31. kolo
07.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Neapol jenom remizovala s Janovem, přesto se oslavy Juventusu ještě odkládají

Oslavy Juventusu se prozatím odkládají. Neapol sice doma nedokázala porazit oslabený Janov, ale bod v tuto chvíli na oddálení oslav stačí. Domácí hráči se dostali do vedení už v prvním poločase, ale Grifové ještě před přestávkou srovnali a nadějný výsledek až do závěrečného hvizdu nepustili.

Neapol do utkání vlétla a Janov se od úvodní minuty ocitl pod velkým tlakem. Ve 3. minutě poprvé vyzkoušel pozornost gólmana Radua Arkadiusz Milik a janovská opora balón vyškrábla na rohový kop. I další minuty patřily domácím, ovšem pro vývoj zápasu byla zcela zásadní 29. minuta. Stefano Sturaro šel nebezpečně do skluzu a sudí mu po shlédnutí videa udělil rovnou červenou kartu. Nutno podotknout, že verdikt sudího Pasquy byl naprosto v souladu s pravidly. Janov byl v nezáviděníhodné pozici, hrát na San Paolo proti Neapoli v oslabení, to nechce žádný tým. A ještě v prvním poločase bylo hůř. Ve 34. minutě vypálil přesnou přízemní ránu k tyči Dries Mertens a brankář Radu se mohl natahovat jak chtěl - 1:0 pro Neapol.

I přes všechny negativa měli Grifové možnost vyrovnat, po rohovém kopu se dostal k hlavičce Koray Günter a Karnezis musel předvést pohotový zákrok. Günterova příležitost byla pro Parthenopei varováním. Janov totiž ukázal, že i v oslabení může být nebezpečný a ve třetí minutě nastavení pak skutečně vyrovnal na 1:1. Panděvův krásný oblouček napálil rovnou z první do sítě Danko Lazović.

Neapol se i po změně stran celkem trápila a rozhodně to od ní nebyl takový výkon, jaký by si Carlo Ancelotti přál. Tím spíše, že oslabený soupeř dokázal vystrkovat růžky. Kouamé mohl zajistit Juventusu definitivní jistotu titulu, ale Karnezis proti jeho koncovce výborně zasáhl. Brankář Neapole zachránil domácí od nečekané pohromy, Janov totiž mohl i v oslabení na San Paolo otočit výsledek. Čtyři minuty před koncem měla Neapol velkou šanci na rozhodnutí, Koulibaly napřáhl a Radu dobře nohama příležitost zneškodnil. Parthenopei chtěli z tohoto zápasu urvat tři body, ale to se jim nakonec nepodařilo. V generálce na Evropskou ligu proti Arsenalu remizovali doma s Janovem 1:1, přestože od 29. minuty hráli v početní převaze.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net,

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Handicap Neapol-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele