaujimaju.

Reagovat
To som ja

Ten Matuidi je ,tak stratený,že ho zachráni,len nejaký útulok.

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi by nevynikal ani v okresním přeboru, to je neskutečná nekvalita.On neví co mu dělají nohy.

Reagovat
Largo

Za mě zatím krásnej první poločas. Nějaký chyby v obraně i útoku jsou, ale ne v takovým množství. A hlavně vedem 2:0, takže spokojenost. Jen mě štve, jak snadno se Džeko nechá rozčílit a furt se vzteká místo hraní. Už skoro jak Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Messi? Bože, co to meleš

Reagovat
Largo

To je takova znama vec. Kdyz se souperum podari rozhodit a otravit Messiho, je polovicni. A s nim i Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásnej poločas? Nemyslel jsi doufám naši rozehrávku, která se hlavně v první půli výhradně omezila jen na nákopy na Džeka... Dneska je zas pozitivní snad jen výsledek a Pellegrini second striker opravdu není. Hrát doma na brejky proti Hellasu je docela smutný.

Reagovat
Largo

V kontextu celýho zápasu první půle v našem podání jednoznačně lepší, mě se líbila Hráli jsme rychle, přechodová fáze tentorkát vůbec nevázla a vzadu jsme byli, snad s výjimkou Manciniho, jistí. Tenle poločas se nám prostě v porovnání s minulými zápasy povedl.

Reagovat
To som ja

Keby baletka nahrávala Juve už mohlo vyhrávať 1:4

Reagovat
To som ja

A,tak je to 2:2

Reagovat
10

to je zoufalost

Reagovat
smazaný uživatel

Sassu!!!

Reagovat
Il Architetto

banda ubožáků

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

další ostuda

Reagovat
Melchior

Kolik zápasů, kde jsme vedli 2:0, jsme už nechali v aktuální sezoně soupeře otočit?

Reagovat
smazaný uživatel

+ s Neapolí 3:0

Reagovat
kaja900

Juve snad nejhorší obrana ze všech top týmů z top 5 lig kde jsou ty časy kdy dostali sotva gól

Reagovat
Furia Ceca

Sarri musí vypadnout i když se udělá titul... Tohle už jsou spíš systémový chyby než zkraty jednotlivců. Tohle se kvalitním trenérům v takovým množství prostě nestává.

Reagovat
10

možná, kdyby Paratici celej zápas nečuměl do mobilu, tak by viděl, jak to zkurv.l

Reagovat
10

defenzivní liga...to je jak druhá holandská tyvoe

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už fakt není možný oukej, jednou v sezoně se to stát může, ale kurva už podruhý z posledních 2 venkovních zápasů, kdy ztratíme vedení 0:2???! Kde jsou ty časy, když jsme dali první gól a byla jistota, že už to dotáhneme strašná obrana

Reagovat
Largo

Jedinej tym, kterej si zaslouzi titul, je Atalanta. Co predvadi Lazio s Juve, to je vostuda.

Reagovat
FORZAMILAN

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

a příště hrajou spolu Lazio s kvalitou Spalu a Juventus s kvalitou Brescie

Reagovat
Eldarion

Keby v tejto sezóne neprehrali doma s Turínom, Cagliari a Spalom plus skraty ako Bologna atď., tak by ten titul myslím, že teraz aj v pohode uhrali

Reagovat
smazaný uživatel

Titul si zaslouží tým, který má po 38. kolech nejvíce bodů za výsledky v zápasech. Až se budou udělovat tituly za celkový dojem a estetická složka bude hrát prim, pak můžeme říct, si titul zaslouží Atalanta. Současný tým Juventusu se mi hnusí, ale fakta jsou fakta, bohužel.

Reagovat
Largo

Titul získá tým, který má po 38 kolech nejvíc bodů. Se zásluhama to nesouvisí. Tohle bylo jen subjektivní vyjádření toho, kdo by si podle mě ten titul zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

Souvisí. Zasloužit si něco je objektivní pojem a objektivní měřítko jsou body, jiné objektivní měřítko tady není. Můžeš hrát nejhezčí fotbal v Itálii a atakovat střelecký rekord za sezónu, ale pokud si nezískal nejvíce bodů, titul si nezasloužíš. Nesplnil si požadavky pro zisk titulu. Když nesplníš počet potřebných kreditů, uteče ti to třeba o dva, tak taky přece neřekneš, že sis zasloužil jít ke státnicím. Makal si, udělal si toho hodně, ale pořád ti dva kredity chybí a nezaslouží si k nim jít tak jako ti, kteří na ten počet kreditů dosáhli. Podle tebe si titul "zaslouží" Atalanta. Ale fakticky si ho zaslouží tým, který skončí po 38. kole první a zatím to, bohužel, vypadá na Juventus. To jsou fakta.

Reagovat
stuff

Reagovat
ED91

Zaslúži si to ten kto uhral najviac bodov. Cez to vlak jednoducho nejde.

Reagovat
ED91

Reagovat
10

když je to taková ostuda a Atalanta takovej válec, tak by logicky na konci sezony měli mít víc bodů a titul zaslouženě vyhrát, ne?

Reagovat
cresposuper

tu sa akosi zabuda na ten vypadok Atalanty od 10. do 20. kola, ked za 11 zapasov spravili 15 bodov. Juventus taky vypadok nemal.

Reagovat
10

selektivní paměť je fenomén eurofotbalu

Reagovat
ED91

*života

Reagovat
Eldarion

Reagovat
ED91

Reagovat
Gimme

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš

Reagovat
Gimme

Reagovat
Zark

bellotti je nejlepsi utocnik v lize, hned bych ho bral do Juve

Reagovat
smazaný uživatel

neblázni zase...

Reagovat
Zark

jo.. mam pro nej slabost, priznavam.. leva, prava, hlava, dravost a ta bojovnost - u utocnika!!!.. skoda ze je v turine kapitan

Reagovat
Panděvova ofina
Reagovat
Dejwa

Alexise by měli koupit co nejdřív

Reagovat
Panděvova ofina

Hlavně už je na hřišti Eriksen a je to znát. Dnes mi Gagliardini až tolik nevadí, ale jakmile se uzdraví Barella, tak mazej.

Reagovat
Dejwa

Furt má ale Eriksen pomalej start na míč, snad se zvedne.. A jasně, že Gaglia nemá v nejsilnějším základu co dělat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele