33. kolo
15.07.2020 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bologna obrala Neapol o dva body, trefil se opět Barrow

Neapol v Bologně selhala a odváží si jen bod. Ačkoli byla většinu utkání lepším týmem a po zásluze šla do vedení díky brance Manolase, nestačilo to. V samém závěru totiž srovnal Musa Barrow na konečných 1:1.

Neapol měla před sebou dalšího náročného soka, který v nedávné době obral o body nejednoho favorita. Bologna pod trenérem Mihajlovićem vykazuje formu sice nestálou, ale když se jí zápas povede, bývá k nezastavení. Trenér Gattuso se nebál nasadit nepříliš využívané hráče jako Hysaj, Demme nebo Politano s Lozanem. Ale mna hře jeho týmu se možná nesouhra vůbec neprojevovala.

Do vápna se po straně snažil proniknout rychlý Hirving Lozano, ještě před časem muž jednoznačně na odstřel. Teď ale Lozano dostává mnohem víc prostoru a svému trenérovi se za to odvděčuje. O pár minut později upadl ve vápně polský bomber Arek Milik, ale sudí mu jasně ukázal, že žádnou penaltu pískat rozhodně nebude.

Přesto pískal velmi brzy gól. V 7. minutě rozehrál Matteo Politano rohový kop tak výborně, že jej napasoval na hlavu urostlé řecké zdi jménem Kostas Manolas. Hráči Barcelony by mohli dobře vyprávět, jak je těžké tohoto stopera udržet ve vápně od míče daleko. A dnes se o tom přesvědčila i Bologna, protože i v pádu se Manolas prosadil.

Po pětadvaceti minutách se pokoušel zakončit Hirving Lozano, který z otočky napálil míč směrem na domácí branku, kde ale byl s přesným zákrokem připraven Łukasz Skorupski. Bologna směrem dopředu moc věcí nezkoušela a nedařilo se jí hrozit obraně hostí tak jako proti jiným týmům.

Zkušený bek Hysaj hledal po změně stran nabíhajícího Areka Milika, jenž se snažil zakončit hlavou, ale míč jen o kousíček minul. Na opačné straně pálil nepřesně Roberto Soriano a Bologna začínala zlobit mnohem víc než v první půli. Nicolás Domínguez se po hodině hry ocitl ve velké šanci, když si naběhl k velkému vápnu a poté vypálil přízemní ranou k tyči. Tu však nakonec těsně minul.

O pár minut později se Bologně podařilo vyrovnat, ale její radost netrvala moc dlouho. Poté, co Soriano našel krásnou nahrávkou Rodriga Palacia, argentinský útočník skóroval. Jenže dle mínění sudího se nalézal v ofsajdu, takže gól platit nemohl. Felsinei se ale nevzdali a pokračovali v agresivním napadání.

To jim nakonec vyneslo bod. V 80. minutě se totiž Roberto Soriano s míčem protáhl až k vápnu, kde našel nabíhajícího Musu Barrowa. Mladý útočník se snadno zbavil prvního obránce a propálil brankáře Mereta! A kdyby o pár minut později nenastřelil aktivní Danilo jen tyč za Meretovými zády, mohlo být s Neapolí ještě mnohem hůř.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele