Serie A - souhrn 31. kola

06.04.2019, 16:55, aktualizováno 08.04.2019, 22:27
Komentáře a souhrny
Juventus zvládl ligový šlágr s AC Milán, který rozhodl mladý útočník Kean. Neapol pouze remizovala s Janovem a na "Starou dámu" ztrácí sedm kol před koncem propastných dvacet bodů. Inter Milán se rozešel bez branek s Atalantou, která se posunula na průběžnou čtvrtou pozici právě za Nerazzurri. AS Řím zdolal Sampdorii, zatímco městský rival Lazio jenom remizovalo se Sassuolem. Polepšila si Bologna...

Bologna FC - Chievo Verona 3:0

08.04.2019 20:30

Góly: 65. Erick Pulgar (pen.), 68. Erick Pulgar (pen.), 89. Mitchell Dijks

Boloňa se po 31. kole vymanila ze sestupových pozic a před osmnáctým Empoli má dvoubodový náskok. Rossoblu totiž zvládli klíčovou dohrávku s Chievem a nebohého soupeře díky třem brankám ve druhém poločase porazili jasně 3:0, hned dvakrát proměnil penaltu Erick Pulgar. Osud Chieva může být už příští týden definitivně zpečetěn.

Chievo se na stadionu Renato Dall'ara drželo zhruba hodinu, než vstřelil dvě slepené branky Erick Pulgar, čímž utkání de facto rozhodl. Boloňa si byla vědoma nesmírné důležitosti zápasu a proto začala aktivně a už v 9. minutě vsítil první branku Riccardo Orsolini, ovšem hlavní sudí zápasu nemohl gól pro ofsajdové postavení uznat. Za dalších sedm minut měl Orsolini gólovku číslo dvě, jeho dobrá rána ale skončila těsně vedle. Boloňa se snahou nepolevovala, ale v prvním poločase jí nebylo přáno. Třetí velká šance Rossoblu opět neskončila gólem, tentokrát proti Danilovi dobře zasáhl Sorrentino.

Boloňa měla jednoznačně více ze hry a také po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu. Sansoneho skákavý pokus vystrašil hostujícího brankáře. Až po hodině hry se také připomnělo Chievo a hrdinou okamžiku se mohl stát Nicola Rigoni, který zblízka nedůrazně dorážel na Skorupskiho branku.

V 63. minutě už to přišlo. Soriano upadl mezi dvěma stopery a sudí to vyhodnotil jako pokutový kop, který pak Erick Pulgar i s trochou štěstí proměnil. Sorrentino vystihl směr a nescházelo mnoho, aby balón vytěsnil mimo branku. Boloňa vedla 1:0 a za další dvě minuty měla k dispozici už druhou penaltu. Byla hodně podobná té první, Nicola Sansone šel do kličky mezi dvěma obránci a skončil na zemi. Erick Pulgar tentokrát trefil druhou stranu, než kam skákal Sorrentino a Boloňu definitivně uklidnil.

Konec všem nadějím udělal v 79. minutě Bani, který se nechal vyloučit a Mihajlovićovi svěřenci ještě v závěru přidali třetí branku. Povedenou akci zakončil po Sansoneho přisunutí z úhlu Mitchell Dijks. Boloňa zvítězila 3:0 a posunula se mimo sestupové pozice. Chievo po další porážce zůstává poslední a už v příštím kole může být jeho sestup do Serie B zpečetěn.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Janov CFC 1:1

07.04.2019 20:30

Góly: 34. Dries Mertens - 45+3. Darko Lazović

Oslavy Juventusu se prozatím odkládají. Neapol sice doma nedokázala porazit oslabený Janov, ale bod v tuto chvíli na oddálení oslav stačí. Domácí hráči se dostali do vedení už v prvním poločase, ale Grifové ještě před přestávkou srovnali a nadějný výsledek až do závěrečného hvizdu nepustili.

Neapol do utkání vlétla a Janov se od úvodní minuty ocitl pod velkým tlakem. Ve 3. minutě poprvé vyzkoušel pozornost gólmana Radua Arkadiusz Milik a janovská opora balón vyškrábla na rohový kop. I další minuty patřily domácím, ovšem pro vývoj zápasu byla zcela zásadní 29. minuta. Stefano Sturaro šel nebezpečně do skluzu a sudí mu po shlédnutí videa udělil rovnou červenou kartu. Nutno podotknout, že verdikt sudího Pasquy byl naprosto v souladu s pravidly. Janov byl v nezáviděníhodné pozici, hrát na San Paolo proti Neapoli v oslabení, to nechce žádný tým. A ještě v prvním poločase bylo hůř. Ve 34. minutě vypálil přesnou přízemní ránu k tyči Dries Mertens a brankář Radu se mohl natahovat jak chtěl - 1:0 pro Neapol.

I přes všechny negativa měli Grifové možnost vyrovnat, po rohovém kopu se dostal k hlavičce Koray Günter a Karnezis musel předvést pohotový zákrok. Günterova příležitost byla pro Parthenopei varováním. Janov totiž ukázal, že i v oslabení může být nebezpečný a ve třetí minutě nastavení pak skutečně vyrovnal na 1:1. Panděvův krásný oblouček napálil rovnou z první do sítě Danko Lazović.

Neapol se i po změně stran celkem trápila a rozhodně to od ní nebyl takový výkon, jaký by si Carlo Ancelotti přál. Tím spíše, že oslabený soupeř dokázal vystrkovat růžky. Kouamé mohl zajistit Juventusu definitivní jistotu titulu, ale Karnezis proti jeho koncovce výborně zasáhl. Brankář Neapole zachránil domácí od nečekané pohromy, Janov totiž mohl i v oslabení na San Paolo otočit výsledek. Čtyři minuty před koncem měla Neapol velkou šanci na rozhodnutí, Koulibaly napřáhl a Radu dobře nohama příležitost zneškodnil. Parthenopei chtěli z tohoto zápasu urvat tři body, ale to se jim nakonec nepodařilo. V generálce na Evropskou ligu proti Arsenalu remizovali doma s Janovem 1:1, přestože od 29. minuty hráli v početní převaze.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Atalanta Bergamo 0:0

07.04.2019 18:00

Góly: -

Atalanta veze ze San Sira velmi cennou remízu. Inter Milán sice na domácí půdě byl lepším týmem a měl víc šancí, ale taky jich víc spálil. Atalantě remíza umožnila přeskočit AC Milán a je na čtvrtém místě.

Na San Siru se udála velká bitva dvou týmů bojujících o Evropu. Favorizovaný Inter Milán vsadil opět na Maura Icardiho, kterému bylo odpuštěno, nebo na hráče jako Škriniar, Handanovič, Brozović, Politano či Vecino. Hostující tým se nemohl spoléhat na svého elitního střelce, Duvána Zapatu. Orobici hráli bez klasického hrota a tuto roli nejčastěji plnili Gómez s Iličićem.

Už ve třetí minutě se Inter dočkal alespoň na několik vteřin radosti ze vstřelené branky. Gagliardini vracel míč před bránu a D‘Ambrosio vybíhal z ofsajdu. Proto doklepnutí Vecina do brány už platit nemohlo a sudí Irrati správně branku neuznal. V deváté minutě se lépe hrající Inter málem prosadil díky Mauru Icardimu, jehož lob však brankář Gollini pohotově lapil do své moci.

Utkání brzy skončilo pro zraněného Brozoviće, jehož místo zaujal Radja Nainggolan. Hostující Orobici měli velké problémy s kombinací, která v jejich podání jindy působí lehce a přirozeně. Ani jejich obrana dnes nepůsobila jistým dojmem a ve 31. minutě na to málem doplatila. Matteo Politano oslovil nabíhajícího Icardiho, který ale v obrovské šanci mířil jen do brankáře Golliniho!

Kwadwo Asamoah poslal parádní přihrávku na křídlo, kde si seběhl Ivan Perišić, ale jeho následná přihrávka nebyla přesná. První půli uzavřel pokus Mattea Politana, jehož pohyb dnes dělal velké potíže obraně Atalanty. První úder zablokoval vracející se obránce a ve druhé šance sklidil veškerou pozornost brankář Gollini.

Do druhé půle vešla Atalanta mnohem lépe a na hřišti vypadala aktivně. Rychlý kontr rezultoval v šanci Josipa Iličiće, který na zadní tyči našel krásnou nahrávkou Alejandra Gómeze. Fanoušci Interu se možná už chytali za hlavu, jenže maličký Gómez na balon ve skluzu nedosáhl! A tak to Gómez zkoušel alespoň ze standardní situace. Ani teď se však jeho pokus mezi tři tyče nevešel.

Josip Iličić posunul balón do vápna na nabíhajícího Martena de Roona, ale ten jej nedokázal procpat na dalšího spoluhráče. Celkově byl rytmus hry hodně za očekáváním a především v kombinační fázi oběma týmům hodně chybělo.

Orobici se oproti prvnímu dějství zlepšili, jenže nedokázali přetavit zlepšení v úvodní gól. Inter mohl zničehonic udeřit dvacet minut před koncem. Po rychlé kombinaci na jeden dotyk posunul Vecino míč do běhu na Radju Nainggolana, který sprintoval za míčem. Tísněn dvěma obránci ale v pádu poslal míč jen do brankáře Golliniho. Mladá opora mezi třemi tyčemi Atalanty měla ostatně velký podíl na tom, že Inter doma Atalantu nepotrestal a bere jen bod.

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Sassuolo 2:2

07.04.2019 18:00

Góly: 53. Ciro Immobile (pen.), 90+5. Senad Lulić - 57. Rogério, 89. Domenico Berardi

Lazio promarnilo další možnost přiblížit se čtvrtému místu a na domácím Stadio Olimpico pouze remizovalo 2:2 se Sassuolem. Za konečný bod mohou být v Římě vlastně rádi, neboť Lazio spasil až v 5. minutě nastavení Senad Lulić.

O Ligu mistrů snad jakoby nebyl zájem. Domácí tým v týdnu prohrál na půdě SPALu a z tohoto utkání si chtěl vzít ponaučení. Inzaghiho svěřenci měli proti Sassuolu dost smůly, protože herně rozhodně nebyli horším mužstvem. Už v 5. minutě mohl zařídit vedení Lazia Adam Marušić, ale Consigli dokázal jeho hlavičku vyrazit na rohový kop. O dvacet minut později měli Biancocelesti další gólovku a tentokrát Parolo z voleje těsně přestřelil. Říká se do třetice všeho dobrého a zlého, jenže to neplatilo pro Lazio. Ve 36. minutě trefil odkop obránce Immobileho a od něho se balón odrazil do tyče! Biancocelesti neproměnili tři velmi slibné gólové příležitosti a první poločas díky tomu skončil 0:0.

Každopádně domácí nehodlali po změně stran polevovat a jejich aktivita slavila na začátku druhého poločasu úspěch. Po ráně Patrica zahrál rukou Peluso a sudí po shlédnutí technologie VAR nařídil pokutový kop. Ciro Immobile nabídnutou šancí nepohrdl a poslal Lazio do vedení.

Z něho se římský celek radoval sotva čtyři minuty. Lazio se nedokázalo vymanit z tlaku a po několika odrazech se na malém vápně prosadil Rogério. Po hodině hry se na hrací plochu dostavil Joaquín Correa a okamžitě se mohl zapsat mezi střelce, kdyby Consigli zblízka nepředvedl vynikající zákrok.

Laziu začal čas rychle utíkat a nerozhodný výsledek byl pro něho ztrátou. V 77. minutě poslal balón jen vedle branky znovu Ciro Immobilea Milinkoviće-Saviće pro změnu vychytal brankář Sassuola Consigli. Biancocelesti výrazně otevřeli hru a to se jim stalo osudným, protože po přihrávce Sensiho si to pelášil sám na Strakošu Domenico Berardi a umístěnou střelou k tyči poslal Sassuolo do vedení. Pro Stadio Olimpico to byl obrovský šok, neboť Lazio bylo herně lepším týmem. Simone Inzaghi mohl jen nevěřícně kroutit hlavou, naštěstí pro domácí se alespoň podařilo vyrovnat. V páté minutě nastavení zatáhl balón do šestnáctky Immobile a stříleným centrem našel na malém vápně kopačku Senada Luliće, který srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Empoli FC 3:2

07.04.2019 15:00

Góly: 15. Rodrigo De Paul, 41. Rodrigo De Paul (pen.), 45. Rolando Mandragora - 11. Francesco Caputo, 24. Rade Krunić

Takhle se bojuje o záchranu! Udinese i Empoli jsou týmy bezprostředně ohrožené sestupem a dnes oba potřebovaly body. Pro diváka to bylo hodně atraktivní utkání protože v něm padlo pět branek a šťastnější byly domácí Zebry.

Hned od prvních minut bylo jasně vidět, že oba soupeře žene dopředu stejná nutnost bodů. Na první šanci jsme nečekali dlouho - zprostředkoval ji hostující Diego Farías. Zkušený útočník si naběhl za obránce a po únikové přihrávce běžel sám na Mussa. Nedokázal ho ale prostřelit, takže se skóre ještě neměnilo. To se stalo až v 11. minutě a trochu překvapivě se vedení ujali hosté.

Výtečně rozehranou standardní situaci Empoli dotáhlo k fantastické nahrávce Kruniće, který ve vápně našel nabíhajícího Francesca Caputa. Spolehlivý útočník Empoli sice mířil z obtížného úhlu, ale přesto dokázal poslat míč přesně k zadní tyči. Vedení ale Empoli těšilo jen čtyři minuty. Pak totiž Rodrigo De Paul dostal míč u vápna od Okaky a krásnou ranou překonal Dragowskiho v bráně hostí - 1:1.

Mladý brankář musel posléze zasahovat po ráně Lasagny, kterého obránci Empoli vůbec nepokryli. Ve 24. minutě už hosté znovu vedli. Caputo předal u vápna míč Fariasovi, který nahrál na nabíhajícího Radeho Kruniće. Bosenský záložník technickou střelou obstřelil brankáře Juana Mussa v bráně domácích a Empoli zase vedlo.

Ani v tomto případě se ale Udinese nevzdalo a burcující fanoušci se brzy dočkali další možnosti si zakřičet "rete". Pět minut před koncem první půle totiž Okaka našel Strygera Larsena, jenž posunul míč na Lasagnu. Toho nešetrně zkosil obránce Maietta a Udinese kopalo penaltu. Tu Rodrigo De Paul zvládl bravurně a Udinese srovnalo.

Hosté se už možná viděli v šatně a to neměli dělat. Přesně ve 45. minutě totiž De Paul z přímého volného kopu napálil zeď, přičemž od Kruniće se balon odrazil k nohám Rolanda Mandragory. Ten s ničím neváhal a krásnou ranou poslal Zebry do vedení!

Druhá půle už tak ofenzivní fotbal nenabídla. Po hodině hry se míč od Caputa dostal na zadní tyči k Antonellimu, kterého ale výborně vychytal Musso! Udinese si samo zkomplikovalo situaci, když se po druhé žluté kartě nechal v 63. minutě vyloučit Zeegelaar. Přesto oslabené Udinese už vedení ubránilo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SPAL 2013 2:1

07.04.2019 15:00

Góly: 3. Paolo Faragò, 60. Leonardo Pavoletti - 18. Mirko Antenucci (pen.)

Sardinské Cagliari si pojistilo umístění ve středu tabulky, když vyhrálo čtvrtý domácí zápas z pěti. Na stadionu Sant'Elia porazilo SPAL 2:1, čímž pro změnu přerušilo jeho třízápasovou sérii bez ztráty kytičky. Zatímco Cagliari má záchranu na dosah, SPAL ještě musí pořádně zabojovat.

Odpolední utkání na slunečné Sardinii přineslo dva góly hned z kraje utkání. Cagliari mělo výborný nástup, již v 5. minutě orazítkoval dalekonosou pumelenicí břevno Barellá a bezprostřední dorážkou poslal domácí do vedení Paolo Faragó. Hosté to mohli okamžitě kontrolovat, ale Paloschi na Micciroliho pas těsně nedosáhl. Ferrarský celek se ale dočkal po dvaceti minutách, kdy ve vápně zahrál rukou Cacciatore a nařízenou penaltu proměnil střelou doprostřed Mirco Antenucci. Další fáze prvního poločasu už nic zásadního nepřinesla, oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu a mohly se těšit na druhou půli.

Do ní vstoupilo lépe Cagliari a po hodině hry zahrávalo rohový kop, ze kterého nakonec padla vítězná branka. Centrovaný balón nejprve napálil hlavou do břevna João Pedro a Leonardo Pavoletti další dorážkou vrátil domácím vedení. Cagliari bylo ze vzduchu hodně nebezpečné, což se znovu potvrdilo o pět minut později, kdy se balón od břevna odrazil na brankovou čáru a pak ven. V 83. minutě přišel další roh domácích a Pavoletti dopravil balón do sítě, jenže sudí si všiml útočného faulu a branku neuznal. SPAL vyrovnat nedokázal a nakonec se vrací na pevninu s nepořízenou.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Frosinone Calcio 0:1

07.04.2019 12:30

Góly: 84. Daniel Ciofani

Frosinone šokovalo Florencii, protože z ní veze tři body! Fiorentina na účastníka boje o záchranu nestačila a netrefila se ani jednou. Frosinone přepsalo svou historii, protože v Serii A vyhrálo poprvé dva zápasy po sobě.

Takovýhle výsledek si toskánský celek rozhodně nepřál. Po minulém kole, v němž předvedli hráči Violy velmi dobrý výkon, mělo být utkání se zachraňujícím se Frosinone spíš formalitou. Jenže Viole se nepodařilo ani jednou překonat Marca Sportiella a navíc v 84. minutě rozhodl o třech bodech pro outsidera Ciofani!

Už ve třetí minutě dali hosté jasně vědět, že se nevzdají bez boje a že si Viola bude muset hlídat také obranu. Útočník Trotta se totiž dostal k zakončení hlavou, což je při jeho výšce pro soupeře vždycky nepříjemná zpráva. Tentokrát si ale brankář Lafont poradil a jeho pokus vytěsnil nad. Práci měl na opačné straně také brankář Sportiello, kterého střelou z protiútoku zaměstnal Mirallas.

Po turbulentním začátku tempo hry trochu ustalo a další šance se diváci dočkali až po třiceti minutách. Centrovaný míč na zadní tyč se totiž pokoušel do sítě usměrnit Federico Chiesa, jenže v záklonu poslal míč těsně vedle tyče! Do konce první půle se ještě dostal k míči Luís Muriel, jehož tvrdou ránu brankář Sportiello zvládl zkrotit.

Fiorentina po změně stran trochu přidala a zaměstnávala obranu hostí mnohem víc. Jenže jí chybělo více štěstí a klidu v zakončení. Do toho se dostal Muriel v 50. minutě, kdy měl na hlavě první branku. Míč však poslal prakticky sám před Sportiellem hlavou mimo. Trenér Pioli potřeboval body a poslal na hřiště Daba se Simeonem, ale ani to nepomáhalo.

Tvrdá rána Jordana Veretouta mířila mimo bránu, stejně tak hlavička Daba. To už byl na trávníku Daniel Ciofani. Ten sice nejprve spolu s týmem přežil zakončení Chiesy, který nastřelil tyč. V 84. minutě ale stadion Artemia Franchiho utichl. Nenápadný protiútok hostí táhl Pinamonti, který nahrál nabíhajícímu Ciofanimu. Ten se s míčem otočil a přesnou střelou k tyči překonal Lafonta!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Řím 0:1

06.04.2019 20:30

Góly: 75. Daniele De Rossi

Sampdoria Janov doma padla s AS Řím poprvé od roku 2013 a ukončila dobrou sérii výsledků. V dresu hostí se jako jediný prosadil kapitán De Rossi, po jehož brance se AS vrací do blízkostí pohárové Evropy.

Římané potřebovali nutně získat tři body, pokud chtěli ještě zabojovat o Ligu mistrů. Do zápasu naskočil od první minuty Patrik Schick, který se vracel na dobře známou půdu. Podporovali ho Zaniolo, Pellegrini nebo De Rossi s Kluivertem. Domácí sázeli především na ofenzivní trojzubec Defrel, Saponara a především legendární Quagliarella.

Po úvodní minutě ticha věnované desetiletému výročí tragického zemětřesení v L‘Aquile už se oba týmy mohly věnovat současnějším zážitkům. Veškerá pozornost obránců Giallorossi směřovala k Fabiovi Quagliarellovi, který je nejlepším střelcem ligy spolu s milánským Piątekem. A Římané dobře věděli proč. Saponara totiž lehkým obloučkem za obranu vyzval právě Quagliarellu, který z první pálil těsně nad bránu.

Jinak to ale v prvních desítkách minut byla spíš nuda bez větších šancí a oba brankáři se nudili. Audero musel řešit jen přízemní a lehce tečovanou ránu Kluiverta, zatímco Miranteho mnohem náročnějším způsobem vyzkoušel kmenový hráč AS Grégoire Defrel. Toho ale zkušený veterán v bráně Římanů vychytal parádním skokem.

Pak domácí útočník Fabio Quagliarella po standardní situaci z levé strany poslal míč před branku a do zakončení z voleje se dostal Lorenzo Tonelli. Urostlý obránce však z první pálil jen vysoko nad. Na druhé straně po rohovém kopu obrana Blucerchiati odvrátila centr jen ke Cristantemu, který však z voleje pálil těsně mimo Auderovu svatyni. Ve druhé půli se do šance dostal Patrik Schick po centru od Karsdorpa, jenže mířil hlavou těsně vedle.

Vrásky pro trenéra Ranieriho znamenalo zranění nizozemského obránce Karsdorpa, který uvolnil místo Juanu Jesusovi. Římané se především směrem dopředu dost trápili a aktivnější s míčem u nohou byli domácí Blucerchiati. Riccardo Saponara se nerozpakoval a pokusil se z pětadvaceti metrů překvapit brankáře Miranteho, ale neuspěl. Trenér Giampaoli cítil, že dnes má jeho celek šanci na plné body, takže do hry poslal Jankta s Gabbiadinim.

Patnáct minut před koncem se ale prosadili hosté. Rohový kop od Kolarova tečoval Patrik Schick k bráně a ačkoli brankář Audero míč vyrazil, dostal se k němu na zadní tyči nehlídaný kapitán Daniele De Rossi. Zkušený veterán AS Řím už měl snadnou úlohu a dostal míč do sítě - 1:0 pro hosty.

Domácí brankář Emil Audero musel posléze řešit poměrně složitou situaci před vlastní bránou, když se k ráně zpoza vápna dostal Edin Džeko. Jeho zakončení ale poměrně v klidu pohlídal a vyslal Dorii do útoku. V něm se ale domácím nedařilo a AS už do konce utkán vítězství udrželo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Milán 2:1

06.04.2019 18:00

Góly: 60. Paulo Dybala (pen.), 84. Moise Kean - 39. Krzysztof Piątek

AC Milán prohrál s Juventusem už poosmé v řadě a svým konkurentům doslova nutí Ligu mistrů. Rossoneri na Allianz Stadium vedli, když se před koncem prvního poločasu trefil Krzysztof Piatek, jenomže Stará dáma předvedla po změně stran obrat a zvítězila 2:1. Nejprve srovnal z pokutového kopu Paulo Dybala a vítězství zařídila šest minut před koncem vycházející hvězdička italského fotbalu Moise Kean.

Hosté se představili v Turíně s nedobrou formou, prohráli derby s Interem i zápas na Sampdorii Janov a v úterý jenom remizovali s Udinese a znovu nabídli konkurentům čtvrté místo. Stará dáma je v Serii A v laufu, ligu vede s obrovským náskokem a nikdo o zisku scudetta už nepochybuje. Pro Juventus byl zápas s Milánem i bez zraněného Cristiana Ronalda generálkou na blížící se čtvrtfinále Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam.

Kdo čekal větší aktivitu Juventusu, byl zklamán. AC začalo dobře. Už ve 2. minutě si přichystalo obrovskou příležitost, ale Piatek po průniku Susa zamířil těsně vedle. Hrálo se v dobrém tempu a nasazení. Juventus na svou šanci dlouho čekal a ve 26. minutě navíc přišel o zraněného středopolaře Emreho Cana, kterého nahradil krajan Sami Khedira. AC Milán se o několik minut později dožadoval odpískání pokutového kopu po ruce Alexe Sandra v pokutovém území, ale hlavní arbitr zápasu nechal hru i po shlédnutí videa pokračovat. Nerozhodný výsledek vydržel do 41. minuty, kdy aktivnější Milán zaslouženě udeřil. Na počátku byl výborný presing, Milán získal na třetině hřiště balón a Krzysztof Piatek využil prostoru a času, načež střelou k tyči překonal brankáře Szczesnyho. Juventus mohl ještě před odchodem do šaten vyrovnat, akrobatickou střelou se prezentoval Mandžukič, ale Reina, který v brance nahradil zraněného Donnarummu výborně zasáhl.

Gennaro Gattuso mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, což rozhodně neplatilo o jeho protějšku Massimilianu Allegrim. Pokud chtěl Juventus pomýšlet na body, musel výrazně přidat.

Ale první šanci druhého poločasu měli opět Milánští. Piatek však technickou střelou Szczesnyho nepřekvapil. Přesně po hodině hry přišel klíčový okamžik zápasu, Matteo Musacchio šel nešikovně do souboje s Dybalou a sudí odpískal poměrně přísný pokutový kop. Paulo Dybala se při absenci Ronalda chopil balónu a střelou doprostřed překonal Reinu. Juventus po vyrovnání ožil, ale i Milán zůstával nebezpečný. Rána Hakana Calhanoglua skončila těsně vedle. V 67. minutě se dostal na hrací plochu útočník Moise Kean a jen o chvíli později v dobré pozici přestřelil Reinovu branku.

Zdálo se, že zápas dojde do remízového konce, jenomže pět minut před koncem hosté chybovali v rozehrávce, Pjanič okamžitě posunul balón na Moise Keana a ten nekompromisně propálil milánského brankáře Reinu. Výsledek byl pro AC krutý. Rossoneri se ještě snažili vyrovnat, ale v nastavení jejich šance definitivně udusil Szczesny. AC Milán prohrál s Juventusem poosmé v řadě a znovu nabídl čtvrté místo zaručující Ligu mistrů svým konkurentům.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Turín FC 0:0

06.04.2019 15:00

Góly: -

Turín nevyužil šanci přiblížit se vysněným pohárům, neboť proti Parmě vyšel střelecky naprázdno. A protože to samé neštěstí potkalo i Ducali, body se dělily, aniž by diváci viděli branku.

V Parmě byl Turín favoritem a doufal, že prodlouží sérii úspěšných výsledků, které by mu mohly zaručit pohárovou Evropu. A od prvních minut hosté ukazovali svoji touhu po výhře. Daniele Baselli se v sedmé minutě šikovně prosmýkl mezi dvěma středopolaři, jenže v klíčové fázi nenahrál přesně. Brankář Parmy Luigi Sepe měl plné ruce práce také se zakončením Andrey Belottiho, který mířil hlavou velmi dobře.

Po dvaceti minutách se mozek záložní řady Býků Daniele Baselli prezentoval povedenou ranou, která však proletěla těsně kolem tyče Sepeho brány. Mířit o pár centimetrů vedle, Sepe by neměl nárok. Povedenou individuální akci předvedl i obránce Cristian Ansaldi, který udělal ze tří obránců Parmy solné sloupy. Poté předložil míč do druhé vlny nabíhajícímu Berenguerovi, který ale poslal míč jen do náruče připraveného Sepeho.

Parma se do šance v první půli prakticky nedostala a vůbec nevypadala nebezpečně. Veškerou aktivitu nechávala na hostech, kteří si zas a znovu vynucovali pozornost brankáře Sepeho. Bezbrankové skóre tak vydrželo až do konce první půle, což se domácím fanouškům nelíbilo a těm hostujícím vůbec nehodilo.

Turín nastoupil aktivně i do druhé poloviny utkání. Daniele Baselli si ve 49. minutě naběhl k vápnu, udělal prvnímu stojícímu obránci kličku a pálil točenou ranou jen těsně mimo bránu! Osmělila se i Parma a bylo načase. Do míče se z pětatřiceti metrů opřel obránce Dimarco a Sirigu musel rychle k tyči, aby jeho dělovku vyrazil!

Po hodině hry měla velkou šanci Parma, ale nedokázala ji využít. Po rohovém kopu se v předbrankovém prostoru dostal do zakončení Gagliolo, ale balon netrefil vůbec správně. Před koncem utkání uzamkl zoufalý Turín svého soupeře před vápnem. Do rychlého útoku se hnal střídající Parigini, který oběhl i posledního obránce Gazzolu, jenže z úhlu pálil nadvakrát jen do brankáře Sepeho.

A když v samém závěru selhal i Belotti, body se dělily.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31273164:2084
2.SSC Neapol31197558:2764
3.Inter Milán31176847:2557
4.Atalanta Bergamo31157964:4152
5.AC Milán311410745:3052
6.AS Řím31149856:4551
7.SS Lazio30147944:3249
8.Turín FC311213640:2849
9.UC Sampdoria311361251:4145
10.ACF Fiorentina31815846:3939
11.US Sassuolo318121146:5136
12.Cagliari Calcio31991330:4336
13.Janov CFC318101335:4934
14.Parma Calcio31971533:5034
15.Udinese Calcio30881430:4332
16.SPAL 201331881528:4432
17.Bologna FC31791531:4730
18.Empoli FC31771740:5928
19.Frosinone Calcio31581825:5623
20.Chievo Verona311111921:6411
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (138)

Přidat komentář
Largo

Skoda Bejci. Tady to mely bejt tri body.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
rossoneri89

Odporný bielocierny tím na čele s Mandzukicom ... Hnoj, smeti

Reagovat
Milan.B

Nezvyknem sa stazovat.. Ale hnus..

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala,Mandzukic lavka prosim.Kean,Ronaldo nastup.Hrajeme na 10 procent polovinu zapasu, AC na 120 a stejne vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Do odvety s Ajaxem už pujdem jako mistři

Reagovat
LesyJePan

Sudí sú hanbou calcia. Neskutocné akí su slabí v porovnaní s ostatnými top ligami.

Reagovat
Largo

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto samé niektorí tvrdia o PL....

Reagovat
ED91

V ktorej lige sú lepší?

Reagovat
LesyJePan

neviem posudit kedže sledujem prevažne taliansko.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Kean spasitelem. Kdo by to byl řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja joo

Reagovat
Largo

Reagovat
PP

to co je za hovado?? Ten borec má snad z 5 zápasů 5 golů..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby neskončil jak Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc hraje v týmu s Ronaldem. To je jak vysoká škola pro mladýho útočníka. Věštím mu světlou budoucnost

Reagovat
PP

a nehraje právě díky absenci Ronalda? Jinak, v lize za 240 odehraných minut má 5 golů.. to je fakt brutal..

Reagovat
smazaný uživatel

Plus gól za repre

Reagovat
Furia Ceca

Dva góly za repre

Reagovat
Mr.Jindros

Zatím nic nespasil čeče... ale zatím je neuvěřitelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Calabria to s tou blbou prihravkou posral. Vlastne nam dal gol na 2-1 Skoda prehry. Nezasluzili sme si prehrat. Juve ma svojim vykonom ale strasne sklamalo, ani nevedia ako vyhrali Takze Atalanta nas pekne predbehne, AC skonci piate a Gattuso pojde prec

Reagovat
smazaný uživatel

AC 1.polčas lepší v medzihre aj v nasadení,sporný moment-niekto to zapíska a iný zasa nie( za mňa penalta)od nás to bola opäť nuda,2.polčas to bolo trošku lepšie,ale na také derby očakávam nasadenie jak sviňa ,aby to malo náboj a zápas riadne gule,ale asi je ťažké motivovať hráčov ak máte taký komfortný náskok

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Shevchenko

Penalta pro Juve ať si říká kdo chce co chce jasná. Ta ruka v prvním poločase nevim, upřímně tak na 60 % spíš jo. Ale sere mě, že se tyhle kontroverze dějou pořád s Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

penalta jasná, pravidlo o ruce je jasně nepřehledné a chtělo by ho upravit.

Reagovat
Largo

Juventus, to jsou fakt komedianti. To snad ani nemuze bejt nepodplaceny. I kdyz ja jsem samozrejme kvuli AS rad, ze Milan ztratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy to boli kurvy, su, aj budu

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, vy jste tragédi, až to pěkné není.

Reagovat
Largo

? To mi řikáš po zápase s AC? Dobrej fór.

Reagovat
Pinturicchio

Dobrý for jsi ty a tobě podobní, Moratti.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Moratti? Není tohle trosku křeč? Zvlášť po zápase, ve kterém jste měli minimálně dohrávat v 10, ale pan rozhodčí to i přes VAR neviděl?

Reagovat
svkmd

radšej s zameraj na simuláciu Romagnoliho vo vápne po ktorom padol gól kôli hentomu to neuznal rozhodca ty křeč

Reagovat
ED91

to som tiež nepochopil ako to mohol odpískať ako faul

Reagovat
Mr.Jindros

Ono by se stačilo na chvíli zamyslet nad tím, proč by Juventus podplácel zápasy v době, kdy má titul jistý.

Reagovat
zoff

Je velice úsměvné jak všichni co nenávidí Juventus stále hledají v každém sporném zákroku a rozhodnutí uplácení Ovšem to že jejich kluby jsou k smíchu jak výkoností tak hlavně finanční stránkou je už nezajímá!!! Tak trochu mi to připomíná situaci kdy AB vše dává za vinu Kalouskovi Soustřeďte se na své kluby a Juve nechte být....Juve bylo je a bude vždy nejlepší!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

mysliš niečo jako tento link? https://www.youtube.com/watch?v=QXvFDg5lQS0

tiež to bolo kryštálovo čisté....nechto ho být je dobré v podplácaní !!!!!!!

Reagovat
Furia Ceca

Tak k vaší smůle: tenkrát neexistovala ještě branková technologie.

A ještě bych rád připomněl, že AC Milán byl za korupci poslán do Serie B už v roce 1984, takže bych ty narážky fandů AC ohledně podplácení ze strany Juve brzdil. Mně se ten výkon rozhodčího včera taky nelíbil, očividně byl vyklepanej a nezvládl to, ale zase odsaď pocaď.

Reagovat
Furia Ceca

Tak 1980, sorry.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ono by hlavně stačilo ty protesty vůči Juve brát s nadhledem a ne hned všechny nazvývat Morattim, zvlášť po včerejším zápase...

Reagovat
Pinturicchio

Křeč je to především z vaší strany a o nadhledu bych taky moc nemluvil - se podívej jaké výrazy padají směrem k Juve, já napíšu "Moratti" a ty mi budeš psát něco o nadhledu?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ano, budu. Vzhledem k tomu, že frustrace je po včerejším výkonu sudiho v našem táboře enormní, vzhledem k historii a sporným momentům v našich vzájemných utkáních a k přeřazení Juve do SB, bych očekával větší míru onoho nadhledu a pochopení a ne okamžité ataky...

Reagovat
zoff

Frustrace ve vašem táboře...jsi snad hráč AC??? Ty voe to se mi snad zdá jak jste omezení...jste opravdu k smíchu!!!!

Reagovat
Mrvinho

"Jsi snad hráč AC???" Prosimtě drž už hubu

Reagovat
Largo

Asi tak. Ale co bys od nich chtel...

Reagovat
Largo

Cekal jsem nejakej logickej argument, ale ze az tohle....

Reagovat
The Krupy

si sa konečne ukázal, potrat

Reagovat
smazaný uživatel

Roboooo

Reagovat
ED91

20 bodový nádskok a oni budú podplácať .... zamysli sa trošku nad sebou

Reagovat
Largo

20 bodů k dobru. Právě proto.

Reagovat
ED91

Kámo vaše tímy zarezáva v prvom rade vaša hra, ale v živote som sa vela krát stretol s tým, že najneschopnejší ludia vinia za svoj dojebaný život druhých a tí ktorým sa darí sú podla nich ojebávači a úplatkari...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Všichni fanoušci ostatních týmů (od AC přes Lazio) kritizují v prvé řadě své týmy, tak si tyhle pseudochytrý kecy strč za klobouk...

Reagovat
Largo

Jo, zvlášť v Itálii je tohle už taková nátura. Až jsem se na stadionech divil.

Reagovat
ED91

Zrejme si sa v tom našiel ja som reagoval konkrétne na komentár Larga, takže si sa nemusel vôbec zapájať

Reagovat
Largo

Nemám potřebu nikoho vinit, samozřejmě, že si za naši situaci můžeme jedině sami. Stejně jako všechny ostatní kluby, stejně jako Juve za první místo a naprostou dominanci. Juve uplácelo, teď to nijak neřeším. Narážel jsem jen na ten spornej moment v zápase s AC, toť vše. Kámo.

Reagovat
ED91

Nemáš potrebu nikoho viniť, ale aj tak to pre istotu spravíš... okej kámo

Reagovat
didosh

stream na Sampu?

Reagovat
smazaný uživatel

Livetv.sx

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, měl Juventus Ronalda zapotřebí?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš si že ho kupovali kvůli Sérii A?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

do finále se dostal i s Higuaínem

Reagovat
Bandita_Harry

Do finále... Asi by ho radi aj vyhrať

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

To túto otázku myslíš vážne?

Reagovat
smazaný uživatel

Daje!! Konečně jsme viděli plody Claudiovi práce, a když zuříš, štěstí ti jde naproti. Do konce roku ztratíme ještě sedm hráčů se svalový zraněním, ale vrátí se Cengiz, Pelle dá pár macu, Edinje motivován že stridacku, po roce jsem spokojený!!

Reagovat
travis joe

Dřív Lichtsteiner, teď Mandžukič. Jenom přemýšlím, kdo je větší špína.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty

Reagovat
travis joe

Mandžukič hrát jinde než v Juve(v rámci SA), reaguješ úplně stejně šašku.

Reagovat
rossoneri89

Presne tak...

Reagovat
Eldarion

Reagovat
ED91

Ale nehraje inde...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Slušný výkon, po dlouhé době se mi líbil i RR. Šlo by ale hrát s Juve někdy bez totálnímu zkratů a kontroverzí?!? To už vážně není normální...

Jo a abych nezapomněl, Bonucci a Mandžukić jsou totální odpad, speciálně u Chorvata doufám, že se budou řešit ty jeho prasárny!

FORZA Milan!

Reagovat
The Krupy

Liter Morgana a ideme, Forza Juve, pokacujeme forcaaaaaa

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rossoneri89

Chorvatský útočník Mario Mandžukič z Juventusu by mohl být dodatečně potrestán. V zápase s AC Milán, který Juve otočil a nakonec vyhrál 2:1, měl nakopnout soupeřova obránce Alessia Romagnoliho. Rozhodčí na hřišti to sice nezaznamenali, ale Mandžukič by mohl být potrestán na základě videozáznamu

- poriadny trest tomu smejdovi ... Dokopal nielen Romagnoliho ale aj Musacchia.... Zmrd zasrany.... Škoda ze Ibrahimovic už nie je u nás, ten by mu dal.... Ako v derby Materazzimu... Merda Mandzukic

Reagovat
cresposuper

Je to dement, vcera cely zapas provokoval a snazil sa vytvorit nejaky konflikt.

Reagovat
Seydou Doumbia

no tak na Koštu ale nemá...

Reagovat
Ranoth

fiorentina

Reagovat
REPLIKATOR

neumíš vsázet

Reagovat
Pipo123

Aspon ze ten bod uhrali, vykon sa mi pacil, bolo tam vsetko az na kvalitu v koncovke. Strasne trpíme kedze Ciro je uplne v prdeli, bojuje, snazi sa. Proti Spalu trafil tycku, dnes znova. K tomu dalsie zahodenie sance. Nevadi ide sa dalej, herne sa mi to viav paci nez v uvode sezony.

Reagovat
Nuno čomes

Táhni!!

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Po takych tragickych vysledkoch stracat na 4. miesto len bod, je mozne iba v Serii A. Nechce ho ani AC, ani AS, ani Lazio. V podstate aj inter o nicom. 2. Neapol len 63 bodov. Z roka na rok slabsia liga. Prajem LM Atalante

Reagovat
Seydou Doumbia

Atalanta LM, Turín a Lazio EL

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol má tragickou formu, kdyby neporazili nás, mají 1,3 bodu na zápas za posledních 9-10. Na Inter mají 7 bodů. Ve hře je 21. Aby se ještě ,,nezapojili" do boje o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDD Tu LM asi fakt ukope Atalanta lol, už mi pripadá, že väčšina klubov tam ani nechce

Reagovat
REPLIKATOR

Neapol

Reagovat
lnterista

Spalletti: “We Played With Ferocity & The Inter Fans Enjoyed Watching It”

Reagovat
Nuno čomes

Troll

Reagovat
lnterista

Uz me zacina srat ale je pravda ze ten tym je tak +- na limitu

Reagovat
Nuno čomes

To bohužel víme taky no. Ale jaksi už mě přestala bavit ta taktika přihrávka do kraje a centr na jejich prvního bránícího hráče. Od ledna to tak hraje pořád. To už není náhoda. Se nedivme, že pak nemá kdo dát gol.

Reagovat
lnterista

A koho chces aby tvoril?

Reagovat
Nuno čomes

No nikdo tam takový není. Mario prostě základ ne a Valero prostě taky ne. Tady je škoda, že Radja nevydrží zahrát 3 zápasy za sebou.

Reagovat
sinter

pripajam sa k otazke od Interistu.

...teba to nebavi, nie si sam. najvyssi cas aby zacal Spal stavat hru na Mariovi alebo Valerovi, obidvaja prototypy idealnych tvorcov hry. Verim že keby dal viac času Candrevovi tak sa chlapec chytí, on tie centre vie a jeden za zapas bude urcite golovy. to bude stacit, ukopeme to na 1:0

Reagovat
Nuno čomes

Naopak Candreva má 1 centr ze 100, ale možná by to na 1:0 stačilo. Jednou za 3 zápasy..

Reagovat
Dejwa

Asi ještě hodnotil zápas v Janově

Reagovat
Alberto Aquilani

Odkedy tu začali ľudia riešiť kto má aký los posledné kolá (úplne nezmyselná vec vzhľadom na to, aká to je krypelympiáda a ako je úplne jedno, kto má akého súpera, pretože vie každý prehrať s každým)!, tak to svojim tímom pekne skazili.

Podľa Cuboneho to už dnes podľa losu mohlo byť pre AC v prospech 6 bodov na AS, a pipo týmto tempom, odkedy začal los riešiť doslova pod každým článkom pomaly spôsobí, že Lazio spadne z ligy.

Díky chalani, pokračujte v tom.

Takže romanisti, držte huby!!!

Reagovat
Yanek

Reagovat
Pipo123

Myslis ze mame taku moc?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem Římu osobně zajebal několik sezon, kdy jseem sázel na určitě zápasy a vždycky to dopadlo naopak, porušil jsem základní pravidlo sázení, nedávat na klub, kterému fandíš nebo klub z tvého města.

Reagovat
Francesco Totti AS

Já teď vsadil že dá Doria 2 a více gólů a nakonec výhra 0:1

Reagovat
Pipo123

Tiez sa tomu vyhýbam, uz nepodavam Ziadne zapasy pri ktorych by som tipoval na zaklade emocii.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Vtáky cez tepláky

To že vie každý prehrať s každým (teda okrem Juve a z časti neapol) tak to podľa mňa hovorí o zaújímavosti ligy a je to len plus!

Nechápem prečo sa na to všetci sťažujete..

Reagovat
Alberto Aquilani

Však je to bomba, čo ti poviem. Len som si chcel rypnúť, jak sa tu posledne nezmyselne riešia losy. Mne je napríklad totálne jedno, koho máme na tie posledné kolá, ani to nesledujem, aj keby sme tam mali Juventus, Neapol, Inter, AC, Atalantu či Lázio, tak z toho môžme vyjsť s viac bodmi, ako keby tam máme Chievo, Frosinone, Spal, Empoli, Cagliri či Bolognu.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkať Giampaolovi je 21? ahhhhhh občas tie expresky pobavia

Reagovat
smazaný uživatel

Nadějný to trenér

Reagovat
Dejwa

Jinak su fakt zvědavej kdo spadne, pěkně se to tam začíná motat. Frosinone už nevěřím, ale posledního sestupujícího si neodvažuju tipovat, snad to neobsere Parma, ta by po tom pěkným vstupu a celkovýmu znovuzrození fakt mrzela.

Reagovat
smazaný uživatel

To už bude len medzi Bolognov a Empoli podľa mňa.

Reagovat
Largo

Bologně bych to přál, ale má lepší kádr než Empoli.

Reagovat
cresposuper

Parma hra podla mna hovno od zaciatku sezony

Reagovat
Dejwa

Jasný, hrají zanďoura a Gervinho dělal body, ale mám ten klub rád

Reagovat
cresposuper

To aj ja, navyse tam je vela hracov nejak spojenych s Interom

Reagovat
smazaný uživatel

Antonio Conte údajně požaduje plat po zdanění ve výši 10 milionů eur. Steven Zhang již pověřil Marottu, aby Conteho do klubu přivedl. Ale právě vysoké finanční nároky mohou být problém. Conte podle Gazzetty dello Sport nehodlá přijmout plat nižší, než měl v Chelsea. Gazzetta také varuje, že 49letý trenér není zcela návratem do Itálie přesvědčen.

Nerazzurri by pak také museli vyplatit Luciana Spallettiho. Pokud by se jejich cesty rozešli, Inter by byl chudší o 25 milionů eur.

Reagovat
stuff

Navrat Conteho a Sarriho, pripadne aj prichod Bielsu by za mna Serii velmi pomohol.

Ajked ja by som kvoli Contemu spoko obetoval aj Maxa

Reagovat
smazaný uživatel

Loco

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Nuno čomes

Aby to nebyl větší průser než Mister Spalletti.

Reagovat
Mr.Jindros

Dobře Tonda.

Reagovat
Dejwa

Tahat Juventina a ještě za takový prachy.. José by měl být jasná volba

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
ED91

Fakt by si chcel Mourinha po jeho posledných výsledkoch? Nie je to skôr z nostalgie?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 31.kola na foru

Reagovat
Largo

Do Interu José, k nám Sarri nebo Jardim, AC by mohlo zkusit Gasperiniho nebo Blanca. Jsou potřeba top trenéři, ale 10 mega Contemu asi nikdo nedá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele