31. kolo
07.04.2019 15:00 CET
3 : 2
(3:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Zebry ještě žijí, De Paul dvěma góly zlomil odpor Empoli

Takhle se bojuje o záchranu! Udinese i Empoli jsou týmy bezprostředně ohrožené sestupem a dnes oba potřebovaly body. Pro diváka to bylo hodně atraktivní utkání protože v něm padlo pět branek a šťastnější byly domácí Zebry.

Hned od prvních minut bylo jasně vidět, že oba soupeře žene dopředu stejná nutnost bodů. Na první šanci jsme nečekali dlouho - zprostředkoval ji hostující Diego Farías. Zkušený útočník si naběhl za obránce a po únikové přihrávce běžel sám na Mussa. Nedokázal ho ale prostřelit, takže se skóre ještě neměnilo. To se stalo až v 11. minutě a trochu překvapivě se vedení ujali hosté.

Výtečně rozehranou standardní situaci Empoli dotáhlo k fantastické nahrávce Kruniće, který ve vápně našel nabíhajícího Francesca Caputa. Spolehlivý útočník Empoli sice mířil z obtížného úhlu, ale přesto dokázal poslat míč přesně k zadní tyči. Vedení ale Empoli těšilo jen čtyři minuty. Pak totiž Rodrigo De Paul dostal míč u vápna od Okaky a krásnou ranou překonal Dragowskiho v bráně hostí - 1:1.

Mladý brankář musel posléze zasahovat po ráně Lasagny, kterého obránci Empoli vůbec nepokryli. Ve 24. minutě už hosté znovu vedli. Caputo předal u vápna míč Fariasovi, který nahrál na nabíhajícího Radeho Kruniće. Bosenský záložník technickou střelou obstřelil brankáře Juana Mussa v bráně domácích a Empoli zase vedlo.

Ani v tomto případě se ale Udinese nevzdalo a burcující fanoušci se brzy dočkali další možnosti si zakřičet "rete". Pět minut před koncem první půle totiž Okaka našel Strygera Larsena, jenž posunul míč na Lasagnu. Toho nešetrně zkosil obránce Maietta a Udinese kopalo penaltu. Tu Rodrigo De Paul zvládl bravurně a Udinese srovnalo.

Hosté se už možná viděli v šatně a to neměli dělat. Přesně ve 45. minutě totiž De Paul z přímého volného kopu napálil zeď, přičemž od Kruniće se balon odrazil k nohám Rolanda Mandragory. Ten s ničím neváhal a krásnou ranou poslal Zebry do vedení!

Druhá půle už tak ofenzivní fotbal nenabídla. Po hodině hry se míč od Caputa dostal na zadní tyči k Antonellimu, kterého ale výborně vychytal Musso! Udinese si samo zkomplikovalo situaci, když se po druhé žluté kartě nechal v 63. minutě vyloučit Zeegelaar. Přesto oslabené Udinese už vedení ubránilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro Empoli, tady nemužete čekat odevzdaného nebo spíše vstřícného soupeře jako v minulém kole.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele