31. kolo
07.04.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter se s Atalantou v boji o poháry rozešel bez branek

Atalanta veze ze San Sira velmi cennou remízu. Inter Milán sice na domácí půdě byl lepším týmem a měl víc šancí, ale taky jich víc spálil. Atalantě remíza umožnila přeskočit AC Milán a je na čtvrtém místě.

Na San Siru se udála velká bitva dvou týmů bojujících o Evropu. Favorizovaný Inter Milán vsadil opět na Maura Icardiho, kterému bylo odpuštěno, nebo na hráče jako Škriniar, Handanovič, Brozović, Politano či Vecino. Hostující tým se nemohl spoléhat na svého elitního střelce, Duvána Zapatu. Orobici hráli bez klasického hrota a tuto roli nejčastěji plnili Gómez s Iličićem.

Už ve třetí minutě se Inter dočkal alespoň na několik vteřin radosti ze vstřelené branky. Gagliardini vracel míč před bránu a D‘Ambrosio vybíhal z ofsajdu. Proto doklepnutí Vecina do brány už platit nemohlo a sudí Irrati správně branku neuznal. V deváté minutě se lépe hrající Inter málem prosadil díky Mauru Icardimu, jehož lob však brankář Gollini pohotově lapil do své moci.

Utkání brzy skončilo pro zraněného Brozoviće, jehož místo zaujal Radja Nainggolan. Hostující Orobici měli velké problémy s kombinací, která v jejich podání jindy působí lehce a přirozeně. Ani jejich obrana dnes nepůsobila jistým dojmem a ve 31. minutě na to málem doplatila. Matteo Politano oslovil nabíhajícího Icardiho, který ale v obrovské šanci mířil jen do brankáře Golliniho!

Kwadwo Asamoah poslal parádní přihrávku na křídlo, kde si seběhl Ivan Perišić, ale jeho následná přihrávka nebyla přesná. První půli uzavřel pokus Mattea Politana, jehož pohyb dnes dělal velké potíže obraně Atalanty. První úder zablokoval vracející se obránce a ve druhé šance sklidil veškerou pozornost brankář Gollini.

Do druhé půle vešla Atalanta mnohem lépe a na hřišti vypadala aktivně. Rychlý kontr rezultoval v šanci Josipa Iličiće, který na zadní tyči našel krásnou nahrávkou Alejandra Gómeze. Fanoušci Interu se možná už chytali za hlavu, jenže maličký Gómez na balon ve skluzu nedosáhl! A tak to Gómez zkoušel alespoň ze standardní situace. Ani teď se však jeho pokus mezi tři tyče nevešel.

Josip Iličić posunul balón do vápna na nabíhajícího Martena de Roona, ale ten jej nedokázal procpat na dalšího spoluhráče. Celkově byl rytmus hry hodně za očekáváním a především v kombinační fázi oběma týmům hodně chybělo.

Orobici se oproti prvnímu dějství zlepšili, jenže nedokázali přetavit zlepšení v úvodní gól. Inter mohl zničehonic udeřit dvacet minut před koncem. Po rychlé kombinaci na jeden dotyk posunul Vecino míč do běhu na Radju Nainggolana, který sprintoval za míčem. Tísněn dvěma obránci ale v pádu poslal míč jen do brankáře Golliniho. Mladá opora mezi třemi tyčemi Atalanty měla ostatně velký podíl na tom, že Inter doma Atalantu nepotrestal a bere jen bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

inter fuj

Reagovat
smazaný uživatel

a doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele