Serie A - preview 31. kola

06.04.2019, 08:50, aktualizováno 08.04.2019, 08:59
Previews
Pondělní dohrávku nabídne rovněž italská nejvyšší soutěž. Bologna, která se nachází na třetím místě od konce, hostí poslední Chievo a nebere nic jiného než tříbodový zisk...
Bologna FC - Chievo Verona  (pondělí 20:30)
Serie A má v pondělí na programu dohrávku dvou týmů, které ještě bojují o záchranu. Zatímco šance Chieva už jsem pouze v rovině matematické, Boloňa je od klidných vod vzdálená jen jeden bod. První vzájemný zápas letošní sezony nabídl divákům čtyři branky a zaslouženou dělbu bodů.

Pro Boloňu je to životně důležitý zápas. Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviće ztrácejí na sedmnácté Empoli jenom jeden bod, takže případná výhra je posune ze sestupového pásma. Rossoblu mají za sebou hodně nepovedené utkání s Atalantou Bergamo, která zvítězila 4:1, když všechny své branky vstřelila už během úvodní čtvrthodiny. Katastrofální výpadek už ve zbytku zápasu Boloňa nedohnala. Domácí se chtějí vrátit do doby před Atalantou, ve které vyhráli tři zápasy v řadě a doma k tomu budou mít naprosto ideálního soupeře - poslední Chievo Verona.

Veronský celek už se pomalu ale jistě smiřuje se sestupem do nižší soutěže, kde se mimo jiné potká se svým městský rivalem Hellasem. Chievo to naposledy dvakrát schytalo, nejprve od Cagliari (0:3) a poté i od Sassuola (0:4). Případná porážka na Boloni ještě nebude znamenat definitivní jistotu, nikdo však o osudu Fly Donkeys už pochybuje.

Domenico Di Carlo by alespoň chtěl dohrát sezonu důstojně a se vztyčenou hlavou. S posledními výsledky v žádném případě není spokojen a na půdě Boloni žádá od svých svěřenců výrazné zlepšení. Obejít se přitom musí bez Seculina i Schelotta.

Také Boloňa nebude kompletní a Siniša Mihajlović nemůže postavit trio Mattiello, Destro, Edera. První zápas hraný ve Veroně diváky bavil a nabídl celkem čtyři góly, povede se podobné představení zopakovat?
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Lyanco, Dijks - Pulgar, Poli - Orsolini, Soriano, Sansone - Palacio
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Bani, Andreolli, Barba - Leris, Rigoni, Dioussé - Giaccherini - Meggiorini, Stepinski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.44 - 8.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Frosinone Calcio  (neděle 12:30)
Nedělní poledne patří souboji mezi ligovým specialistou na remízy a předposledním Frosinone s velmi děravou obranou. Oba týmy od sebe dělí 19 bodů a ani jeden z nich nemůže být se svou aktuální situací spokojen.

Fiorentina se postupem času etablovala jako remízový král. Zatím si se svými soupeři rozdělila body už v patnácti duelech, což je v celé lize suverénně nejvyšší číslo. Nejinak tomu bylo i v posledním ligovém kole, v jehož rámci jela Fiorentina do nedalekého Říma. Tam sice dvakrát vedla nad místním AS, ale tři body z toho nakonec nebyly. Fialky ale podaly velmi sebevědomý výkon a navíc se do hry vrátil uzdravený talent Federico Chiesa.

Ten by měl zaujmout své postavení v první linii a trenér Stefano Pioli může mít radost i z dalších zpráv z marodky. Na ní je v tuto chvíli totiž jen útočník Pjaca, což je u něj ale velmi častý stav. Fiorentina v posledních deseti soutěžních duelech vyhrála jen jednou a nyní vidí ideální šanci na další tři body před vlastními fanoušky.

Svědčí o tom slova kolumbijského útočníka Luíse Muriela. "V Římě jsme ukázali, že můžeme hrát naši hru i proti slavnějším nebo silnějším soupeřům, a že máme výsledky. Je škoda, že jsme vedení ani jednou neudrželi, protože jsme podle mého názoru hráli lépe. Nedokázali jsme ale zápas rozhodnout. To musíme napravit v dalším kole a já věřím, že z toho budou tři body."

Vzhledem k tomu, jak často hraje Frosinone druhou ligu, je jasné, že toho s Fialkami moc neodehrálo. V novém tisíciletí vlastně jen tři duely. Naposledy se oba týmy v toskánské metropoli utkaly v roce 2015 a Fialky nadělily svému soupeři debakl v podobě čtyř branek.

Od té doby se hrály ještě dva zápasy a ani v jednom z nich Frosinone Violu neporazilo. Nehrozí to zřejmě ani nyní, neboť Frosinone je oprávněně až na předposledním místě. A moc mu ve zlepšení nepomohla ani minulá výhra nad Parmou. Problémy má hlavně v obraně, která dostala už 56 branek.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Victo Hugo, Biraghi - Benassi, Veretout, Gerson - Chiesa, Simeone, Muriel
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Salamon, Capuano - Paganini, Cassata, Sammarco, Valzania, Beghetto - Ciano, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.73 - 8.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Empoli FC  (neděle 15:00)
Dacia Arena v Udine se stane dějištěm očekávané záchranářské bitvy, která by mohla hodně napovědět o tom, kdo se nakonec udrží mezi elitou. Do Udine zavítá Empoli, které na domácí Zebry ztrácí jen jeden bod.

Bitva dvou sousedů, kteří se hodlají poprat o záchranu, začne v tradiční nedělní čas od tří hodin. Opravdu jen mírným favoritem jsou domácí, právě díky prostředí vlastního stadionu. Na něm zatím Zebry uhrály 21 bodů z patnácti zápasů a prohrály jen šestkrát. I naposledy se zde radovaly z vítězství, když překvapivě snadno porazily Janov. Bianconeri překvapili i v minulém kole, protože proti AC Milán rozhodně nebyli favoritem.

Třebaže krátce před koncem první půle prohrávali o jednu branku, nakonec dokázali udržet konečnou remízu a připsali si bod, který se ze San Sira hodně počítá. Udinese to doma s Empoli taky umí, což dokazují pouhé dvě výhry toskánského celku v Udine za posledních 17 let. Trenér Igor Tudor ale nyní počítá ztráty, neboť mezi absence patří hráči jako Barák, Behrami, Ekong nebo Nuytinck. Empoli bude postrádat také celou řadu osobností, mezi něž můžeme počítat Dell’Orca, Dikse, Dragowskiho, Kruniće, La Guminu, Mčedlidzeho či Pajače.

Empoli je v ještě těžší situaci, protože mu patří až 17. příčka. Jeho náskok na osmnáctou Bolognu navíc představuje pouhý bod, takže se Empoli rozhodně nemůže přestat bít za prvoligovou příslušnost. To se mu ale zatím docela daří, což ukázalo i minulé kolo. V něm si maličký celek vyšlápl na Neapol, které vstřelili góly Farías s Di Lorenzem a tři body zůstaly v Toskánsku.

Tohle vítězství by Empoli mohlo nakopnout, o čemž mluví záložník Rade Krunić. "Pro nás je hodně důležité, že jsme ukázali náš potenciál. Můžeme hrát s kýmkoli a nemusíme se obávat. Získali jsme skvělý výsledek proti Neapoli, což se vám stane málokdy. Teď bude důležité vyhrát v Udine, což je náš velký soupeř v boji o záchranu. Pokud bychom teď prohráli, záchrana by se nám hodně zkomplikovala," uvědomuje si Krunić.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Opoku, De Maio, Samir - Ter Avest, Fofana, Mandragora, Zeegelaar - Pussetto, Lasagna, De Paul
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Maietta, Silvestre, Veseli - Di Lorenzo, Traore, Bennacer, Brighi, Antonelli - Farías, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.21 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - SPAL 2013  (neděle 15:00)
Cagliari sice v minulém kole nestačilo na Juventus, ale v předchozích zápasech si vedlo dobře a proti SPALu by v tom chtělo pokračovat. Hosté přijíždějí na Sardinii v dobré formě, z posledních tří zápasů vytěžili plný počet bodů! Záchranu však, stejně jako domácí, v kapse ještě nemají.

Stadion Saint'Elia zažil od poloviny února bodové žně, postupně si tu vylámali zuby Parma, Inter Milán nebo Fiorentina. Uspěl tu až suverén Serie A Juventus, který díky brankám Bonucciho a Keana zvítězil 2:0. Utkání však zastínily rasistické projevy některých domácích příznivců na adresu útočníka Staré dámy Moiseho Keana, který si navíc po vstřelení branky nenechal nic líbit a patřičně to dal najevo.

Domácím v tabulce patří třinácté místo, ale v klidu být zatím nemůže. Rozdíl mezi nimi a osmnáctou Boloňou činí šest bodů, avšak do konce stále zbývá dostatek kol a navíc Cagliari nemá vůbec jednoduchý los.

Tři zápasy, tři výhry. SPAL bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži seč může a díky devítibodovému příspěvku z posledních tří kol si drží pětibodový odstup. Trenéra Sempliciho může těšit fakt, že jeho svěřenci získali skalpy obou římských klubů, přičemž oba bojují o Ligu mistrů a nesmějí příliš ztrácet.

Cagliari a SPAL nemají příliš bohatou vzájemnou bilanci. Všudy všeho se utkaly jen čtyřikrát a Sardinský celek nikdy neprohrál. Ke třem výhrám přidal letos jednu remízu 2:2, která se zrodila v rámci 12. kola na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře.

Rolando Maran nebude moci využít služeb velezkušeného Daria Srny, který si odpykává karetní trest a nejde o jedinou ztrátu, protože Pellegri a Castro mají zdravotní potíže. SPAL zase nemůže počítat s Reginim a Lazzarim.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Pisacane, Ceppitelli, Lykogiannis - Faragó, Cigarini, Ionita - Barellá - Pavoletti, Joao Pedro
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Vicari, Bonifazi - Valoti, Murgia, Missiroli, Kurtić, Farés - Antenucci, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.13 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Atalanta Bergamo  (neděle 18:00)
Inter Milán znovu přivítal zpátky svého střelce číslo jedna, Maura Icardiho, a výsledky se hned dostavily. Nerazzurri by před vyprodaným stadionem moc rádi odskočili svým pronásledovatelům v boji o Ligu mistrů, ale jejich soupeř z Bergama se nevzdá snadno.

Souboj o Ligu mistrů bude ještě hodně zajímavý, protože se do boje o ni hlásí hned šest týmů a každý z nich má ještě teoretickou naději. Nedá se moc předpokládat, že by se první či druhé místo zásadně měnilo, takže zbývají dvě volné vstupenky. A zápas o ně v tuto chvíli svádí oba milánské kluby, ale kromě nich také oba římské a k tomu Atalanta Bergamo nebo Turín. Mezi třetím Interem a osmým AS Řím je v tuto chvíli jen osm bodů rozdíl.

A zrovna Inter nečeká nic jednoduchého. V neděli v podvečer se v útrobách stadionu San Siro pustí do boje s obávanou Atalantou. Inter se na toto utkání připravuje poté, co se vypořádal s nepříjemným Janovem. A jakkoli se mu nedařilo vozit z přístavního města body, tentokrát smolnou sérii rázně ukončil. Grifům nasázel čtyři branky a kromě toho uvítal v základní sestavě Maura Icardiho.

Kontroverzní střelec a někdejší kapitán týmu se na gólových hodech podílel jednou brankou z penalty, kterou pomohl Interu ke třem bodům. I díky nim si Inter zachovává odstup od čtvrtého AC ve výši čtyř bodů a zároveň vytváří tlak na druhou Neapol. S Atalantou má Inter velmi dobré zkušenosti, neboť s ní odehrál už 115 utkání jen v rámci nejvyšší soutěže a 62 zápasů vyhrál. Atalanta naopak na Inter vyzrála jen čtyřiadvacetkrát.

Naposledy ale svému soupeři uštědřila potupnou porážku 4:1, takže Inter se bude chtít pomstít. Trenér Luciano Spalletti, který se zřejmě s Interem po sezoně rozloučí, se snaží zaměřovat na současnost. V ní nemůže počítat s De Vrijem, Martínezem ani s dlouhodobě zraněným Vrsaljkem. Atalanta bude mít jednu velkou absenci, neboť kvůli karetnímu trestu se nebude muset obávat střelce Duvána Zapaty.

Mladý hráč svádí s Piątek a Quagliarellou souboj o první místo v tabulce střelců, ale na San Siru mu to nikdy nestřílelo. Zaznamenal dosud jen jeden gól. Za něj nyní střílejí jiní. Především pak Josip Iličić, přestože se jedná o záložníka. Slovinský reprezentant se trefil dvakrát v minulém kole proti Bologně, která odnesla kanonádu čtyřmi góly v prvních patnácti minutách hry.

Po dalším perfektním představení se Atalanta dostala na současnou pátou příčku a na Ligu mistrů ztrácí již jen jeden bod! Hlavní zbraní týmu trenéra Gasperiniho je především útok, který i díky Zapatovi nasázel už 64 branek, což z něj dělá nejlepší útok ligy. Inter proto nečeká nic snadného.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D’Ambrosio, Škriniar, Miranda, Asamoah - Brozović, Gagliardini - Politano, Nainggolan, Perišić - Icardi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Djimsiti, Palomino, Mancini - Hateboer, Freuler, de Roon, Castagne - Gómez, Pašalić - Iličić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.55 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - US Sassuolo  (neděle 18:00)
Zapomenout na porážku a rychle zase začít vítězit. To je přání čerstvého třiačtyřicátníka Simona Inzaghiho, jehož Lazio bojuje o čtvrté místo a vstupenku do Ligy mistrů. Římský celek potřebuje zareagovat na nečekanou středeční ztrátu a doma nejlépe Sassuolo porazit.

Fotbalisté Lazia se v minulých dnech odmítli posunout blíže ke čtvrtému místu, ldyž prohráli na půdě SPALu nečekaně 0:1 a osm kol před koncem na AC Milán stále ztrácejí. Biancocelesti sice stále mají jedno utkání k dobru, situaci však nemají ve svých rukou a musejí spoléhat na další zaváhání nejbližších konkurentů. "Doufám, že toto bude sloužit jako lekce. Hon o místa zaručující Ligu mistrů pokračuje," prohlásil mladý trenér Simone Inzaghi, jenž 5. dubna oslavil své třiačtyřicáté narozeniny. .

Biancocelesti se v neděli představí na Stadio Olimpico proti Sassuolu, se kterým už tři roky neprohráli. Neroverdi zvítězili ve Věčném městě naposledy 29. února 2016 a rádi by podobný výsledek oprášili. Forma hostů je ale v letošní sezoně hodně kolísavá, po skvělém startu do sezony začal De Zerbiho tým ztrácet a teprve ve čtvrtek přerušil osmizápasovou sérii bez výhry, když doma rozdrtil nebohé Chievo Verona 4:0.

Favoritem souboje budou domácí i když Sassuolo v žádném případě nebude bez šance. Lazio potřebuje utkání nutně zvládnout nejen díky tomu, že na čtvrtý AC Milán ztrácí, ale také pro to, že na San Siru se představí hned v dalším kole.

Lazio bude i tentokrát bez Lukakua i brankáře Berishy, zbytek kádru je ale pohromadě a Simone Inzaghi může spoléhat na všechny opory základní jedenáctky včetně kanonýra Cira Immobileho. Dvě jména budou chybět i hostující straně, Roberto De Zerbi do Věčného města nepřivezl Adjaponga ani Marlona.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Bastos - Romulo, Parolo, Badelj, Milinković, Lulić - Caicedo, Immobile
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Ferrari, Demiral, Rogerio - Duncan, Sensi, Locatelli - Boga, Babacar, Berardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.16 - 8.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Janov CFC  (neděle 20:30)
Utkání Evropské ligy s Arsenalem už se kvapem blíží, Neapoli však ještě zbývá odehrát ligové utkání proti Janovu. Domácí tým bude chtít odčinit porážku z minulého kola, narazí však na dobře organizovaný celek, který nicméně i pod Prandellim střídá dobré výkony s těmi špatnými. Janov si nedávno vyšlápl na Juventus, ale dokáže zdolat i druhý nejlepší celek tohoto ročníku Serie A?

Neapol od začátku března zaznamenala už třetí bodovou ztrátu a je jasné, že všechnu pozornost začíná obracet na Evropskou ligu. Není se čemu divit, na Scudetto těžko dosáhne a na druhém místě má před třetím Interem sedmibodový náskok. Evropská liga je tak jedinou soutěží, ve které ještě mohou Ancelottiho svěřenci získat nějakou trofej.

V generálce na Arsenal se Ancelottiho svěřenci utkají s nevyzpytatelným, ale oblíbeným Janovem. Neapol s ním neprohrála od roku 2012 a velkým favoritem bude i tentokrát, zvláště doma, kde v Serii A letos prohrála jen jedno utkání. Partenopei navzdory velkému náskoku na druhém místě budou chtít zvítězit, aby odčinili nečekanou porážku ze hřiště Empoli.

Zapomenout na porážku z minulého kola bude chtít i Janov, který utrpěl těžký debakl 0:4 od Interu Milán. Pro Grify to byla už druhá porážka v řadě, která přišla po prvotřídní senzaci a vítězství nad Juventusem. Celkově nemůže být kouč Cesare Prandelli s výkony svých svěřenců spokojen. Janovu patří až dvanácté místo a stále se musí ohlížet dozadu, neboť propast mezi ním a osmnáctým místem je "jen" šestibodová.

Carlo Ancelotti nebude moci využít služeb obránce Albiola a Diawary, ovšem zbytek kádru už je připraven do utkání zasáhnout. Složitější to má Cesare Prandelli: Hiljemark s Dalmontem laborují se zraněním, zatímco duo Zukanović, Romero si odpykává karetní trest.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Malcuit, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Allan, Fabian Ruiz, Zielinski - Milik, Mertens
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Gunter, Criscito - Sturaro, Lerager, Veloso, Bessa, Lazović - Lapadula, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.80 - 11.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - Turín FC  (sobota 15:00)
Turín stále živí pohárové naděje a to zvláště poté, co ve vzájemném souboji odklidil z cesty přímého konkurenta. Utkání proti Sampdorii mu ale vzalo hodně sil, čehož se nyní pokusí využít Parma. Ta se kvůli nepovedeným výkonům dostává blízko k propasti.

Za posledních osmnáct let se turínskému FC povedlo vyloupit Parmu jen dvakrát, jinak se na stadionu Ennia Tardiniho daří daleko víc domácí ekipě. Ta ale bojuje se současností, která se rozhodně neodehrává podle představ vedení a fanoušků. Parmě totiž v poslední době došly síly a ze středu tabulky se přesunula zpátky do mnohem nižších pater.

Aktuálně za sebou mají Ducali už tři prohrané zápasy v řadě, celkově pak sedm z posledních deseti. V předcházejících třech duelech se navíc ukázala obrana Parmy jako hodně velká slabina, neboť inkasovala už 11 branek! Tři z nich jí naposledy dalo i Frosinone, což by měl být pro trenéra Roberta D‘Aversu budíček. Aktuálně je Parma až na 13. místě, přičemž od 17. Empoli ji dělí pouhých pět bodů.

Možná její problémy pramení i z mnoha absencí, které musí řešit. Mimo hru jsou pro utkání s Turínem zranění Biabiany, Alves, Gervinho, Inglese a Grassi. I hosté přijedou do města šunky a sýra v okleštěné sestavě, do níž se nepodívají vykartovaní Aina s Lukićem, zatímco pro zranění budou scházet De Silvestri, Iago Falqué a Millico.

Býci pod vedením trenéra Waltera Mazzarriho sice na začátku sezony trochu klopýtali, ale v poslední době zacílili na Evropu. A nejsou od ní daleko, protože na šesté Lazio jim v tuto chvíli chybí jen lepší skóre. Po remíze s Fiorentinou Turín zvládl přímý souboj o poháry se Sampdorií a vyhrál.

Dvakrát se trefil kapitán Andrea Belotti, který byl samozřejmě hodně rád. "Minulé utkání se nám povedlo a já jsem rád jak za sebe po individuální stránce, tak především za tým jako celek. Stále věříme, že se můžeme dostat do Evropské ligy a netajíme se tím, že je to náš cíl. Věřím, že na něj máme," dodal Belotti.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bastoni, Gagliolo, Dimarco - Kucka, Scozzarella, Barillà - Sprocati, Ceravolo, Siligardi
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Djidji - Parigini, Meité, Rincon, Baselli, Ansaldi - Berenguer, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.90 - 3.62 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - AC Milán  (sobota 18:00)
Juventus je už jen krůček od titulu a zase o něco blíže ho může mít po zápase s AC Milán. Šlágr kola je na programu v sobotu v podvečer a Stará dáma v něm bude plnit roli velkého favorita. Rossoneri prohráli ve vzájemných zápasech sedmkrát v řadě, ale teď by potřebovali tuto bilanci rychle zastavit. Na čtvrtém místě zaručující Ligu mistrů už mají k dobru jen jeden bod a navíc před sebou zápas na Allianz Stadium.

Juventus už se chystá na čtvrtfinálové klání Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterdam, ale ještě předtím ho čeká velký italský šlágr s AC Milán. Není žádným tajemstvím, že Juventus měl v posledních letech výrazně navrch a na Apeninském poloostrově od roku 2012 nemá konkurenci. Od stejného roku také nepřetržitě získává italské tituly. Milán byl v roce 2011 posledním týmem, který před nadvládou Staré dámy získal scudetto, na jeho lavičce tehdy seděl trenér Massimiliano Allegri. "Milán hodně vyrostl a zápasy Juventusu s Milánem jsou vždycky vyrovnané. Bude to těžké utkání, povzbuzující, které nás musí připravit na Ligu mistrů," prohlásil Massimiliano Allegri.

Liga mistrů zůstává pro Juventus hlavním letošním cílem. V Serii A je zdá se o titulu už rozhodnuto, Juventus vede soutěž s velkým, osmnáctibodovým náskokem. V úterý večer Juventus zvítězil i bez zraněného Cristiana Ronalda na půdě Cagliari 2:0.

Milionářská soutěž je i cílem Milána. Ten by se rád do této soutěže po dlouhé absenci vrátil a k tomu potřebuje skončit nejhůře na čtvrtém místě. Rossoneri si však s návratem do Ligy mistrů zahrávají, nevyhráli už tři zápasy v řadě a teď je čeká soupeř z nejtěžších. "Zápas proti Juventusu je hozenou rukavicí. Dobrý výsledek by nám nepochybně dodal více morálky. Proti Udinese jsme měli smůlu," prohlásil na tiskové konferenci Gennaro Gattuso, o jehož odvolání se znovu začalo spekulovat, navzdory dva roky platné smlouvy. V médiích se rovněž objevilo jméno případného nástupce, kterým by mohl být trenér Tottenhamu Maurizio Pocchetino. "Juventus už prakticky vyhrál scudetto, nicméně Bianconeri se nikdy nevzdávají. Je to velmi dobrý tým a od nás bude potřeba skvělý výkon," dodal kouč Milána.

AC ještě drží čtvrté místo jen zázrakem, neboť největší konkurenti AS Řím a Lazio rovněž ztrácejí. Na pouhý bod už se dotáhla Atalanta Bergamo a bez šance nejsou ani Turín nebo Sampdoria.

Hosté v úterý proti Udinese nejenže ztratili body, ale přišli rovněž o zraněného Donnarummu i Lucase Paquetu. "Gigio bude mimo týden, zatímco u Brazilce je to na delší dobu - mezi třemi týdny až měsícem. Romagnoli měl horečku, ale je připraven. Dobře si vedou i Kessié a Calhanoglu," vyjádřil se k absencím trenér Gattuso. Milánu rovněž nepomohou Bonaventura a Conti.

Marodku trápí i Juventus. Cristiano Ronaldo ještě nebude fit a společně s ním ani Perin, Cuadrado, Caceres, Barzagli, Khedira a Douglas Costa.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Rugani - Alex Sandro, Can, Bentancur, Matuidi, Dybala - Mandžukić, Bernardeschi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Reina - Abate, Musacchio, Romagnoli, Laxalt - Bakayoko, Bíglia, Calhanoglu - Suso - Piatek, Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.31 - 4.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - AS Řím  (sobota 20:30)
Sampdoria Janov naposledy nestačila na lépe hrající Turín a v sobotu večer bude chtít využít domácího prostředí k překvapení Římanů. Minulý a současný zaměstnavatel Patrika Schicka jsou sousedy v tabulce a navíc se ani jednomu z nich nedaří udržet si stálou formu.

Janovský celek s tím římským pojí několik faktorů a především na přestupovém poli se mezi nimi udály zajímavé přesuny. Kmenovým hráčem AS je Grégoire Defrel, odchovancem potom Gianluca Caprari. Janovská Doria zase prodala do Říma Patrika Schicka jakožto nejdražšího fotbalistu v historii populárního klubu. Další společnou věcí mezi nimi je i to, že se ani jednomu týmu v současnosti vůbec nedaří.

Markantnější je to samozřejmě v případě Vlků z hlavního města. Giallorossi už mají za sebou změnu trenéra, ale ani Claudio Ranieri na lavičce AS zatím nenabízí potřebné a očekávané výsledky. Pod jeho vedením AS ukopalo jednu výhru, jednu remízu a dvakrát prohrálo. V minulém kole se Vlci museli o body rozdělit s Fiorentinou poté, co dvakrát dotahovali výsledek. Především obrana pak oproti loňskému roku zaznamenává prudký pokles a jen v lize dostala už 45 branek!

Nedávná série špatných výsledků stála Vlky nejen příčky kolem Ligy mistrů, ale dokonce i Evropskou ligu. Na tu by nyní za těchto okolností AS nedosahovalo, neboť mu patří až osmé místo. Ve venkovních duelech se Římanům také nedaří a za 15 odehraných zápasů se z výhry radovali jen pětkrát. Dobrou zprávu ale představuje fakt, že se z marodky vrací Stephan El Shaarawy a do hry se může zapojit také Daniele De Rossi.

Menší problémy se stehnem má jen obránce Davide Santon, který zřejmě nebude k dispozici stejně jako Diego Perotti. Sampdoria je okleštěná o Caprariho s Berezsyńskim, jenž nasbíral příliš mnoho karet. Prostředí stadionu Luigi Ferraris není pro Vlky ničím příjemným, protože zde vyhráli naposledy v roce 2013 a moc často si body domů nevozí.

Sampdoria je tým, u kterého je hodně těžké odhadovat výsledky. Sice porazila AC Milán a udržela s ním čisté konto, ale v minulém kole podala mnohem horší výkon. Tři body si totiž nechal Turín, který se doma radoval z výhry díky dvěma zásahům kapitána Belottiho. Jedinou trefu Blucerchiati zaznamenal střelec Manolo Gabbiadini, který se trefil pár minut před koncem utkání.

A právě někdejší hráč Neapole nebo Southamptonu prohlásil: "Teď musíme zapomenout na naši poslední prohru s Turínem, protože je čas jít dál. Plně se soustředíme jen na Řím, což pro nás nebude snadné utkání. Římané se možná nacházejí v krizi, ale to nikdy neznamená, že bychom soupeři mohli podcenit. Musíme se k utkání postavit tak, jako by to bylo naše soukromé finále," burcuje zkušený střelec mužstvo.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Andersen, Colley, Murru - Praet, Vieira, Linetty - Ramírez - Defrel, Quagliarella
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Karsdorp, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Ünder, Zaniolo, Kluivert - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.50 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30263162:1981
2.SSC Neapol30196557:2663
3.Inter Milán30175847:2556
4.AC Milán301410644:2852
5.Atalanta Bergamo30156964:4151
6.SS Lazio29146942:3048
7.Turín FC301212640:2848
8.AS Řím30139855:4548
9.UC Sampdoria301361151:4045
10.ACF Fiorentina30815746:3839
11.US Sassuolo308111144:4935
12.Janov CFC30891334:4833
13.Cagliari Calcio30891328:4233
14.Parma Calcio30961533:5033
15.SPAL 201330881427:4232
16.Udinese Calcio29781427:4129
17.Empoli FC30771638:5628
18.Bologna FC30691528:4727
19.Frosinone Calcio30481824:5620
20.Chievo Verona301111821:6111
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
stiflerovamama

Akí hráči budú chýbať Juve ?

Reagovat
Francesco Totti AS

Sympatičtí

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Nzonzi Cristante jsou potvrzení, že sedí.

Proti Viole už To bylo lepší, je třeba jen vsitit víc než soupeř!! 2:3 Daje!

Reagovat
Andis

Dneska dostane Schick opět šanci, zase jednu z mnoha. Minimálně z lavičky. Vrací se Manolas, tak super pro defenzivu. Ranieri musí pochopit,že je třeba využívat rychlosti a kvalit křídel. Zatím neopakuje chybu kterou zkusil Schick Džeko v útoku, je to inteligentní trenér, které velký počet hráčů v kádru a tím i velkou konkurenci jistě zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

Under je připravený od začátku a hra bude rychlejší i s Pellem.

Rád bych viděl dvojici Stephan Patrik, ale Dzeko má předplacených start

Reagovat
Furia Ceca

</b>!!!!! To se nedá číst to tučný...

Reagovat
Furia Ceca

Pravděpodobná sestava na AC: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Rugani; Cancelo, Bernardeschi, Emre Can, Bentancur, Spinazzola; Dybala, Mandzukic

4-4-2 s Bernou a Spinazzolou na krajích zálohy, to by se mi docela líbilo

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
svkmd

nejaký stream? na JUVE-AC?

Reagovat
rossoneri89

Forza Milan

Reagovat
didosh

Reagovat
LesyJePan

Can leží, Juve dohra akciu a my odkopneme do autu

Reagovat
didosh

To bylo na reda

Reagovat
LesyJePan

Snad za simulaciu

Reagovat
didosh

Bonucci mu šlápl na achilovku

Reagovat
LesyJePan

Zebry uz mohli mat tak 3 zlte

Reagovat
rossoneri89

Hrozne padavky na oboch stranách.... Maličký kontakt a už padajú s revom ako pri zlomenine

Reagovat
sankakofi

Berna zatiaľ úplná katastrofa

Reagovat
LesyJePan

Penalta

Reagovat
rossoneri89

Tiež si myslím

Reagovat
LesyJePan

klasika Rubentusacka ...

Reagovat
rossoneri89

No jasne... Klasika

Reagovat
svkmd

Reagovat
Yanek

To byla docela jasná

Reagovat
rossoneri89

Goooooooool Pjoooooooonteeeeeeeek

Reagovat
LesyJePan

Skurveny juventus pravda sa ukazala ..

Reagovat
svkmd

Takže :) Alex bol v páde pričom ruka mu smerovala k telu nie oproti lopte That´s all

Reagovat
rossoneri89

To je za tu neodpiskanu penaltu

Reagovat
ED91

Ktorá ani nebola...

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Furia Ceca

No jasně. Hlavně že někomu radí, zda má či nemá slavit gól Kretén...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
GEGE

PISTOLERO!!!BONUCCI UOMO DI MERDA!!

Reagovat
cresposuper

Penalta za mna nebola, ale Juve hra teda fakt prd

Reagovat
Largo

Juve už myslí na LM, takhle odevzdanej výkon jsem dlouho neviděl.

Reagovat
cresposuper

Podobne hrali s Janovom, prvy polcas s Empoli

Reagovat
Largo

Soustredej se na LM dyl no

Reagovat
rossoneri89

Hmmm Juve trosku pridá a už to horí

Reagovat
LesyJePan

Bonnuci jemu sa to tak vsetko vracia za to je aka je mrdka

Reagovat
Furia Ceca

Hráč, kterej dokázal nemožný – spojit fanoušky Juve a AC v jeden tábor

Reagovat
LesyJePan

To teda hej

Reagovat
M11

No to jsem zvedavy jestli se na to vyserem a nebo zapnem aspon na chvilku

Reagovat
Shevchenko

PJONA ❤❤❤

Reagovat
Furia Ceca

No... Po posledních 10 minutách je jasný, že druhý poločas bude mít náboj

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdy to vidi opet a opet to same..spatni uplne porad ti stejni.Vysledek je me fuk, stve me zraneni Cana.To je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Keana setrime na Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa šetrí na večerné elektrosoky ty blázon.

Reagovat
Largo

Ma pravdu

Reagovat
Yanek

Reagovat
svkmd

to bola simulacia

Reagovat
LesyJePan

Jezis ty si teda jebnuta osoba

Reagovat
svkmd

pre jebnutého je jebnutý každý

Reagovat
LesyJePan

Iba ty

Reagovat
svkmd

Reagovat
M11

DYBALA !!!

Reagovat
rossoneri89

Jasne.... AC neodpiskame jasnú penaltu ale Juve už áno.... Kkti... Rovno to odpiskaj a hotovo... Načo vôbec hrajú...

Reagovat
Furia Ceca

A jseš si jistej, že ta penalta pro AC byla jasná? Já mám pocit, že Sandro dával tu ruku k tělu, nikoliv od těla... Neprudím a sám 100% nevím – ptám se hypoteticky.

Reagovat
rossoneri89

Podľa mňa jasná... Po zápase si to pozriem znova keď nebudem nasraty

Reagovat
Yanek

Celý tým šlape a pa Musacchio udělá takovou pičovinu, ach jo vypadni v létě.

Reagovat
Pipo123

Toto by som nepiskal, Obranca isiel do sklzu, skor to vyzeralo akokeby chcel blokovať prípadnú strelu Dybalu a on sa mu tam Dybala natlačí

Reagovat
rossoneri89

Pre Juve sa píska predsa všetko.. Ale proti skoro nič...

Reagovat
mojmira

však to bylo úplně jasný, že jim něco fouknou

Reagovat
rossoneri89

Presne.... Dalo sa to čakať

Reagovat
LesyJePan

Obe sa mali piskať.

Reagovat
svkmd

obe sa nemali

Reagovat
LesyJePan

Podla mna hej a nechaj to uz tak.

Reagovat
KillSwitch

Dybala so sebou hodil pekne nechápem na čom tam je ten VAR, keď sa nepoužíva...ale prehra AC samozrejme teší, aj keď ovplyvnená rozhodcom

Reagovat
blaugrana

Najlepsi strelci medzi debutantmi v Serie A od 1960 roku:

25 golov - Ronaldo 97/98

24 golov - Milito 08/09

24 golov- Sheva 99/00

22 golov - Montella 96/97

21 golov- Piątek 18/19

Reagovat
Largo

Tou penaltou si teda nejsem jistej.

Reagovat
rossoneri89

Borini je strašne slabý....

Reagovat
smazaný uživatel

Jebat Rube. Milan musí být v LM, řekli to zástupci ligy, i kdyby tam měli dělat ostudu.

Dneska se mi hrizne líbí sestava, doufám, že Štefan se bude hodně tlačit nahoru, pak to bude fungovat. Daje Roma, sezóna ještě neskončila!!

Reagovat
Yanek

Od vás mluvit o ostudě docela sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, dostaki jsme jednou sedmičku a jednou nepostoupil s Rudim s Bate, jinak pravidelně čtvrtfinále. Loni hrozně moc nad plán.

Kromě Juve z Itálie nikdo v LM nic.

Reagovat
Largo

Jsi par let pozadu. V posledni dobe v LM rozhodne nedelame ostudu.

Reagovat
Pipo123

Toto počuješ vsade, ta mienka je jasna, Inter aj AC musia hrat LM, podla mnohých zo spasí Calcio

Reagovat
rossoneri89

Teraz to malo byt 1-1.....

Reagovat
LesyJePan

To je v prdeli

Reagovat
M11

KEAN !!!

Reagovat
rossoneri89

Mandzukic je dobrý kreten aj s tým jeho nesympatickym pohľadom

Reagovat
sansiro

Calabria

Reagovat
LesyJePan

Mandzukic to je presne taky hajzel ako diego costa .. pasuje do tej mafie

Reagovat
smazaný uživatel

Pošli už toho Mandžukiče do hajzlu

Reagovat
Yanek

Toto je klasika, když nás potopí individuální chyba a pak se to veze. Leonardo musí koupit křídlo (Evertona) a ukecat Piateka na ještě jednu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasne, že Defrel dá gól, ale my musíme 3 nebo 4!

Reagovat
rossoneri89

Skurvneny Mandzukic... Okopava jak zmyslovzbavený...

Reagovat
LesyJePan

Zase a znova nas proti Juventusu poškodil rozhodca a to už nespočetne krat.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodcovia čiste v drese Juventusu, škoda že taký klub potrebuje pomoc rozhodcov keď prakticky majú titul.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Však ten hráč AC Miláno išiel po Dybalovi ako blázon. Jeho chyba. Jasná penalta. Načo tam išiel do sklzu? Aby spravil penaltu? Keby sa toto nepískalo, tak by si obrancovia mohli dovoliť hocičo a útočníci by boli jasne niekoľkonásobne znevýhodnení.

Reagovat
smazaný uživatel

hloupější zákrok těžko pohledat

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Schick dnes bude solit

Reagovat
Largo

Doufam

Reagovat
Largo

Jsem hodne zvedav na Kluiverta, konecne na “svy” levy strane...

Reagovat
Alberto Aquilani

Dúfam, že v lete príde za nejaký rozumný peniaz Belotti. Schicka si už fakt nedávam. Ten chalan sa poväčšinou stará len o svoju čelenku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže hrát sám na hrotu. Je smutné, že vyhraje pro tým víc hlav než Edin, ale nehodí se na to typově.

Reagovat
Largo

Tak tak. Belotti a nekdo na stridacku, Dzeko se Schickem ven!!!

Reagovat
didosh

stream na Sampu?dík

Reagovat
smazaný uživatel

Livetv.sx

Reagovat
smazaný uživatel

Na ruské, anglické, všude se picuje na Schick, ale co tam má předvést bez podpory? Vyhrál vic hlav než Edin za celý rok, do náběhu mu to nikdo nedá, kdyz si křičí.

Jakoby nam všude chyběl jeden hráč.

Reagovat
Alberto Aquilani

To s tými zraneniami je fakt sen... tretí pravý bek zranený... Ricky nevie dať zápas a pol bez zranenia...

Reagovat
Largo

Presne. Prodat a koupit Lirolu ze Sassuola.

Reagovat
smazaný uživatel

Karsdorp si ty sracka, vecne zraneny

Reagovat
Andis

Schick nejvíc válí v upravování čelenky a sbírání žlutých karet, to se musí nechat

Reagovat
Alberto Aquilani

Šikeee FENOMENO

Reagovat
smazaný uživatel

De Rosiiiiiiii, zasluzil si

Reagovat
Largo

Reagovat
stas87

Schicka si buduci klub najprv zoberie na hostovanie s opciou, nie? Len blazon by ho kupil na tvrdo. Rata vedenie AS s tym, ze na nom budu dost mozno stratovy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo!! Perfektní výkon Claudio to posunul, s Violou chybělo štěstí, dneska jsme si pro neho šli. Nechápu vás, co mel Patrik vymyslet sám, ani Batistuta by tam nic nezmohl, nedostal jediný míč. Naopak, vyhrál vic nesmyslných míčů než Edin za celý rok. Dnes tak 9 vysokých a hloupých odkopu. V 90.minute sprint na vlast vapno. Kromě Messiho neexistuje útočník, který nepotřebuje tým. Dnes jsem z toho výkonu měl větší radost než zcele sezóny dohromady. Jdeme pomalu nahoru. Daje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem Juventusu k titulu, nech vyhrajú Taliansku ligu aj 20 krát po sebe aj tak Ligu majstrov nedajú tam im rozhodcovia nepomáhajú.....aj z penaldom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo!! Perfektní výkon Claudio to posunul, s Violou chybělo štěstí, dneska jsme si pro neho šli. Nechápu vás, co mel Patrik vymyslet sám, ani Batistuta by tam nic nezmohl, nedostal jediný míč. Naopak, vyhrál vic nesmyslných míčů než Edin za celý rok. Dnes tak 9 vysokých a hloupých odkopu. V 90.minute sprint na vlast vapno. Kromě Messiho neexistuje útočník, který nepotřebuje tým. Dnes jsem z toho výkonu měl větší radost než zcele sezóny dohromady. Jdeme pomalu nahoru. Daje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

90 minut bez balónu, prakticky jsme si nevytvořili šanci, gól z rohu, přežití gólovky na konci... chápu že si tady každý obhajuje odvoláni Di Fra, ale ta hra je téměř stejná, nákopy, centry od lajny, neefektivní napadání, snaha o individuální prosazení se mezi dvěma protihráči, předržování míče... no dobře o deset procent lépe bráníme, ale nedá se na to koukat.

Reagovat
bobis21

Problém toho týmu je podle mě hlavně to, že záloha je hrozně nekreativní. To potom nezbývá nic jiného než se snažit individuálně na krajích a tlačit to do vápna. Tak nahoře je AS jen díky tomu, že ma na krajích kvalitní hráče.

Reagovat
Lech

Reagovat
Alberto Aquilani

Hra posledné dva zápasy smerom dopredu teda rozhodne skoro rovnaká ako pod Di From nebola. Bol to zápas na Dorii, kde sa nikdy veľa šancí očakávať nedáva. Ku nejakej vyloženej gólovky sme sa síce nedostali, ale náznakov tam bolo celkom dosť. Slabý zápas dnes odohral Pellegrini, napriek tomu napríklad hra krídiel v posledných dvoch zápasoch je diametrálne odlišná ako pod hipsterom. Či už Zaniolo alebo Kluivert sa dostávali do hry, dostávali sa do priestorov, kde by sa krídla mali pohybovať. Stále tomu niečo chýba, ale dnes to bol výkon na jednom z najťažších štadiónov, ktorý neurazil.

Reagovat
smazaný uživatel

Organizovaná, snaha doplnit hráče s míčem., kombinace jsou sice improvizované, ale furt je to víc než předtím. Všichni makaji, to je základ úspěchu. Neříkám, že je to dobré, ale pomalý progres tam je. Vzhledem k fyzickému stavu kádru buďme rádi, že je. Samp doma porazila AC i Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri ty lišiak skurveny ukopany zapas a ciste konto,neverim normalne...sme oficialne v hre o paraolympiadu o ligu majstrov

Reagovat
FCSL

Fialky dobře v lese. Od sedmičky AS 10 zápasů bez výhry Mohl by aspon dostat šanci Graicík, stejně už hrajou o prd

Reagovat
Dejwa

Jestli se zas Radja nezranil, tak Špalkovi fakt nerozumím.. těším se na super zápas, snad nebude zklamání. Doma tohle musíme dát, jakkoliv.

FORZA INTER!!

Reagovat
Deki

docela čumim, jaký máme v poslední době vstupy do domácích zápasů... žádná čekačka a oťukávačka, vlítneme na soupeře a těžce ho sevřeme

Reagovat
Nuno čomes

Jediná možnost, jak ho dostat ze hřiště.

Reagovat
Panděvova ofina

Perišič mě už zase točí, bídák jeden.

Reagovat
Nuno čomes

Nechápu ze pořad hraje.

Reagovat
Dejwa

Hrozný jak furt spaluje.. pauza mu moc neprospěla

Reagovat
Deki

ale tak dalo se to čekat, ta pauza nemohla prospět nikomu...

Reagovat
cresposuper

Zakoncenie teda hrozne, ale inak hra super

Reagovat
Forza_Inter

Atalanta bezzubá, snáď nam to tam padne.

Reagovat
Nuno čomes

Hlavně nezapomeň sundat Politana, dat tam Candrevu a nechat tam Perisice, ty šašku.

Reagovat
cresposuper

Ak by Politano vedel vystrelit, tak by to bol top hrac.

Reagovat
Panděvova ofina

Vždycky čekám tu "Robbenovku" na zadní, ale to už bych chtěl moc.

Reagovat
Panděvova ofina

No, neřekl bych, že je Atalanta bezzubá, ale pravdou je, že jsem od nich čekal v aktuální formě víc.

Reagovat
Nuno čomes

Ta obrana je tragédie.

Reagovat
Nuno čomes

Bože to je tak mrtvé dopredu. Spalletti fakt neumí vymyslet nic jiného než centr na prvního jejich hráče. Otřes. Jestli přežije léto, tak je něco spatne.

Reagovat
Deki

nehejtuj furt, však přišel Valero, to je přesně to, co jsme k oživení potřebovali

Reagovat
Nuno čomes

Nehejtuju, to je realita. To chtějí uhrát body s kým? As napoli rube?

Reagovat
Deki

dobrá nuda teď...

Reagovat
Nuno čomes

Perisic je tak zbytecny hráč

Reagovat
Nuno čomes

A asamoah ti dva ještě nedali centr.

Reagovat
Inzaghi

Nepochopím, jak se s videem může stát, že s denním odstupem se penalta pro AC nepískne a pro Lazio v situaci, kdy se to Locatellimu ještě odrazí od těla, se penalta píská. Přímému konkurentovi v boji o LM. VAR totálně selhává nejen v rychlosti posuzování situací, ale také ve svém účelu, tedy v tom, aby soupeřící týmy měly stejné podmínky. Přijde mi, že si někdo myslel, že zavedením videa se všechny problémy vyřeší, ale primárně je potřeba jasně definovat, za co se teda penalta má pískat a za co ne. Fakt by mě zajímalo porovnání konverzací rozhodčích s VAR včera a dnes, jaká tam byla ta argumentace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Ono to definované samozřejmě je. To že tomu nerozumíš není chyba VAR. Jediný opravdu sporný moment letos byla penalta pro Fiorentinu proti Interu

Reagovat
LesyJePan

The Serie A referees designator Nicola Rizzoli, president of @AIA_it Marcello Nicchi will meet Gattuso (Leonardo could attend as well) during tomorrow’s referees-Serie A coaches reunion to admit Michael Fabbri’s errors in Juve-Milan [Sky]

Reagovat
Inzaghi

Tak mi to zkus prosím vysvětlit. Mně by právě zajímal rozbor těch dvou situací od rozhodčích, proto píšu, že bych chtěl slyšet tu komunikaci, protože podle mě neexistuje vysvětlení, které by dávalo smysl. Včera ta ruka Juve byla nastřelená z větší dálky, navíc ruka ještě byla v pohybu směrem do dráhy letu míče a míč neprošel jen kvůli té ruce. Locatellimu míč trefil nejprve bok, takže by stejně do vápna neprošel. Nešlo tedy kvůli ruce o zamezení šance. Navíc jsem měl za to, že pokud si hráč ruku nastřelí sám, nemá se pískat.

Proč se tedy dnes v Římě pískalo a včera v Turíně ne?

Reagovat
Pipo123

Dnes nam darovali penaltu, kazdopadne je uplne jedno kto piska, komu sa piska atd. Cele je to o nekvalite rozhodcov, je asi zbytocne to riesit, kazdemu pisknu blbost, Raz darujú penaltu, potom zas opacne. Myslim ze nikto v lige sa nemoze citit poškodené.

Reagovat
LesyJePan

a to si tu nejaký odborníci dovolia napísať, že vedenie serie A bude tlačiť AC do LM.

Reagovat
Pipo123

Nechapem kam odišla ta ofenzíva co nas zdobila minulu sezonu, tlačíme, mame sance, ale nepadá to tam, Ciro zahadzuje nemozne veci, keby nekopal penalty tak je uplne v riti. LM je pre nas uz asi nereálna, ten team potrebuje nakopnúť cez leto, som zvedavy ci sa do toho Tare oprie

Reagovat
smazaný uživatel

LM vám může,,spadnout'' do klína.

Reagovat
Pipo123

Ako moze, ten bod moze mat cenu zlata, stale mame zapas k Dobru, navyse neprekvapí ma ak vyhraju proti AC

Reagovat
smazaný uživatel

Za ně je to pořád 100% otevřené, i když šance jsou různé. Ani I tě rto nemá jisté.

Reagovat
Pipo123

Jasne, strácať bude este vsetci, ani jeden team nie je v takej pohode aby si pre tu LM suverénne isiel. Tak trosku je to ale klamlivé, minulu sezonu sme hrali super futbal, boli daleko lepsi nez Teraz a aj tak to nestačilo, je vlastne zázrak ze sme stale na dosah LM. Lenze Mam pocit ze tento rok si k tomu dokraca AC a Inter

Reagovat
smazaný uživatel

FIGC vydalo jasné prohlášení, že milánské kluby prostě v LM být musí

Celé je to dost kuriozní, protože po prázdninách budete asi jediní s jakžtakž stejným kádrem a asi i trenérem. Spal půjde do hajzlu, v kádru musí protočit určitě 5-8 hráčů ze základu a na jeho hranu.

To samé AC, Gattusa vyperou a kádr potřebuje posílit, aby to bylo na LM, podle mě ale méně než Inter.

U nás to bude durch, komplet nová obrana + DZ i s branařem asi, trenér, jestli budou odchody z křídel tak taky.

Atalanta bude taky prodávat, i když oni to nahradí v pohodě. Pokud půjde Duvan, začnou hrát Barrowa, analogie Keana. Mancini, jestli půjde k nám, taky nahradí.

Absolutně nečitelné pro příští sezonu.

Reagovat
Inzaghi

Podle mě teda o LM dost napoví zápas AC - Lazio.

AS ještě hraje na Interu a s Juve, Atalanta má taky brutální los, když hrají v Neapoli, u vás i na Juve. AC a Lazio mají po tom vzájemném zápase už los papírově nejlehčí a kdo vyhraje příští týden, ten už to podle mě nějak dotlačí.

Reagovat
Kaka14

No nič AC musí teraz vyhrať obidva zápasy s Laziom

Reagovat
Deki

hnus ale tak, proč se namáhat, pořád jsme třetí žejo

Reagovat
cresposuper

Toto sme mali vyhrat, Atalanta okrem Gomezovej sance neukazala nic. Na konci mal ist Keita za niekoho ineho, Atalanta uz vobec nevladala.

Reagovat
Nuno čomes

Ty jsi mimo. Neměli jsme nic. Vystřelili jsme jednou na bránu (v padu Radja). Perisic kope všechny primáky a není schopny poslat balon do vápna.

Vy už jste jak Spalletti, obhajujete jeho totální sracku.

Reagovat
cresposuper

Icardi sam na golmana, Vecinov dloubak, Politanova sanca, Nainggolanova sanca, hlavicka, po ktorej zachranoval Castagne z ciary... Strely na branu 6-2. Nebol to nejak super vykon, ale urcite sme boli lepsi a urcite sme mali dost sanci na to, aby sme vyhrali.

Reagovat
Nuno čomes

Jojo z čáry, když to šlo vedle.

Reagovat
cresposuper

Mas pravdu, tie ostatne sance neokomentujes tiez?

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Genoa!!!!

Reagovat
LesyJePan

Michael Fabbri byl po šlágru Juventusu s AC Milán kritizován, především za to, že pro Rossoneri nenařídil pokutový kop. Podle zpráv z Apeninského poloostrova by proto mohl být rozhodčí na dva zápasy suspendován a do konce sezóny by neměl řídit utkání milánského velkoklubu. (football-italia.net)

Čo nám to teraz pomôže, už nám poškodili proti AS, teraz proti Juve. Za celú sezónu sme kopali 2 penalty co je najmenej zo vsetkych klubov v Serii A. Potom nechápem ešte čo majú znamenat tie prehlásenia, že AC musí hrať LM. Niekto si može pomyslieť, že nás tam chcu dotlačiť a ono to v reále ešte je naopak. Samozrejme nechcem aby nas tam niekto “tlačil”

Reagovat
smazaný uživatel

I penaltě je třeba jít naproti. Když z těch pár šancí ve vápně Piatek dává, z čeho bys je pak chtěl mít?

Spravedlnost neznamená, že budou mít všichni přibližně stejně penalt.

A s námi jste měli štěstí, že jste neprohráli.

Reagovat
LesyJePan

Ani to nepíšem, necakám ze nám bude penalty davať za somariny, ale nám nepískajú často jasné situacie (Juve, AS to len tak z hlavy z tych silnejsich súperov). Proti vam navyše odpustil jasnu červenú pre Pellegriniho. A je uplne jedno že ste v tom zápase boli lepší, pískať sa má vždy rovnako. Ja hovorím o tom že túto sezónu máme smolu v tom že súdi robia chyby na nas ucet.

Keď sa potom pozrieš na to vyhlasenie FIGC tak to vyzerá dost smiešne.

Reagovat
smazaný uživatel

Však FIGC si to nechá na závěr :)

Hlavně VAR bere i dává všem, z pohledu vlastního týmu to vždycky vypadá, že nám berou nejvíce, ale nikomu to moc nepomáhá. A když už se řeší VAR, sudí v Itálii jsou pořád stejně špatní i v situacích, kdy se VAR nepoužívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Poví mi tu nějaká Fialka jak je možné, že od nášupu Římanům 7:1 nevyhráli ani jeden zápas? .. Nijak je nesleduju a moc by mě to zajímalo, protože to umístění v tabulce mi na jejich kádr přijde minimálně zvláštní. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to tak, že majú svoje obdobia..Obdobia krásnej hry plnej gólov a obdobie katastrofálnych výkonov kde sa nezmôžu si vytvoriť v zápase vôbec poriadku šancu..Vo Fiore sa hrá dosť odvíja od formy Chiesu a Veretouta..+ do toho niekedy až tragickej obrany..V pohode mohli ísť do EL nebyť týchto veľkých výpadkov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele